I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

söndag 2 mars 2014

Vårtecken 2:a veckan.

1140302
En dag hade vi nästanlitesol. Och då kom den, energin. Dvs jag gitte hasa mig ut (jag är fortfarande helt uppslukad av bildscanning) och se om det fanns några vårtecken!

 

3140302
Och, oh, jo då! Julrosorna har höjt sig lite, lite, lite! Och en lök som jag inte har en aning om vad det kan vara, är grön och fin.

Ner till vänster, trillium, knopparna är tjocka och fina. Och det är även ogräset/våtarven – mycket frodigt och fint.

 

5140302
Vidare lyfte jag ut lökkrukorna från boden. 

Det skall bli så roligt när dom börjar växa mer och sen blommar!

Dom flesta krukorna hade namnlappar i sig, men den jag är mest nyfiken på (nere till höger, zinkbaljan), har ingen, så det skall bli kul att se vad det kan vara. Eller är det någon som kan se vad det skulle kunna vara?

 

6140302
Vinterjasminen har jag täckt av och den blommar! Jag har stora förhoppningar på denna! Tänk, ett stort gult flor alldeles intill verandan! Hmmm…

 

7140302
Huset jag går förbi med Leiavovven har ju så fina krokusar och till min stora glädje fick jag se att jag nog har en (1) styck!

Men det är väl så det börjar, man börjar med en (varje resa börjar med ett litet steg, heter det väl), och sen väntar man och så en dag har man en ljusviolett matta!

9140302
Tallen som mina korgar hänger i har sått barr i korgarna, ser lite kul ut, tycker jag.

 

21140302
För övrigt ser det mest ut så här i dalen nedanför, fast idag har regnet strilat ner och dimmorna har kommit i stora sjok. Och det är bara 3 gr varmt.

Men det gör inget, det är mysigt och jag kan med gott samvete fortsätta följetongen, dvs mitt scannande.

Jag börjar se slutet på det nu.

Men det kostar på, min nacke och mina axlar är stela och värker, men jag har min yogamatta precis intill här, och där lägger jag mig och gör nyttiga övningar emellanåt! Då kommer hunden och två katter och vill leka!

Fler vårtecken finns hos Annica, Huset på den grå kullen! 

Där hittar man alla som visar bilder från vårens ankomst! Annica håller ordning på oss alla!

Agneta!

43 kommentarer:

  1. Det känns som om jag har missat något. Alla vårtecken! Kan det bero på att jag bara ser asfalten på skolgården??? Är nog dags att fokusera på annat! Jag skulle också behöva göra som du, gå igenom gamla kort...hmmm.
    Kram
    Agneta

    SvaraRadera
  2. Krukor med lökväxter är så underbara! Nu blir jag så avundsjuk! Tyvärr har jag inget lämpligt utrymme för förvaring innan, fast den här vintern hade det gått bra eftersom det varit så milt. Jag ser fram emot att se när dina krukor blommar!

    SvaraRadera
  3. Det går trögt, förvisso är det bara mars än, så det kommer nog en spurt snart. Den där gula vinterjasminen blev jag nyfiken på, har nog inte sett den tidigare.hoppas få se bilder när den slagit ut.
    Ha en härlig vecka och slit inte ut dig
    Kram Meta

    SvaraRadera
  4. Underbara vårtecken. Häromkring blommar snödroppar, krokus och de där gula som jag just nu inte minns namnet på. I min trädgård är krokusen på gång men blommar inte ännu.
    Så läckert med alla lökar i kruka.
    Trist väder, men vi har klarat oss torrskodda på alla Lykkepromenaderna:)
    Fin kväll till dig
    Kram Maria

    SvaraRadera
  5. Så fint det kommer att blomma i alla dina lökkrukor, hoppas du visar fler bilder på dem när de står i full blom. Vinterjasminen får du också fota när den blommar. Du har hittat många fina vårtecken.
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Men oj, så många vårtecken! Härligt!
    Spännande med alla krukor med lökar, det skulle man kanske prova någon gång...
    Gräver du ner dom i jorden när dom blommat över?
    Om du hade haft en undulat (kanske inte så lämpligt med tanke på katterna, men OM), så hade du kunnat mata den med våtarven, undulater älskar det! Det minns jag från tiden när barnen var små och hade undulater.
    Du måste absolut lägga ut bilder på din vinterjasmin, när den blommar! Ser mycket lovande ut, tycker jag! Stort, gult flor, jo jag tackar!
    Jag känner igen det där med barren, även om jag inte har någon korg i en tall. Men barr har jag - överallt!
    Ja, här har det också varit dimmigt och relativt kallt idag; hoppas på bättre väder i veckan!
    Ha det så himla bra, kära bloggpaktkompis och hälsa!
    Kramar, massor, Monica

    SvaraRadera
  7. Här har det just snöregnat. Vi får väl se hur vädret är imorgon. Lite knoppar börjar titta fram även här.

    SvaraRadera
  8. Ja de va många fina vårtecken..o va krokusen va långt på väg.Häftigt med så många lökar i krukor..Ikväll har det kommit lite snö här, men det smälter väl bort.

    SvaraRadera
  9. Visst finns vårtecknen, men usch vad dimmigt och vått det är!
    Ha en riktigt bra start på veckan!
    Kram lena

    SvaraRadera
  10. jag trodde för 2 dagar sen, att detta är våren men tyvärr nu är allt vitt ute igen. Massor med snö
    har kommit, hoppas de små knopparna klarar detta, men det brukar de göra.
    kram

    SvaraRadera
  11. Just den här tiden kommer jag nog att sakna torpet varje år.. Att springa runt i trädgården och se vad som är på väg upp var ju lika roligt varje gång.. Plocka fram krukor ur matkällaren var också så roligt.. Jag var inte alls så duktig som du med namnlappar kan jag säga.. Det hände att jag satte alldeles fel Dahliasort på alldeles fel ställe, men vad gjorde det.. :) Jag förstår att du njuter av din vackra trädgård nu..

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  12. Vilka härliga vårtecken du visar, både i krukor och på friland! Den trådkronan var ursnygg och blir lite extra tjusig med alla barren! Smart att sätta lökar i krukor! Så fint det blir sen när de slår ut!

    Ja, man blir glad för minsta lilla solglimt. Här är det ständiga dimmor och grådis, dag ut och dag in! Ingen ände på molnen! Igår fick vi dessutom SNÖ - den vräkte ner under någon timma, så nu är det vitt både på marken och i luften! Märklig vinter i år - varken vår eller vinter tycks det!
    Man får hoppas på bättre tider!
    "Vinterjasmin"? Vilken härlig växt som blommar redan! Här lär man sej alltid något! :)

    Ha en fin vecka!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  13. Många fina vårtecken och vilken krukprakt du kommer att få! Ampeln ser ju bara så kul ut. Det är ju ett typiskt exempel på en dekoration som man aldrig skulle kunna hitta på om man inte fick den serverad.

    Ha det fint
    /Anette

    SvaraRadera
  14. De enda vårtecken jag har är snödropparna. Inga andra alls. Men grannarna har, så jag tittar hos dem! Coolt med barren i korgen!

    SvaraRadera
  15. Här var det vårtecken! Ska bli så spännande och få se dina krukor i blom, så glöm inte att visa. Kram Merja

    SvaraRadera
  16. Nu fick du mig att komma på något...jag har inte scannat färdigt alla mina bilder! Fast jag måste villigt erkänna att jag inte känner för det nu heller, jag är nog rätt lat egentligen, just nu vill jag bara njuta och mysa av att äntligen vara hemma....borta bra men hemma bäst, hteter det ju....ser så mycisgt ut med alla dina krukkor occh baljor med en massa läkar i, tänk om någon hade kunnat sätllt ut sådana krukor hos mig,, fniss....
    Ha det skönt i regnet.
    Kram

    SvaraRadera
  17. Det var verkligen vårtecken i dina krukor och baljor. Spännande. Det är allt före hos dig på västkusten. Jag njuter av min enda snödroppe här, än så länge. Energin för utestök sprutar inte precis.
    Ha en fin vecka. Kram Eva

    SvaraRadera
  18. Vilka underbara vårtecken! Kan ju inte få nog av de. Roligt se. Här är det rätt brunt och brunt?! men jag har ju inte satt ett enda frö eller lök...
    Får vänta till skogens blommor kommer - fåglarna har åtminstone börjat drilla :)
    Ha det så gott
    kram
    Fia

    SvaraRadera
  19. Härligt att se vårtecken, jag har inte sett så många här har legat sjuk men när jag ser dina bilder måste jag massa mig upp ur sängen så jag får se i min trädgård. Ha en fin vecka kram Monica

    SvaraRadera
  20. Härligt massa krukor du har, så fint det ska bli när det blommar.
    Har varit och grejat lite i trädgården och plockat bort lite granpynt mm.
    för nu är det ju vår, väl? :)

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  21. Du lyckades bra med din jakt på vårtecken. Kram Bosse

    SvaraRadera
  22. Härligt med spirande rabatter och krukor.
    Har inhandlat massa blomfröer och sallader.
    Så det blir till att så här i veckan, eller till helgen.
    Din ampel ser bara så underbar ut.
    Önskar en trevlig vecka
    Kram
    Annelie

    SvaraRadera
  23. Vilka underbara vårbilder! Idag var jag och lillen på promenad i solen och vi såg många små lökar på väg att slå ut :) <3 Jennie

    SvaraRadera
  24. Det var många vårtecken, och himmel så det
    växer i dina krukor. Kommer och blomma
    väldigt fint hos dig snart.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  25. Åh, så härligt att titta in här hos dej! Här är det ju vår! Jiiipppiiii! Underbart! Helt otroligt vad det växer redan. Här har vi som sagt fortfarande full vinter. Men ändå rätt så blida grader så jag ska inte klaga. Längtar efter solen precis som alla andra. För grått är man less på nu!

    Så häftigt med barren i ståltrådskorgen. En rolig och häftig bild på samma gång. Jättefin är korgen! Fint att hänga ute. Det har jag aldrig gjort med mina korgar. Får nog testa det jag också :o)

    Härligt inlägg här innan också! Jättekul med bilderna från din barndom.

    Ha det gott och ta det lugnt med scannandet så du inte totalt fördärvar din kropp!
    Kram
    Monika

    SvaraRadera
  26. Hallå där!Vad det gäller vädret...vet jag snart inte vad jag skall säga!? Undra om vi har höst, året om...? Men sen när jag ser dina bilder, så förstår jag..att det kommer en vår, även i år...fniss!!
    Ha nu en fortsatt mysig måndag!! Kram Annika

    SvaraRadera
  27. Härligt med vårtecken!! Precis som du skriver så behöver vi lite solljus för att vakna till liv igen efter en lång mörk vinter!

    Så mycket lökar du har, kul när det börjar blomma i alla krukor. Jag gjorde ett försök förra året och satte lökar och skulle glad i hågen titta till krukorna vid den här tiden förra året och blev så besviken när jag upptäckte att något djur tagit sig in i vår maskinhall och ätit upp nästan alla lökar :(

    Ta hand om dig o scanna lagom så du slipper ha så ont i kroppen :)

    Brygghuset hade stängt i januari, men nu är det öppet i alla fall på helgerna, alltid trevligt att åka dit och äta deras goda mat!

    Kramar Bella

    SvaraRadera
  28. Så koselige vårtegn hos deg!!! Gleder meg virkelig til å se fortsettelsen!!!
    Her hos oss er det ikke mye vår å spore enda, men solen er deilig de dagene den bestemmer seg for å vise seg fram!
    Lykke til videre med foto-scanningen! :-)

    SvaraRadera
  29. Vilka härliga bilder du har. Ser ut som du har våren hos dej. Även om den ska vara här också. Har lagt ut nya bilder på vädret idag och då kan du se skillnaden.
    Blir riktigt glad när man ser hur det växer och gror hos dej.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  30. Oj, så mycket lökar som är på gång hos dig - härligt! Zinkbaljan - jag har tappat namnet, men kan det vara något i den som har en lila klocka i toppen? Eller också är jag ute och cyklar.
    Ha det gott och kram!

    SvaraRadera
  31. Gott att se att så mycket är på tillväxt hos dig. Här är det lite blygsammare, men det spirar här och där.
    Vilken härlig ampel, är du skaparen från början? Jag förstår om det sätter spår i kroppen, när du är så idog med dina bilder. Men vilken känsla när det är klart!
    Kram till dig / Åsa

    SvaraRadera
  32. Jisses, vad våren har kommit långt hos dig.
    Här har vi fortfarande mycket snö. Solen skiner idag från en molnfri himmel, det är underbart.
    Kul att du gillar min country stil.
    Kram fina du,
    Bodil.

    SvaraRadera
  33. Oj oj vad det växer och frodas, ja våren är på väg hos dig ser jag. Även lite hos mig också !
    Men du har fler vårlökar än mig, och det avundas jag dig inte, tänk vad det ska lysa upp och blomma.
    Säger redan nu, vilken fägring det blir!

    Må så gott, kram/ Eva

    SvaraRadera
  34. Så mycket lök!! Å sen känner jag mej lite dum, trots att jag har rätt många år på nacken så...inte har jag tänkt på att ha lökarna i stora krukor så där, och sen ställa in krukorna som dom är, utan jag har petat ned i jorden efter blomning, både här och där.
    Skönt att det börjar synas en ljusning i ditt arbete...det är ju inte direkt gjort på en kaffekvart att scanna av, justera och redigera, placera i rätt mapp...Som sagt va, jag gav upp ganska snart.
    Ha en skönt fortsättning på veckan!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  35. Åhhhhhhhh! Vilket härlig blogginlägg du gjort! Så många vårtecken! Oj så glad och hoppfull man blir!
    Imorgon måste jag gå ut i trädgården och se om jag hittar några vårtecken här också!
    Ha det så gott
    Kramar Anncathrine

    SvaraRadera
  36. Vilka härliga våriga bilder du bjuder på, nu vill jag verkligen att våren ska komma på riktigt, ha det fint Karin

    SvaraRadera
  37. Hej Agneta.
    Å vad avundsjuk jag blir när jag ser knoppar som sticker upp ur jorden, jag har alltid sagt till maken jag bor på fel ställe för odling jag vill odla en trägård. men jag kan ju vara på rätt ställe med eftersom jag älskar snön, så det är inte lätt att veta. Vilka underbara blider på dig som barn såg lite nedåt i bloggen. fantastikt att ha bilder, det har inte jag. Man kan nästan känna den fina dåtidsatmosfären som fannas då. Kram Zara

    SvaraRadera
  38. Så härligt att ni kör vårteckensutmaningen i år igen. Den är liksom min från början :)
    Jag älskar att se hur våren kryper norrut för varje vecka. Däremot orkar jag inte vara med i år.. kanske nästa.
    Jag försöker hitta var jag kan göra så att du kan följa min blogg, men jag vet inte hur man gör.. kan du lotsa mig så fixar jag det. Annars har jag mina bloggar i Bloglovin, så ser man alla nya inlägg där.
    kram på dig och tack för att du är så gullig och kommenterar fast jag aldrig tycks hinna svara. <3

    SvaraRadera
  39. Härliga vårtecken. Vinterjasminen har du visat förut. Den ser så exotisk ut, så det är konstigt att den kan överleva här. Kanske något att sätta upp på vill ha-listan.

    SvaraRadera
  40. Klokt att ha yogamattan bredvid, det borde jag också ha. Skjuter på jumpandet till kvällen till dess jag är tillräckligt trött hm,hm. Men se jag brukar ibland ställa äggklockan på halv timme åt gången så kommer jag ihåg att töja mig några tag mellan datorfingrandet.

    SvaraRadera
  41. Vilka härliga vårbilder du visar upp, även om vädret inte visar sig från sin bästa sida.
    Ser fram emot fler vårbilder från dig, din trädgård är så härlig!
    /Caroline

    SvaraRadera
  42. Oj, vad många härliga lökar du har planterat, synd att du tappat bort den ena lappen. Men det kan ju vara lite spännande att se vad som blommar där till slut.
    Känner igen din stelhet och värk, jag sitter vid olika konferensbord massor av timmar varje dag, kroppen skriker efter min sköna kontorsstol. Kanske får införa en yogamatta på jobbet =)
    Kram Annica

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta