I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

söndag 16 mars 2014

Vårtecken nr 4.

1140316

Först vill jag tacka för alla rara ord om vår gamla trädgård i förra inlägget!


Den här veckan har det nästan inte hänt någonting i naturen här i Snäckskalsdalen, så jag gjorde som så, att jag tog kameran och vred mig runt om där jag sitter nu, vid mitt tillfälliga fotoredigeringsställe! Och så knäppte jag.

Det första jag såg var den lilla rosa kaktusen. Innan hade jag inte sett att den blommade!

 

2140316
Sen kom gamla “Trofasta”, hon blommar igen. Det var inte länge sen sist. Tapper växt.

 

3140316
Sen kom Clivia nr 1!

 

5140316   6140316
Jag panorerade vidare och kom till köksfönstret.

Där står mina små snödroppar i en liten glaskula och sen kommer kannrankan. Den är otrolig, jag köpte den som en liten stickling, för ett år sen, tror jag.

Jag trodde aldrig att det skulle bli nåt av den. Men se, där hade jag fel. Den växer så mycket så jag har fått toppa in den.

Detta får mig att tro att det är en väldigt lättvindig krukväxt!

 

7140316   9140316
Vidare mot österfönstret. Där står mitt ena älghornsbräken och den vitblommande orkidén.


11140316
Och så Clivia nr 2!

 

13140316
Och på matsalsbordet står en körsbärskvist som blommor lite grand och vittnar om våren. Som nog kommer snart, snart……även hit till vårt lilla berg.

 

15140316
Fast lite har våren kommit i alla fall, för ute i krukorna har mina 3 hundtandsliljor stuckit upp.

Jag har sett så många bloggare, under dom här åren, som har sådana i sin trädgård, och äntligen kom jag ihåg att skaffa lökar i höstas!

Tänk att man kan bli så glad över att tre små lökar tittar upp!

Agneta!

35 kommentarer:

 1. Så det växer och blommar hos dig.Du har verkligen gröna fingrar!
  Önskar dig en fin start på den nya veckan!

  SvaraRadera
 2. Vad mycket som blommar hos dig! När vi flyttade hit för längesen så slutade min clivia att blomma. Till slut gav jag bort den... Men de är så himla fina!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. NU har jag sett din förra trädgård och konstaterat att du måste vara en riktig blomsterfé! Vilken fantastiskt trädgård ni hade och så ljuvliga blomster ni har nu också, även om ni inte har lika mycket jord, utan mera åt det bergiga hållet, och ändå.....!
  Den kaktusen går inte av för hackor! Så fantastisk!

  Mina jul/påsk-kaktusar verkar inte vakna till sedan jag flyttade! Tror det är för torrt här i lägenheten! Din är ju helt enorm för att inte tala om allt annat som växer hos dej! Blomsterfé med gröna fingrar - det är DU!
  Ha en fin vecka!
  kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Jag håller med alla andra.....du är en blomsterfe´ med känsla för gröna växter.
  Är glad om jag få mina innerblommor att blomma......helst överleva.
  Önskar dig en härlig vecka.
  Kram
  Annelie

  SvaraRadera
 5. SÅ bra att du tittade upp en stund från alla diabilder. Tänk så mycket fint som blommade runt omkring dig, tänk om du missat alltihop.
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Så fina blommor du har omkring dig, härliga färger!
  Kram, Eva

  SvaraRadera
 7. Jag tror dig inte när du säger att det är lättskötta blommor. ;-) När jag har sett alla bilder inser jag att du måste ha riktigt gröna fingrar som får det att blomma så vackert - både inomhus, i din nuvarande trädgård och i din gamla trädgård!

  Vilken vacker färg på den lilla rosa kaktusen! Jag har en snarlik sort, fast den är röd, men den har inte blommat på flera år nu. Om du tar några skott av den lilla rosa någon gång får du gärna höra av dig...

  På tal om vintern... när det är snö och sol då är det så rent och vackert i naturen tycker jag. Men när det är grådis som vi har haft i flera månader den här vintern, blir man överlycklig efter en hel vecka med solsken som vi har haft nu. :-) Jag får samma vemodskänsla vid övergången från vinter till vår, som när sommaren tar slut och övergår i höst. Fast när det väl har blivit vår respektive höst älskar jag naturen och årstiden ändå. Men skiftningarna blir vemodigare med åren tror jag... Fast redan som 3-åring lär jag har uttryckt min åsikt om att det är så smutsigt på våren. Och det är det ju när snön smälter, innan alla härliga vårblommor kommer och det spirar i rabatterna...

  Vårhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 8. Men du milde, vilka krukväxter du har! Du är ju omgiven av blommor!
  Jag har också två clivior, men blommar dom - näeh! Och mina november/påsk-kaktusar, som varit jättefina, är ni gröngrå och skrynkliga... Suck!
  Hoppas att vårvädret hittar upp till er med det snaraste!
  Bamsekram från bloggpolar'n Monica

  SvaraRadera
 9. Du är riktig omgiven av blomsterprakt ju, vår inne och vår ute. Hundtannliljor är läckra, gläd dig :)

  SvaraRadera
 10. Vilka glada härliga bilder.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Tack för tips :) får se hur det går med vildvinet.
  Mycket blommor som verkar trivas hos dig.
  Älghornsbräken har jag nog inte sett förut, tror jag

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 12. Vilken tur att du har så fina krukväxter att njuta av då! Själv är jag vansinnigt dålig på att sköta krukväxter. Har bara orkidéer och fetbladiga som inte kräver så mycket och som klarar att man glömmer att vattna dom :) /Anette

  SvaraRadera
 13. Hej;
  Du har verkligen gröna fingrar.
  Mina blommor får nog för lite kärlek förutom mina pelargonier;)
  Kram Anette

  SvaraRadera
 14. Nu har jag läst i kapp hos dig. Du behöver ju inte gå ut för att ha fina motiv!

  SvaraRadera
 15. Var så stolt över min klivia ända till dess jag såg dina. Du har lyckats få dem att ge stor blomfägring så de är ju alldeles vackra. Du borde nog vandra runt i varje rum varje dag för att inte missa någon fägring då du har så himla många vackra blommor. Tack för att du även bjuder oss på dem.

  SvaraRadera
 16. Man kan bli så glad över lök att tårarna rinner som vatten ur en kran. Snacka om en vacker närmiljö med tonvikten på När. Måndagskram från Bosse

  SvaraRadera
 17. Du måste ha begåvats med gröna fingrar! Allt blommar o växer så vackert där hos dej. Min "frisse" (som tyvärr flyttat. Saknar!) han skulle sagt, inte gröna, men väl bruna fingrar ;o) Han hade alltid så fina blommor och när jag sa att han hade gröna fingrar så sa han alltid så. Bruna för att han alltid kände djupt ner i jorden innan han vattnade. Vatten vid rätt tillfälle var hans råd för fina blommor. Nu kan jag ju inte direkt påstå att det funkar här hos mej. Jag kan till och med ta död på sånt som folk säger inte får att ta död på. Som garderobsblomma och svärmorstunga tex. Tur vi människor är bra på olika saker ändå :o)

  Vilken himmelskt vacker trädgård du visade i inlägget innan också!


  Kram
  Monika

  SvaraRadera
 18. Oj så det blommar hos dig! Själv har jag en novemberkaktus som tagit fart igen och blommar, men det är det enda också. Jag får njuta av prakten du visar!
  Här ligger snön men solen skiner och det blir takdropp, en vanlig marsmåndag.

  Kramar
  Cia

  SvaraRadera
 19. Hoppas att inte de minusgrader när 10 vi hade i morse kommer och förstår alla fina vårtecken hos dig!
  Härligt att se och fin dokumentation du gör!
  Ha en bra vecka! ♥

  SvaraRadera
 20. Du har såå gröna fingrar du härliga Agneta!!
  Mycket vackert man bjuds på här hos dig och jag kikade in på ditt förra inlägg där det låg ett romantiskt skimmer över hela trädgården och allt såg så blommigt/vackert och lummigt/lugnt ut!!
  Inte vem som helst lyckas att få det så fint med blommor och blader, du måste ha en särskild sorts ådra/gen i dig du! :)
  Hoppas du får en fin ny vårvecka med vackert vårväder.
  Här kastas vatten från pölar på en och sand ryker in i munnen om man pratar i den mycket hårda o kalla vinden :0
  Kram Lollo

  SvaraRadera
 21. Härligt med krukväxter och extra roligt när dom vill blomma. Jag har haft en Clivia i många år. Den har aldrig blommat, vet inte varför. Hur sköter du dina? Kannrankan verkar vara en rolig, annorlunda växt. En sådan ska jag hålla utkik efter.
  Ha det gott / Åsa

  SvaraRadera
 22. Oj, vad det blommar i dina fönster och kösbärskvisten sjunger verkligen om våren!

  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 23. Vad mycket vår du har inomhus !! Så ljuvligt med blommande inneväxter. Här prunkar flera vaser med tulpaner i alla färger. Några orkidéer också . Hur går det med gulsipporna tro ??
  Kram Eva

  SvaraRadera
 24. Hallojsan!!
  Helt otroligt...blommar det inte ute...så blommar det inne hos dej!! Säger då det...dessa gröna fingrar eller vad det nu är...fniss.
  Härligt att se solen även idag! Mej opps som det blåser!!
  Ha nu en fortsatt härlig dag, och hoppas att vi ses snart!!!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 25. Så mycket vackert du har runt omkring dig även inomhus. Min mönjelilja vill inte blomma så jag får nöja mig med bladverket.

  SvaraRadera
 26. Du sitter då i en blomsterprakt när du hålls med dina bilder!! Inte undra på att det går så bra...Men sen var jag tvungen att titta lite närmare på sista bilden, Hundtandslilja...så det är nästan ett måste...?? Känner att jag har mycket kvar att lära. Sen var jag ju tvungen att kolla ditt förra inlägg...JÖSSES VILKEN TRÄDGÅRD!! Jag som har nog med att hålla reda på det lilla vi har...och när jag satt och kollade gamla blogginlägg, tre somrar tillbaka, så upptäcker jag att då hade jag en del växter som jag inte har nu...och jag har inte ens märkt att de är borta!! Så förmodligen är jag ingen sann trädgårdsentusiast, jag bara låtsas...
  Jo, här kom våren av sig lite också. I morse låg det ett tunt lager vitt puder, men med en snabb blick på termometern, +2, så drog jag ändå en lättnadens suck, och det blev inte heller långvarigt. Jag har lite svårt för bakslag, vad det än gäller, har jag märkt.
  Du såg mina hyllremsor i förra inlägget. Det är gamla spetsar som jag köpt på loppis för en spottstyver!! Jag tycker det är rent av skamligt att sälja flera meter för en tia, må den kvinna som en gång satt och knåpade dom förbli ovetandes där i sin grav...Men jag älskar dom.
  Ha en skön fortsättning på veckan vännen!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 27. Men vilka underbara blommor du har inomhus, du har verkligen gröna fingrar.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 28. Här sitter jag och är alldeles stum... vilka fantastiska blommor du har! Du måste ha gröna fingrar... Såå otroligt fint - nu är det jag som är mocklig :)
  Tack för tipset... släpvagn blir lösningen...
  Kram

  SvaraRadera
 29. Oj, så mycket fint som blommar inomhus hos dig!
  Här hos mig trivs bara gröna växter och orkidéer inomhus, det är utomhus jag har gröna fingrar!

  Den bästa sticklingen av "nattens prinsessa" jag fick av dig växer jättebra, och nu undrar jag hur den växer hos dig, har du stöttor eller något den kan växa längs med? Hur hög blir den? Har bra o stora fönster i söder och väster (kan skydda med markiser när solen är som starkast), men vill inte ordna ordentligt för den innan jag vet hur och var den växer bäst. Tacksam för tips!

  /Caroline

  SvaraRadera
 30. Vad mycket fint du har bara du tittar dig omkring inomhus. Man ska kanske inte gå ut och "leta". Det finns ibland närmre än man tror.
  Jag har också tittat på din gamla trädgård och förstår att du blir nostalgisk.
  Vi hade en trädgård i Skåne en gång och nu på småländska höglandet nästan. Det är skillnad det.

  SvaraRadera
 31. Såna underbara blommor du har runt dig!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 32. Wow vilka vackra blommor du har, du måste ha supergröna fingrar! Jag har två clivior som blommar varje år men jag vet inte vad jag gör för fel eftersom blommorna bara kommer nere i bladvecket! Har gett upp hoppet om en lång blomstängel:) Din gamla trädgård ser helt underbar ut, vilken blomsterprakt!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 33. Clivian hör till mina favoriter inne, har tyvörr inte nån just nu. Det är så fint hemma hos er :-) kram

  SvaraRadera
 34. Vilka gröna fingrar du har.Jag blev lite full av skratt när du skrev att våran Nisse verkade mer sofisketerad än eran.Tro mej,det är han inte! Hans mamma Elsa är en tvättäkta gråspräcklig bondkatt som en sen kväll för tre år sedan födde denna fluffboll.Fast vad det är för tjusig hankatt hon träffat har jag ingen aning om.

  SvaraRadera
 35. Vad härligt vackert det blommar inne hos dig, måste nog kika på min Clivia och se om det är något på väg i den också. Har en hel drös av dem, men bara en som blommar, de andra är bara bebisar ännu.
  Visst blir man glad när det sticker upp knoppar ur jorden.
  Ha en fin vecka!
  Kram Annica

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta