I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 26 februari 2014

Att bli uppslukad.

1140226
Nisse har haft tråkigt. Då vill han in i alla skåp och gärna sitta i lådor därinne. Här i skafferiet.

Och det får han så gärna göra, bara han är nöjd och glad. Han väntar nog på den riktiga våren så han kan ligga ute och sova eller jaga läckerheter.

 

3140226
Igår hade vi just en riktigt riktig vårdag, helt fantastisk.

Om inte annat så syntes det på fönsterglaset i dörren till verandan……Leia kikar in där utifrån, när hon vill in. Ähum.

 

5140226
Skatorna satt och solade sig i ett träd. Dom är vackra. Och flitiga. Men kanske inte dom vänaste och dom låter ju ganska mycket emellanåt, men jag tycker om det.

När jag ser dom tänker jag alltid på min pappa som var riktigt ordentligt sjuk för många år sedan och då satt han och filosoferade över deras idoghet och bestämde att så flitig måste han också vara. Och det var han, och han återhämtade sig!

 

7140226
Omgivningen har i år kört lite rosa och leopardmönstrat över rosorna. Förra året hade han trasmattor. Tur att vi bor så ingen ser det……Jag köpte säckväv i höstas, men var är den?

 

9140226
I det fina vårvädret igår åkte jag på en liten shopping spree. Turbo (vår guddotters son) har fått en lillasyster.

Och oj, så mycket söta kläder det finns! Jag fann dessa på Kapp Ahl.

 

11140226
Annars sliter (ja, faktiskt, sliter är ordet, det känns i alla fall så) jag med scanningen av dia- och pappersbilderna. Jag scannar allt. Det är tusentals (sant, datorn räknar dom, ju). Sedan har jag som mål att plocka ihop det till fotoböcker (myphotobook.se) och ha kvar alla scannade bilder på ett externt minne, så kan man titta både i böcker (vilket jag tycker bäst om) eller på tv-skärmen.

Det blir förvånansvärt bra, det är helt klart värt allt arbete. En del riktigt gamla bilder har tappat färgen, men då gör jag svartvita bilder av dom.

Det här projektet tenderar att helt sluka min tid, jag går så helt och fullt upp i det här – jag känner väl att jag vill bli klar innan det är dags att flytta utomhus, så att säga – så allt annat blir lidande.

När jag är klar hoppas jag att jag får tid till bloggandet “på riktigt”, igen, dvs att läsa bloggar också!

Agneta!

32 kommentarer:

  1. Jag har alla mina bilder sen 2004 på en extern hårddisk. Igår när jag skulle lägga över fler var den stendöd. Kul när man tror sig ha en säker back-up!

    SvaraRadera
  2. Gud vilket jobb du gör men det kommer du ha glädje av senare. Känner igen det där med katter som är uttråkade, så är det här hemma också och fönsterrutorna skulle behöva sig en rengöring nu när solen tittar in. Det får dock vänta litet till, jag vänder om och tittar åt ett annat håll och inväntar kvällsmörkret. Kramen

    SvaraRadera
  3. Lyckans du som haft så vackert vårväder! Här är det mulet råkallt och i lilla staden vid havet är det ännu gråare. Så härligt med vovvens avtryck mot fönsterrutan, men visst tolererar man det mesta!
    Håller med dej om att skatorna är fina, en av de vackraste fåglar vi har!
    Kram/Finas mammis P.S. Jag skickade ett litet brev igår, hoppas du har det idag!

    SvaraRadera
  4. Så typiskt uttråkade katter - ska in i alla skåp och lådor....
    Visst finns det mycket söta babykläder, speciellt till flickor! Riktigt sött!
    Här har vi grått och disigt idag. Känns ruggigt kallt, fast termometern visar 6+.
    Ha det gott!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  5. Oj, sicket jobb du har! Så borde jag också göra om jag bara hade en scanner! Klokt av dej, även om det tar tid!
    Du har alltså ett SKAFFERI?! Klart kissen vill in där - vilken lycka!
    Vilka söta kläder du hittade!
    Vi hade också en ljuvlig vårdag igår, men då hade jag fina lunchgäster så vi fick njuta av solen inifrån, idag är det värre med den varan - solen alltså! Locket är tillbaks!

    Ha en skön kväll och slit inte ihjäl dej!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  6. je hoeft je nog niet te vervelen.

    SvaraRadera
  7. Tänk vad du är strukturerad och att du orkar! Duktigt, verkligen! Verkar vara ett riktigt mastodontprojekt.
    Skator gillar jag, mina träskator har kommit fram och sitter lite här och var i björkkransar och alris nu. Så lite vår är det hos mej också.
    Att köpa barnkläder är inte lätt... det finns alldeles för mycket gulligt att välja bland. Ditt val är så samstämt och noga utvalt och... helt bedårande:)

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  8. Det känns då väldigt skönt att det finns fler
    med såna fönster, dom har sina favoritställen.
    Skator är intelligenta och trofasta, vår granne
    fick för sig att alla skatbon skulle ner för dom
    lät för mycket! Han rev ner inne på vår tomt också,
    och dom byggde nytt 3 ggr. Kan säga att jag tyckte
    väldigt synd om mina skator, men är lite skraj för
    grannen! MEN dom byggde en bit bort, och tillbringar
    sina dagar hos oss som dom alltid gjort.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  9. Vilken fin berättelse om din pappa och skatorna. Förstår att du gillar dom :)
    Jättefina små kläder du köpt. Så söt hon kommer att bli i dessa.
    Vilket jobb du gör där med bilderna, blir säkert toppen då du är klar.
    Kram

    SvaraRadera
  10. Jag tycker ju väldigt mycket om fåglar men just skator är jag inte speciellt förtjust i, i varje fall inte hemma i trädgården men det var en fin historia om din pappa och skatorna!
    Vilka söta barnkläder! Önskar jag hade någon liten sötnos i min närhet som man kunde få shoppa till, det är alltid så kul med just barnkläder :-)
    Ha det gott. Kram, Ingela

    SvaraRadera
  11. Skator ä väldigt vackra fåglar, tycker jag! Hade dom inte varit så vanliga, hade man nog uppskattat dom mer! Men dom är ju så eleganta om man t.ex. jämför med kråkor. Fast jag gillar dom också. Dom hör liksom till.
    Och att du gillar skator, förstår jag, efter det där med din pappa.

    Vilka fina barnkläder du hittade! Så ska det vara nu för tiden! Inget gulligt rosa och babyblått, strikta, eleganta kläder från början...annat var det på min tid... Jag känner igen det från vårt nya barnbarns garderob!

    Så flitig du är med dina bilder! Vilket jobb du lägger ned! Men vad du kommer att känna dig nöjd sen!
    Men jag saknar din Vårteckensutmaning?

    Underbart väder här idag igen! har varit ute och klippt ner klematisen (Vitalba) vid den stora tallen vid garaget. Jisses vad jag slet...Men nu är den bara 1/2 m hög! Dom har äntligen börjat tömma trädgårdstunnan, så nu har jag någonstans att göra av skräpet:

    Ha det nu så bra, kramar från din gamla paktkompis Monica!

    SvaraRadera
  12. så gulliga kläder du köpt ,tänk att dom där färgerna har kommit tillbaka på barnkläder dom var väldigt populära då min son var baby för 29 år sedan .Skatorna är det nog många som följer men det går ju bra så länge dom inte har ungar för då är det som att ha maskingevär utanför fönstret på morgonen då det är frukost för dom men en annan vill sova ,kram Nette

    SvaraRadera
  13. Förlåt, jag ser ju, nu att du la ut ditt vårtecken redan i lördags...jaja, jag skyller på att jag har mycket i huvudet just nu...
    Kram/M

    SvaraRadera
  14. Det var en överraskning att KappAhl hade så fina barnkläder. Får nog titta in till dem vid tillfälle/M

    SvaraRadera
  15. Hej hopp!
    Har saknat dej här...fniss...
    Skator...hmm...det är inte mina fåglar precis..gillar dom inte! Vet inte varför!
    Ja du igår kändes det som vår...och tänk..idag var det höst igen!! Regnet har vräkt ner här emellanåt! Fast liite sol har jag sett..
    Ha nu en fortsatt mysig kväll!! Kram Annika

    SvaraRadera
  16. Det har jag också funderat på att göra, några fotoböcker alltså :)
    Dessa katter alltså, de är roliga, allt ska undersökas noggrant.
    Det är roligt med djur även busiga skator.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  17. Den där bilden med skatorna. . . den är så fantastiskt lik en tavla jag har av Sven Ljungberg. Jag vann den i konstlotteriet på skolan och älskar den verkligen. Oj vad du jobbar med dina bilder. Uppslukad ja det skulle jag nog också bli. Det får bli nästa vinters projekt för mig. Fast de flesta diabilder jag har är mina föräldrars olika resor. Vad ska man spara av det ?
    Nu hoppas vi på en skön helg !! Kram Eva

    SvaraRadera
  18. Oj, vilket slit! Men så skönt när det är klart sen, lagom till det är dags för utesäsongen! Jag borde ta tag i mina foton... har tänkt det i flera år nu, att nu i vinter skall jag...men sen kommer det annat i mellan...hm...
    Åh vilka söta flickkläder!
    Kram Gunillla

    SvaraRadera
  19. Vilket jobb du lägger ner nu, imponerande.
    Här har katterna börjar gå ut, vilket är skönt, men det är fortfarande mycket soffhäng. Kapp Ahl har verkligen mycket fina barnkläder. Jag handlar det mesta där och på Åhléns numer. Det handlar ju även om kvalité på det man köper och det får man där tycker jag.
    Kram

    SvaraRadera
  20. Sista bilden känns bekant. Så ser det ut i mitt diverserum för jag har också börjat med scanning, men just nu har jag en paus. Det är ju massor med jobb, men någon gång ska det väl bli klart.
    Må så gott och kram!

    SvaraRadera
  21. Vilket arbete! Så energisk var inte jag, då jag körde alla diabilderna... de på papper har fått ligga på vänt... tog bara de på släktingarna som jag lade in på släktforskningen (ancestry). Jag gillar att kolla på gamla kort. Och så har jag kvar gamla papper på fastigheter som släkten ägt o brukat sen 1700-talet o t o m äldre. (Inte konstigt att man har mycket grejor)
    Här är grått o halvkallt... men lite krattande blir det nog, och så ska jag mäta upp den kommande nya trädgården... häpp! Det trodde man inte...
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  22. Vilket jobb alltså! Förstår om det tar tid. Också intressant att titta genom alla gamla bilder. Det brukar komma tillbaka många minnen. Jag tycker det är kul att kunna plocka fram ett album och prata o minnas runt det som finns på bilderna. Så nöjd du kommer att känna dej när du är klar med allt det där :o)

    Här har vi också ett gäng skator. Dom mer eller mindre skottar in solrosfrön i näbben. Just nu märker jag inte så mycket oljud från dem. Men sen, när vi har ljust dygnet runt och man sover med öppet fönster. Då kan jag uppleva dem som ytterst störande.

    Jag bara älskar din Nisse-katt! Han gör hela mitt hjärta varmt och min mun glad! Så underbart söt!

    Må så gott mitt i fotohögen! :o)
    Kram
    Monika

    SvaraRadera
  23. Jättegulliga kläder. Litet gammal stil liksom. Förstår att scanningen tar tid. Vi har inga diabilder, men jag skulle gärna scanna våra album. Men jag vet inte om jag orkar.

    SvaraRadera
  24. Så fina de små kläderna var,så härliga färger med.
    Jag skulle vara glad åt en liten Nisse, men här får man bra ha innekatter.
    Det tror ag är för jobbigt, för en gammal vingklippt gumma.
    Men man kan ju älsl
    ka dem på bild.

    SvaraRadera
  25. Så mysigt katten tycks ha det i skafferiet :-) .När jag ser skator imponeras jag inte minst av deras skicklighet vid bobyggandet, hur de ratar de grenar som inte passar in. Vilket jättejobb du gör med diabilderna. Jag har en hel del bilder jag borde förbarma mig över men det blir nog inte detta år i alla fall.
    Hälsningar Eva Persson

    SvaraRadera
  26. Känner så väl igen både detta med undersökande katter, som tycker det är trist ute och inte vill gå ut, men blir understimulerade inne och spår efter hundar på fönstren :-).

    Visst finns det hur mycket fint som helst av barnkläder och speciellt till små flickor. Vi fick en flicka som barnbarn för snart 1 år sen och det är alltid svårt att välja när man ska köpa något.

    SvaraRadera
  27. Hejsan Agneta !

    Du håller på med allt möjligt ser jag.
    Min lust har inte vaknat ännu, för kallt.

    Synd på alla foton som finns i datorn,
    en del har jag fått hjälp av dottern att föra över på en CD.rom
    eller vad det heter.
    Blir ju aldrig detsamma via kopiatorn.Det röda tar över.

    Tristess alltså då katter vill in i skafferiet, Prinsens mat är där,så
    han petar alltid upp den och går in.Men ut är värre, När jag inte hittar honom. är han säkert
    i skåpet..

    Och Leia hjälper Dig med fönsterputsen.
    Hos mig ser det ut som om jag har småbarn, leksaker överallt.
    Han ska trivas och jag med.
    Har man djur behöver det inte vara exemplariskt.

    MÅ SÅ GOTT.

    Kram Mi

    SvaraRadera
  28. Det där skulle jag också vilja göra med alla gamla foton, men vet faktiskt inte var jag ska hitta den tiden. Har haft sjukt mycket jobb sedan i oktober och bara hunnit ha en ledig dag i veckan sedan dess. Det känns inte riktigt hälsosamt, men vad gör man. Jag hoppas allt återgår till det normala snart.
    Fina kläder lilltösen ska få!
    Kram
    Ingela

    SvaraRadera
  29. Glaset i er verandadörr...så ser vårt köksfönster ut!! Å inte är det då jag som hängt där och snorat när brevbärare eller granne passerat...utan min älskade fyrbente vän. Att torka är lönlöst, både granne och brevbärare kommer ju dagligen...
    Sen blir jag imponerad över din energi när det gäller att scanna...Jag gav upp efter en ganska kort tid, då satt axlarna uppe vid öronen och jag var spänd som en fiolsträng. Men tanken finns ju att fortsätta någon dag...
    Så ursöta kläder sen till "lillasystern"!! Man blir alldeles sjuk när man går i affärer och kollar på småttingkläder. Nu har jag väl inga fler barnbarn på ingång vad jag vet, så jag får besinna mig lite till.
    Här hade vi vår i början på veckan, så där så man blev lika tossig och knasig som alla småfåglar. Nu har både dom och jag besinnat mej, vi har kommit ned på några ynka plusgrader igen, och vårkänslorna sjönk i samma takt som termometern dalade. Hoppas på en repris till helgen!
    Ha det så gott vännen bland alla dina bilder och fotoalbum!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  30. Oj oj, det låter som om du har fullt upp. Scanna bilder (tusentals) tar ju förstås sin lilla tid, men jag tror absolut det är värt det. Bra gjort!! Här väntar vi på våren, den kom för några dagar sedan med flera plusgrader och en hel del av snön tinade bort. Nu är det kring nollan och bara lite lite takdropp... men ljuset har återvänt, det fantastiska ljuset!! Fåglarna kvittrar och det doftar vår - underbart!

    SvaraRadera
  31. Nisse förstår jag så väl! Kajsa satt på trappan och verkade ledsen och besviken över att vi fått lite snö förra natten, det var ju såååå roligt att springa i gräset och få utlopp för all den energi som lagrats under den mörka vintern....nu orkade hon inte gå ut ens.
    I väntan på våren får man ju hitta på något som piggar upp tillvaron, jag har sått pelargoner och petunia idag, hahhaaa, vill allt se vad det blir till. Hatten av för att du orkar sätta så mycket jobb på dina fotografier, borde göra samma sak, men det får bli SEN. ;)

    Ha en skön helg!
    Nanne

    SvaraRadera
  32. Tro jag det, att Nisse har tråkigt när matte bara sitter och scannar. Ett evighetsjobb som min dotter också påbörjade när hon var hemma sist. Men så skönt att komma igång och en dag kanske få det helt färdigt.
    Så gulliga barnkläder, verkligen fina.
    För några år sedan sköts det hejvilt på alla skator här i byn, det fins idioter bland jägare också. Men det blev tvärstopp sedan han skjutit av en luftledning, det blev väldigt dyrt för honom. Både jag och skatorna kraxade gott!
    Omgivningen är modemedveten, det är mycket leopardmönstrat nu...

    Kramar
    Cia

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta