I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

tisdag 11 februari 2014

Flit.arb.

1140211
Idag stod dom där, ute i skogen – dom scharlakansröda vårskålarna. Små (jämför med min fot, min sko, nej, stövel, menar jag) men så klart lysande. Att naturen kan göra så fina färger!

 

3140211
Och så har vi då dessa! Snälla Anki, Bildbloggen, kan det vara ostronskivling? Såna som du har odlat hemma? Har ni inte sett Ankis fina svampar så gå in på hennes blogg och titta! Kan man förväxla dom med någon elak svamp? Och så den underliga frågan: växer dom ute nu? På riktigt, alltså. Någon som vet?

 

5140211
Islossning har vi här hos oss! Härligt!

Och jag slapp få den i huvudet!

 

7140211
Annars så är jag strängt (hm….) upptagen med mina bilder. Förra vintern rensade jag bland pappersbilderna. Den första grovsorteringen, vill säga.

Nu har jag börjat med diabilderna.

Har skaffat mig en liten manick, någon slags scanner, som läser av och kör in dom i datorn. Där måste jag så att säga restaurera dom. Dom blir inte fina, men det är minnen, och många blir hyfsat bra som svartvita.

Sen ska dessa matchas med pappersbilderna och albumen, och jag tror jag får ta det här som ett långtidsprojekt. Det är liksom inte gjort i en handvändning, känner jag.

Hittar lite av varje…….
9140211
Många gånger har jag kommenterat att jag inte trivs i mössa och halsduk och när man ser det här kan man ju förstå det.

Jag stickade mössan själv och det var ingen hit och absolut inte den gången jag hade den i skidbacken. Sikten var skymd, milt uttryckt.

Och titta på halsduken, det är mycket halsduk, om man säger så……

Agneta!

27 kommentarer:

 1. Oj vad är det röda på första bilden? svamp???
  Vi har också en sån där manick för diabilderna men jag kan inte heller påstå att dom blir bra.
  Men det är kanske så att man inte bara kan överföra dom utan man måste bearbeta dom i datorn också..puh!!

  SvaraRadera
 2. Att scanna in diabilder tar tid, men så praktiskt att ha de gamla suddiga bilderna i datorn!
  Vackra svampar du hittat!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Den där röda skålen/svampen är väl super giftig, eller?
  Kul och dyka ner i massa foton, och massa minnen.
  Att det tar tid och sortera allt kan jag tänka mig.
  Tyckte det var en fin mössa, och den tidens mode
  med långa halsdukar, kommer man i håg.
  Kram
  Annelie

  SvaraRadera
 4. Jag är definitivt ingen svampexpert så jag säger ingenting så har jag ingenting sagt. Om det. ;)
  Vad skönt med islossning. Här har det varit som en vårdag idag. Med takdropp. Det var bara solen och fågelkvitter som saknades för att göra det helt perfekt.
  Åh... rensa bland bilder borde jag också göra.... men inte nu :)
  Kram och god natt!

  SvaraRadera
 5. Åh, då är det ju vår! Vårskålarna har kommit! Jag minns att du brukar visa dom på våren, men man glömmer hur fina dom är! Vilken färg...
  Jag är på inget vis någon svampexpert, men inte är väl ostronskivling så rosa? Dom brukar ju ha ostronskivling i affären och den är väl mera beige? Och växer ostronskivling på träd? Skulle vara kul att få reda på vad det är för sort...

  Islossning är inte dumt. Jag har inte varit nere vid havet idag, så jag vet inte om isen är kvar, måste kolla i morgon. För övrigt har vi varken is eller snö kvar!

  Sortera foton kan ta sin tid! Vanliga pappersbilder har jag ju klistrat in efter hand, och diabilderna ligger i magasin med text, men man skulle kanske skaffa en sådan manick, så att man kan överföra dom till datorn.
  Jag gav K i julklapp en manick med vilken man kan överföra videofilmer till datorn. Ja, det var inte jag som köpte det, sådana ärenden remitterar jag till Fia, som kan sånt. Alla döttrarna kan sånt. Och barnbarnen. Men inte jag. Och jag orkar inte lära mig det heller. Så det så.
  Godnattkram, Monica

  SvaraRadera
 6. Vilken härligt röd färg det är på vårskålarna. Hos mig är det så mycket snö kvar att vi inte sett marken ännu. Använda mössa är inte riktigt min grej heller men halsduk och sjalar klarar jag mig inte utan.

  Må så gott.

  Kram Karin

  SvaraRadera
 7. Hahaha! Vad fin du var på bilden! Naturen kan man ständigt förundras över! Allt kunde lika gärna haft samma färg, men så är det ju inte! Vilken tur! Svampar vet jag absolut ingenting om!

  SvaraRadera
 8. Gud vad dåligt fotosamvete jag fick nu! Men, någon gång....
  Dom där röda skålarna känner jag att jag skulle gilla i min omgivning ;-)

  SvaraRadera
 9. Denna röda har jag aldrig sett förut, däremot svamparna växer ju ute nu, men skivling vet jag inte.
  Men vad jag vet är att vi gjorde av med 5000 Diabilder. Vi plockade ur bilder på våra barn, och föräldrar.
  Det har de fått framkallade till högtidsdagar. Men man fick inte kasta dessa var som helst, vi fick tala
  med en kille på vår Sopstation. Så många Videofilmer vi har också. Du har verkligen ett stort arbete
  framför Dig. Här finns det fortfarande kvar, men det får de taga bort när jag " gått bort". Du förstår nog vad jag menar..PS glömde att säga alla barnbarn har också fått album med bilder sen de var små.
  DS. Din blogg satte fart på mina minnen i dag med.
  kramis

  SvaraRadera
 10. God morgon!!
  Ha ha...det är du och jag med mössor! hatar också natt ha någonting på huvudet!
  Skönt att du hann förbi isen...och framförallt..att det inte var en kokosnöt..:-)))
  Ja du, härligt att du har långtids projekt,,med bilderna!! Antar att du hittar många roliga bilder!!
  Ha en bra dag!! Kram Annika

  SvaraRadera
 11. Ja det är ett riktigt långtidsprojekt det där med gamla foton, men så roligt och timmarna svischar förbi!
  =) Näe, du ser inte direkt ut att trivas i mössan!
  Vad mycket fint du hittat ute i naturen redan, så fort den elaka förkylningen släpper taget ska jag ge mig ut och leta här också. Förutom kantareller och några soppar så är jag värdelös på svampar men hoppas du får (pålitligt) svar.
  Vilka märkliga och mäktiga isbildningar i förra inlägget - Häftigt!
  Må gott!
  Kram Allis

  SvaraRadera
 12. Oj va jag skrattade när jag såg dej i mössan! Riktigt så illa blir det inte för mej, men jag stickade en mössa för ett par år sedan och jag får dra och dra i den för den sitter inte på rätt ställe på knoppen.
  Och jobb har du förstår jag , med dina diabilder! Det är smidigare med bildhanteringen nu för tiden, så länge datorerna fungerar!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
 13. Oj Agneta , där satte du "fingret" på en öm punkt. Många gånger har jag tittat i min stora flyttkartong på alla diabilder som ligger där. Mina föräldrar var inte måttliga i sitt fotograferande kan jag tycka nu. Men de reste mycket och så blir det. Ska nog leta efter en sån där manick, för det måste bli någon sortering här också. Och vad gör man med alla gamla fotoalbum ??
  En sådan röd skålsvamp har jag aldrig sett, eller rättare lagt märke till. Vacker i alla fall. Kul bild på dig. Denna utstyrsel var helt klart inte populär hos mig heller i ungdomen. Men nu !!!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 14. Men kära vännen...*skrattar*...var det månne ett resultat ur syslöjden, den stora och rejäla halsduken?? Vill minnas att vi fick sticka dessa lååånga saker, och jag tror INGEN i min klass vart direkt nöjd med resultatet...som för övrigt tog hela terminen eftersom man tröttnade efter andra varvet...Och mössor...ja där är vi lika, har dock aldrig stått i en skidbacke...där är vi olika.
  Och vad gjorde vi utan vår Anki med sitt kunnande om svampar, mossor och lavar och allt däremellan??
  Tack vare henne börjar jag se nya saker i naturen, men jag vet ju aldrig vad det är jag ser...så nu kommer hon att bli överhopad med bilder och frågor från mej...Vårskål lärde jag mej förra året...Men svampen som du visar...inte en aning!!
  Vilket jobb du har framför dej med alla bilder!! Jag tror jag har samma manick, och har väl kommit igenom hälften av alla mina negativ, men sen tog orken slut...Säger bara, lycka till!!
  Ha nu en riktigt skön onsdag vännen!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 15. Så vackra de är de scharlakansröda... var och tittade efter "mina" för ett par dagar sedan - tyvärr låg det en del snö kvar så jag får ta mig tillbaka snart igen :)
  Ostronskivling (eller ostronmussling som de vilda heter)... hm... svårt att artbestämma på bild... mycket lik, men alldeles för rosa ton - kanske bara färgstick i bilden... täta nedlöpande skivor... antar att den växte på lövträdsved... ostronskivlingen har hur som helst inte några giftiga dubbelgångare... och den brukar gå att hitta både i januari och februari under sådana här milda vintrar...
  Diabilder ja... har massor som ligger här i väntan på att bli skannade... suck... har gjort en del men många, många återstår...
  Haha... vilken fin mössa! Lite stor kanske... men fin :)
  Själv har jag bara mössa om det är -20 och snöstorm...
  Kram

  SvaraRadera
 16. Ingen islossning här inte. Men dessvärre ishalka :(
  Men idag är det snöväder :)
  Mössa är ett bra klädesplagg, oavsett om det är -5 eller + 5. Har liksom blivit beroende av den :)
  Kramen♥

  SvaraRadera
 17. Vackra bilder och så duktig du är som rensar. Jag har faktiskt funderat på att göra det ibland *ler*.

  Kramen

  SvaraRadera
 18. Vårskål, vad är det? Har aldrig sett en sån där
  illröd sak i skogen här. Och så mycket svamp, men
  den skulle jag passa mig lite för.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 19. Hihi ,kan förstå det där med mössan o halsduken .Vårskålen det var något nytt .Kram Nette

  SvaraRadera
 20. Sv: Ja Husum finns lite här och var.
  Även i Danmark och i USA om jag inte minns fel :)

  SvaraRadera
 21. Hej Agneta !
  Förlåt att jag inte varit inne hos Dig eller någon annan heller förresten, Kan inte skylla på något, Inte varit sjuk, är fullt frisk och arbetsför.Bara andningen är lite besvärlig
  Har faktiskt inte haft tid,eller lust att sitta flera timmar och få kramp i låren av denna förbaskade kontorsstol Magnus, köpt på Jysk, tyckte den var så skön när jag provsatt den i butiken, kan bara inte vara lokadan stol. Sitter på två huvudkuddar i dun.hjälper föga. En Kinnarps ska det vara, till det ska jag spara.(kanske)

  Hoppas Du mår bra och Leina,Pippi och Nisse trivs nu när det inte är så kallt längre.

  Kram och må så gott !
  Mi

  SvaraRadera
 22. kom med ett n i Leia, hade nog för bråttom,

  SvaraRadera
 23. De där skåliga svamparna är som små hungriga fågelungegap när man ser dem på håll. Otorlig färg.
  Vad duktig du är som sorterar och ligger i, jag ligger mest efter, suck!

  Allt gott

  SvaraRadera
 24. Ja, att scanna diabilder är ett evighetsjobb och där kan du ju inte sitta hela vårvintern.Du ska väl ut och leta vårtecken i vårteckensutmaningen som drar igång snart.
  Kram!

  SvaraRadera
 25. Ja det är kul att titta på gamla bilder, men rensa... njaaae! ;)
  Som svar på din fråga så är det - Ja! men inte alltid, och sedan gillar de inte mig!?
  om de har någon annan att välja på :) min sambo exempelvis.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 26. Rensa behöver man o jag skulle verkligen behöva rensa bland gamla kort. O sen är jag ju lite gammalmodig att jag vill sätta in en del foton i album... Bara det att jag ligger ett par tre år efter, så det känns liite jobbigt att ta tag i... Har jag tur så blir jag inspirerad av dig nu!
  Söt i mössa ju;)

  SvaraRadera
 27. Svampar kan jag inget om förutom de som finns i affären..
  Ditt bildprojekt ser precis ut som gubbens.. Jag vet inte hur många lådor med dia-bilder han har från tiden innan han träffade mig.
  Jag tycker du ser härlig ut i din mössa och halsduken :)

  Kram Maidi

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta