I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

lördag 16 februari 2013

Våren i full blom. Och jag vill jag också, säger Leia.

1130216
Min lilla vårrabatt skänker mig glädje varje stund jag tillbringar vid diskbänken!
3130216
Kungsängsliljorna tillhör dom där speciella blommorna, dom som tillhör mina favoriter och när vi bodde i storstan hade vi en liten, liten äng, under ett riktigt gammalt körsbärsträd, och där hade vi fullt med kungsängsliljor!

Och den här lilla ruggen blir kanske början på en ny liten äng.

Frågan är bara var man gör en äng på ett berg……

 

5130216
Häromdagen skulle husse hämta något på vinden och det fick Leia syn på och hon ville med! Men hon kom inte så långt…..hon var inte så bra på att klättra!

Nu skall jag laga mat, vi får åtta gäster till middag ikväll och det är ett sånt tillfälle då det är ytterst lämpligt om värdinnan uppför sig väl, är sval och utvilad, inte har smakat för mycket på vinerna innan gästerna kommer, har något så när fläckfria kläder på sig (har en förmåga att alltid spilla), att hunden inte hoppar på gästerna, att katterna inte spatserar omkring på matbordet, i alla fall inte så gästerna ser det, och att jag kommer ihåg att dom flesta vill ha kaffe efter maten. Jag brukar glömma det, förstår fortfarande inte att man kan förstöra den goda (?) matsmaken med detta “jolm”. Naturligtvis (!) har jag en färdigdukad kaffebricka, men jag brukar lägga en handduk över den och hoppas att ingen ser ut som om dom vill ha kaffe…..

Ahhh, det kommer att bli så bra, så bra!

Agneta!

P.S. Tack för alla goda råd i förra inlägget, har tagit till mig vartenda ett. Det är inte så farligt med mig, och jag tror fortfarande att det är menisken som “fransat” sig (helt rätt, jag ifrågasätter fullkomligen både doktorn och röntgen och alltihopa……), för då kan man bara “suga” ut den. Så är man bra sen, det har jag hört! Jag skojar nu, klart jag tror på doktorn! Eller, njaaa……D.S.

33 kommentarer:

  1. Hej! Önskar till dig och dina gäster en mycket skön lördag!Du kommer fixa allt galant:) Leia är ju så himla söt!
    Kram Sirpa

    SvaraRadera
  2. Vad fint med vårrabatten i köket. Är inte utan att man längtar till den riktiga nu. Har kungsängsliljor i min rabatt och tycker dom är riktigt fina.
    Herregud vad härlig hon är, Leia. Klart att hon också ska med. Verkar som det är lite Fiastuk över henne, haha. Nyfiken till tusen!
    Hoppas du får en fin kväll.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  3. Dukar du på till en gäst till....? Ang knäet, om du äter nån piller för det, så ta pillren tillsammans med mat. Sån medicin kan vara ilsken på magen. God bedring!

    SvaraRadera
  4. Kungsängsliljor är så fina. Och lustiga med sitt rutmönster tycker jag.
    Hoppas er lördagskväll med middag blir supermysig.
    Kram Linda

    SvaraRadera
  5. Haha, ja du Agneta - jag håller tummarna för att det INTE ska bli några missöden på din middagsbjudning i kväll - men då måste du hålla dina tummar för mig nästa helg, för då kommer gäster till mig, haha. Jättefin vårrabatt och vilken vacker utsikt!!!

    Stöööörsta lördagskramizen från aka

    SvaraRadera
  6. Härlig vårrabatt, kungsängsliljor är väldigt vackra. En äng med såna vill jag ha också. Jag tror du är superbra värdinna, hade jag varit gäst hade du sluppit kaffet. Roliga bilder på Leia.
    Ha en fin lördag
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  7. Så fint det blommar inne hos dig.
    Stackars Leia som inte kunde följa med upp på vinden, hade säkert varit mycket spännande saker att hitta där uppe.
    Lycka till med middagsbjudningen ikväll, du kommer alldeles säkert att lyckas bra med allting.
    kram!

    SvaraRadera
  8. Jo men vi kör på en enkel "suga-ur" operation så är du som ny sen... Om inte, så fixar du säkert det också... så aktiv som du är...
    Klart man ska ha kaffe på. Annars kan det kvitta, hihi... kaffemoster som jag är.
    Stackars Leia, hon vill också upp, ju. Lilleman han skulle nog hängt armkrok han, så stollig som han är. Sen hade vi fått hissa ner honom med en lina, för nerför är inte lika kul.
    På måndag är det röntgen. Ska bli kul att se hur det går...aj som f-n är det i alla fall... vi stackars tåliga kvinnor med justeringar här o där...
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  9. Hello, I´m back, hihi!!! Jag avskyr när man MÅSTE vara finklädd utan fläckar på kläderna. Jag har en förmåga att spilla på mig hela tiden. Har hällt kvällskaffet över högra benet nu två kvällar på raken. Får nog ta och byta till vänster ben nästa gång det händer!
    Jag är verkligen urusel som värdinna, iallafall om man ska vara fin. Annars är jag nog rätt okej, jag kan iallafall bjuda på mig själv! Hoppas eran kväll blir toppen och att djuren håller sig på golvet! KRAM

    SvaraRadera
  10. Hoppas ni får en trevlig kväll!

    SvaraRadera
  11. Åh, så hjälpsam hon är, Leia! Liiiite knepigt kanske med just den stegen!

    Helt, helt underbar våräng du har i köksfönstret! Kungsängsliljor är en favorit här också, och de växer nästan vilt på torpet! Åh, så jag längtar efter vår!!!
    Nej, vi har inte heller något väder här - inget alls faktiskt!

    Lycka till med gästerna ikväll! Det blir säkert bra! Innan jag drack kaffe, glömde jag också bort kaffet efter maten och kunde inte förstå vitsen...! Jag började ju dricka kaffe för ca 10 år sen...men håller mej till "babykaffe" dvs. hälften kaffe hälften mjölk/soyamjölk!

    kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  12. Ett mycket bra ställe att ha vårrabatten på. Om man inte diskar så gör man ju en hel del annat just på detta ställe.

    SvaraRadera
  13. Lycka till med din middag! Jag brukar inte eller komma ihåg kaffet på maten... Kraaam pia

    SvaraRadera
  14. Hoppas det fixar sig med ditt knä, Kanske går bort ikväll ihop med härliga gäster runt bordet,
    Och inga kattspår på duken( HiHi)
    Kanske tur att Leia inte kom upp ,ännu svårare att komma ned
    När Min S hade byggställning runt huset och byte vindskivor , så kom Fia vår katt knallande på taknocken
    Vårat hus är väldigt högt ,källare och 2 plans
    Hon är en hejare på stegar både upp och ned
    Ha en riktigt rolig kväll Och glöm inte kaffet

    SvaraRadera
  15. Vilken vacker vårrabatt! Lämpligt ställe att ha den - där man kan se den ofta!
    Ha en riktig trevlig kväll med dina gäster! Jag vet hur cirkusen brukar vara här.... Katt på bordet, sås på kläderna, salladen kvar i kylskåpet.....Men roligt är det!!!
    Kram!

    SvaraRadera
  16. Din vårrabatt är såååå fin! Vilka roliga bilder på Leia.

    Kramen

    SvaraRadera
  17. Helt uuunderbar vårrabatt! Jag längtar ännu mer efter våren nu... Jag började på en liten, liten kungsängsliljeplantering förra året i Lundområdet. Håller tummarna att alla har överlevt vintern, de var så fina när de blommade. Önskar en er fin lördagskväll!

    SvaraRadera
  18. Vilken underbar vårrabatt! Jag önskar att jag hade fått plats med något sådant i mitt kök... Men, jag har planterat om mina paulior idag, det är väl ett vårtecken?

    Just när jag skriver detta, är väl dina gäster på ingång! Hoppas nu att allting går som du vill och att hundar och katter håller sig på mattan...
    Det blir alldeles säkert en jättetrevlig kväll!
    Men jag förstår inte ditt prat om "jolm"! Gillar du inte kaffe? Inte ens Irish coffee? Kaffe efter en god middag "sätter" maten på ett förträffligt sätt.

    I morgon ska vi på "öppet-hus-40-års-kalas. Det blir nog inte så högtidligt som din middag...
    Vi hörs, kramar, M/N

    SvaraRadera
  19. Vad vacker din vårrabatt blivit!
    Hoppas ni får en supertrevlig kväll med eller utan kaffe =)
    Kram Annica

    SvaraRadera
  20. Härlig njutning med din vårrabatt!
    Tur för att Leia inte ge sig på att klättra i stegen....verkar läskigt...
    Önskar er en riktigt mysig kväll med gästerna :)
    Ann-Louisekram

    SvaraRadera
  21. Bara älskar din vårrabatt vid köksfönstret! Hoppas och tror att gårdagskvällen blev lyckad och är helt säker på att både värdinna och husdjur uppförde sig helt fläckfritt :)
    Krya på dig med det onda knät!
    Ha en skön söndag!
    Kram

    SvaraRadera
  22. Förstår att du njuter av ditt vårfönster =) Och det där med kaffet kan jag bara hålla med =)Hoppas kvällen blev bra och att kissarna höll sig på golvet =)

    Kram ♥

    SvaraRadera
  23. jag är tyvärr inte sjukvårdskunnig över huvudtaget så jag har inga råd eller tips med ditt knä, men jag hoppas verkligen att det blir bättr3.
    Ha en fin dag!
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  24. Vilken underbar innerabatt!
    Kungsängsliljor...får lust att ta fram målarpenslarna.
    Kram
    Agneta

    SvaraRadera
  25. Fint med våren i vinduskarmen på denne måten. Flotte liljer. På norsk kaller vi dem ruteliljer. :)

    SvaraRadera
  26. Det är alltid trevligt med gäster fast det kräver jobb. Hoppas er kväll var lyckad.
    Trevlig söndag!
    Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

    SvaraRadera
  27. Kan man "hitta" en get i trädet (hände när vi var på Kreta för många år sen...)så kan man väl ha en hund på vinden...Upp kommer man alltid, det är värre ned...
    Känner igen pådraget innan gästerna kommer, och för varje gång jag missar något så tänker jag...nästa gång ska jag skriva upp ALLT, men sen brukar kvällen i alla fall gå alldeles för fort, man har så trevligt som man bara kan och ändå så står det där extra tilltugget kvar i kylskåpet som var tänkt innan maten, när gästerna går, kakan som jag bakade till kaffet fick ingen vispgrädde...och faktiskt så kommer de tillbaka efter det i alla fall!!
    Atros är lurigt, ingens "sjukdomsbild" är den andres lik...Jag har jättefula knotiga händer, men där har jag minst värk...knäna, som är värst just nu, de är lika snygga som när jag var tjugo...*gapskratt*...nej men det syns inte lika mycket på dom. Fast det är bra att vara envis som du, det kommer man långt på...
    Ha en skön söndagskväll!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  28. Vilken bra ide med en vårrabatt .
    Vill ha en med !
    Hoppas kvällen blev lyckad å att du "skötte" dej :-)))
    Kram Bittan

    SvaraRadera
  29. Åh vad din "äng" är njutbar!! Undrar om det går att ha en sådan 10 mil söder om polcirkeln??

    Stackars go´a vovve som inte tar sig upp till vinden med husse. Vill så gärna...

    Den där artrosen i ditt knä verkar inte så kul. Sitter visst i en stortåled hos mig. Spökar för mig när jag går. Glukosamin - kan det vara nå´t?

    SvaraRadera
  30. Takk for koselig bursdagshilsen!

    Blomstrene dine gir full vårstmning:)

    Hunden vår er i samme familie som din hund.
    Det er en Nova scotia duck tolling retriever,
    den er den minste av retrieverne.
    Og selvfølgelig verdens fineste:)

    Ha en fin kveld.
    Klem fra Nord-Norge:)

    SvaraRadera
  31. Hihi, nämen lilla gumman, det är inte lätt att vara fyr-fotad minsann:)
    Så vackert det blommar, minivår!
    Hoppas det gick bra med er stormiddag:)
    Javisst, det är Maine cooner vi har, kommer från USA där de fortfarande finns som vilda också. Ska du ha raskatt ngn gång kan jag verkligen rekommendera dessa, de är så härliga, följer en överallt och sägs ofta påminna om en hund i sättet. Vill man ha en liten katt är detta dock inget alternativ, en kastrerad hanne kan lätt väga mellan 8-10 kg:) och då är de inte överviktiga:)

    Ha det fint, kram Marie-Louise

    SvaraRadera
  32. Så din vårrabatt står vid diskbänken, det var den bästa placering man kan tänka sig.
    Undrar om Leia är en sådan hund som hänger efter husse vart än han går, lite svårt förstås att följa med upp på vinden.
    Är det du som gjort de fina tingel tangel sakerna i tråd?

    Själv fick jag akut ont i ett knä och kunde inte ens stödja på det, artros sa läkaren. Hm, då går det tydligen gå över...

    Ha det bra!
    Kramar
    Cia

    SvaraRadera
  33. Haha, vad roligt att läsa om andra som har "mänskliga" djur....det låter precis som hemma hos oss....
    Kul att trilla in på din sida. Hittade den via bittans carpe diem.
    /Carina

    http://vidbjarsjobacken.blogspot.se

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta