I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

fredag 8 februari 2013

Fler vårblommor och fågelkvitter.

1130208
Nu har jag planterat min lilla vårrabatt som får stå i köksfönstret.

Lite fler pärlhyacinter och lite kungsängsliljor. Fast liljorna syns inte ännu, för jag har petat ner mossa, jag ville att det skulle se “ute” ut.

Växten längst till vänster är en krukväxt. För mig helt ny och på etiketten står det Aglaomorpha ‘Snake Leaf’, den verkar väldigt frodig och fin, och så gillade jag namnet ‘Snake Leaf’, (kanske därför jag drömde om Taipaner i natt, lite mardröm var det nog, ja…..).

I veckan rensade jag äntligen min skrubb och då hittade jag diverse dekorationsmaterial.

Istappar bland annat! Så dom kom med, upp och ner. Två snöbollar med pärlor på hittade jag också och dom får ligga där, det är ju vinter.

Och så hittade jag fåglar!
3130208
Dom beige-brun-roströda fick sitta i ett par körsbärskvistar som jag skar av på hemvägen idag. Lisa med underbara bloggen Lisas Hus plockade in körsbärgrenar för ett tag sedan och har redan grenar som blommat!

Förresten, har ni sett en rörigare bild någon gång? Det är pipor och kompasser, grenar och fåglar, böcker och hyllor, i en enda röra. Så har vi det hemma hos oss! Vi lever i den här röran vi.

Men det värsta är väl ändå den vita-icke-vita plastgrejen som sitter på väggen och säkert är bra för nånting. Det är en termostat, säger omgivningen just. När det är så fult med moderniteter så tycker jag nästan att det hade varit bättre att göra upp en eld på ett jordgolv! Ungefär, i alla fall.
5130208


7130208
Min morfar och jag var väldigt tighta, jag beundrade honom nåt enormt. När jag grävt bland mina gamla bilder och foton ska jag visa honom (han var rasande grann) och berätta mer om honom.

Men nu handlar det om min båt!

Den beställde min morfar av någon som gjorde modeller i trä och sen fick jag den. Jag ville nämligen bli sjökapten när jag var liten och det tyckte min morfar var roligt eftersom han, när han var ung, seglade på dom stora haven.

Den här båten är en av mina kärare ägodelar, jag har den intill mig här vid skrivbordet och så har jag haft det ända sedan jag fick den.

Min morfar, jag och båten! Så är det, det skulle kunna bli namnet på en liten film……(jag vet, det låter lite Tzatziki om det….kom just på det!).

 

9130208
Nu har mörkret sänkt sig här i Snäckis och snart skall jag laga middag åt omgivningen och hans syster. Ja, jag får väl lite själv också…….

Det var förresten när jag såg den här bilden som jag fick syn på båten (den står därborta i fönstret, lite till vänster om mitten av bilden).

 

Ni har väl inte missat BOKREGNET?! Klicka på ordet BOKREGNET och kom till regnet av 6 böcker som vara t o m 17 februari! Bloggen firar 3 år och det vill jag fira lite grand!

Det är jätteroligt att så många velat vara med hittills, men välkomna om det är någon som missat det!

Trevlig helg!
Agneta!

41 kommentarer:

  1. Vilken fin vårrabatt du gjort! Och tänk vad mycket fynd man kan göra, som blir fint när det hamnar på rätt ställe!
    Här hemma har vi också en hel massa grejer. Definitivt inte vitt o avskalat....;)
    Vacker båt!
    Ha nu en riktigt fin helg!

    SvaraRadera
  2. Så vackert med din vårrabatt ,kul med istapparna .Den röriga bilden var ju fin jag såg inget av det som du berättade förrän jag läste din text .Vilken underbar båt förstår att det är en kär ägodel .Trevlig helg ,Nette

    SvaraRadera
  3. Vilken jättefin växtplantering du har gjort och så snyggt det blev med mossan till! Ja, nu behövs allt vårlikt man kan uppbåda! Hus sicket väder vi har här idag - för tredje dagen nu så snöar det och blåser!

    Så rarat med fåglarna där bland kvistarna! Jag tycker det är fint med de gamla piporna i bilden!

    Vilken vacker modellbåt och så fint minne efter morfar! Har också några modellbåtar från min pappa, men har ingen plats just nu för dem!
    Sjökapten? Då bor du i alla fall rätt med vatten så nära.

    Tack för fint omnämnande och för rart beröm i min blogg! Åh, jag rodnade nästan här framför skärmen!

    Ha en fin helg med omgivningen och hans syster!
    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  4. Härliga blommor!
    Och den där båten! Vilken vacker... ja båt... den sorten heter säkert nåt, eller? Säger landkrabban som får lära om...
    apropå kläder, tant raffa är jag nog kanske, men att gå så långt som till zebrarandigt och djurmönstrat, icke sa nicke... det är så himla roligt med kläder nu, när garderoben ekar tom, men kostar så mycket. Därför är det extra kul när man kan ekipera sig för en mindre penning... Inga dyra märken här inte...
    Skönt att komma hem, vi struntade i båtmässan, köpte sushi och havskräftor, lite vitt och åkte hem till tystnaden här uppe på berget istället...
    ha en fin fredag kväll
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  5. Vilken fin rabatt.
    Bara orden i din rubrik får mig att längta efter vår.
    Ha en fin fredagskväll.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  6. Vilket häftigt skepp och berättelse. Vart tror du att man kan köpa en "nattensdrottning", vill minnas ditt blommade för ett tag sedan. En fantastisk blomma, min mor hade en sådan när jag var liten och nu tänkte jag skaffa mig ett själv. Önskar dig en fin kväll/
    Kram Lussan

    SvaraRadera
  7. Mysigt rörigt i så fall! Gillar dina blommor och din fina båt! Jag vill vara med i bokregnet, ska bara ta mig för att göra det man "ska" för det :)

    SvaraRadera
  8. Här hos dig klappar hjärtat extraslag av våryra....woho!!
    Jättevackert ....åååå ...jag som älskar småfåglar....vill också ha sådana i mina ris nu i vår...verkligen jättefint :)

    Ni som bor vid havet ska naturligtvis ha en vacker båt inne :) .....Sååå fin. Men vi då?? Vi landkrabbor....här omkring finns mest åkrar....en skördetröska kanske....men hur snyggt är det på en skala????
    Hoppas du får en riktig kanonhelg i allt ditt våriga fina:)
    Ann-Louisekram

    SvaraRadera
  9. Härlig plantering!! Jag blir så glad av ditt fina inlägg.
    En hemlis som jag inte lagt ut ännu, är att vi ska kolla på valpar i morgon:)).
    Trevlig helg.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  10. Hej! Jag gillar ju ordning men sen gillar jag också det där härliga kaos som man kan ha...hem trevlig kaos:) Vilken läcker båt och skön minne du har! Önskar dig en mysig helg!
    Kram Sirpa

    SvaraRadera
  11. Du har ju både fåglar ute och inne =) Vilket härligt minne, båten,morfar och du ♥
    Du kanske har det som jag..ett maximalistiskt hem i stället för ett minimalistiskt =)
    Ha det så gott!
    Kram ♥
    PS! Nu har jag länkat till dig..

    SvaraRadera
  12. Vad fint du berättar om båten och din morfar. Fattar inte hur du kan vara så påhittig när det gäller dekorationer.
    Ha en jättefin helg!

    SvaraRadera
  13. Hos dej är det vår. Fina blommor du planterat. Ska bli roligt att höra om morfar sjökaptenen.
    Hos oss är det vinter och glashalt på vägarna - inte ett sandkorn eller salt här inte. I morron ska jag ut och trängas med alla rallygubbar som ska ut i skogen och titta på när det far förbi en bil med sladd i högsta fart. Jag ska dock inte ut i skogen utan på styrelsemöte. Dum dag jag valde.
    Ha det så gott.
    Kramar till dej.

    SvaraRadera
  14. Du gör så härliga inlägg som jag alltid blir glad av. Och det här är inget undantag. Gillar din fönsterrabatt, mysig.
    Hej från Törnrosa

    SvaraRadera
  15. Det är så märkligt hur man ser bilder, det första jag såg var piporna.. Kanske för att min far rökte pipa. Kan fortfarande 50 år senare känna doften av Borkum Riff tror jag att tobakssorten hette.
    Vad gäller dina pippifåglar , är de uppstoppade eller ? Vi hade hemma hos mig en vad jag tyckte gigantisk Fiskgjuse som kunde skrämma livet av en när det var mörkt!! Du skrev lite om min ull och jag hade förmånen att lära känna en underbar gammal dam som tog hand om min (mina fårs) ull och
    handkardade och spann den på en gammal spinnrock från Australien. Tyvärr avled denna underbara människa för snart två år sedan..
    I en ålder av 86 år.

    SvaraRadera
  16. Ska också önska dig en trevlig helg på Sveriges framsida...

    SvaraRadera
  17. Så fiffigt att göra en vår-rabatt inne! Den slår ju ut mycket snabbare och så får du njuta av våren två gånger...
    Och jag gillar kopparbaljan du har planterat i! Istapparna är ju också jättebra som blomstöd, om det skulle behövas.

    Sådana där vita-icke-vita plastgrejor har vi väl lite till mans, att ingen kommit på att göra dom lite snyggare? Fast elda på ett jordgolv...nja...

    Och så båten - såå fin! Och vilket härligt minne från din morfar!
    Det är väl ett underbart sätt att minnas sina nära och kära som gått bort, att ha något, som dom gjort, så att man skänker dom en tanke när man ser det (vilken konstig mening det blev, men du förstår hur jag menar...).

    Ha det nu så gott och hälsa omgivningen och svägerskan!
    Kramar från oss i Tjernhus!

    SvaraRadera
  18. Så söta fåglar, var har du köpt dem
    skulle oxå vilja ha sådana, älskar
    ju fåglar o deras sång.
    Det blev gulligt i uteinnekrukan, fint med istappar,de "piffade till"
    Trevlig helg kram

    SvaraRadera
  19. Underbar vårrabatt och de där istapparna gav ju extra vårvinterkänsla åt det hela.

    Jag måste rota fram alla mina små dekofåglar imorgon och hitta på något med dom känner jag. Tack för inspirationen!

    Kram

    SvaraRadera
  20. Åh, nu måste mina vårskator fram... tänk att jag glömt dom! Tack för tipset. Pappas båt har jag sett tidigare och beundrat mycket! Den pryder verkligen sin plats där på fönsterbrädan.

    Ha en fin helg och sniffa lite i din fina vårrabatt!
    Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  21. Men så kul att hitta ett sådant fint inlägg om fina blommor, fåglar och båtar och ett bokpaket som jag snart ska surfa in på. Tack Helena för att du tipsade mig om detta inlägg. Ha en bra dag du fina bloggare/kram

    SvaraRadera
  22. Jag ser båten på sista bilden. Trevlig Helg till er i Snäckskalsdalen.
    Kram!

    SvaraRadera
  23. Hejsan Agneta !

    Härlig röra tycker jag.Det ska väl synas att ni bor där.En väninna kom helt apropå och hälsade på mig och såg och sa så rörigt Du har.Jag bor här, det är ingen utställningslokal.

    Har också köpt pärlhyacinter,som jag slog huvudet i när jag mockat ,för den häger på väggen.Prinsen biter i allt.Måste vara utom räckhåll.

    Klappa alla djuren och ha en skön helg.
    Den där båten/skeppet jättehärlig.
    Kram Mi

    SvaraRadera
  24. Hej du så mycket fina vårblommor det är ju så man tror det är vår. Men så slänger jag en kik ut och så är jag i verkligheten igen. Kommer tillbaka för här fanns det mycket kul
    Kram från en som nyss börjat blogga i maj 2012 tror jag det var.
    Ha en bra helg önskar Skogsfen.

    SvaraRadera
  25. Vilken ljuvlig vårplantering!! Och det är nog så man får göra så här års...för så avlägsen som våren är nu, det har den nog aldrig varit förr...
    Men du...det tog mej en stund att upptäcka den där termostaten...så det är nog du själv som ser den bäst...jag var mer intresserad av allt vackert och gammalt på väggen, och fåglarna i riset...så fiffigt!! Men båten...när jag läste om din morfar och dej, då blev det fuktigt i ögonvrån...Han förstod nog att hans barnbarn var något alldeles speciellt!!
    Tror inte det är rörigt hos dej, däremot trivsamt med saker som har alla en viss betydelse, har en själ och en historia...!!
    Ha en fortsatt skön helg vännen!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  26. Så mysigt med en vårrabatt inomhus. Jag får njuta av din för mina katter hade säkert betat av allt. Dina fåglar gillar jag, lite ovanliga. Ha en fortsatt fin helg.

    Kramen

    SvaraRadera
  27. Så härligt vårligt du har gjort.
    Här ligger snön djup ännu så jag får inga vårkänslor ännu.

    Trevlig helg

    SvaraRadera
  28. Vad mysigt det låter med din morfar, vilka underbara minnen att bära med sig hela livet, kunna plocka fram och glädjas åt! Det ser ut att vara en väljord båt också!
    Hihi, det är så kul att se vad andra hittar i sina gömmor när de röjer lite och du gjorde ju faktiskt fågelfynd, så fina de är!
    Ja inte är det inredare som kommer på de där fula mojängerna iaf, blir liksom helt fel och inte kan man hänga något över heller!

    Hoppas ni får en fin kväll, kram Marie-Louise

    SvaraRadera
  29. Vilken härlig vår plantering. Blir sugen på att fixa en i mitt köksfönster
    Härlig berättelse om din morfar o båten ha eb skön kväll

    SvaraRadera
  30. Vilken fin vårplantering du har gjort, verkligen jättefin!
    Ha en riktigt skön söndag!
    Kram Bodil.

    SvaraRadera
  31. Hej!
    Fina gamla saker och fåglarna skulle jag gärna vilja ha.
    Du har också en kattfröken som inte vill bli våt om tassarna.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  32. Tack för ännu ett fint inlägg. Ser fram emot att få reda på mer om din älskade morfar.
    Idag är det söndag och rätt dag. Säger stort GRATTIS till dina tre år som bloggerska. Jag har gett dig en bloggutmärkelse på min blogg idag. Hoppas att har tid för att gå in och läsa.
    Ha en trevlig söndag.

    SvaraRadera
  33. Nu vill jag också plantera en vårrabatt i fönstret.
    Snödroppar kan jag gräva upp i rabatten, men resten får nog blomsteraffären hjälpa till med.
    Någon sådan där fin båt har jag dock inte att ställa i mitt fönster, så jag får njuta av din!
    Kram
    Melodys matte

    SvaraRadera
  34. Vad härligt med en vårrabatt inne :). Vilken vacker båt, är så härligt med saker man har fina minnen till!
    Kram Annica

    SvaraRadera
  35. Så fin berättelse om din morfar och båten är otroligt vacker där den står.
    Fåglarna ser väldigt naturtrogna ut och det är befriande med lite röriga och äkta bilder också.
    Tänk så jag funderade och kikade på istapparna innan jag läste vad du skrivit om dem. Jag trodde de var äkta!
    Nu blev jag också sugen på en vårplantering för att få in lite vårkänslor. Idag har det varit snöskottning och jag har spårat varg alldeles i närheten!

    Önskar dig en fin söndag!
    Kramar
    Cia

    SvaraRadera
  36. Du inspirerade mig till att åka till växthusen (jag har flera att välja på)och köpa lite vårblommor. Ville bl.a. ha pärlhyacinter. Fanns inga så jag vände hem - besviken. Hoppas på bättre tur i veckan som kommer

    SvaraRadera
  37. Vad fin och frodig din låda blev!!
    Inte tror jag att du har det lika rörigt överallt som du tycker att fotot är?!! :0) Fina saker var det du hittade iaf. Och det är ju bra att man kan fynda hos sig själv. Det har jag gjort här hemma idag.
    Även jag beundrade min morfar väldigt mycket. Han var en så varm och intresserad person. Jättefint skepp du fick av honom. Står så fint där i fönstret.
    Kanske finns det en "lyxigare", inte fullt så plastig, termostat att koppla in??! =0)
    Tänkte på dig när jag körde i dina trakter!
    Ha det!
    Kram!!

    SvaraRadera
  38. Fantastiskt vilken underbar vårrabatt du har gkort i den snygga kopparlådan! Ja, vad gör man inte när det är vinter och snö ute, men vårlängtan blir för stor...?

    Oj, jag har ju glömt bort din fina utlottning. Klickar dit genast!

    Vinterhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  39. HEJ
    Ja, tapetklister eller trälim utblandat med lite vatten är det som gäller för dom små " hattarna " oxå
    Så sätt igång du oxå
    KRAM
    Eva

    SvaraRadera
  40. Hej Agneta. Jättefint har du gjort med vårkrukan!! Vilken tur du har som hittade så många fåglar. Ger riktig vårkänsla. Jag längtar något fruktansvärt efter min morfar som bor på "andra sidan".
    /mia

    SvaraRadera
  41. Usch, så trist det är att gå in och kommentera som nr 41............
    Jag är sen det vet jag men jag vill vara först nån gång.. :)
    Jag skulle också vilja gå in i din skrubb och kolla alla roliga saker du verkar ha där..
    Istapparna t.ex.. Så fint.

    Kram Maidi

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta