I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

fredag 27 juli 2012

Sommar, sommar, sommar…….

1.12.07.27
Yes, den kom allt till slut! Sommaren. Som jag har väntat och jag hoppas att alla får njuta av fint väder nu.

 

3.12.07.27
Vår fjord är inte den mest trafikerade av fjordar!

Segla i den är inte så kul (otroliga kastvindar) och dom flesta som semestrar med båt längs Bohuskusten gör det i samhällena utanför vår fjord – ganska skönt!

Det är intressant när man tittar på himlen, in över land står molnen hotfulla, men åt söder och väster är det helt klart. Så är det ofta.

 

5.12.07.27
Annars då? Jo, vår frys har lagt av. Alltid ett litet pikant inslag i vardagen……..tur vi har en liten en på ett annat ställe och att jag gillar att packa och “knö”…….

 

7.23.07.37
I trädgården är det en hel del gulblomning just nu. Squash och krasse bl.a. Härlig färg, jag tycker mer och mer om gult!

 

9.12.07.27
Himlen är lika blå idag som igår och det blir böljan den blå idag också, helt klart.

Det sista av Kordes Aloha blev en fin bukett på köksbänken, luktar gudomligt!

Agneta!

26 kommentarer:

  1. Underbara foton och vilken fjord du bor vid...underbar.
    Ja nu har vi "fjällat" i fyra veckor snart...vem vet om våra frysar har lagt av...himmel å pannkaka säger jag bara då bli det sanering...
    Imorron ska vi allt åka hemöver börjar allt längta.

    Ha en finfin fortsatt sommar och tack för dina snälla kommentarer om mina foton.

    SvaraRadera
  2. Men så skönt att ni fått härligt väder .Här har det varit härligt hela min semester .Idag är det nästan vindstill trevlig helg ,Nette

    SvaraRadera
  3. Oj, vilka härliga sommarbilder du visar och så vackert med fjorden! De har lovat solar här, men både igår och idag har vi mycket moln och idag blåser det rätt mycket...! Men - varmt ändå och det tackar man för, likaså att slippa allt regnande!

    Jag kan tro att det är häftiga kastvindar vid dedär bergen! Inte lätt att segla där!

    Hoppsan! Frysen har alltså lagt av såhär mitt i sommaren? Trist och vanskligt kan jag tro! Den här tiden finns ju bär att frysa in....!
    Vilka ljuvliga rosor du har!
    Ha en fortsatt härlig sommardag!

    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  4. Havsbilder från bästkusten är (nästan) lika vackra som medelhavsbilder;) Ja, tack och lov har vi fått sol och värme! Om det ville vara så i morgon också för då har vi kalasdag igen(Gubben)och helst vill vi sitta med jordgubbstårtan i trädgården...

    Har frysen lagt av... voj, voj! Tur att du, som jag, har en i reserv:) Törs inte tänka tanken ens hur det skulle vara utan en backup!

    Må väl bland allt ditt vackra.
    Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  5. I går var vi på Nordens Ark och när vi satt på rastplatsen vid järvhägnet så tänkte jag att där borta bakom berget bor Du och så vinkade jag lite.
    Kramar

    SvaraRadera
  6. Så vackert i. din fjord - verkligen sommar! Trist att frysen la av mitt i värmeböljan....

    Kram

    SvaraRadera
  7. Jo. Det är nu man skulle varit på västkusten. Och inte i mitten av juni..

    SvaraRadera
  8. Krasse är en av mina favoriter (jag har många sådana...), de har så himla glada färger och brukar blomma som galningar! Här är det också sommar nu, den liksom kom igår kändes det som. Nu ska jag slappa, jag är trött efter gårdagen... KRAMIS!

    SvaraRadera
  9. Haha, your fridge broke and you call that a 'litet pikant inslag i vardagen'? ;-)
    Enjoy all the lovely weather!

    SvaraRadera
  10. Blev ett underbart väder..även här!!
    Sol och varmt..jag till och med lyckats bränna mej lite i ansiktet..säger då det...att man aldrig lär sig...:)

    Önskar dej en fortsatt ljuvlig kväll!!
    Kram Annika

    SvaraRadera
  11. Jag tror att sommarvärmen har kommit till hela landet, det gäller att njuta fullt ut!
    Vår frys är från slutet av 70-talet, så jag väntar att den också lägger av snart. Det är egentligen konstigt att saker från den tiden håller såpass länge, inte några slit- och slängvaror där inte;)
    Kram♥

    SvaraRadera
  12. Ja det är riktigt härligt, det känns bra att ändå få några såna här riktiga kanondagar att tanka sol och värme :!
    Usch, trist med frysen, det är liksom ingen rolig utgift :(

    Ha en sommarfin dag till imorn, kram Marie-Louise

    SvaraRadera
  13. Ja, äntligen har sommaren kommit på riktigt och det med besked! Vi har haft 28-29 grader i flera dagar nu och jag är glad att vi bor så nära havet att man kan svalka av sig med ett dopp då och då!
    Dina bilder från er fjord är såå vackra...
    Och gult är ju min favoritfärg, så jag tycker ju att dina gula blommor är fantastiska!
    Må så gott i sommarvärmen!
    Kramar, sommarvarma, från mig!
    M/N

    SvaraRadera
  14. Vi var ute på Westgården i Bokenäs idag. Oj vilket ställe! Mannen åt dagens, en härlig fläskfile m färskpotatis o pepparsås, som han tyckte gick till historien, så god var den. Jag var redig och drack hans kaffe-på-maten...
    Så mycket fina saker dom hade där, och vilket underbart ställe att njuta av blomster av alla de sorter. Och vilket väder! Lilleman och vi satt ute i trädgården och njöt.
    Om jag köpte nåt? Nej det blev inget denna gången, men jag har kikat in mig på lite prylar som fanns i butiken. Man blir så glad när man hittar nya ställen.
    Må så gott önskar elsamarianne

    SvaraRadera
  15. Så vackert!! Du bor så fint. Det har varit underbart väder sedan vi kom hem, men i morgon hörde jag talas om skyfall...hoppas jag hörde fel..
    Men nej vad tråkigt att frysen lagt av!!
    Ha det gott.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  16. Härligt!!!
    Längtar så till västkusten!!!!!

    SvaraRadera
  17. Det är helt fantastiskt vilket härligt väder det har varit! Idag har vi haft mulet men varmt, jag har suttit ute och läst, så skönt.

    Vilka vackra bilder du visar från din fjord. För några år sedan var vi i Hamburgsund...där var det också vackert. De hade någon vikingaby där och lilla dottern och jag var med och rodde en sån där vikingabåt med flera åror som man sitter tre och tre vid.

    Önskar dig en skön helg!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  18. Ljuvligt med sommarvärmen de senaste dagarna! Fast här har det växlat med moln och sol i dag.

    Härliga sommarbilder från fjorden! Samma fenomen med molnen brukar det vara vid Norra Vätterns skärgård där släkten har fritidshus. Regn en bit därifrån, men sol där...

    Gult i rabatterna är som små solar tycker jag. Det lyser upp! Just nu är det gula liljor här hos oss.

    Inte kul när frysen lägger av, och i den här värmen dessutom. Förra året slutade vår lilla extrafrys fungera efter ett åskväder. Frysen är från 70-talet och man brukar få kolla så att den går igång efter strömavbrott, vilket den inte gjorde. Så maken åkte och köpte en ny liten frys. När han kom hem med den nya frysen gick den gamla frysen igen - och går fortfarande! Så vi har en oanvänd ny frys över än så länge... ;-)

    Sommarhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  19. Ja äntligen kom den efterlängtade sommarvärmen. Lika tråkigt varje gång man får lägga pengar på maskiner, men det går ju inte att vara utan dem.

    Ha en skön helg

    Kram Karin

    SvaraRadera
  20. Båtliv är absolut inte min grej så jag håller mig uppe på land! Jag tror dessutom att jag stannar kvar i din fina trädgård en stund....

    Ktam!

    SvaraRadera
  21. Nääääääääääääää har frysen gått sönder!!! Fy vad trist! Sååå trist med oförutsedda utgifter som oftast blir otroligt dyra när det kommer till sådana ting... Tur att du har en annan i reserv i alla fall:) Jättefina bilder och ja visst är det härligt att äntligen ha fått lite sol:)) Men vart den är idag vet jag inte för här är det mulet...

    Kraaaaaaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera
  22. Vi skakade igång vår gamla, med benämning på gamla, frys efter avfrostning, som man måste göra på GAMLA frysar. Och kan man tänka sig den hoppade igång denna gång också...
    Skönt... för vi var nyss hemkomna från Bohuslän så vi behövde fylla på lagren, tomt överallt.
    Men såå vackra bilder du bjuder på ...njuter...
    Ha en fortsatt fin helg
    Ann-Louisekram

    SvaraRadera
  23. Samma med min frys, la av för x antal veckor sedan...men har man en frysbox så får det ju gå ändå, fast jag är ingen vän av detta fenomen frysbox...allt ligger ju i botten!!! Ha det gott! Kram Iréne

    SvaraRadera
  24. Härligt med sommardagar. Jag undrar om det inte är dom regniga somrarna vi har haft som gjort att jag också blivit saligt förälskat i gult ( och orange)
    Ha det fint, njut :)

    SvaraRadera
  25. Asch, vad trist med frysen! Men nui verkar ha upptäckt det i tid så att ni kunde ta vara på sakerna ni hade i den.
    Vad bra med länken till var du "skriver ut" din blogg! Det är en himla bra idé. Skall kolla bättre på det.
    Härligt med en välkomnande ros i synfältet så där på morgonen.
    Måste erkänna att jag surar lite över att precis ha missat det fina vädret här hemma... Men, men.
    Kram!

    SvaraRadera
  26. Vilka ljuvliga sommarbilder! När jag sitter här och ser dina bilder och läser så går det upp för mig vilka olika kunskaper vi har beroende på var vi bor. Du har säkert många stunders erfarenhet av hur och var molnen är, så tydligt det syns på de två små bilderna!
    Packa och "knö", roligt uttryck som jag lånar i fortsättningen! Vilken tur med en extra frys också!
    Kramar
    Cia

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta