I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 9 maj 2012

Murkligt.

DSCN1281
Sprang på en stenmurkla i skogen idag.

DSCN1282 
Först såg jag en och sen såg omgivningen flera stycken. Och just nu håller jag på att förvälla dom (2 ggr).

Men är det någon som vet, är det OK att äta dom?  Man åt dom alltid förr, men så har jag hört att det inte alls är så bra längre…..

Agneta!

18 kommentarer:

  1. Is it a kind of fungus? Never seen them before... They look like brains! ;-)

    SvaraRadera
  2. Ingen aning.... Kan man googla på det tro? Dumt att chansa bara... Kram, Moj

    SvaraRadera
  3. Hihi... Nej jag sover inte! Vet du vad jag gör? Kikar på en alldeles nyfödd liten kattunge som föddes för en dryg timme sedan! Det verkar bara som att hon hade en i magen.. Hon var inte så tjock. Men jag har en katta till som är en riktig tjockis som också ska ha vilken dag som helst ;) så.... Inte en blund i ögat inatt, om 2 timmar kommer elektrikern och drar lite mer ström till köket, men en fin pissunge- tös blev det i alla fall! (mest svart, lite rödsprängt och lite vitt på tassarna! ) kram... Och du! Strunta i och ät dom där murklorna.... Fall i fall... / jenny- Moj

    SvaraRadera
  4. Ja, det har varit många bud om de där murklorna.Gör du som föregående talare sa, googla på det för säkerhets skull..Vackra är de tycker jag! Kram Torprosen

    SvaraRadera
  5. Precis som någon skrev..liknar en hjärna....men är ändå vackra tycker jag! Har med hört att det inte är lämpligt att äta....var försiktig.....Kramen LIsbeth

    SvaraRadera
  6. Fina svampar, men om du vågar äta dem vet jag inte.
    Vad fint du gjort här på bloggen, du har "vårförnyat".

    SvaraRadera
  7. Neeej! Släng dom genast! Man ska aldrig äta nåt som är giftigt från början!!! Vill gärna ha dej kvar...

    Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  8. Läste om det i DN. Man måste förvälla dom ordentligt. Och helst inte bjuda barn. Men skribenten tyckte att det var väldigt gott. Själv vete sjutton om jag skulle våga.

    SvaraRadera
  9. Kunde man äta dem förr borde man ju kunna äta dem nu! Ring Giftinformationen? Men det är förstås inget nödläge..

    SvaraRadera
  10. Här äter vi murklor...mums. Min mor brukar plocka ca 60 liter varje vår som hon säljer till affärer bl.a. Resten äter vi med gott mod =)
    Kram ♥

    SvaraRadera
  11. Liknelsen med hjärnan var inte dum, men det påminner också om vårat tarmpaket...
    Äta dom, nähä tack och jag hoppas att du också låter bli!!!!!!

    KRAM!

    SvaraRadera
  12. Känner mej villrådig här! Giftiga - javisst, men gå in och titta hos någon svampexpert och hör vad de säjer! OM jag skulle äta dem, så skulle jag förvälla dem flera ggr!
    Jovisst, förr åt man dem, men idag är det så mycket annat som också är giftigt så jag tror att vår motståndskraft är sämre än i gångna tider...!

    Kram Lisa

    SvaraRadera
  13. Hm, jag plockade också murklor en gång och förvällde och slog av vattnet flera gånger, som man ska, men det slutade ändå med att jag inte vågade äta dom...
    Men det lär ju vara en läckerhet! Googla!!!
    Men VAR FÖRSIKTIG!!!
    kram, M/N

    SvaraRadera
  14. Är inte alls bra på svampar, så jag har inget råd att ge. Fast det känns ju spontant som så att är man osäker på om de går att äta eller ej, då ska man nog avstå!
    Sen ser de ju inte särskilt aptitliga ut...
    Vad fin din blogg blivit :-)
    Ha det gott. Kram, Ingela

    SvaraRadera
  15. Fina svampar men jag hade inte ätit dem. Du får ha en skön dag. Vad fin din blogg har blivit.

    Kram
    Elna

    SvaraRadera
  16. Jag har läst att det är farligare att röka en cigarett men jag vet egentligen inte... Har aldrig ätit någon men förr åt ju folk murklor. Tror dock inte man ska äta murklor för ofta, en gång gör nog inget! KRAM (och dö inte ;-))

    SvaraRadera
  17. Har ingen aning. Har faktiskt aldrig sett en murkla förut.
    De ser häfftiga ut!
    Ha en fin onsdag!
    Kram Bodil.

    SvaraRadera
  18. Klart du kan äta dom!! Per år äter man så lite så det är ingen fara bara man förväller dom. I Finland äter vi mycket murklor. Kanske därför vi vinner hockey VM ;-) Nattikram

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta