I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

fredag 4 maj 2012

Borttappat.

1.12.5.4
Det jättefina vädret försvann, men det blev inte så dåligt som man förutspått, så dagen har tillbringats i trädgården och på promenad med hunden.

3.12.5.4
På promenaden såg jag att slånet slagit ut sen igår. Det ser ut som om det varit snöstorm i buskarna!

5.12.5.4
Såg också dessa tappra klättrare på höga berget. Den lilla blå pricken är på väg upp och den andra blå pricken är redan uppe……8.12.5.4
Jag har märkt ut var klättrarna finns på berget. (Jag tror man kan klicka upp bilden om man skulle vilja). Korkat sätt att ta sig upp när man kan gå genom skogen till vänster och sen rakt upp på berget……

Vi har det lugnt och skönt i Snäckskalsdalen förutom att omgivningen på ett par dagar lyckats med konststycket att försnilla några detaljer.

Han har tappat sin vigselring300som han fick för sig att använda efter ett litet uppehåll på minst 20 år av det nu, väl dryga, 30-åriga kriget.

Sen har han också tappat sin älskade halsduk100och ja, han använder halsduk året om, och har mängder, men nu tappade han favoriten.

Vidare har han tappat bort visselpipan200som han har för att hålla ordning på Leia när han är ute och går och hon är lös (ibland).

Men inte nog med detta.

För det allra märkligaste är att han tappat bort våra vispar400till elvispen.

Hur i all sin dar kan man tappa bort vispar? Någon som har en teori? Och ja, vi har letat överallt, och då menar jag överallt!

Agneta!

20 kommentarer:

 1. Det var många saker på en gång som försvunnit. Synd på vigselringen, det andra går väl att ersätta. 30-åriga kriget tycker jag var en bra benämning på äktenskapet.
  Underbart fina blommor förresten. Vitt som snö.

  Ha en skön helg

  Kram Karin

  SvaraRadera
 2. Jag har också halsduk, eller scarf för att vara exakt, året runt. Scarf på den så kallade varmare delen av året.
  Herrejösses! Hur tappar man bort vispar? Nä jag har ingen teori. Jo, att de av någon märklig anledning åkt ut med soporna.

  SvaraRadera
 3. Hahaha, skrattade högt när jag kom till det där med visparna. Men kan han inte hållit i dem och så har något distraherat... sedan har de hamnat i fel låda av bara farten? Värre med ringen - det var ju riktigt tråkigt.

  Så fina småvaser du har förresten!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Haha, du milde vilken omgivning du har. På nåt vis ändå härlig kan jag tänka mig. Vilket berg! Det måste va en vacker utsiktsplats.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 5. Oj, jag får bläddra förbi bilderna av klättrarna fort, jag känner hur det svindlar...
  Hur kan man frivilligt...ofattbart...

  Det var en förfärlig massa saker som försvunnit! Ursäkta att jag frågar, men hur vet ni att det är omgivningen som försnillat visparna?
  Det är faktiskt svårt att tänka sig hur det kan ha gått till, för jag antar att dom inte står i det senast vispade i kylen! Har ni kollat i frysen?
  Du måste lova att berätta var dom var, om/när ni hittar dom!
  Det tråkigaste att förlora är ju onekligen ringen, även om ni ju är lika gifta utan!

  Här har det varit ett rejält väderomslag idag! Från att ha varit nästan sommartemperaturer i flera dagar, så har det idag blivit gråkallt och duggregn. Vi behöver visserligen regn, men då kunde det komma ordentligt! Gnällig - jag...va?
  Ha en skön helg och hoppas att ni får fint väder! Hälsa den försnillande omgivningen!
  Kramar, M/N

  SvaraRadera
 6. Haha....ni får ut på sakletarjakt, precis som Pippi Långstrump.

  Jag glömde ta på mig mina vigselringar när vi åkte på semester en gång. Och jag sa det högt i bilen till familjen (barnen var små då) då svarade dottern. "men mamma, det gör ingenting, alla vet att du är gift med pappa ändå"

  Fina vårbuketter du plockat.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Så många borttappade saker på en och samma gång! Har ni kanske fått in "oknytt" i huset som ställer till det för er - eller kanske mest för "omgivningen"?

  Har tyvärr inga råd att ge - jag som själv letar dagligen efter saker efter flyttandet sista tiden!

  Vilket otroligt vackert berg, men precis som du tycker jag också att det är ett korkat sätt att ta sej upp när det finns vackra stigar man kan GÅ!:)
  Vilka ljuvliga slånbuskar! Finns det något vackrare? Såg också att de har börjat slå här också, liksom en del körsbärsträd!
  Ha en härlig lördag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 8. Fy vad trist med borttappade saker. Vilka söta vaser med alla underbara vårblommor i. Hoppas det dyker upp en visp och vigselring snart. Kram Pia.

  SvaraRadera
 9. Vackra små vaser du har. Borttappade saker känner jag igen. Du har väl inte också någon som bär iväg saker för här hos oss försvinner saker på de mest märkliga sätt och vi hittar de inte igen. Igår tog jag Sudden på bar gärning när han tänkte gå ut med en smyckepåse i munnen. Du får ha en fin helg.

  Kram
  Elna

  SvaraRadera
 10. Men kära nån, ni får ringa Leida, eller hennes dotter är det visst nu för tiden, så får det bli sakletardag hos er.Hur kan man bara våga att klättra på den lodräta väggen, det går över min fattningsförmåga. Söta vaser med härliga vårblommor har du.
  Här är svinkllt idag!Men det får bli mycket kläder på och ut i rabatterna. Ha det gott! Kram Torprosen

  SvaraRadera
 11. Hur i jösse namn kan du vara säker på att det är omgivning som slarvat bort visparna??

  Kramelikram Eva-Mari

  SvaraRadera
 12. Kul sätt att ta sej uppför berget om man inte har bråttom!!!
  Jag kan nog komma med en bra teori ang. visparna: Om man har mycket sopor i vasken när man bakar/lagar mat och sen hivar allt i sopepåsen då följde nog visparna med där!!! Jag har nog gjort så med en av mina bästa knivar och numera kollar jag i vasken innan det går i påsen. Gissa vad man kan hitta mycket bland sura bananskal, baconpaket, matrester, godispåsar, potatisskal och allt som ligger däri ibland. Kanske gled ringen av där oxå=)))).
  Ha en sköner dag. /Knatten

  SvaraRadera
 13. Jisses, visplar borta, kanske i kylskåpet ha ha. Tankspriddhet är väl ordet.

  SvaraRadera
 14. Tänk vad dom tänker dåligt att ta sig upp så där ,puh.Det är säkert några sådana där som kallas ungdomar som vill nöta extra mycket på nån annan kroppsdel än vi .att tappa bort så där många saker på en gång ,ja tror vi är ganska likadana ,jag är rädd att jag tappar bort mig själv nån dag ,trevlig lördag ,Nette

  SvaraRadera
 15. Haha skrattade gott när jag läste om allt som försvunnit för jag känner igen det så väl. Här är det alltid saker som försvinner, varje morgon är samma kaos med letande efter nycklar, strumpor, läxböcker osv. Själv funderar jag mitt i all kaos varför ingen i familjen följer mitt sätt att leva, där var sak har sin plats. Hoppas ni hittar på ringen, för den känns ju inte så kul att ha tappat bort.
  Wow vilket härligt ställe du bor på. Bergsknallen med husen nedanför och skogen runt omkring är ju hur vacker som helst =)
  Hoppas du får en härlig helg!
  Kram Annica

  SvaraRadera
 16. Vilka otroliga berg ni har!
  Vet inte hur man kan tappa bort så mycket på en gång. Tur att huvudet sitter fast, annars hade han kanske tappat bort det med... ;)

  SvaraRadera
 17. Nämen oj....han har ju tappat bort sig själv....tycks det..För massor av år sedan ,då jag ännu hade en omgivningen....råkade jag spola ut min vigsel ring i toan...och det gick ju inte bra.....Jag tror några änglar är med och busar hos er.....händer här ibland....Kramen Lisbeth

  SvaraRadera
 18. Omgivningen har verkligen varit flitig. Trist med vigselringen, det andra går väl att ersätta. Har ni letat i soporna?
  Visst är det enklare att ta sig upp på berget via stigen men jag kan förstå utmaningen i att ta bergsväggen.
  Kram

  SvaraRadera
 19. Hejsan Agneta !

  isst är det lustigt hur det försvinner saker, samma här, har en längre tunn halsduk till en av mina vårjackor.Hade den inte föra året.Men nu är den puts väck. Fast jag har inte letat överallt än.

  Hoppas något kommer fram så småningom.

  Nu blåser det nästan storm, fara om det kommer snö här med som i Norr.Det har mulnat på igen.
  Inte skönt ute.

  Må så gott.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 20. Så himla typiskt att vigselringen försvann när han väl fick för sig att använda den igen. Och var kan de övriga sakerna ha tagit vägen? Skumt. Jag lyckades med en sak igår. Plockade ihop lite saker högst upp i huset som skulle med till olika saker nedåt. Bl.a en present från en ask från en god vän. Tog saken ur asken för att ta den till min handväska. Efter diverse avlämningar på vägen kom jag ner till väska. Men utan saken som skulle med! Och inte hittade jag den när jag gick tillbaka uppåt i huset heller. Vad hände?! Var är den?! Fattar ingenting...
  Hppas att era saker dyker upp!
  Ha en fortsatt skön helg!
  Kram!

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta