I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 7 mars 2012

Armband och vantar.

1 armband
I en blogg som jag följer, och nu blir det lite pinsamt, jag kan för mitt liv inte komma på vilken, där hade i alla fall bloggerskan gjort ett armband av pärlor som jag tyckte var bland det finaste jag sett. Det var lite som en igelkott och det var i blått.

Så jag rotade i min lådor och hittade lite risgrynspärlor och så for jag till Panduro för att införskaffa övrigt material.

Kejdor och ringar, headpins, lås och små stoppar (?).

Men inte kunde jag göra armband. Det syntes tämligen omgående att där hade jag noll talang. Dessutom var hålen i mina pärlor för små så jag fick skaffa tråd, en tunn, men då blev det för pilligt.

Jag har kapitulerat. I alla fall för tillfället. Jag såg framför mig en hel massa risgrynspärlor runt handleden…….
2 armband
Och titta så ful själva kedjan är, skulle det någonsin kunna bli fint, tro? Grejen var väl att den inte skulle synas för alla pärlor som var runt den….

3 vantar
Det är så många som kan sticka helt underbart vackra vantar med alla möjliga fina mönster och underbara färger och när jag letade efter pärlorna hittade jag mina gamla vantar!

Men det är inte jag som stickat dom! Men fina är dom allt, tycker jag!
4 vantar
Dessa är ännu lite äldre och tummarna på dom bruna är stoppade! En konst som säkert dött ut vid det här laget!

Nu är vantsäsongen väldigt kort för min del eftersom jag sällan fryser om händerna så ner i lådan åker dom igen, för nu är det ju vår, eller hur!

Agneta!

33 kommentarer:

 1. Vilket antiklimax det blir när man har bilden klar framför sej och skaffar grejer och sen....funkar det inte! Nåja, du kommer säkert på något annat fint med dina risgrynspärlor...!:)

  Så jättefina tumvantar och så fina mönster! Så längesen jag stickade vantar, tror inte jag skulle komma ihåg - inte utan mönster i alla fall.
  Själv skulle jag både sticka virka och måla och ....ja, en himla massa skulle jag ju hinna med, men jag hinner inte ett smack, jag verkar ha åtaganden mest hela tiden här....! Och visst - det är ju kul det också förstås och det är ju roliga saker jag gör, men ändå...! Kanske lugnar det ner sej framöver..!?
  Ha en fortsatt skön onsdag och deppa nu inte ihop för armbandens skull!:)
  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Trist när det inte blir som man tänkt. Svårigheter är väl till för att övervinnas. På det igen!
  Fina vantar! Tur du har som inte brukar frysa om händerna. Jag fryser konstant om dom.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Det var ju bara första försöket med pärlorna,ge inte upp
  Underbara vantar har du
  Ha en skön kväll

  SvaraRadera
 4. Hej Agnetha! Har oxå försökt mig på med att göra armband/halsband, men tyvärr gav jag upp, lite för pilligt å smått! Så du är inte ensam! Wow vilka vantar, tänk om man kunde göra sådant! Kram Iréne

  SvaraRadera
 5. Absolut nu är det vår!
  Ja det är inte lätt att få till det med smycken, jag har inte själv prövat och tur äv väl det....(börjar jag med något jag gillar är det svårt att sluta) och man kan ju inte producera en massa smycken bara, i så fall blir det en nätbutik osv osv osv....ja så är man igång med nya projekt.....ja du hör sån är jag! Ha det så bra kram Vivi soltorp

  SvaraRadera
 6. Kan inte hjälpa dig med ditt pågående armbandsprojekt!
  Låter lite pilligt............

  Men vilka vantar så fina, tänk om man kunde få till sådana............är nog minst lika pilligt som att göra armband.

  Ha det fint,
  Kram Anneli.

  SvaraRadera
 7. Vilken lycka..att inte frysa om händerna!! Det gör jag..eller rättare sagt fryser alltid!!!
  Så fina vantar!!
  Ja du detta väder..här blåser..och nu har det kommit några snöflingor..vill INTE!!
  Ha nu en fortsatt skön dag..med el utan både armband och stickande...:)
  Kram Annika

  SvaraRadera
 8. Verkar ju lite överkurs att ens komma på tanken att tillverka sina egna smycken! Skulle aldrig jag ens våga försöka.
  Förr stickade jag massor av såna vantar men skulle nog inte klara det idag.
  Men men både smycken o vantar finns i affären eller hur?
  Kram Barbro

  SvaraRadera
 9. Känner igen det där allt vackert som andra visar, entusiasmen som väcks och sen hur det kan kännas när det inte blev som man hade tänkt. Det finns ju så mycket annat man kan njuta av. Det är ju faktiskt inte nödvändigt att ha gjort det själv.

  SvaraRadera
 10. Här behövs fortfarande tjocka vantar. Fina mönster på dina vantar. Det är länge sen jag stickat vantar, men man borde kanske öva sig lite.
  Ge inte upp med din smyckestillverkning, övning ger färdighet :)
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 11. Vantarna är jättesnygga och du..."alla kan inte allt men alla kan något"
  Du är duktig på andra saker.
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Du lär dig säkert göra armband också ska du se!

  SvaraRadera
 13. Hej Hopp! Lördagen den 19/5 från kl 12.00 Blir det äntligen av!
  Vår första bloggträff i Lev Vackert Huset! Vi hoppas att så många av er som möjligt kan komma och träffas! ÅÅÅHHHH så skoj!
  Föranmälan ska göras tillvitromantik@gmail.com samt en förskottsbetalnings ska göras i samband med anmälan. Detta så att vi kan bjuda på god Kycklingssallad, kaffe, dryck och kaka. Kostnad 135:- Vi håller stängt på övervåningen av huset så att vi till en början kan lära känna varandra där och ha lite lotteri och liknande. Vi kommer också kort presentera hur det gick till när vi förverkligade vår dröm om böckerna och butiken. Sen är det givetvis fritt att röra sig i butiken. För er som kanske vill sova kvar finns bra möjligheter bara ett stenkast bort. Se under Fliken Om Kristinehamn på vår hemsida www.levvackert.se

  SvaraRadera
 14. http://www.vindsromantik.blogspot.com/

  Oj så långt våren har kommit hos dej, vi har ett tag tills snön har försvunnit.
  Du är den förste som gillar snö, alla förfasar sej, väldigt lite upplyst som att i norr har regnet raffinerats till snö hgihi.

  Om jag viste hur smycket skulle se ut, skulle jag förklara och hjälpa dej, återkom gärna.

  Kram Maggan

  SvaraRadera
 15. Jag tycker att du är händig nog, som vågar dig på sådana konstnärliga saker! Själv skulle jag, som absolut okreativ, inte ens komma på tanken...
  Men jag har å andra sidan en dotter, som kan göra hur fina smycken som helst - det är bara att önska!

  Sticka kan jag, men inte sådana konstverk som dina vantar! Det är mera rakt upp och ner här...
  Dom vantarna nänns man väl knappt använda!
  Bra att du alltid har varma händer, det tyder på en bra blodcirkulation!

  Ha det gott, kramar, M/N

  SvaraRadera
 16. Pillergöra är inget alls för mig men visst vore det kul att tillverka sina egna smycken. Jättefina vantar hoppas bara vi slipper använda dem snart. Kram Pia

  SvaraRadera
 17. Låt dina idéer mogna en stund och ta ny sats! Så skönt att inte behöva ha vantar mera för javisst, hos dig är det i varje fall vår! ♥

  SvaraRadera
 18. Känner igen att det jag tänkt inte riktigt vill bli så i verkligheten. Ibland går det bara inte att få till de. Är lite avis på dej som är så varm om händerna. Jag startar tidigt med vantar och behåller dem sen till midsommar(nästan). Underbart fina vantar du har i gömmorna.

  Ha en skön kväll.

  Kram Karin

  SvaraRadera
 19. Här är vantsäsongen fortfarande i full gång. Och vilka fina vantar du hade sen.
  Sådana vill jag kunna sticka, men jag kör på med sockar som jag förmodar är lättare.

  Kram!

  SvaraRadera
 20. Jag är säker på att dina armband skulle bli fina, Agnetaspeciella! :-) KRAM

  SvaraRadera
 21. Du kan ju det mesta, hade behövt en kurs av dig!;)
  Tack för mailet!
  Kram M

  SvaraRadera
 22. Man kan ju inte vara bra på allt... Fast trist är det ju när man ska försöka och sen inte blir nöjd. Jag har också tänkt prova, har varit på Panduro men sen inte kommit mig för att köpa något. Kram Marie

  SvaraRadera
 23. Hej igen
  Åh sån tur du inte tog illa upp, men jag vill verkligen få folk att förstå att dessa besvär behöver man inte ha.
  Jag delar inte dietisters syn på bra mat, i mina ögon gör den oss sjuk. Sen vi började bli rädd för att äta fett i Sverige så har hjärtkärlsjukdomar, högt blodtryck Alzheimer och diabetes ökat, åldersdiabetes finns inte med det namnet längre då det drabbar allt yngre!! Man säger att mättat fett är farligt men varför består bröstmjölken då av mättat fett? Inte fan ser naturen till att den ma som ska föda upp nästa generationär farlig??
  Kolesterolet är ngt vi alla behöver men vi behöver få reda på att kroppen också reglerar detta själv oftast och att tyvärr läkemedelsindustrin har satt en gräns för vad som är bra och dåligt värde.Företaget som gör dinLipitor oms 90 miljarder / år bara på just den medicinen. Som du märker kan jag babbla hur länge som helst om detta. Jag tror näe vet att du BÖR ÄTA FETT som grädde och smör och ta bort potatis pasta ris bröd. När du köper en vara , läs på innehålls förteckningen. Kolhydraterna ska max ligga på 5gram/100 gram för att vara en bra matprodukt för våra kroppar. Du kommer bli förvånad över hur mkt socker=kolhydrater maten innehåller. Jag vill också att du googlar på kostdoktorn, han är läkare och förespråkar LCHF, Han skriver väldigt lättfattat om kolesterol. Sen kan du ställa dig frågan.. Är du bättre på den kost dietisten säger du ska äta?? Är dina värden bättre med Lipitor?
  Hör gärna av dig.. Lycka till...Jag blev frisk du kan också bli det.
  Varm kram
  Krusidullan

  SvaraRadera
 24. Vår? Var är den? Nu snöar det på tvären hos mig!
  Jag tycker att armbandet blev fint för att inte tala om vantarna. Väldigt vackra. :D
  Kram i snön

  SvaraRadera
 25. Jaha du, sådär är det ofta för mig oxå , ser nåt framför mig hur der SKA bli men inte katten blir det så , näää inte ens i närheten.
  Men skam den som ger sig.
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 26. Det ser så lätt ut när någon annan gjort det allra finaste, men sedan vill man själv försöka och då funkar det inte. Visst är det konstigt.
  Ha det så gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 27. Fiiint!!!!!
  Ha det så gott vännen!
  Kram Agnetha

  SvaraRadera
 28. Hahah jag blir lite full i skratt...jag vet inte hur många gånger somjag har handlat hem massor av pärlor och annat från Panduro och inte har det blivit klart något, jag önskar nog att jag kan mer än jag kan....men i sin tur finns det andra som är så duktiga så vi får shopa av dom.

  kram Anna

  SvaraRadera
 29. Ja, de var verkligen fina dina vantar!

  SvaraRadera
 30. Jag känner igen mig. Vill så mycket men lyckas inte så bra.
  Det låter trevligt att de fina vantarna är förpassade till byrån.
  Vi kommer hem om en vecka och så klart måste det vara vår.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 31. Om man inte provar, vet man inte om man kan! Och man får böja sej ibland även om det är svårt. Du håller ju på med så mycket annat som ingen annan kan. Knyppling till exempel! Hur många tror du kan knyppla istappar?? Och vantarna... underbara! Alla är vi bra på olika saker. Tur är väl det!

  Nu snöar det här. Och blåser isvindar. Usch!

  Hoppas du får en mysig helg!
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 32. Såå typiskt MEN ge inte upp tillslut kommer Du att Lyckas Du vet..... Det behöver inte bli bra bara annorlunda sen brukar det vara så att det första blir aldrig bra innan man kommit på hur man ska göra.
  Vackra vantar.De röda med mudd e allt lite xtra tycker jag. Jag fryser alltid om händerna tom inne vet inte om det har med min bindvävssjukdom att göra kanske.

  I dag är det kallt brrr...... snön e på g.

  Ha det gott Min vän!

  Kram ♥

  SvaraRadera
 33. Men du...efter det här inlägget så tror jag att den som har bloggen och de tjusiga armbanden kanske känner igen sej och ger sej tillkänna...!!För övrigt så småler jag lite igenkännande...hur många gånger har jag inte besökt Panduro i förvissningen om att jag också kan...och vissa saker ligger fortfarande kvar i förpackningarna!! Blomkrukor med decoupage, hur vackert skulle inte det bli...?? För att inte tala om scrapbooking...finns inte ett alster i detta hem som jag åstadkommit!! Men jag lever lycklig i min lilla värld...Däremot kan jag faktiskt stoppa strumpor och vantar...men gör jag det...näe!!
  Kram kram

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta