I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 22 februari 2012

På bergets topp igen.

1 igår
Igår var första gången det gick att gå upp till toppen av vårt berg. Och vilken känsla det var…….man ser ju hela världen härifrån, det är frihet!

5 nisse
Nisse är så utled på att vara inne så han smet med. Det är ganska långt att gå och uppåt, uppåt, men han stegade tappert med.

7 nisse
Vår lilla sällskapskatt!

8 nisse
Toppen är nådd! Och västerhavet svallar där borta.

10 leia
Och Leia hon springer och springer och springer och då blir man ju så varm och då är det jättebra att det finns is kvar att svalka sig på.

12 idag
Och idag har vi återgått till det gamla vanliga vädret, dvs dimma, regn på korsan och tvärsan, storm och svinkallt. Det här är utsikten från köksfönstret. Här kan man göra en studie i gråtoner.

13 problem
Nisse (och även Pippi, men hon fastnar ju inte så lätt på bild) har ett problem. Kattluckan ockuperas nämligen dagligen av Leia.

Hon älskar att ligga där, hon hör allt, hon ser allt (då kan hon skälla och skrämma fienden på flykten) och det är svalt och skönt, men hur gör man om man är katt och vill gå ut?

14 färg
Den enda färgen idag är den här clivian som blommar i köksfönstret. Jag köpte två samtidigt och den ena blommade ut på några dagar medan denna blommar vidare och har så gjort i flera veckor nu!

Agneta!

43 kommentarer:

  1. Åh vad jag gillar att du tar oss med på dina promenader. Det är ju så vackert där du bor! Och dina husdjur är allt ett par riktigt sköna typer. :)

    Kram Hanna

    SvaraRadera
  2. Vilken utsikt! Du bor så vackert och tar så vackra bilder. Vad roligt med en katt som hänger med på promenad. Gulligt!
    Ha en skön onsdag!
    Kram Bodil.

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig promenad! Å så mysigt sällskap du har med dig!
    Ha en fin onsdag. Hos mig är sååå grått!
    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  4. Vilken utsikt du har från berget, bra motion när det bara går uppåt. Din clivia är så fin, jag har också en som inte vill blomma om.
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Vilken underbar natur du har där du bor. Berg, utsikt, havet......Underbara kissen som ville följa med på promenad. Våra katter följer också med på promenad om de får möjligheten. De går lite lagom bakom oss och jamar så vi ska veta att de är med.
    Vad finurlig Leia är som bevakar omgivningen via kattluckan, att katterna varken kommer in eller ut bekymrar hon sig säkert inte om.
    Ha en fin dag.

    Kram Karin

    SvaraRadera
  6. Dina promenader måste vara sköna! Fin Clivia!

    SvaraRadera
  7. Vilken vidunderlig utsikt! Kan det verkligen finnas sådana höjder i vårt land? Undrar jag som bor med idel platta åkrar runt min trädgård. På stäppen.
    Hej från Törnrosa

    SvaraRadera
  8. Katterna måste komma på något sätt att tillfälligt lura bort den smarta hunden :-)

    Fina vyer från toppen!

    kram
    Ann-Mari

    SvaraRadera
  9. vilka härliga bilder och vyer uppe på toppen! Det ser verkligen rogivande ut! Men då stora vovven att vara ivägen där vid kattluckan, spännande grej....kram Vivi soltorp

    SvaraRadera
  10. Åh vilken härlig utsiktsplats! Det var annat än mitt lilla fjuttberg de du!
    Ha ha ha....så där gör min ena hund oxå. Vill ligga med nosen i kattluckan och spana. Innanför står Lasse (katten)och håller på att kissa på sig.
    Nackdelen är ju bara att ibland kan man få in lite mer kalluft än var man önskar.
    Ha en bra fortsättning på Din dag nu!
    Kramar från Åsa.

    SvaraRadera
  11. Älskar Clivia, så tjusig!
    Tror du Nisse minns mig ännu? :-)
    Idag har vi samma gråväder här, men det passar med resten. Kram på er!

    SvaraRadera
  12. Kul bild på Leia i kattluckan! Mysig naturupplevelse vi fick vara med på hos dig i dag! Tack för hjälp med de där orden! Kramisar Iréne

    SvaraRadera
  13. Vilken helt fantastisk utsikt !
    Så där låg vår hund med...med nosen ut genom kattluckan. Ville ha koll på utsidan. Nisse ser lite ut som han undrar om hon skall ligga där hela dagen =)
    Kram!

    SvaraRadera
  14. Härliga bilder och så söta djur du har. Vad kul att hon ligger och sticker ut nosen genom kattluckan *ler*. Ha en fortsatt bra dag.

    Kram

    SvaraRadera
  15. Ja åh så härligt att man nu äntligen kan börja ge sig ut på allvar igen!
    Er kisse är då för söt, en sån sällskaplig liten vän :)
    Hihi, ja vad gör man när en sån jättevovve ligger i vägen :)
    Tar gärna bort ordverifieringen, vet bara inte hur man gör :), är ju inte den mest tekniksmarta tjejen precis :) Vet du hur man gör ? Vore superbra, är såå jobbigt att gissa sig igenom de nya :(
    Ha en fin dag, kram Marie-Louise

    SvaraRadera
  16. Ooj, så mycket barmark jag ser men is förstås!
    Ja, riktig gråskala här också och ett rent äventyr att hämta tidningen och posten och försöka undvika värsta isgatan som råder här!

    Vilka rara följeslagare du har på utflykten och vilken sagolik utsikt!
    Rikgit ruggig dag som sagt!
    Skönt att du ändå har lite blomsterfägring att glädjas åt!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  17. Idag sken faktiskt solen hos oss och för en liten stund kändes det som om våren kommit. Fast det är lika färglöst fortfarande. Nu längtar jag så otroligt till värmen och vårlökarna!! Mars brukar vara fint här, så det är nog inte långt kvar.
    Kul med Nisse. Annars brukar katter inte följa med på längre promenader. Din utsikt är minst lika fin som min. Ni har lite mer stenar och vatten bara.
    Ha en skön kväll!
    Kramar Elle

    SvaraRadera
  18. Vilka härliga omgivningar Nisse o Leia har har röra sig på, jättefin utsikt oxå!

    Hihi, måste se kul ut utifrån när Leilas huvud sticker ut genom kattluckan:)

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  19. Åhh..vilken utsikt. Tror du att jag är avundsjuk eller? Goa katten och vovven med på prommenad, så mysigt.Ha en go kväll, i morgon skall det bli bättre väder har "de" lovat! Kram Torprosen

    SvaraRadera
  20. Vilken härlig promenad ni gjorde!
    Och era fyrbenta vänner fick oxå följa med ser jag :)
    Ha en fin kväll!
    Kramen♥

    SvaraRadera
  21. Ohhhh, va HÄRLIGT att blicka ut över hela nejden frå bergstoppen, inte illa att ha det i sin närhet bara klättra upp å njuta.
    KRAM
    Eva

    SvaraRadera
  22. Himmel sicket väder vi har!

    What? Kan man ta bort de konstigt bokstäverna, hur hur?? Måste ta bort det!!

    SvaraRadera
  23. Tänk ett berg! (Tänker denne Skåning) Vilken underbar utsikt. Det verkar Leia också uppskatta när hon lägger sig i kattluckan. Vilken härlig hund!

    Hälsar Åsa

    SvaraRadera
  24. Men hon är väl för skön Leia!! Ligga och spana i kattluckan...är det istället för skvallerspegel månntro?? Jag har inte glömt min dröm om en skvallerspegel på fönstret...men det får bli när plånboken buktar ut på alla de håll...
    Vilken underbar utsikt du har från ditt fönster, även om det då vissa dagar går i grått. Här har vi också haft gråtoner, både utomhus och inomhus. Jag mår piss, men är inte tillräckligt sjuk för att stanna hemma från jobbet,
    Snygg clivia du har, det är faktiskt en blomma jag aldrig provat. Kanske är värt ett försök...Mina tjusiga engelska pelargoner är redan till de sälla markerna, de torkade i bladen och vart allmänt skruttiga.
    Ha en bra kväll vännen!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  25. Åh, jag kan ju bara tänka mig vad som rör sig i Nisses och Pippis huvud när de ser denna stora hund som ockuperar deras dörr!! Morr kanske t o m de säger./Kram Merja

    SvaraRadera
  26. Tack för dina uppskattande ord hos mig!Dina naturbilder är som vanligt fantastiska....vilken miljö....Och dina djur.....Tack för du delar med dig! Kramen Lisbeth

    SvaraRadera
  27. Jag kan inte låta bli att skratta åt dina djur. :)
    På nått sätt känner jag så väl igen det där, förutom kattluckan då för den har vi inte. Men hade vi en skulle säkert Ines ligga där och ha koll ut hela tiden också, men hon är ju så liten så hon skulle ju använda den också, kanske därför vi inte har nåt. Nej, det är faktiskt mest för att vi inte vill ha in alla musbyten, det räcker med de gånger de kommit in för att visa ändå.
    Kram

    SvaraRadera
  28. Härlig utsikt du har från berget. Stackars kisar som inte kommer ut. Inte så lätt att flytta på Leia kanske.
    Här har vi också kunnat göra en studie i gråtoner hela dagen. Ikväll blåser det rejält också. Jag vill ha sol!
    Kram

    SvaraRadera
  29. Ja du..dessa gråa toner...phu..vilket väder det varit och är...
    Skönt iof sig att vara inne!!
    Vilken utsikt...ni har på berget..otroligt!!
    Önskar dej en God Natt..!!
    Kram Annika

    SvaraRadera
  30. Vilken utsikt! Häftigt med troget sällskap opp till toppen!
    Ljuvlig blomma!
    Kram!

    SvaraRadera
  31. Knepigt att vara katt där med luckokupation ,synd att du ska ha gråväder hela tiden ,men utsikten från berget var ju fin ,kram nette

    SvaraRadera
  32. Dina underbara härliga promenader, jag önskar att vi hade samma marker runtomkring men tyvärr skåne är lite plattpå den fronten och Alvin vill just nu bara jaga kaniner och rådjur så det är lite synd. I morse fick han ett ep anfall och vi känner oss maktlösa i denna kamp, tråkigt att dom inte ska få må bra.

    Ha de
    Kram Anna

    SvaraRadera
  33. Fantastiska foton!!! Så kul att du får sällskap på turen:)) Mina katter vill också gärna följa med när vi ska ut och gå här hemma, men det är ju lite vanskligt eftersom vi har vägen vid vårt hus, vill ju inte att de ska bli påkörda.

    Kul bild också på vovvsingen som blockar kattluckan, katten ser ganska matt ut, haha!!!

    Kraaaaaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera
  34. Dom är för härliga djuren ,,att få ligga och kika ut ur kattluckan måste ju vara en dröm,,kan tänka mig det för mina hundar med ,,men har ju ingen katt..dom har ett fönster där man kan sätta upp tassarna och stå och blänga ut,,men tänk att ligga så där bekvämt..lilla katten är lugn och knör sig inte ut.

    Vilken underbar natur du bor i så inpå knuten..imorgon kanske ni får sol de talas ju om det..här stormar det just nu så man får hålla i hatten. ha en gott veckoslut kram MOnica

    SvaraRadera
  35. Det är ju faktiskt ett vårtecken så gott som något, att ni kan gå upp på berget igen! Men lite farligt ser det ut med isen, om man inte har inbyggda dubbar som hundar och katter...
    Jobbig promenad men väl värd utsikten! Makalöst!
    Och det låter så sagolikt när du säger, att därute svallar västerhavet - man får nästan rysningar!

    Är det inte "valarna" du ser från ditt köksfönster?
    Så annorlunda mot vad jag ser genom mitt köksfönster, men vackert vart och ett på sitt sätt!

    En sån hund ni har! Ockuperar kattutgången! Och snälla katten sitter fint och väntar... :-D

    Till sist: Clivian är jättefin; jag upptäckte precis idag, att min har börjat blomma också! Så glad jag blev!

    Vädret här: BLÅSIGT! REGN! 6-7 grader!
    Imorgon blir det bowling med barnbarnen...

    Godnattkram, M/N
    P.S. Får du ordverifikation när du ska kommentera i min blogg? D.S.

    SvaraRadera
  36. Vilken utsikt och vilken clivia! Såg att Lidl hade billiga clivior till försäljning. Måste åka förbi och kika. Har ingen alls. Och nu när jag ser din känner jag cliviasuget:)

    Mysigt att hela familjen (nästan) följer med på bergsklättringen. Och tänk att du ser hela världen!!

    Ha en bra dag!
    Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  37. Hej!
    Oj va kul att "trilla in här" och få se alla härliga naturbilder :)

    SvaraRadera
  38. Hej Agneta! Så kul att även du har vandrat där! Vi har också gått en del av Caminon,30 mil.Jag hade en blåsa som täckte HELA hälen i tolv dagar och gick med det....kan egentligen inte fatta hur det funkade...Ja det var en upplevelse. Ibland har tanken varit där att gå hela,just nu vet jag att det är inte det jag ska. Jag lyssnar väl in vad som jag ska göra och inte. Vi gör ju olika resor hela tiden i våra liv och vi fortsätter utvecklas. Men som du säger....så vackert...vinodlingar, majsfälten,skogarna..byarna..bergenJa oändligt vackert...Många skulle göra denna livets resa...eller hur?

    SvaraRadera
  39. Kattlucke-bilden är för skön, man ser att Nisse tänker, åhhh inte nu igen! Gissar att berget badar i sol idag, men det är friska vindar.
    Ha en toppendag
    Varm kram
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  40. Hihi, kissen väntar tydligen tålmodigt, men ser ändå ganska less ut...Jag skulle oxå gärna velat ligga där om jag vore hund!

    Vilken fantastisk natur! Kul att kissen följde med oxå.
    Kram

    SvaraRadera
  41. Haha! Er hund är för härlig! =o)
    Vad söknt det såg ut att kunna trava uppför berget där och få underbar utsikt som pris på toppen.
    Kram och fortsatt trevlig helg!

    SvaraRadera
  42. Haha! Leia är smart hon, ligga där och smyga på alla inkräktare måste ju vara helt suveränt!

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta