I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

måndag 27 februari 2012

Brödreceptet.

25 bak
Det var några stycken som var intresserade av receptet på brödet jag bakade häromdagen. Så här kommer det.

Det kommer från Anna Bergenströms oslagbart fantastiska kokbok Annas mat och är kopierat rakt av därifrån.

Det är så lätt att baka det och man slipper momentet med knådning. Dessutom går det alldeles utmärkt med en vanligt elvisp med degkrokar vilket innebär att man inte behöver storstäda köket efteråt (i alla fall om man är som jag som stökar ner nåt förfärligt).

IMG - Kopia - Kopia
IMG - Kopia
IMG_0001 - Kopia

Agneta!

23 kommentarer:

  1. Mums vad gott! Det får vi ta och prova, men den här veckan är det tabu med bröd, potatis, pasta och ris.

    Oj och vilken flit här i Snäckskalsdalen. Pläden blir säkert jättemysig och spetsen är bedårande!

    Kram Ingela

    SvaraRadera
  2. Jag skulle inte kunna jobba på bageri: nybakt bröd och kanelbullar ... min dröm!

    SvaraRadera
  3. Dom här bullarna har jag bakat massor av gånger, sedan du först visade receptet! Det är inte lönt att försöka med några andra, när man har smakat dessa...
    Jag tar 2,5 dl grahamsmjöl och 10 dl vetemjöl, så inbillar jag mig att dom blir liiitet nyttigare...
    Urgoda och lätta att baka, är dom!
    Kramar, M/N

    SvaraRadera
  4. Verkar vara nåt för mej. Kollade i min Annas mat men det är nog en reviderad upplaga du har. Ska minsann prova nästa bakdag.

    Må så bra.
    Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  5. TACK för receptet. Skall absolut pröva detta.
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Det där ska jag nog ta och pröva på i veckan!
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  7. Härligt!!!! Tackar!
    Ha en mysig kväll.
    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  8. Det var ett väldans smidigt recept tack!

    Kram

    SvaraRadera
  9. Hej!
    Mmm...nybakat bröd, finns inget bättre! Det receptet skall jag pröva!

    Här lyser flitens lampa förövrigt, virkar, knypplar och ja, när hinner du göra allt vackert!?

    Må gott1 /Bea

    SvaraRadera
  10. Men va sjutton...jag har ju den boken! Tack för att Du inspireade mig. Nu ska detta bröd bakas.
    Kram Åsa.

    SvaraRadera
  11. Tack snälla, för receptet!!!
    Ha en fortsatt skön kväll!!!
    Kram Annika

    SvaraRadera
  12. Sköter om min själ genom att besöka din blogg, tack!

    SvaraRadera
  13. Mmm, vad gott och den där boken har jag ju så jag får allt ta och testa det receptet. Tack för tipset! :)

    Ha en fin vecka!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  14. Vilken tur att jag just ätit middag! Men en vacker dag, nä, en mulen dag, då ska jag baka! Efter ditt/Annas recept. Mums.
    Kram från Törnrosa

    SvaraRadera
  15. Det låter härligt gott. Nu får jag baka bröd också. Det blir säkert fler "regndagar" här med så då så!!
    Tack för tipset o många VÅRkramar
    Ninne

    SvaraRadera
  16. Jag såg att någon här har den boken och minsann..jag har med den...man vet inte vad man har i skåpen...köpte en brödbakarbok på rean...så nu är det väl att sätta igång dådå....och det är ju alltid så uppskattat.... Kramen Lisbeth

    SvaraRadera
  17. Mums så gott det låter det måste jag jag helt enkelt prova för jag älskar att baka bröd och bullar, ja allt gillar jag att baka.

    Kram från Anna

    SvaraRadera
  18. Glömde...
    Jo Alvin fick sitt första ep anfall i april förra året och detta är det tredje sen dess, det är verkligen ingen höjdare och man känner sig maklös och det är jobbigt och se är det sker.

    Krma Anna

    SvaraRadera
  19. Tack för receptet, det både ser gott ut och låter smidigt att baka. Ska absolut testa!
    Så underbart fina dina torkade pioner är!!! Att de kunde behålla färgen så bra hade jag ingen aning om. Härligt :-)
    Ha det gott. Kram, Ingela

    SvaraRadera
  20. Tack för receptet - det måste testas.
    Kram

    SvaraRadera
  21. Har nu suttit och läst inne hos Dig! oj,oj vad du är duktig på mycket! Nu får jag allt lyfta på min sommarhatt för Snäckskalsdalens Agneta!
    kram kram och vink från mig.

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta