I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 4 januari 2012

Lite pladder.

1 gran
Granen skjuter skott! Då är det alltid lite svårt att avveckla den, tycker jag.

5 nejlikor
Och mina nejlikor från jul står kvar ännu! Dom blir iofs kortare och kortare, men dom hänger med.

8 anslagstavlan
När man kommer in i hallen hos oss och tittar rakt fram ser man en anslagstavla (överst till höger) där jag sätter upp bilder och klipp lite hur som helst.

Idag visar jag den.

I mitten jag (för väldigt många år sedan) med vår första katt, hankatten Sofia (!). Sofia försvann, bara puts väck, det var förskräckligt, vi annonserade i tidningar, letade och ringde runt, men ingen Sofia……hon (jag menar, han) var så gosig…..

Till vänster högst upp, jag, för ännu mera väldigt många år sedan. Med mor resp far, ser ni att min far bär hatt! Då kan man dra den slutsatsen att det var länge sedan.

Under där, jag, något senare i livet.

Och underst, ett par av männen i mitt liv. Omgivningen (obs! att han har liten hästsvans, lååångt före Anders Borg) och Dean Martin.

Till höger, anslagstavlan och under vår första Golden vovve, Kalle. Stor, jättestor, kritvit, korkad men smart, stolt, enveten, lämnade ingen oberörd.

Och under Yanagawa, Japan, där vi bodde en gång, i snö. Japan i snö är bland det vackraste som finns, tror jag.

12 dagbok
I nästan hela mitt liv har jag skrivit dagbok.

Men sedan jag började blogga har jag i stället låtit trycka bloggen hos Blog2Print/SharedBook, på så vis får jag en dagbok med bilder.

Man kan välja olika alternativ, med eller utan kommentarer osv. Det är ett roligt sätt att minnas tillbaka på. Rekommenderas!

13 skrivbord
Ligger lite efter på det “kamerala” planet. Jag har inte monterat in agendan för 2012 ännu…..Så idag sätter jag mig vid skrivbordet, tar på läppstiftet och leker kontor.

Är det bara jag som är så snål/ekonomisk/sparsam att jag använder läppstiftspensel när läppstiftet tagit slut/kommit halvvägs? Det finns ju nästan ett helt läppstift kvar när man kommer till kanten, eller hur?

14 kalender
Två kalendrar med små barn har vi fått. En av en liten kille som heter William och en av en liten flicka som heter Stella!

fr Cow Rd
Och igår fick jag paket med posten! Från Marjan med bloggen Cow Road. Titta in hos henne, hon bor underbart vackert i närheten av Seattle, med snö på bergen runt omkring, där är så vackert.

Marjan syr mycket fina saker och jag fick jättegoa vantar med maskinbroderi på i ett paket med vackraste tejpen och fin adresslapp! Rart! Tusen tack, Marjan!

Nu till kontorstjänsten!

Agneta!

p.s. och ja, det har stormat något förskräckligt i natt och det blåser fortfarande mycket, men tack och lov, Snäckskalsdalen står kvar intakt. d.s.

39 kommentarer:

  1. Vad roligt att se alla dina bilder! Din idé om bloggdagbok var ju dessutom jättebra! Tål att tänkas på!
    Varm och go present du fick! Kram!

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga bilder, både gamla och nya. Det där med bloggdagboken låter ju jättesmart, fast för mig så låter ju dagbok lite väl stort. Mer av veckobok kanske. Men smart.

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Vågade knappt titta på mitt växthus efter natten i blåsten!! Huga!

    Visst är det skoj att läsa sammanfattningar av året, man bli själv påmind av hyr det har varit och oftast glad i positiv till allt som hänt.

    Belysningen gör väldigt mycket på huset. Det lyser fint på natten och vi har räknat att har vi tänd all led belysning dygnet om året runt kostar det 150 kr per år! Fantastiskt! Alla gamla som renoverade för längesen har ju aldrig råd att ha tänt i vi lyser snart upp hela Hästhagen!;)

    Blås inte bort, kram

    SvaraRadera
  4. Det där med att göra en bok av bloggen har jag också funderat på men det har aldrig blivit av.
    Kul atts e lite bilder av dig, även om de hade några år på nacken ;)

    SvaraRadera
  5. Den där Emil är ju jobbig. Här river det och sliter fortfarande i hus och trädgård. Men jag är glad att det bara regnar - tänk om det varit snö i molnen? usch!

    Kul idé med att göra bok av bloggen - jag ska kolla på din länk.

    Kram Anna Vattenkanna

    SvaraRadera
  6. Så väldigt trevligt att du delar så mycket med oss....Förlorade mig lite här i ditt inlägg! Kramen Lisbeth

    SvaraRadera
  7. Fina bilder du visar. Den här idén med att få bloggen på tryck är jag riktigt sugen på. Jag förstår att du inte vill släppa ut granen, det har inte jag heller gjort utan bara tagit bort allt det småa.

    Kram

    SvaraRadera
  8. Vilken bra idé att trycka bloggen som bok!!!

    SvaraRadera
  9. För det första, hon, Agneta alltså, är lika snygg idag som förr. För det andra, herregud vad jag längtar dit igen....

    SvaraRadera
  10. Så himla smart med bloggdagboken!!
    Fast...då gäller det ju att man inte byter hela tiden hit och dit som jag ju gör ibland...Haha!

    Ja du..Stormen Emil har kommit och gått ett helt dygn nu tycker jag. Men i skrivande stund ser han rätt så beskedlig ut, så nu blir det att gå ut med vovvarna! Och solen skiiiiner! Tjoho!

    Ha det gott!
    Kram, Jenny (numera med "aliaset" Moj i Blogglandia)

    SvaraRadera
  11. Jag hade ett år en gran där skotten växte ut en decimeter som nya små ljusgröna grenar. Den var förfärlig att slänga:)

    SvaraRadera
  12. Nu satte du lite mer fyr på mina tankar om att göra dagbok av bloggen...ett bra sätt att minnas!! För minnet, det sviker, ofta...
    Jaha, en del ska då ha tur med granen...här vart det ett långt grönt stråk efter mej när den åkte ut, och först kunde man nästan tro att det var myror på marsch, men det var det inte, utan barr. Lagom som jag kastat ut den på altan (och där kommer den säkert att få stå ett par dagar...)så tittade solen fram en liten stund, jag tolkar det som en liten vink om att våren redan är på väg...optimist, javisst!!
    Fina bilder på din anslagstavla, tror nog inte den stora i mitten är så särskilt gammal...!!
    Nu väntar jobbet, och jag kör utan läppstift, jag har liksom aldrig fixat det...
    Kram kram

    SvaraRadera
  13. Hej, vilken bra idé att man kan trycka sin blogg som bok. Kan ju faktiskt vara kul att spara sina tankar för framtiden, inte bara i digitalt format: Blir perfekt present till blivande barnbarnen....eller?! ;D

    Mvh
    Frida

    SvaraRadera
  14. Åh så underbart inlägg, helt rakt igenom. Jag blir så glad när jag kommer hit. En gång i tiden hade jag också en anslagstavla med minnen, och en hylla med saker. Det ska jag nog återinföra. OCH göra slag i saken och göra böcker av bloggen.

    SvaraRadera
  15. Vad trevligt det var att titta in hos dig. Lite pladder är alltid mysigt. Förstår att det känns hårt att kasta ut granen när den växer. Kul idé att göra bok av bloggen, jag gjorde en bok när vi rustade ett hus och gav bort till de som skulle bo där. Jag tror jag tittar in igen. Kram Pia

    SvaraRadera
  16. Granen, ja, den har vi faktiskt slängt ut idag!
    Vi klippte ner den och la grenarna över skott av tulpaner, påskliljor och dylikt, som skjuter upp ur jorden! Så känns det inte så svårt att göra sig av med den!

    Kul idé att göra en fotobok av bloggen. Det har du gjort förut också vill jag minnas.
    Själv är jag så otroligt gammaldags, att jag låter framkalla papperskopior av bilder och klistrar in i album! Jag har nyligen börjat på album nr 57, och då är dom i ett format, som är litet större än A4...
    Ja, jag tittar i dom då och då och dom är utmärkta som uppslagsverk, när man inte kommer ihåg saker! Vilket man ganska ofta inte gör...

    Bilderna på dig och din pappa ser ut precis som bilder på mig och min pappa! Han hade en precis likadan hatt!
    Och så roligt att få se dig på bild, om än fotad för några år sedan! Du har ju sett hur jag ser ut, nu, på syrrans blogg...

    Gulligt av Marjan att skicka vantar till dig!
    Hon bor verkligen vackert, hon också!

    Här har det också blåst som bara den idag och än viner det om knutarna, men det har avtagit litet.

    Ha det nu så gott, vi hörs!
    Kramar, M/N

    SvaraRadera
  17. Vilken suuuuuupersööööt bloggerska!!!! Vad himla kul att få se lite bilder på dig!! Har ju följt dig länge vid det här laget men inte riktigt sett annat än ditt "halva" ansikte förrän nu! Så kul att se dig, gör det hela lite mer personligt tycker jag!! MERA AV SÅNT, hihi!! Och din "omgivning" ser ju riktigt trevlig ut han också ;)) Uppskattat inlägg!!!!!

    Minns att du haft ett inlägg om fotobok av bloggen tidigare. Jag hade funderingar då på att göra samma sak, men sen föll det i glömska... Vore nog inte en som dum idé faktiskt!!!

    Stööööörsta kraaaaaaaaaamen aka

    SvaraRadera
  18. Tack för tipset på bloggboken...Måste nog fixa det. Kul med fina "familjebilder".
    Kram!

    SvaraRadera
  19. Rolig idé att göra om bloggen till en bok. ska tänka på det. Tack för tipset.
    Kram

    SvaraRadera
  20. Å härliga smörblomma...tyvärr har det vackra ordet fastnat på min hjärna! Hoppas att din kontorsdag blev bra & att allt blev gjort!
    Må väl och ha det bra.

    SvaraRadera
  21. Hej vännen!!
    Här är en till som skrivit dagbok i hela livet!!
    Kul med anslagstavlan!!
    Önskar dej en fortsatt mysig kväll!!
    Kram Annika

    SvaraRadera
  22. Hej!

    vad smart att man kan skriva ut sin blogg på det viset! hade jag inte en aning om...Jag gjorde så fina fotoalbum, tills jag började blogga, då hann jag inte det mer och det känns inte så bra förstås...

    Får nog kolla upp din länk!

    Kram Mariette

    SvaraRadera
  23. Det där med bloggboken var nytt för mej! Vilken bra och genegalisk idee!

    SvaraRadera
  24. Vilka fina bilder på dina djur! Kalle ser så stolt ut på bilden. Päls-sötingar!

    SvaraRadera
  25. Så roligt att få ta del litet mer av dig. Ja, jag undrar var katter tar vägen som bara försvinner. På ngt sätt måste de ha blivit instängda, hängt med ngn bil e dyl. De kan ju inte bara försvinna (har samma erfarenhet som du). Nä, läppstiftet åker i soporna då jag inte kan stryka på det direkt men det är som du säger, halva stiftet är ju kvar./Kram Merja

    Ps. Granit har jättemycket fiffiga grejer, synd att de ligger så långt bort!

    SvaraRadera
  26. Hej Agneta!
    God fortsättning och tack för din fina kommentar hos mig!

    Vad kul att få se lite av dina foton, härlig bild på dig och katten Sofia! Igår kväll tog jag en liknande bild på vår katt Elvira när hon sov på soffans ryggstöd med bakbenen lindade runt min sambos hals:)

    Vilken bra idé att skriva ut bloggen som en bok,kul att spara!

    Läppstift använder jag aldrig..skulle gärna vilja men har så smal underläpp så det är ingen idé;)

    Ha det gott,

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  27. Hos oss stormar det nu och vi har fått ännu mer snö i natt, ca 15 mm till. Så nu har vi vinter igen. Minusgrader de närmaste 10 dagarna om det stämmer. Vilka små sötnosar på kalendrarna du har.
    Kramar Birgitta

    SvaraRadera
  28. En sån där bloggbok måste jag också skaffa mig. Jag har suttit och sparat ner mycket av min blogg eftersom den för mig också är en sorts dagbok men det är ju inte samma sak som att ha den i en bok..
    Jättebra tips som jag tackar för..

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  29. Glömde att fråga dig om det är okay att jag lånar din länk till Smörblommeprojektet?

    Kram igen

    SvaraRadera
  30. Först vill jag säga att torgvantarna är jättefina! Sen vill jag säga att Agneta är minst lika vacker... Kul att se dej i yngre år, men jag har en känsla av att inte är du så förändrad inte! Har ju bara sett halva dej förut!

    Har funderat på det där med dokumentationen tidigare och om jag gjort det när jag tänkte så skulle jag haft min gamla bortslängda blogg kvar i bokform...

    Trevlig trettondagsafton!
    Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  31. ... smörblommeprojektets bild får mer än gärna användas! Det är ju ett bevis på att fler än du och jag vill förändra vårt vardagsliv genom att äta lite mindre och lite nyttigare!

    Kram igen!

    SvaraRadera
  32. JAg blir så glad när jag läser dina inlägg. Vilken underbar ide att låta göra en bok av bloggen. När jag såg bilden först trodde jag du skrivit en bok om snäckskalsdalen wow.
    Men det är wow ändå vilken ide, den blir jag helt klart sugen på.

    kramAnna

    SvaraRadera
  33. Vilka myysbilder! Så jobbigt med en kissevän som bara försvinner!
    Häftig idé med bloggdagboken!
    Tack för fin kommentar, kram Marie-Louise :)

    SvaraRadera
  34. Härligt inlägg med massor av inspiration! En bok som är gjord av den egna bloggen är ju häftigt!! En anslagstavla med bilder är roligt för det är inte många bilder som man gör papperskopior på längre, det mest finns i datorn.

    Synd att er katt försvann, vi hade också en katt som försvann och man undrar ju...

    Mysiga torgvantar, de ser varma och goa ut!

    Ha en fin dag!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  35. Det var roligt och få se din anslagstavla, och häftigt med din bloggdagbok. Jättefina torgvantar, och dom hade åkt en bit.
    Ha nu en skön långhelg
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  36. Är nyfiken på lyktan, nu får du lägga upp ett kort tycker jag;=)

    SvaraRadera
  37. Hej Agneta! Häftigt med anslagstavlan, den tyckte jag om! Har oxå haft en honkatt som hette "Börje", vetrinären ville inte kastrera honom/henne *ler* Å din bloggdagbok, det kanske man skulle ta tag i! Ha det forsatt fint på kvällskvisten! Kram Iréne

    SvaraRadera
  38. Vilka mysiga bilder! Inte så kul när katter bara försvinner, det har jag varit med om också och man undrar ju lite vad som hänt!
    Ha det gott!
    Kram Margot

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta