I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

söndag 15 januari 2012

Facebook– to be or not to be there?

Facebook
Nu skulle jag vilja höra om för- och nackdelar med att vara med på Facebook!

Jag har varit där men gått ur.

När jag ser den där symbolen “gilla det och det på Facebook” undrar jag alltid vad det egentligen innebär…..jag vet inte det, så nu, snälla, förklara!

Samtidigt ska jag be, ja, jag vet, jag ber om mycket idag, att om det är någon som fortfarande inte kan kommentera här på bloggen, så snälla, maila mig så att jag vet!

Mailadress: aggie.true@telia.com
mail
Agneta!

bilder fr nätet

49 kommentarer:

 1. *testing, testing* jag kan kommentera! Nåt jag däremot inte har nån aning om är om facebook är bra eller dåligt...har aldrig provat o tänker nog inte göra det heller. Gillar att blogga o det får räcka =)

  SvaraRadera
 2. Jag är med i VVFB, d.v.s. Våga Vägra FaceBook. Men så förlorar jag också det positiva att öka mina vinstchanser i många tävlingar och att på ett enkelt sätt hålla kontakten med gamla, nya och okända vänner och läsa om vad de gör till vardags. För ca tre år sedan gick jag med, kunde inte så mycket. Summan av kardemumman var att mina barns kompisar, mina gamla klasskompisar, vänner och helt okända människor, blandades med mina arbetskamrater till en salig röra. Jag vet nu att det går att göra inställningar för vilka som jag vill ha kontakt med. Var in nån gång för någon gilla-sak och upptäckte att jag hade 320 vänner, tittade på deras foton och det var ca 4/5 som jag aldrig sett tidigare, men hade gemensamma bekanta med=) Nej FB är nog inget för mig, jag nöjer mig med e-post, sms och min blogg...

  Ha det gott!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 3. Jag har bytt webbläsare till Google Chrome, så nu fungerar det att kommentera på andra bloggar. :-) Annars var det bara bloggar där kommentarerna finns i pop-up fönster som det gick att kommentera hos.

  Jag anser inte att jag hinner med Facebook, utan håller mig till bloggar. Jag har ett FB-konto för jobbets skull, men använder det nästan inte. Tycker inte det är intressant att läsa andras offentliga "privata" dagböcker. Mycket roligare med bloggar!

  Det finns möjlighet att ha "gilla"-knappar även i blogginläggen. Kan möjligen vara ett alternativ om man inte hinner kommentera... Annars känns det som att det har gått inflation i att man måste "gilla" allt.

  Januarihälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 4. Har aldrig varit med på faceBook kommer inte att vara heller man behöver inte synas överallt ,som en sa när man träffas i matbutiken har dom inte tid att prata några ord därför att det är bråttom hem till facebooken .Och jag bryr mig inte om när någon annan dricker kaffe eller vad dom gör,det kallar jag privatliv,kram o hoppas på slutstrulat ,Nette

  SvaraRadera
 5. Nu har även jag äntrat till google chrome och kan komma in o kommentera också. Men så irriterande allt är, nu ska man ju lära om, jag sitter ju o knäpper ner hela nätet gång på gång.
  Facebook, nej det gillar jag inte, Har konto, men jag tycker bara det är krångligt och jobbigt.

  SvaraRadera
 6. Idag funkar det utmärkt att kommentera! När jag försökte i förrgår gick det inte...

  Det där med facebook är jag ingen fena på, men som företag ska man ju helst synas överallt...därför har jag mitt företag där,- som jag då vill utveckla.
  Som privatperson har jag gått med nyligen, kände att jag behövde det av vissa anledningar men jag skriver aldrig där...

  Kram från mig!

  SvaraRadera
 7. Facebook, är inget vidare ,lite ytligt,men om man trycker på gilla på facebook ,så får man sedan alla inlägg på sitt facebook från den man gillat
  Ha en riktigt skön kväll

  SvaraRadera
 8. Nu funkar det, jag kan kommentera hos dej! Kanske ska ändra till google chrome jag också? Ska konsultera Gubben, själv är jag helt blåst!!

  Kram och ha en bra kväll.
  Eva-Mari

  SvaraRadera
 9. Jag tror att jag kan skriva Hej till dig o kram...

  SvaraRadera
 10. Har bytat till Chrome precis - hoppas att det funkar nu. Ah FB... jag är med enbart för att mina bloggläsare som känner för det ska kunna följa bloggen i mediat. Man måste ju vara lite serviceinriktad tycker jag :-) Har drygt 20 läsare den vägen.

  Själv gör jag ingenting på FB, känner inte för den typen av socialt umgänge.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 11. Nu känner jag mig lite utanför....jag gillar facebook, och tycker självklart du ska gå med.
  Synd att du inte bor lite närmare då hade jag kommit över med en bukett tulpaner till dig, för att du är en sån bra vän.
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Jag har FB, men det är inte så meningsfullt!

  SvaraRadera
 13. Inget Facebk här inte. Har noll koll... Tråkigt att det strulat så det sista med bloggarna.
  Kram!

  SvaraRadera
 14. Hittills har jag inte haft några problem att kommentera hos dig och det är jag tacksam för, för det hade jag INTE tyckt om!
  Jag är med i Facebook, men jag skriver aldrig något själv, jag bara kommenterar eller gillar. Facebook känns väldigt ytligt jämfört med bloggen, tycker jag. Men jag har aldrig haft några problem med att vara med.
  Tack för din kommentar hos mig, du förstår alltid precis...
  Vi hörs, kramar, M/N

  SvaraRadera
 15. Jag blev med FB för några år sedan, tröttnade efter nån månad. Nu har jag blivit övertjatad att öppna mitt konto igen - av bloggisar som vill hålla koll på mig ;-) - Nu är jag där, men ganska slapphänt, inte alla dagar. Jag blir inte heller vän? med alla som frågar, bara sådana som jag har nån sorts kontakt med på annat sätt också. Kvällskram - ska maila dig nu :-)

  SvaraRadera
 16. FB är helt ok om du inte skriver något viktigt där. Jag har min just för att gilla och sånt. Var inte för öppen och personlig för kontona är förhållandevis lätta att ta sig in på.

  När det gäller webbläsare är Firefox den snabbaste för tillfället. Inga som helst problem medan de andra har problem för tillfället.

  Har du fler frågor får du gärna maila mig.

  Kramen

  SvaraRadera
 17. Toppen Agneta!! Du har skaffat pop-upp ruta, nu äntligen kan jag kommentera. Jag är inte med på facebook, men maken är med. Han säger att det är mest kärringar(ursäkta ordvalet här nu) som kokar och dricker kaffe! Men det beror nog på vilka vänner man har...fniss
  Ha det gott
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 18. Jag tycker Facebook är great! Jag har fått kontakt med gamla vänner där via, håller kontakten med många släktingar som jag annars inte skulle ha något samröre med o.s.v.. Nyligen fick jag hjälp med att frakta ett paket till annan ort tack vare ett upprop på Fb, helt gratis dessutom.
  Man väljer ju själv hur aktiv man vill vara och väljer själv hur mycket information man vill ge omvärlden.
  Kram
  Ingela

  SvaraRadera
 19. Jag fick också byta till Chrome.
  Jag kunde varken skriva blogginlägg eller kommentera med explorer längre.
  FB har jag, tycker tex det är kul att kunna ha kontakt med släkten i Norge oftare än bara när jag är hemma.
  Men jag tycker det ska användas med förnuft.
  Ingen smutskastning och sådan skit!

  Vi kanske hörs på FB också;)
  Kramar

  SvaraRadera
 20. Jag älskar facebook. På riktigt!! Man får kontakt med personer som man inte har träffat på länge och man kan få hjälp med saker som man inte vet hur man ska lösa. Har en kompis som en gång glömde en väska med en massa viktigt innehåll på tåget. Själv åkte hon mot Kastrup och utlandet, medan väskan åkte till Stockholm. Hon la ut en "Hjälp!!" på facebook, och när hon landade i utlandet kunde hon läsa på sin telefon att väskan var omhädnertagen och gick att hämta hos min syster. Jag vidarebefordade nänligen kompisens "Hjälp" och det löste sig på bästa sätt.
  Eller som idag när jag behövde hjälp med en sida där man kunde hitta royalty free musik gratis, skrev det på fb och några minuter senare var det någon som tipsade om en kanonsida. Jag vill aldrig vara utan fb. Aldrig!!
  kram

  SvaraRadera
 21. Jag tycker absolut att facebook fyller en funktion. Kontakten mellan familj och vänner sker smidigt och man får kontakt med "förlorade" vänner.
  Ha en fin vecka! ♥

  SvaraRadera
 22. Går fortfarande bra att kommentera!!
  FB...är jag med i eller hur man nu ska säga...mest för att hålla kontakt med forna jobbarkompisar och andra gamla vänner. Skickar aldrig några andra krummelutter, hjärtan och allt vad det är, utan bara en liten kommentar då och då. Man bestämmer ju själv hur mycket man vill vara aktiv, så för mej har det aldrig varit nåt problem.
  Ha´en fortsatt skön söndagskväll och hoppas att din blogg fortsätter att "må bra"!!

  SvaraRadera
 23. Jag har användning och nöje av mitt FB. Jag har suttit och skrattat så jag tjutit när kommentarshetsen går igång! Jag har fått en del "ryggskadade" vänner som jag håller kontakten med där och kan både ge och få tips och stöd. Olika politiska grupper för info och meddelande där vi kan diskutera flera samtidigt.
  Vi är ett gäng som träffas IRL och hittar på rackartyg och de festerna planeras i sluten grupp. Jag godkänner ingen som vän som jag inte känner att jag vet varifrån den kommer eller vem det är. En del jag känner igen vill jag iaf inte ha där så då blir det inget!! Och om det är folk som bär sig på något sätt illa åt så åker de väck snabbare än de kan säga FB!!
  Kram

  SvaraRadera
 24. Jeg strever med å kommentere på mange blogger om dagen...
  Jeg er ikke på F.B..., skal vurdere den dagen barna mine er store nok til å få profil.
  KLem♥

  SvaraRadera
 25. Provar att kommentera nu har försökt gång på gång HOPPAS det FUNKAR NU !
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 26. Jag är med på FB. Utmärkt om man som vi har barnen på avstånd. Lätt och billigt att prata med vår lilla norska genom FB-chatten. Gick med för flera år sedan när äldsta dottern bodde i England. Kan annars också tycka att det är rätt ytliga kommentarer emellanåt.
  Jag skriver hellre på bloggen än på FB.
  Kram

  SvaraRadera
 27. Jag finns på facebook men ser det mer som en katalogtjänst, som Hitta eller Eniro ungefär. På Facebook finns länkar till min blogg och till min hemsida och det händer att jag kommenterar och skickar hälsningar. Finns också på LinkedIn med ungefär samma struktur.
  Det jag lägger ner intresse på är bloggen och hemsidan. Det är min virtuella trädgårdsvärld!
  Hälsningar
  Kristina

  SvaraRadera
 28. Jag har också haft lite problem att lämna kommentarer på vissa bloggar via blogspot senaste dagarna. Nu efter några timmar med din blog öppen kan jag lämna kommentar här. Men det ser lite annorlunda ut mot vanligt hos dig.

  Ang. facebook så använder jag det nästan dagligen. Har kontakt med vänner, nära som mer bekanta. Använder mailfunktionen en hel del som komplement till hotmailen. Sen gillafunktionen hos vänner, och kommetarer såklart. Att klicka på företagssidors gillaknappar gör jag ytterst sällan.

  Kram Marie

  SvaraRadera
 29. Skulle kommentera din sjöstjärna häromdagen som var så vacker och tala om att det är sällan man ser sjöstjärnor numera. Då fungerade det inte att kommentera, men jag trodde jag gjorde nåt fel och orkade int skriva igen. Nu testar jag igen. Det jag ville berätta var att när jag var liten samlade vi på sjöstjärnor i små spannar och tog hem för att torka. Vi var ofta och fiskade torsk på ett ställe som heter Steninge här i Halland. Några så blåvioletta kan jag ändå inte minnas att vi hade.
  Kram!

  SvaraRadera
 30. Se där, se där! NU gick det! Popup-fönstret var lösningen alltså! Bra där!!!!
  Facebook eller inte - tja du, jag har varit på väg därifrån många gånger och blev väl mer eller mindre "intvingad" av kusiner och elever etc...!
  Nu har jag fått roliga kontakter med flera av mina gamla vänner som jag mer eller mindre kommit ifrån och har rolig mejlutbyten, detta tack vare Facebook!
  Men gilla eller inte....det är väl mera en fråga om att man har sett vederbörande, läst och även håller med...typ...! Liiite fåningt kan tyckas!!
  Skönt i alla fall att kommentareländet funkar här också!!!
  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 31. Att byta webläsare brukar vara ett bra trick när något krånglar. Jag har flera varianter som jag växlar mellan, men min favorit är Firefox!

  Det dröjde länge innan jag gick med i facebook, men nu är jag fast. Jag skriver inte så ofta något, men jag tycker att det är ett bra sätt att hålla kontakt med släktingar och gamla kompisar som man annars aldrig skulle ha kontakt med. Det klart att man kan reta sig på en del som bara skriver strunt, men så är det ju med bloggar med. Jag har faktiskt blivit "vän" med bloggkontakter och då lär man känna varandra på ett annat plan. Så tycker jag, men det viktigaste är att du gör som du vill!

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 32. Nu när jag har Google Chrome går det bra att kommentera igen, skönt! Det där med FB har jag lite dålig koll på, jag är med mest för att ha kontakt med släktingar och bekanta som bor långt bort! Jag är inte särskilt aktiv där, sällan jag skriver kommentarer överhuvudtaget!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 33. Chrome verkar har gjort susen.:D
  FB hänger jag på men jag vet sällan vad jag ska skriva i statusuppdateringen men jag är med i alla fall mest för att jag vill ha koll på vad döttrarna gör men nu hänger dom inte så mycket där.
  Kram

  SvaraRadera
 34. Jag tycker att FB är så bra som jag vill att det ska vara. Jag skriver inte ofta där. Det är kul att kolla ibland. Men jag är inte där alla dagar. Fast mina träningspass lägger jag alltid in där, alltid retar det någon. :-)

  SvaraRadera
 35. Jag kan också kommentera. Jag tror man kan använda facebook på lite olika sätt. Jag kollar in va folk som jag känner hittar på, som jag inte träffar så ofta. Har inte alltid möjlighet att ringa , då är det bra att lämna meddelande osv. Sen finns ju dem som spelar spel och annat, men det fattar jag inte alls. Ja, ja, facebook är nog här för att stanna. Gillar mycket!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 36. Bra inlägg, för jag undrar själv samma sak... Det lutar nog åt att gå med i FB men jag är rätt seg av mig så det lär nog dröja ett tag till, hihi.

  Kraaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 37. Wihoo!! Nu funkar det att kommentera här :)
  Kram

  SvaraRadera
 38. Hej hopp rosenknopp! Du har blivit tilldelad en bloggutmärkelse hos mig!

  Jag är med i fb, men har inte loggat in nu på ett par månader. Det kan ta väldigt mycket tid i anspråk...jag blir nästan stressad av fb och får dåligt samvete av att inte hälsa på hos folk! Har ångrat att jag gått med, bara ytterligare en grej man måste göra...

  Gilla-knappen är ju helt enkelt ett sätt att stödja, ungefär som follow här i bloggsfären, med den skillnaden att när man gillat något kommer det genast upp på ens sida och alla vänners, så det blir som en liten extra push och reklam. Fb är en riktig skvallersajt! Om du kommenterar ett foto t.ex, eller vad som helst hos någon vän kommer det genast upp så att alla ser det.

  SvaraRadera
 39. Hej!
  Visst går det att komm. här!
  Ingen FB här, behövs inte för min del!
  Ha en fin dag! /Bea

  SvaraRadera
 40. Jag tänkte egentligen aldrig gå med i FB, men gjorde det till slut för att ett par gamla kompisar i Sverige var med.
  Fördelen är att jag hänger med i vad alla gör och att man kan chatta med varann.
  Nackdelen är att för mig rätt okända människor vill bli vän med mig...typ, alla känner apan, men apan känner ingen.
  Bloggen är för mig viktigare än FB.

  Även jag har lite datastrul med kommenterandet och ska se om jag kan fixa till det med Chrome.
  Ha en skön vecka!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 41. Jag gillar FB. Det var faktiskt mina elever som tyckte att jag skulle vara med. Har läst igenom vad några bloggare skrivit och kan verkligen hålla med de som är positiva. Du kan ju även här skicka meddelande som ingen annan ser, praktiskt om du inte har deras mejladresser. Kul att ha kontakt med vänner och bekanta som inte bor nära. Dessutom praktiskt ur förenings- eller jobbsynpunkt. Men man måste vara aktiv för att gilla det. Många är ju bara inne och kollar andra. Min filosofi är att jag är inte vän med andra än de som jag skulle stanna upp och prata med om jag träffade dem på stan, t ex.Däremot behöver man ju inte skriva varje dag.....Bestämmer själv.Om man undrar ngt, vill ha hjälp osv är det bra! Vet att det är många som säger; jag vill inte veta att de kokar kaffe osv....men det kan ju vara ungefär som att man träffs och säger jag har gjort det och det.....och de personerna tycker jag kan gå ur.....Många Q som inte vill vara med tror jag känner en rädsla och är rädda att de inte har så många "vänner" där. Alltså har Du många som tjatar på dig att gå med då kommer du att gilla det.
  Igår när jag fyllde år fick jag enormt med gratulationer och kommentarer av vänner som inte kunde komma till mig (avstånd) och det värmer. Desssutom finns sekretessinställningar så att bara vänner få läsa, se foton osv. D et fixar Du! För mig är FB mer personligt än bloggen, två helt olika saker för mig.
  Ha en bra dag!
  Bloggvännen Carin i snöriket

  SvaraRadera
 42. Har inte haft Facebook så jag har svårt att uttala mig, har knappt tid att blogga, men det kommer jag fortsätta med!
  Måndag idag!
  Ha en fin vecka!
  Kram ifrån Oumberlige Peter!

  SvaraRadera
 43. Hej Agneta! Jo idag kan jag kommentera hos dig men inte förre helgen, då blev du helt vit!!
  FB, ja jag har varit med i flera år, kanska kul, träffat många kompisar, släktingar m.m.m Jag gör bara det Jag tycker är roligt, skriver någon kommentar om vad jag gör ibland, svarar någon! det jag absolut hatar mest är alla spel och förfrågningar man får, många innehåller virus, jag svarar aldrig på sådant! Håller man bara huvudet kallt å vet vad man gör när man trycker på knappar så tycker jag FB är ett ganska trevligt fenomen! Säger en 50+! Kram Iréne

  SvaraRadera
 44. Jo du ser att jag kan kommentera. Jag har haft precis samma problem verkar det som. Ser ut som crome funkar bra för mig nu också så hoppas det fortsätter. Ha det gott.

  SvaraRadera
 45. Verkar gå bra att kommentera: 46 st före mig! Ha det gott!

  SvaraRadera
 46. Testar också, går att kommentera!! Härlig krans du gjorde och skit med ohyran!!! Kram Gela

  SvaraRadera
 47. Var själv emot facebook länge. Gillade inte tanken på att främlingar - speciellt otrevliga människor ska veta saker om en.

  Men eftersom jag numera är storstadsbo så har jag inte kunnat undgå att bli hjärndöd. Numera struntar jag för det mesta i vad folk tycker eller vet om mig - och av den anledningen använder jag Facebook nu.

  "Gilla" är precis så hjärndött som det låter. Om jag skriver nått kul eller lägger upp en rolig bild/video så kan andra människor "bekräfta" att dom läst/tittat och uppskattade (=gillade) mitt inlägg ovanligt mycket.

  Att du inte förstår Facebook syfte, har just att göra med att din hjärna fortfarande är välfungerande.
  Jag och andra storstadsbor har blivit så nedgångna och primitiva i skallen att vi bara lever för dagen och spenderar inte en sekund med att ifrågasätta våra idiotiska beslut. Sen får vi stå vårt kast när smällen kommer - inte för att vi bryr oss då heller.


  Men det enda egentligen positiva med Facebook är just att man kan söka och ta kontakt med människor man inte träffat på evigheter.

  Kan också vara kul att följa kändisars liv. Själv brukar jag läsa inlägg/titta på videos av den här ovanligt gulliga tjejen från min favorit tv-serie:
  http://www.facebook.com/video/?id=275724399262
  Min största idol, eftersom hon visar att man inte behöver vara dryg och kaxig bara för att man blir kändis.

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta