I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

tisdag 26 juli 2011

Vovvar, blommor och “Lisas torps” skalbagge!

5 Tingeling
Nu är Tingeling förhoppningsvis tillsammans med sin morbror Kalle som var vår första vovve, en riktigt stooor Golden, men den absolut snällaste, men mest personliga, man kan tänka sig, och lilla Ting var den vänaste lilla vovven, så älsklig.
6 kalle o tingeling

10 majdrottningen
Här hemma blommar det vidare trots allt regn. Majdrottningen är magnifik.

12 ballongblomma
Ballongblomman är fascinerande med sin blå färg och senare med sina roliga frökapslar. Bilder på dom kommer när dom har mognat.

15 blomster
Bonican, fackelblomstren och malvorna blommar tappert och nu har även höst(!)astern slagit ut…..men hösten kommer väl inte än, augusti är ju kvar, eller hur!

20 choklablomma
Det här är en chokladblomma, den doftar choklad om kvällen, och vi fick den av Gafflan när vi hade bloggträff här. Den är en som en stor buske och så har den dessa fina blommor. Tack igen, Gafflan!

25 grönsaker
Mina grönsaksodlingar är ju katastrofala i år, som jag redan berättat några gånger, men lite avkastning blir det. Tomater, i alla fall gröna, får vi, sockerärter också, och bönor blir det några. Men det blir endast två (!) rödbetor, här ser vi den ena!

28 lite av varje
Slingerkrassen är fin och det har blivit några ringblommor, men sönderregnade är dom allt. White Nights blommar vidare. Pippi saknar Tingeling verkar det som, hon går omkring och letar.

30 skalbaggen
Och nu ska ni få se min fina skalbagge som jag vann i en pristävling hos Lisas torp. Lisa har målat den, hon är en fantastisk konstnär och om den inte hade varit så stor hade jag trott att den varit på riktigt.

Jag fick skära av den eftersom den skadats i kanterna i transporten, men jag tycker det blev väldigt fint i alla fall och den hänger ihop med lite strama svarta detaljer vi har här hemma.

Titta in på Lisas blogg Lisas torp och ni får se en underbar blogg och där finns en länk till Lisas andra fantastiska alster!

Agneta!

34 kommentarer:

  1. Stackars Pippi som saknar och letar efter sin trogna vän Tingeling!

    Fina bilder på dina blommor, trots att ni verkar ha fått mycket regn. Här har vi haft mera varierat och ostadigt väder, men inte så mycket ihållande regn som tur är.

    Sommarhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  2. Så fina bilder på dina blommor.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  3. Otroligt fina bilder och din tavla är jätte-fin!

    SvaraRadera
  4. Er trädgård är en sån trädgård jag alltid drömt om. En trädgård utan en massa onödig gräsmatta. Stora kramar från ett varmt och mulet Stockholm.

    SvaraRadera
  5. Åhh.. så vackert med alla blommorna och Chokladblomman hade jag en gång också, men den ville inte fortsätta...
    Grattis till super snygg vinst!
    Må gott! /Bea

    SvaraRadera
  6. Ja, det är klart att katterna också saknar sin gamla kompis - jag tänkte bara på Leia...

    Ballongblomman ser fantastisk ut - det har jag nog sagt förut - jag får nog kolla efter en sån på plantskolan! Likaså chokladblomman, den har jag tittat på, men det börjar bli ont om plats i mina rabatter!

    Idag har vi ÄNTLIGEN sol! Såå skönt! Bara det torkar litet till, så kan vi klippa gräset! Det är så högt, att det gått i blom, men vad gör man när det regnar hela tiden?

    Ha det så skönt och måtte solen lysa på er också!
    Varma kramar, Monica

    SvaraRadera
  7. Vilka fina bilder du visar! (Som vanligt)
    Häftigt där du fällt in ett foto i ett annat! Hm, hur går det till undrar man......
    Kram Barbro

    SvaraRadera
  8. Vilken blomprakt du har och så ljuvliga blommor i alla färger. Så vackert at se. Vilken tur att vi inte kan bestämma vädret, för då bleve det nog väldigt oväsen.
    Ha det så gott.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  9. ÅÅåå bara så himla fina bilder bjuder du på idag.Ha en fin kväll Kraaam Rita ♥

    SvaraRadera
  10. Förstår att ni sörjer Tingeling! Det är det jobbigaste kring husdjur, när de går bort... Lika fina bilder som vanligt visar du i alla fall!

    kram louise

    SvaraRadera
  11. Här trillar en liten tår också, så sorgligt när vi måste ta det tunga beslutet för våra djur. Så fin hon var! Vi hade en Golden när jag var barn, så himla snäll och go!
    Kram!

    SvaraRadera
  12. Åh, jag vet inte vad jag ska skriva angående er söta fina Tingeling. Jag vet precis hur hemskt det känns... har varit med om det två gånger redan och vet att de alltid finns med en i tanken. ALLTID!
    En av orsakerna till att vi skaffade Freja redan nu var eftersom vår Tor är 8 år och jag inte vill att det ska bli helt tomt när han försvinner. Han kommer ju inte att leva för alltid... Att vi sedan råkade få hem ett monster med smak för hönsskit var inte riktigt med i beräkningen. Ta hand om dig!

    Varm kram/ Anna

    SvaraRadera
  13. Så mycket vackert i trädgård ,förstår arr saknaden är stor både för er o dom andra små ,kramis ,Nette

    SvaraRadera
  14. Vilken blomsterfägring du har! Så härligt med allt som grönskar och blommar!
    Förstår att saknaden är stor efter en kär familjemedlem, som faktiskt ett djur kan bli(familjemedlem alltså)
    Din vinst är ju så fin, grattis!
    Kram! Märta

    SvaraRadera
  15. Chokladblomma?....vad spännande...jag som älskar choklad..hm...fin skalbaggetavla...vilken tur du har:) Kram Maria

    SvaraRadera
  16. Usch det var tufft med er lilla Tingeling...dom är ju en väldigt kära dem djuren, som vilken annan familjemedlem som helst,så jag gråter ett par tårar över detta...tänker på och känner med er.
    kram Monica

    SvaraRadera
  17. Den är häftigt, den där chokladblomman! Såg den på en plantskola och luktade på den. Får kanske bli en sån nästa vår...

    SvaraRadera
  18. Vad mycket fint du visar
    Choklad blomman verkar härlig
    Jag har chokladmynta luktar precis som after eight smakar
    Vad tråkigt med din hund,beklagar verkligen, min S o jag pratade just om det ögonblicket idag när våra katter ska lämna oss ,de är ju som familjemedlemmar
    Ha en bra dag

    SvaraRadera
  19. Så jobbigt när ens trogna vän försvinner... En tomhet som tar tid att komma över...de finns ju där inom en och tillhör var dag...

    Regnet förstör många blommor, men snart kommer kanske solen igen..*hoppas*...tillsvidare får man väl rensa ruttet(!) så det ser snyggt och blomstrande ut...

    Må så gott!

    Stor kram Mariette

    SvaraRadera
  20. Förstår att saknaden är svår! Man riktigt SER hur älsklig och go hon är! Åh, så svårt att sakna en sån fin vän!!!! Vet hur det känns, har själv haft två flattar - också underbara dessa retrieverraser - guds gåva till människan!!!

    Ljuvliga blommor - chokladblomman en favorit men inte hittat någon iår...ännu!!!

    Ååååååh, lite generad blir jag allt men GLAD förstår och så kul att få se vad du gjort av bilden! Såååå fint du har ramat! Beklagar verkligen att den blev skadad! Måste skärpa mej när det gäller att skicka...!
    Alla goda tankar till dej vännen!
    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  21. Stackars Pippi (och er) som saknar sin vän.
    Vilka härliga blomster du har i din trädgård! Ja, annat också ser jag. =0)
    Kram!

    SvaraRadera
  22. Såklart Pippi saknar Tingeling, en jär nära vän som har funnit där hela tiden för henne. Hoppas det så sakta går framåt för er alla...

    Kram Anna

    SvaraRadera
  23. Ja, det är så sorgligt att mista sina djur, tänk så toooomt det blir. Man ser dom i vindögat - tror man - önsketänkande...man hör dom komma tassandes - önsketänkande. Stackars Pippi som går och letar och saknar.

    Kram Anna Vattenkanna

    SvaraRadera
  24. Så sorgligt med er fina hund, det är alltid lika jobbigt att mista en kär familjemedlem..Man får tänka på att hon har haft ett fantastiskt liv hos er...stor kram Michelle

    SvaraRadera
  25. Men åh Agneta, vad ledsen jag blir över att läsa vad som hänt söta vovven!!!! Så himla tråkigt!!! Jag hoppas allt är väl med dig... det är tur du har en så fin och blommande trädgård att skingra tankarna med... De där chokladblommorna tycker jag är spännande!!!

    Grattis till vinsten också, verkligen en superfin tavla, den skulle jag också vilja ha! Helt otroligt vad duktigt att kunna måla så!!!!

    Stoooor kraaaaaaaaam till dig!
    /aka

    SvaraRadera
  26. Stackars dej som inte har din fina hund kvar. Det kommer säkert vara tomt länge utan henne. Ni får skämma bort prinsessan Leia extra mycket nu. Och krama henne extra länge...

    Stor kram Marie

    SvaraRadera
  27. Golden är en mycket trevlig ras, jag känner fyra såna vovvar. Alla så snälla och goa.
    Så fina blombilder, chokladblomman är helt underbart fin. Och skalbaggen, vilka målningar Lisa gör, otroligt fina!
    Varm kram
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  28. Så mycket fint som blommar hos dig. Jag tycker också det är lite vemodigt när "höstblommorna" börjar blomma, det känns som att sommaren närmar sig sitt slut.
    Jag sådde mina ballongblommor på fel ställe i rabatten, de står skymda under en annan stor växt, men de blommar och jag har fått några frökapslar men nu har den stora växten tagit överhanden. Hoppas jag kan samla några frön fån ballongblomman, annars får jag kanske "tigga" nya frön av dig. (Du är ju inte känd för att vara snål:-)
    Och du ska bara veta vad glad jag är över dina trattkantareller jag fick i höstas, det är så gott att använda i maten. Barnen älskar såsen med dina trattisar i.
    Kram!

    SvaraRadera
  29. Vet du, det är alltid så kul att få komma in o se dina fina fotomontage här.
    Kram

    SvaraRadera
  30. Fina blommor!
    Men bilderna på vovs tar nog rekordet :)
    hundälskare som jag är :))
    Kramis♥

    SvaraRadera
  31. Hej!
    åh kan inte ens tänka mig hur tråkigt det måste ha varit med Tingelings bortgång, så fort också! Ja usch, det är för jobbigt när dom där kära djuren går bort! Kram Vivi

    SvaraRadera
  32. Nu kommer jag in här och ser att er Tingeling är borta! Förstår att katten söker ett bra tag... Men glad blir man av dina blomster som aldrig sinar!
    Grattis till vinsten mitt i det hela! ♥

    SvaraRadera
  33. Åh.... så Chokladblomman är fin!! Måste spana efter en sådan till nästa år.

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta