I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

fredag 22 juli 2011

En fredag i chock…..vad är det som händer?

??????????
135443-oslo-explosion
Oslo idag.
utöya
Utöya en annan dag.

??????????
Vad är det som händer i vår fina värld?

Agneta.

19 kommentarer:

 1. ?????
  Jag funderar just om jag har några kollergor där nu...jag har några som åker till Oslo titt som tätt och jobber på Ullevåhl (sjukhuset)...

  FRUKTANSVÄRT!!!

  SvaraRadera
 2. Ja, jag frågar mej samma sak! VAD ÄR DET SOM HÄNDER?! Helt sjunkt och overkligt!Mina tankar går förstås till Norge och människorna där! Det skulle ju likagärna vara just HÄR!
  Måtte detta inte förstöra den öppenhet som trots allt finns i våra samhällen!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Det är fan inte klokt... Vad är det som gör att folk vill ha ihjäl andra människor? Vad blir belöninge för dom som dödar? Tror de att de hamnar i himlen eller vad är det frågan om? VARFÖRVARFÖRVARFÖR???

  SvaraRadera
 4. Hela dagen har jag tänkt på vårt brödrafolk och alla anhöriga. Hjälp! Vad är det för värld vi lever i???

  SvaraRadera
 5. Jag blir helt knäckt. Vad är det här? Vad får folk att bli mördare? Vad hade de för barndom? Vad har de varit med om?

  Vad ska vi göra?

  SvaraRadera
 6. Det finns tyvärr gott om galna personer som slutat tänka och bara använder huvudet till att sätta mössan på.

  SvaraRadera
 7. Det her er utrolig! Og nå fikk vi akkurat beskjed på tv at den personen som er sett begge steder og sitter i avhør er norsk. Jeg vet ikke hva jeg skal si, det er det samme hvem som har gjort det, noe er veldig, veldig galt.

  SvaraRadera
 8. Fy så fruktansvärt hemskt, man kan inte fatta...vilka sjuka människor det finns i vår värld, och man vet aldrig NÄR och VAR de slår till.

  SvaraRadera
 9. Hej

  Vissa av oss människor på jorden är tyvärr födda med mord i sinne och vapen i handen. Att mörda och förstöra är deras enda liv, vilket inte kan vara så intressant liv att ha. Detta på grund av en skymf av en profet.

  Men som pappa lärt oss sen vi va små: De som slåss eller krigar har inte ordföråd eller förstånd till att lösa konflikter med ord och tal utan måste handgripligen göra dessa sjuka saker. Ju mindre iq ju mer våldshandling.

  SvaraRadera
 10. Jag trodde nästan att det var ett skämt,,helt otroligt jag är chockad,,,vad är det som händer,,kan det hända i Norge kan det lika gärna hända här...tragiskt att världen blivit så kall...

  SvaraRadera
 11. Varma kramar från mig,,inte varit inne här på ett tag...Kram

  SvaraRadera
 12. Ja vad är det som händer, man blir så frustrerad att människor kan göra så här mot varandra. Tankarna går till familjer och vänner som blivit drabbade och så klart till dom som inte får vara kvar med oss.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 13. Ja, man fattar inte. Fruktansvärt!

  Agneta

  SvaraRadera
 14. Ja, det är helt ofattbart...
  Jag är bara nästan tacksam att "gärningsmannen" tycks vara en lång, blond man, som talar flytande norska.
  Hade det varit en mörk, kort "utlänning", hade det lätt kunnat bli en häxjakt på alla av utländskt ursprung...
  Svårt att släppa tankarna på de drabbade.
  En tung dag.
  Kramar.

  SvaraRadera
 15. Usch ja, Utøya är verkligen trist, ja bomben också så klart, men en man som skjuter vilt omkring sig. Inte länge sen det hände i Finland att någon sköt på en skola eller något sånt tror jag. Men självklart var det muslimer, afganer och sånt som först fick vara dom skyldiga här, i allas tankar. Om det nu är en norrman, etnisk norsk, ja... vad är då motivet som gör att han tycker detta var den enda utväg? Tragiskt, det är vad det är..

  SvaraRadera
 16. Fattar inget, det är heeelt ofattbart!!!!!!

  Kraaaaaaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 17. Så j**la onödigt ärvad det är. =o(
  Hade CNN på före jobb imorse, och det var det första som åkte på efter jobb nu ikväll. Så många döda....overkligt...

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta