I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

lördag 9 juli 2011

6 av mina 7 rosor & lite till.

1 kordes aloha
Kordes Aloha, en klängros, som har nästan alla färger i sig, en helt fantastisk ros med en doft som är bedövande underbar.
2
I bakgrunden ser man färgen på knoppen, korall.

5 white nights
White Nights, också en klängros. Blomman är enormt stor och välformad!

10 awakening
I våras var jag iväg och skulle köpa min efterlängtade New Dawn. Då hade just den handelsträdgården bytt ut den i sitt sortiment mot denna, Awakening, och den är ju helt underbart vacker, vilket inte innebär att jag gett upp hoppet om en New Dawn.

12 bonica
Gamla trofasta Bonica, den perfekta blomsterbukettrosen, ni vet en sån där gammaldags sommar-gå-bort-bukett, den är perfekt till det, blomvillig som den är.

13 penny lane
Det här är Penny Lane. Den fick jag av min svägerska för ett par år sedan och den är en sport av New Dawn (fast fortfarande inte en New Dawn……), den har den mest perfekta knopp man kan tänka sig, marsipanros när den är som bäst. I knoppstadiet ovan.

Och nedan i utslaget tillstånd, man tror knappt det är samma ros:
14 penny lane 1

17 w baffin
Och så William Baffin (Norrlandsrosen), som blommar så intensivt och har en så rolig blomma, det är som om den har lite humor, den krullar ihop sig i mitten på ett mycket charmigt vis.

20 blomlådor
Med smärta tog jag bort penséerna i två blomlådor och satte dit lite mer traditionella sommarblommor.

21 fingerborg
Och så blommar fingerborgsblommorna för fullt, dom är så vackra, speciellt i kvällsljus (vilket det inte är här).

Idag skiner solen och det är sommar igen, efter några kokheta, disiga dagar och igår en aning regn, det hade behövts mycket mer för det är torrt i markerna, därmed inte sagt att jag önskar regn i flera veckor i sträck.

Agneta!

29 kommentarer:

  1. Nä, inget regn nu. Låt solen värma upp land och hav till vi kommer. Och jag kan inte se mig mätt på dina fantastiska blommor!

    SvaraRadera
  2. Skulle vilja ha din trädgård+någon som sköter den :)

    SvaraRadera
  3. Vilka rosor du har, underbart fina. Jag kom på mig själv med att sniffa på bilderna för att kunna känna doften...gick sådär...lukta inget.
    Solen är välkommen och så blev det lite mer syre i luften. Skönt att kunna andas igen.
    Kram från Strané.

    SvaraRadera
  4. Bara så himla fint har du i din trädgård....Ha nu en skön lördag.Kraaam Rita ♥

    SvaraRadera
  5. Vilka vackra rosor...tack för tipsen!
    Den första rosen, klängrosen, tror du att den klarar klimatet där jag bor, mellan Göteborg och Borås, lite kyligt men i varmt söderläge??
    Skulle vilja ha den nedanför altanen...tror det skulle vara vackert...
    Igår kom det massor med regn, men som sagt, det är torrt i markerna...vågar knappt säga det för då kommer det väl att regna i si så där 7 veckor...

    Ha det gott!
    kram lisamaja

    SvaraRadera
  6. Fingerborgsblommorna är ju så vackra... Du har verkligen en underbar trädgård, skönt att du fått lite sol så du kan njuta ännu mer av den! KRAMIS!

    SvaraRadera
  7. Lyfter på min sommarhatt för UNDERBARA bilder!
    Må väl och ha det så gott.

    SvaraRadera
  8. Underbart vackra blommor!
    Här regnar det idag och det behövs verkligen. Men jag hoppas att högtrycket vi haft återvänder redan i morgon :)
    Kram

    SvaraRadera
  9. Åh, jag vill ju bara äta upp dina rosor ,dom är för underbara,fingerborgsblomman gillar jag men den vill inte växa hos mig ,kramis Nette

    SvaraRadera
  10. Tack för rostipsen och de underbara bilderna. Synd bara att dofterna inte går att blogga.

    SvaraRadera
  11. Så vackra rosor. Provar kanske någon av dom. Vill gärna ha en klängros vid stallväggen. Det hade varit vackert. Hur gör du för att inte få ohyra på dom?

    SvaraRadera
  12. Så vackra bilder på underbara rosor! Awakening vill jag ha såsmåningom, den ser helt underbar ut! Min Penny Lane har frusit ner två år på raken nu så jag hoppas den orkar komma igen, i år har den bara två grenar! Den är sååå vacker! Fingerborgsblommorna är jättevackra!
    Ha en skön lördagkväll!
    Kram Margot

    SvaraRadera
  13. Underbart vackert! Minns med saknad mina Bonica och Schneewitchen.... Ska dofta på dom snart :-) Kvällskram!

    SvaraRadera
  14. Vilka fina rosor. Har också varit sugen på White nights. Får se om jag slår till:)

    Så mysig din utesoffa ser ut, där sover man säkert skönt!

    Kram

    SvaraRadera
  15. Underbara bilder på rosorna! Nu blev jag sugen på rosor också... Tyvärr brukar de dö hos oss, troligen är det sorkarnas fel. Men vi har i alla fall en honungsros som klättrar på väggen, och två rosor i krukor. Men jag skulle vilja ha någon långblommande ros som doftar ljuvligt, kanske en New Dawn... ;-)

    Sommarhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  16. Ljuva rosor. Jag har flera av dom du visar men dom är ganska nya hos mej o har inte riktigt kommit igång.
    Önskar dej en skön lördagkväll./Knatten

    SvaraRadera
  17. Mm.. så vackra rosor, njuter och avundas :)
    Norrlandsrosen har jag tänkt på men aldrig hunnit få tag på den, eftersom man borde vara tidigt ute på våren för att kunna välja i sortimentet :)
    Fin låda i blått och lila!
    Kram /Bea

    SvaraRadera
  18. Men oj så fantastiska rosor du har, helt underbara!
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  19. Milde tid, så vackert! Vilka rosor du har! Bonica har jag ju också, och dom andra önskar jag att jag hade...speciellt Penny Lane - underbar!
    Vi har absolut inte rosjord här, men rosor kan man ju inte vara utan, så man får gräva och byta jord, men det får väl du också där ni bor?
    Så den "kända, skånska myllan" finns inte här...
    Dina blomsterlådor är såå fina! Ljuvliga färger tillsammans! Men jag håller med, visst är det svårt att kasta penséerna när dom börjar bli taniga och utblommade!
    Här har vi fortfarande växthusklimat, varmt och fuktigt! Det har varit en jättevarm dag idag, och nu ikväll regnar det - igen!
    Idealiskt för växterna, litet väl svettdrypande för mig! Men nu ska det visst bli litet svalare.
    Ha nu en fortsatt skön helg, bästaste bloggkompis!
    Stor sommarnattskram, Monica

    SvaraRadera
  20. Helt underbara rosor.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  21. Vilka underbara rosor du har. Tjusigt att lägga dem i vattenbadet som du visade i förra inlägget. Jag skrattade även gott åt omgivningens spjälkning. Det hjälper antar jag?
    Ha en skön söndag! Kram Marie

    SvaraRadera
  22. Även om det "bara" är sju sorters rosor än så länge i din trädgård så är de ju underbart vackra!!
    Den där Penny Lane ska jag nog snoka rätt på - vilka fantastiskt vackra knoppar!! Och så Willian B då också förstås, och så ... ;))
    Orkidéer får man vara rädd om, rörande på nåt sätt med din lilla spjälkning...
    Ha en fin söndag!
    Kram Allis

    SvaraRadera
  23. Så fina rosor inga löss så långt ögat kan se;)
    Så vackra bilder!
    Kram Anette

    SvaraRadera
  24. Man får närapå andningssvårigheter när man ser dina vackra rosor! Här har vi ingen tur med rosor, men så otroligt vackra de är White Nights, Awakening och Penny Lane - ja alla!
    Ha en skön dag! ♥

    SvaraRadera
  25. Fingerborgsblomman är en stor favorit hos mig. Fast jag har inga egna.

    SvaraRadera
  26. Me like ;)
    Rosor är nästa eller näst-nästa års projekt på vårat berg, när altanen och utfyllnad är klar. Än så länge har jag fullt upp med äppelträd och annat och njuter desto mer av dina alster.

    SvaraRadera
  27. Det finns inget vackrare än rosor!! Jag skulle också vilja ha en massa, men vet inte om jag vågar ge mig på det, känns kanske mer konplicerat än vad det är...får väl ta hand om mitt "ogräs" först. Nej, jag ska inte plocka bort tisteln förän den blommar, även om jag flera dar skulle vilja...;) Slänger upp ett kort när blomman väl knoppar/slår ut!

    SvaraRadera
  28. Underbara blombilder. Mina penséer åkte också bort i några krukor häromdagen. Såg inte alls fina ut längre. Visst hör blåklocka o Dalarna ihop. Vi har ängsklocka som landskapsblomma.

    Ha en bra vecka!
    Kram Ullis

    SvaraRadera
  29. När jag såg första rosen så tänkte jag, åhhh den vill jag ha, sen kom nästa...åhh den vill jag ha...sen kom nästa...å jag som trodde att jag inte direkt var någon rosälskare!! Så fel man kan ha...Å det ser faktiskt ut som min New Dawn lever, det kommer knoppar och den har redan växt lite.
    Ha´en bra start på veckan!!
    Kram

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta