I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

lördag 28 februari 2015

Haft datorn avstängd. För övrigt, regn.

1150228   02150228
Och regnet det piskar mot rutan……..nån stund in emellan kan det hålla upp och då väcks hoppet, men så kommer det nya regndroppar. Jag har just konstaterat att det måste bli en alldeles oöverträffat fin vår och sommar efter den här s.k. vintern, eller hur?! Ska det inte vara så att allting jämnar ut sig, eller hur är det?

Fin orkidé har vi i alla fall! Här gäller det att se det positiva!

 

2150228  
Vårt altandäck, försöker att tolka in något vackert i det…….

 

5150228
Rosen Kordes Aloha, inte still en sekund! Den måste få bra rotfäste av all denna vind.

 

6150228   7150228
Körsbärskornellen har inte börjat slå ut, det är lite för kallt för det, men hasslarna blommar för fullt.

Bilderna tagna inifrån huset och ut genom blöta rutorna och i halvmörker, så dom har blivit därefter också.

 

8150228
Ja, mer vatten så att säga!

Den här veckan har jag testat att inte sätta igång min dator en enda gång och det gick jättebra. Och oj, så mycket tid jag fick över. Någon annan som märkt att man får massor med tid över om man inte hänger vid datorn dag ut och dag in. Jag får nog ompröva mina datarutiner – kanske införa maxtid per dag, eller nåt sånt. Som för ett barn……

Agneta!

28 kommentarer:

  1. Men oj vilket väder du haft. Vi har haft sååååå fint på vår sida och gjort många och långa promenader. Jag tjatar varje dag om att det är vår i luften och jag tittar faktiskt efter blåsippor varje dag eftersom jag är helt övertygad om att de snart dyker upp.
    Det där med datortid håller helt med dig om, fasen så mycket tid det tar en samtidigt är det ju kul att ha de här kontakterna.

    SvaraRadera
  2. Det är lätt att man fastnar! Helt onödig tid egentligen...

    SvaraRadera
  3. Hmmm, har nog märkt att du inte haft datorn på...ingen kommentar i min blogg... :-C
    Visst, datorn tar tid, men det har jag ju gott om! Och är det fint väder, som vi har haft i tre dagar nu (!), så blir det först på kvällen, efter middagen, som jag sätter mig en stund vid datorn.
    Önskar dig en fin solskensdag i morgon!
    Vårkramar, Monica

    SvaraRadera
  4. Visst tar datorn tid, alldeles för mycket tid. Idag har jag dock varit ute en hel del och först nu ikväll har det blivit datortid. Hoppas du verkligen har rätt om våren och sommaren, för hugaligen vilken blöt vinter vi har haft. Du har lyckats bra med dina bilder trots blötväder. Kram Merja

    SvaraRadera
  5. Håller alla tummar att du har rätt, att det blir en helt fantastisk fin vår och sommar :-) Idag kom faktiskt solen fram på eftermiddagen, helt oväntat. Så mycket mer energi man får direkt!!!
    Ha det gott. /Ingela

    SvaraRadera
  6. Håller med, man borde nog ha en begränsning av datortiden...
    Sånt regnväder ni har. Vi har gråmulet och tråkigt men idag tittade solen fram säkert i en hel kvart. Trots solbrist hittade jag en blåsippa igår!

    Trevlig helg!
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  7. Som tur är slipper vi regnet .Men dom grå molnen finns såg att det möjligtvis kommer en solglimt i morgon ,Kramen Nette

    SvaraRadera
  8. Such a lovely series of photos...and the last one, I can imagine myself enjoying some time relaxing there. Thank you so much for sharing. :)

    SvaraRadera
  9. Oj vad det regnar hos dig. Här är det utlovat snö så den där våren kommer nog inte tidigare än vanligt i alla fall. Data tid ja.. oj vad träffad jag känner mig. Sitter många timmar där. Ska banne mig begränsa den tiden, bra tips. Bra att se det positiva också det underlättar ju. Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  10. Den är en tidstjuv datorn, absolut. Vad gjorde du istället?

    SvaraRadera
  11. Bra gjort och låta bli datorn så länge, och i det
    här tråkvädret också. Här snöar det nu, men det lär
    tina bort snabbt.
    Ha en fin söndag och kramar/AM

    SvaraRadera
  12. Den är en riktig tidstjuv, den där datorn. Så ruskigt väder ni haft. Här har det inte varit så vårlikt heller, men inte en massa regn. Fin orkide iallafall. / Britt

    SvaraRadera
  13. JA, visst klarar man sig utan dator... ett par dagar....Ganska skönt faktiskt.
    Och det finns så mycket annat att pyssla med.
    Önskar dig en fin söndag (utan regn)
    Kram!

    SvaraRadera
  14. Jaa, visst går det att vara utan dator, men inte hur länge som helst. Jag är nog Datoman, eller kvinnoman. Nej det bliver bara värre och värre, men den här gamla käringen väntar ju på
    ett litet meddelande. Där träffar jag ju Er duktiga och blomtokiga människor.
    Tack för att Ni finns. Stor varn och torr kram från Hajjan. ps, här regnar det inte ett dugg
    men ingen fin soluppgång i dag heller, Eljest har himlen varit röd och vacker tidigt på morgonen.

    SvaraRadera
  15. Ja, som man lär ska man leva... Alla har vi lika mycket tid varje dygn att fylla med innehåll. Det gäller att vara nöjd med det man väljer att göra.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  16. Klokt att styra upp datortiden! Jag skulle verkligen behöva dra ner på min datortid, särskilt som den ibland är så seg att det tar nästan 30 min att komma in på en sida, då får man inte ha bråttom.
    Ja, man hinner så mycket annat om man skippar datoreländet!!!

    Oj, så det regnar hos er, det lär väl bli en rejäl rotblöta då när allt ska växa till sej!
    Här är lite halvsol och blåst idag....än så länge!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  17. Sista bilden...bara älskar den!! Må så vara att det är sk-tväder, det är vackert ändå.
    Jodå, har man inte datorn på så blir det en massa tid över. Sen går det ju alltid att använda mobilen...*gapskratt*, för det gills liksom inte.
    Hade jag varit igång här tidigt i morse med kommentaren hade jag skrivit att det var sol och vackert vårväder den här första dagen i mars. Men nu...det blåser från alla håll, snöflingor fullkomligen dansar i luften. Å mungiporna åkte nedåt...
    Ha det så gott vännen!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  18. Maxtid vid datorn har jag redan infört, märkte som du att den stjäl massor av tid. I bland har jag lite dåligt samvete för att jag inte tar mig tid att kommentera på alla inspirerande bloggar. Sitter vid datorn max en timme i veckan, i början hade man nästan lite abstinens men det gick fort över.
    I dag är det inte speciellt vårlikt här hos mig det blåser och regnet piskar mot rutorna, husse är ute och går med lille Åskar men kommer snart hem vi vill ju inte missa fem milen som snart börjar.
    Viss gäller det att njuta av det lilla här och nu men det kan vara ganska så svårt, ofta är man i tanken redan i framtiden eller i dåtid.
    Kram
    Annika

    SvaraRadera
  19. Jomenvisst, efter fem datorfria dagar har jag inga naglar kvar, har gått upp säkert tre kilo pga småätande osv. hihi. Men bestämmer man själv går det nog lättare, värre när man har en massa räkningar som ska betalas o mediciner som ska beställas...
    Sen tycker jag det är jättejobbigt att försöka läsa ikapp både bloggar, nyheter och facebook när man varit borta länge, det blir liksom korvstoppning. Så jag låtsas som det regnar (fast det snöar..) och tar vid där jag avbröts..
    Har du sjöutsikt från fönstret, lyllo dej! Det är sannerligen det enda jag verkligen kan sakna med mitt boende för att det skulle vara helt optimalt!
    Söndagskram

    SvaraRadera
  20. Ja se där, visst bör man ju få mycket tid till annat om man inte sitter vid datorn. Surfandet kan ju nästan bli som en drog. Har tänkt många gånger att jag borde sitta en timme högst varje kväll och inget mer. Nu sitter jag ju inte särskilt länge varje gång men istället fler gånger per dag och det blir ju samma i alla fall. Detta tåls faktiskt att funderas över. Ha det gott även med annat.

    SvaraRadera
  21. Datorn, för och nackdelar! Fördelen är få tillfälla att titta in hos dej och se dina vackra bilder.
    Här i Wales har det också varit växlande väder idag.
    Men snart är nog också våren hos er!

    SvaraRadera
  22. Känner precis som du, att datorn tar mycket tid,
    Jag försöker begränsa mig, det går bra ibland ;)
    Ja, fy vilket väder vi har nu .(

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  23. Du har så rätt... tänk så mycket mer man hinner om man begränsar tiden framför datorn! Måste nog försöka begränsa mig själv lite mer... man blir liksom beroende...
    Även om vädret inte är någon hit, så visar du fina bilder idag också.
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  24. Javisst hinner man med mycket när man begränsar tiden vid datorn! En fin vår och sommar håller vi tummarna för :)

    SvaraRadera
  25. Håller med dig om att det går åt en himla massa tid till surfande m.m. Jag använder mest "paddan" så den är ju smidig att bara öppna och kolla lite då och då. Tiden bara försvinner..
    En fin vår vill vi absolut ha, men framför allt en fin sommar. Våra 5 veckor uppe i Jämtland får inte regna bort..

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  26. Ha ha, ja du kanske får begränsa datoranvändandet! Förr kunde jag hänga en hel del på Facebook, sen tänkte jag att varför ägnar jag så mycket tid till att kolla vad andra gör istället för att göra nåt själv ... Nu kan jag slötitta där utan att skriva nåt själv, precis en sån som jag retade mig på förr, ha ha. Är inte så mycket på datorn, men paddan kollar jag en hel del film på mm, så lämplig att ha med i sängen och allt.

    Jenny

    SvaraRadera
  27. Oj vilka vackra bilder du tagit genom regniga fönster. Ser magiska ut!
    Vad duktig du är som inte satt igång datorn på några dagar. Har själv gjort det "experimentet" och fått MASSOR gjort! Försöker tänka på att begränsa tiden där, går väl sådär... ; )
    Tack för att du tittade in hos mig och gav mig tips om myphotobook.se. Ska kolla deras utbud.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  28. Jag är ju en av de få som verkligen tycker om regn! Kanske inte i mängder men jag tycker verkligen att det är mysigt! En långpromenad eller bara krypa upp i soffan med en kopp te och lyssna på regnet som smattrar mot rutan. Mumma. Tycker jag. :)

    Tack för alla fina och positiva kommentarer på min blogg, de gör mig verkligen glad! Jag önskar så att jag hade mer tid att läsa andras, och då bland annat din blogg, men just nu är det lite ont om tid. Men jag försöker kika in ibland. Jag hoppas att du inte tar illa upp för det.

    Kram!

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta