I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

torsdag 24 juli 2014

Rosa & getingar.

1140724
Höstanemonerna blommar för fullt och på bilden, om man tittar riktigt noga, ser det ut som om det snöar, men det är bevattningen som är igång. Den är igång väldigt mycket just nu.
2140724   3140724

 

5140724   4140724
Hydrangean ‘Annabelle’ tillhör en av dom riktiga favoriterna här och nu väller blommorna ut. Men även här behövs det vatten i mängder, förstås.

 

6140724   7140724
In emellan ‘Annabelle’ tittade den nästan bortglömda rosen ‘Penny Lane’ fram.

Vilka tappra växter, ingen som kommer ihåg dom och ändå blommar dom så fint, det är så man nästan skäms lite över sig själv.

 

9140724   8140724
Av snälla Lisa med bloggen Lisas Hus fick jag för två år sedan frön till denna helt underbara rosenvial.

I år har den etablerat sig, kommit igång, och blommar så ljuvligt.

 

10140724
Solhatten slog ut idag. Det är nästan så att den halvutslagna, den längst till höger, är finast, jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker, men den är så läcker!

Nu undrar jag bara, vart har den vita tagit vägen?

 

11140724
Efter förra vintern var Kordes Aloha nästintill död, men se, den har kommit sig och blommar i år igen, och ingen är gladare än jag, älskar den!


12140724
Årets första, och jag tror att jag hoppas enda, getingstick, kom idag när jag skulle dricka ett glas vatten när vi kommit hem från sjön (havet, fjorden). Tur jag inte fick den i munnen, det hade inte varit bra.

Jag har inte ett dugg ont av själva stinget, det är bara “gottont”, som att vaccineras eller ta blodprov och så där.

Jag tycker överhuvudtaget mycket, faktiskt mycket, om att “ta sprutor”, det kittlar så gott, jag är som gjord för sprutnarkomani, tur att jag inte har läggning åt det hållet. Då hade jag nog inte suttit här och varit en vanlig tant som bloggar om blommor och getingstick.

Men jag svullnar ju upp så. Nu får knappt handen plats i skinnet.

Nu vet jag att det är så för många, så jag ska inte klaga. Den stack mig precis mellan tummen och pekfingret. Svårt att klia där!

Mellan vänster och höger bild är det kanske 10 minuter, knappt. Och nu är jag ännu bulligare!

Agneta!

30 kommentarer:

 1. Usch, vad otäckt med getingstick! Tur att du inte blev stucken i munnen....
  Vackra blomster! Höstanemon och solhatt blommar för fullt här också, men var är den vita????
  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Oj oj, det ser ont ut även om du skriver att du inte har så ont! Vilken tur att du inte hade någon ring på fingret när det svullnade upp! Hoppas det lägger sig snart!
  Beundrar dina hortensior, så vackra!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 3. Oj, oj, det ser inte kul ut! Getingstick brukar ju göra jätteont - hur är du skapt?
  Fast det måste ju spänna, när skinnet blir så uttöjt! Men ändå - jättetur att du inte drack - nu måste man verkligen titta på det man äter och dricker innan man stoppar det i munnen!

  Vilken underbar rosenvial du fått av Lisa! Och lyckats så och få att komma igen, imponerande. Verkligen, jag är urusel på att så. Eller så har jag dålig jord? Så är det nog. Dream on...

  Jag älskar höstanemoner men de vill sig inte här! Jag får bara enstaka, klena plantor lite här och där. Syrran, som inte är någon trädgårdsmänniska, har stora kraftiga plantor. Livet är inte rättvist!

  Ha det gott, denna otroligt varma sommar!
  Tusen kramar från din gamla bloggkompis!
  Monica

  SvaraRadera
 4. Vackra bilder på det rosa, men fy attans för getingstick. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 5. Usch, så handen har svullnat upp. Verkligen tur att du inte fick ett stick i munnen. Här har vi inte sett några getingar alls.

  Vacker blomning som alltid hos er! Rosenvialen ska nog kunna trivas hos er på berget, för hos oss sprider den sig glatt i grusgården. Annars växer den i rabatten mellan husen där det är stekhett...

  Mina höstanemoner som jag satte för ett par år sedan klarade sig tyvärr inte förra vintern. Kanske dags att införskaffa några nya och göra ett nytt försök.

  Håller med om att solhatten nog är finast när den inte är helt utslagen. Även när kronbladen är gröna och spretiga innan de slår ut är de vackra.

  Varma!! hälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 6. När du skrev vilket år du var född, trodde jag knappt på det. Mamamia! Jag trodde du var en flicksnärta,
  som mina barn födda 67 - 68 - 71 - 85. Ja de är ju inga ungdomar längre men jag tror det fortfarande.
  Men du Anette, på bilden ser du ut som typ 40 - 50 år, absolut inte mer Nej någon tant är du inte.
  Men snälla Du, vilken osis att bli stucken och få en 'boll-hand'. Du har ju verkligen otur, fast ofta är det
  tur i oturen, jag tänker på alla dina 'olyckor' som hänt under åren. Nu så jäklas ju axeln efter fallet, men alltid får man tänka så att det kunde blivit värre.
  Fantastiska blommor du har, den där 'Hydrangean' Annabell är bedårande, den måste jag skaffa till nästa år. Solhatten är vackrast när blommorna hänger ner, så tycker jag. Jag har 'Magnus* och en vit.
  Den vita är ny sen två veckor.

  Hoppas svullnaden 'ge med sig', kallt våt omslag kanske vore lämpligt.
  Men du är en rolig person, att gilla stick, 'gottont', nä vet du vad, ha ha . . . mycket har man hört ......
  Sköt om dig Anette/ Kram. Eva

  SvaraRadera
 7. Hoppas natten varit bra, och att omgivningen
  är där och har koll på dig!! Getingstick är inte och leka
  med vet du, nu har mamma talat...fniss. Jag är allergisk
  och fick ett stick längst bak på tungan, den låg i en karaff
  med rödvin och hamnade förståss i mitt glas. Nu var nästan alla
  stans akutsköterskor med på festen så det gick bra, men var
  rätt läskigt. Och du har många underbart fina blommor, det
  tycker ju getingarna också. På ön äter dom blåbär och bor i
  väggen till utedasset, då kan du tänka dig hur länge man sitter där.
  Ha det gott och var rädd om dig
  Stor kram/AM
  Ps, du skulle vara drömmen för en sån som mig, på jobbet. Ang
  stick.....

  SvaraRadera
 8. Vilket habegär jag fick nu när du visar allt vackert i rosa:) Rosenvial har jag aldrig provat.
  Ajdå, så svullen du blev! Hoppas det lagt sig tills idag. Lurigt det där med getingar.
  Ha sköna sommardagar
  Kram Maria

  SvaraRadera
 9. Nä fy fasen, inte kul att bli så där om man blir sticken. Min äldste son blir oxå sådan. Inte alls kul. Vi andra klarar oss bättre o det är väl tur för vi har trampat på flera stycken. Men att det ska vara SKÖNT... som att ta en spruta och att det är SKÖNT!!!!! Nä då finns det väl annat som är skönt=))).
  Ser på din Aloha-ros. Jag har en men tror att jag har blandat ihop dom lite. Undrar om det är så att min awakening är en aloha eller.... Vacker är den iallafall. /Knatten

  SvaraRadera
 10. Så många rosa fina blommor du har....jag undrar också var min vita solhatt är. Men jag köpte en orange igår.
  Din svullna hand ser inte så rolig ut. Läste i tidningen idag att det blir en getingsommar pga. det varma vädret. Så akta dig.
  Sommarkram från Anne-Lie

  SvaraRadera
 11. Oj oj det tog rejält. Du svullnar upp av både kokosnötter och getingstick !! Sommaren har sin nackdelar. Och fördelar, som dina vackra blommor. Annabelle är ju en ljuvlig blomma. jag har en vit och den är som en stor snöboll. Tyvärr är det många blommor som ger sig i värmen trots att vi vattnar för fullt. Och då menar jag krukblommorna. Den som står bäst pall mot allt är Femtungan. Solhatten verkar ha hur mycket "mat" som helst. Där sitter alltid en klunga fjärilar. Underbara sommar och vilka sköna kvällar vi har haft med lagom temp och musik av svalornas susande.
  Hoppas handen återgår till vanlig storlek snabbt. Kram Eva

  SvaraRadera
 12. Aj, aj, aj, den där handen ser inte så skön ut! Jag visste inte att Annabelle finns i rosa! Det borde ju jag ha en som älskar rosa blommor! Jag har en vit. Din var väldigt vacker! Och Kordes aloha, också det en favorit!

  kram i sommarvärmen
  Louise

  SvaraRadera
 13. Men kära nån så du har svullnat!!! Hoppas att det har gått åt rätt håll!
  Det ser helt otroligt ut!

  Ljuvliga blommor du visar och det gläder mej att rosenvialen har artat sej! De är så tacksamma! Att du har lyckats så fint med dina blommor! Här är så otroligt torrt så mina blommor börjar torka, utom rosorna som jag prioriterar, men perennerna är snustorra! Kul med din rosa solhatt! Jag gjorde ett försök med den, av fröna som jag fick, drev fram den och satte den i landet i höstas, men sen var den bara försvunnen! Jag har ju frön kvar, så jag får försöka igen - den är så himla fin!
  Hoppas att du slipper flera getingstick och att din arm/axel blir bättre!
  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 14. Ljuvliga blommor men din hand grymma tider så den ser ut .hoppas det inte blev värre .kram Nette

  SvaraRadera
 15. Och då undrar jag lite stilla...hur ser handen ut idag då...?? Jag lider inte så mycket av stick (men tycker inte det är speciellt trevligt heller, så jag ligger nog inte i riskzonen för narkomanträsket...) och har egentligen inte riktigt förstått hur farligt och olika det kan vara. Grannen här (ja, vi har några ensliga typer här...)fick åka ambulans förra året, och då började jag inse allvaret.
  Vackert med råååsa, och Höstanemoner är ju bara för ljuvliga, lite ludna, lite klumpiga i växtsättet, precis som en annan...Och då slår det mej, var är den vita?? Bara råååsa kvar...Och visst är det för märkligt att allt orkar blomma i värmen, trots brist på vatten, för jag är urdålig på att vattna de fast boende, de i kruka kan få en skvätt när de hänger flämtande över kanten. Men annars är det sparsamt.
  Mycket fint i din trädgård, som vanligt, och samstämmigt när det gäller färger...
  Ha det så gott vännen!!
  Än hänger vi med...*blink,blink*....
  Kram kram

  SvaraRadera
 16. Oj vilken svullnad på kort tid. Nja njutbart är det väl inte precis.
  Sött fräscht och rosa. Hos mig är allt visset, men så har jag inte vattnat heller. Inte ens squashen och den växer ändå. Men nu har jag kravlat mig upp och gett bort till grannarna.

  SvaraRadera
 17. Skulle egentligen kommentera bilderna, men fastnade på getingsticket ... Ett tips som kanske låter konstigt, men jag har faktiskt haft anledning att testa det. SOCKER! Blöt (eller spotta på) en sockerbit. gnid sedan den blöta sockerbiten på stinget. Sockret lär på något sätt neutralisera giftet från getingen. Smärtan försvinner "nästan" direkt! Jag har alltid med mig en sockerbit på stranden. Siv

  SvaraRadera
 18. Oj, så mycke blommor som blommar hos dig...underbara bilder.
  Vattnar gör man varje kväll.... skulle man missa så är det kört.
  Oj, oj och aj, aj, den där handen var då inget att leka med.
  Har du ingen allergi tablett hemma.
  Maken blev biten i kinden, länge sedan, han såg så rolig ut, som om han hade en skojig mask på sig. Körde in honom ändå till lass. man vet ju aldrig om det skulle påverka neråt halsen.
  Önskar dig en härlig helg
  Kram
  Annelie

  SvaraRadera
 19. Hej i regn och åska!
  Alltså vilket väder det varit...men just nu uppehåll! Tänk i morse satt jag i Skeppsviken ...sol och vindstilla, och nu på em...blev det verkligen oväder!
  Jag hoppas verkligen att du har tabletter el ev spruta..fniss...som du kan ta vid behov. Tänker mot getingstick!!
  Så vackra bilder..och så mycket som blommar..ljuvligt!
  Det var i klubbhuset jag var på dop. Var mååånga år sedan si sådär...8..det var när Elin döptes. Det är tjejernas systerdotter.
  Ha nu en härlig kväll...njut av vädret!! Kram

  SvaraRadera
 20. vackra bilder
  Ha en fin kväll!
  Hanna

  SvaraRadera
 21. Hej, här är jag igen...
  Svar: Nej Vincent skadade sig efter de kom hem, i onsdags, första dagen på innebandylägret!
  Han föll över sin arm och vred armbågen helt ur led. Han skrek i 25 minuter innan ambulansen kom och han fick morfin. Läkarna sa till Fia, att det är den värsta smärtan efter barnafödande...
  Han är fortfarande öm men har inte ont.
  Så det är bättre du gör så nästa gång... usch, dåligt skämt!
  Hoppas verkligen att ditt går över snart nu!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 22. Nej, men fy för getingstick!!! Ska man inte skära en tomatskiva och lägga på? Hoppas det gick bra. Blev lite ful i skratt när du undrade över din vita solhatt, jag stod precis igår och spanade i en rabatt där typ ingenting blommar just nu. Men där ska finnas vita solhattar, men dem ser jag inte skymten av. Min Annabelle har precis börjat slå ut och är sådär limegrön.

  Kram i värmen,
  Jenny

  SvaraRadera
 23. Fy för den lede så eländigt med getingstick!
  Hoppas din hand är mindre svullen nu.
  Tänk att vi som hanterar bin inte har blivit stuckna alls.
  Skulle jag vara bi och råkat ut för samma behandling som
  i utsatt dom för så skulle jag vara rejält ilsk...

  http://beppansallehanda.blogspot.se/

  Kram :-)

  SvaraRadera
 24. Åhhhhh så vackra blombilder !
  Alldeles fantastiskt ser Hortensian ut! Annabelle, vackert namn också, den måste jag försöka hitta. Otroligt fin , och så vacker tillsammans med Penny Lane.
  MEN! Har väl aldrig sett på maken till reaktion på getingstick! Stackars dig! Det ser verkligen otäckt ut, ser ut att göra ont!
  Hoppas att svullnaden lägger sig snart!

  Kramar Anncathrine

  SvaraRadera
 25. Hurra för dina härliga rosa blommor. Bu för alla getingar.

  Ha det så gott i sommarvärmen.
  Elisabeth

  SvaraRadera
 26. Hmmm, jag igen... Vill bara tipsa dig: Paula har startat en blogg om deras husbygge, vill du kolla någon gång så är adressen: http://husetpaalgo.blogg.se/
  Kram polar'n, Monica

  SvaraRadera
 27. Nämen, fy och aj! Ja och alla har vi våra märkligheter, hihi... Gilla sprutor.... Du är rolig, du...
  Väntar ivrigt på min vita solhatt, höstanemonerna och rosenvialen ska blomma. Men jag får nog vänta. Kanske jag inte ska ha saker som börjar på höst--- fast jag har ju höstaster förstås, och den hinner gå i blom. Idag har jag målat uterummet för andra gången, nog så. Till höst blir det hål i golvet för vinrankan,,, å va bra det blir, det här....
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 28. Men fy så handen svullnat, och jag som tycker det dunkar så ont när jag blivit stucken. Med den läggningen undrar jag hur stora och många tatueringar har du?
  Jag skäms också efter att helt glömt mina nyinköpta höstanemoner från i höstas. Upptäckte små ynka plantor inne i en massa kirskål. Så prakten du visar blev det inget av här, inte denna sommar i alla fall!
  Tack för dina ord hos mig. Jaa, då vet du vad som ligger bakom oss, så oerhört sorgligt med dessa avsked. Vissa stunder går jag nästan sönder, det är när känslorna tar över förståndet. Jag önskar så mycket att ett hundliv vore mycket längre.
  Och söta Leia blir snart två år, då kanske hon är mer vuxen än valp nu. Hoppas hon har många, många friska år framför sig.
  Glädjen i livet är nu att det finns ett hopp att min dotter och hennes man på sikt flyttar hem, och de har en hund!

  Kramar
  Cia

  SvaraRadera
 29. Men så ser jag i högerspalten att lilla Leia blir fyra!
  Nospuss på henne
  Cia

  SvaraRadera
 30. Otäckt. Det räcker för mig med myggbett..det håller just nu på att ta livet av mig. Hoppas du är bättre sannerligen!!
  kram
  Fia

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta