I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 8 januari 2014

Jag – en husmor?

1140108
Igår var det vanligt igen – ingen helgdag – så jag klev upp i ottan och bakade kanelbullar. 80 st. Det blir alltid 80 st när jag bakar bullar.

Dom blir sneda, ojämna, olika ihopsnurrade och olika stora.

Jag är inte så vidare värst bra på att få till det, så där som en del kan. Men det gör inget, det är samma deg och jag känner mig så nöjd när det är klart!

 

3140108
När jag ändå var på gång blev det två satser “Ett fantastiskt bröd”. Ett Anna Bergenström recept. Fort, lätt och väldigt gott.

 

5140108
Innan jul hade “Livets goda stunder” ett youtube klipp på sin blogg om hur man kan dela ägg.

Naturligtvis var jag tvungen att pröva.

Och det fungerar.

Så nu har jag demonstrerat det här för alla våra gäster under jul, nyår och dom helger som varit.

Barnen tror jag kan trolla! Dom vuxna ler lite mer överseende åt mig………det är faktiskt kul, pröva!

 

7140108
Och så är det det här med avokado. Är den mogen eller inte?

På nätet hittade jag det här tipset och det har också fungerat förvånande bra!

Fast jag kan ju inte stå och pröva i affären, då skulle nog handlar’n bli lite sur på mig…..

 

9140108
Slutligen, amaryllisen, den fladdriga, den blir bara större och maffigare, den gör mig glad hela tiden!

Agneta!

43 kommentarer:

  1. Det var underligt med den blåa bilden du pratar om.. Dom måste ha gjort något med Amaryllisarna i år för det är ju inte klokt vad de blommar..
    Inte spelar det någon roll hur bullarna ser ut i formen för de ser i alla fall jättegoda ut..

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  2. Bullarna ser förföriskt goda ut! Det var länge sen jag åt nån nu,..
    Och tack för tipset med avocadon, det behöver jag. Äter minst en om dagen och blir så attans sur när jag får tag på nån som är dålig... Och det där med ägget! Måste testa!
    Ha en fin vecka. Mannen är i din kommun hela veckan nu så det är lite tomt ....
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  3. Bullarna ser bara för goda ut....... lika så brödet. Nog är du en husmor allt.
    Super fina tips. Har nog mer nytta av avokadon än ägget.
    Måste nog prova ändå med ägget... man kan ju alltid göra en omelett.
    Kram
    Annelie

    SvaraRadera
  4. Åh, så härligt med nybakat! Då känner man sig rik. Amaryllisen är helt fantastisk! Man blir bara glad när man ser den! Tack för avocado o ägg tipset.

    Ha en nice dag!
    Kram
    Monika

    SvaraRadera
  5. Ja, lite husmor är du nog allt. Jag tycker bullarna ser jättegoda ut. Åh, jag kan känna doften ända hit, med en kaffe mmm. Kram Merja

    SvaraRadera
  6. Oj va coolt med ägget och bra tips där med avacadon. Jag tänkte när jag såg det med ägget att "något" sög upp äggulan?..Joe Labero typ..haha!
    Kram
    Fia

    SvaraRadera
  7. Undrar när jag bakade bullar sist ... Det är nog år och dar sen. Men gott är det! Vilket smart avokadotrick, det kanske man kunde testa i affären ... Förresten har jag en här hemma som legat rätt länge, kan ju smygöva på den. Himla svårt med avokado. Amaryllisen är jättefin!

    Kram,
    Jenny

    SvaraRadera
  8. Vilken amaryllis! Fantastisk! Bullarna smakar likadant hur de än ser ut. Det ska väl synas att de är hembakta!? Blev jättesugen!
    Avocador är svåra att veta! Bra tips där!

    SvaraRadera
  9. Hej!

    Jag förstår precis vad du menar med bullar i olika storlek. Så blir det för mig också :) Så coolt med äggulan - det måste jag testa! Och avokadon - tusen tack för tipset, jag vet aldrig när den är lagom.

    Ha en fin kväll!
    //Linda

    SvaraRadera
  10. Ja se där, idag är du en duktig husmor, det är inte jag.

    Det där visste jag inte om avakado, men nu har jag registrerat det.

    Ha de fint, kram/ Eva

    SvaraRadera
  11. Vilka knep! Nu måste jag ju testa jag med. Brödet ser supergott ut och bullarna med. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  12. Så gott det ser ut.
    Hanna

    SvaraRadera
  13. Åh så fin din amaryllis är min kommer på bild imorgon ,kram Nette

    SvaraRadera
  14. Åh, så gott med nybakade bullar! Då spelar ju faktiskt inte formen någon roll.
    Amaryllisen är ju helt fantastisk!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  15. Hejsan Agneta !

    Fy hundan, så gott det ser ut och säkerligen är det också.

    Tack för Dina rar ord,
    Blir så glad för varje rad.Och Prinsen med såklart.

    Hoppas Leia,Pippi o.Nisse mår bra och Du med så klart.

    Det var en underbart fin och härlig färg på Din Amaryllis.

    Kram Mi

    SvaraRadera
  16. haha, du är för rolig! Och i alla fall en ovanligt husmoderlig zoombie! Och alltid samma antal bullar, du verkar ha lite koll ändå =) Måste börja räkna mina, har inte tänkt på det... Tack för alla tips förresten, kollade det där med äggen och det bara måste jag också prova! Samt avocadoknepet, man får väl stå där och smussla lite vid grönsaksdisken nästa gång...hoppas ingen kommer på en...=)

    Kram GUnilla

    SvaraRadera
  17. Go kväll!
    Duktig du är...och det ser så gott ut! Doften av nybakade bulla..mmm ljuvligt!!
    Ha en fortsatt mysig kväll!
    Kram Annika

    SvaraRadera
  18. Riktig godt nyttår kjære du! Åååh, hvor jeg kan kjenne den delige duften av kanelboller. Det er det beste jeg vet. Forspiser meg, så jeg blir dårlig hver gang:) Du, hvilken sjelden og artig Amaryllis da. Den likte jeg godt. Ha gode dager. Ser frem til nye hagesesonger her inne i bloggland. Det er alltid inspirerende og energigivende å titte innom deg:)

    SvaraRadera
  19. Så mycket gott du bakat! Vilket härligt berg av goda bullar:)
    Vilken amaryllis, den är så läcker.
    Hihi, spännande med äggtipset:)
    Kram Maria

    SvaraRadera
  20. Det gör väl inget om bullarna har olika storlekar, de ska ju ändå tuggas sönder , de smakar ju lika gott!
    Huvudsaken när man bakar är att man inte bränner dom och att det blir gott Ägguletricket låter spännande och din amaryllis är superfin!
    Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  21. Du milde tid. . . . 80 bullar och en hel hög med småbröd !!!!! Nu skulle man varit i närheten. Så gott !! Ska kolla det där om ägget. Men du. . . vilken amaryllis du har. Jag säger bara W O W !
    Kram Eva

    SvaraRadera
  22. Åh, slööörp... vad det ser gott ut med dina kanelbullar! Och hembakade bullar SKA vara ojämna i storlek, vara olika rullade etc, annars ser man ju inte att dom är hembakade! Fast man SMAKAR! Kanelbullar är något, som inte ens det finaste bageri kan göra lika goda som dom hemmagjorda, fråga mig inte varför...

    Och dom andra bullarna heter inte "Ett fantastiskt bröd" (fast dom är fantastiska) utan "Aggies goda bullar", så står det i mitt recept. Som jag inte behöver längre, för jag bakar dom så ofta!

    Det där med separation av äggula och vita har jag missat, fast jag läser den bloggen! Det ser otroligt ut!
    Måste prova det...
    Och någon liten avokado kan man väl testa på nästa gång man handlar?

    Gråväder fortfarande, fast idag har vi haft LITE sol. Lite vårkänsla.
    Stora kramen, Monica


    SvaraRadera
  23. Jag tycker då att bullarna ser helt gudomliga ut! Mums.
    Kramar

    SvaraRadera
  24. Hoppsan... så flitig och duktig du är! Bullarna ser fantastiska ut... ja, de andra ser också goda ut.. kanske man kan få be om receptet :)
    Såg också filmen med äggulorna, men har inte testat...
    Hittade tre pytttesmå vårskålar... så nog är de på gång :)
    Kram

    SvaraRadera
  25. Flitens lampa lyser hos dig ...Alltid lika gott med hembakat. 80 bullar räcker väl ett tag hos dig!!!!Idag är jag uppe med tuppen...väntar på en leverans med lastbil , den ska komma mellan 8-16. Undrar hur dags den kommer?!
    Kram!

    SvaraRadera
  26. Åh, bullar, det var längesen jag bakade. Men det finns inget bättre än att komma in i ett hus där det
    doftar nybakat.
    Din Amaryllis är otroligt vacker förstår att du njuter av den och tack för tipset med avocadon.
    Jag kommer nog testa i butiken jag, hi hi!

    SvaraRadera
  27. Duktig husmor med bakning OCH husmorstips minsann! Bullbakning har jag överlåtit på maken, min rygg fixar inte riktigt det där längre, men en och annan mjuk kaka blir det förstås! Fiffigt tips med avokadon, ska nog testa det om jag törs ;) /Anette

    SvaraRadera
  28. Jo du är nog en äkta husmor...!! Samtidigt som jag inser att jag nog inte är det...För jag får ALDRIG samma antal bullar, och de är av mycket varierande storlek...en del som kamelfötter andra som små hartassar...som plus i kanten kan jag väl säga att jag använder mycket smör så de blir iallafall rätt goda trots sitt utseende. Och matbröd...jo jag har hittat ett recept som jag klarar, källarfranska, kalljästa över natt...När jag sen läste det finstilta såg jag att det var taget ur en bakbok för barn...
    Å det där med ägget, det måste ju bara prövas!!
    Men så vacker din amaryllis är nu!! Berätta inte för "honom" att säsongen egentligen är över för hans del, utan njut bara av blomsterprakten!!
    Önskar dej en riktigt fin dag!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  29. Klart att du är en husmor som heter duga, med det bullberget! De se oroligt frestande och goda ut, likaså de andra bröden! Vilken härlig doft dessutom, jag känner den ända hit! :)

    Smart med ägget och avocadon!
    Den amaryllis är verkligen storståtlig och så vacker med alla sina kronblad! Här blommar de också, men de är nog mera ordinära, men så vackra!

    Grådag idag igen, men jag önskar dej ändå en solig och fin torsdag!
    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  30. Vad gott! Luktar hela vägen hem till mig! Jag får alltid 70 bullar, hur jag än gör känns det som:-) De blir också olika stora, tjocka, runda...Fast vad spelar det för roll?! Goda är de i alla fall!
    Kram på dig!
    Milla

    SvaraRadera
  31. Jag gick in på den bloggen och kollade,
    såg ju väldigt smidigt ut och dela ägg!
    Och så gott med bullar.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  32. jag bliver så glad när jag läser Din blogg. Om någon är en husmor så är det verkligen Du-
    Vilka fina bak Du gjort. vetebullarna är väl nästan på en liter mjölk, jag tänker på antalet.
    Jag bakade en äpplekaka i går, som min måg nästan åt upp själv., så det smakade bra. Nu skall jag göra en till i dag, får vi se. En sak undrar jag över, äpplena köpte jag långt före Jul, inget fel på dem, samma sak med mjölk, nu för tiden bliver inte den gammal heller. Små funderingar från
    tant Harriet. kramar från mig

    SvaraRadera
  33. Men så sugen jag blir på helt vanliga bullar, tänk om jag bodde granne med dig så hade jag säkert känt lukten av nygräddade bullar och rusat in till dig för att få smaka :)
    Nu är alla helgdagar över och allt återgår till det vanliga men det är ganska skönt det med.
    Tiden går så fort och jag tycker att det blir ljusare för var dag som går så snart är det vår :)
    Många kramar till dig från mig.
    Annika

    SvaraRadera
  34. Vi har också en amaryllis som gör oss glada varje dag. Tyvärr har den problem med balansen. Vet inte om det handlar om växtverk eller de dumma kristallerna. Vi har fixat en krycka. Hur många av bullarna är kvar? Det är charmigt när ingen är den andra lik. Tänk att du är trollkarl. Ska du ut på turné med Joe L?

    SvaraRadera
  35. Bra tips men jag använder det kanske motsatt. Precis som med bananer gillar jag avocadon bäst när den är mjuk.. Dina bullar ser också jättegoda ut, ujja mig så sugen jag blev nu :)

    SvaraRadera
  36. Nu blev jag bullsugen! Men vilken häftig lösning att separera ägg, tänk att det går med fem stycken till och med! Bra tips för att kolla avokado, hur många gånger har man inte gått bet när man köpt sådana.
    Din maffiga blomma skulle jag också vara jätteglad åt, den är verkligen fin!
    Kram och trevlig helg! Åsa

    SvaraRadera
  37. Jösses vad mycket nyttigt man fick lära sig nu då :-)
    Älskar Amaryllisen, har två vita och två röda i en kristallkanna, så fint! kram

    SvaraRadera
  38. Bröden ser ju hur fina ut som helst! Duktiga du som bakar, jag borde också komma till skott... Kanonbra tips om avokadon och äggen också, fiffigt!!

    Många kramar aka

    SvaraRadera
  39. Duktiga Aggie som bakat så många goda bullar. Minns knappt när jag gjorde det senast. Har liksom tappat lusten för det. Jag köpte en utgallrad bok om efterrätter av Anna Bergenström som var utgallrad på bibliotek och jag betalade bara 1 krona. Billigt tycker jag.
    Ute kommer snöblask nu och i morron ska det bli kallare och riktigt kallt i helgen.
    Har röntgat njurar och tagit blodprov idag. Spänd på svaret, men får vänta en vecka.
    Älskar din fina amaryllis - den är så vacker.
    Kramar Birgitta

    SvaraRadera
  40. Som vanligt helt underbar läsning och ett så gott skratt. Jag måste bara testa det med ägget. Dina bullar ser perfekta ut ingen ska vara den andra lik.

    Kram kram Anna

    SvaraRadera
  41. Det är väl bara bra att bullarna inte har samma storlek egentligen. En del vill ju ha en liten bille, en annan vill ha en stor. Perfekt med valfrihet alltså. Det andra brödet ser jättegott ut det oxå. Jag tror jag har den boken, så jag ska kika på det det när jag får baklust nästa gång.
    Bra knep det där med avocadon. Det kan man väl smyga lite med ;-)
    Och va kul det där med äggen. Det bara måste jag ju testa.

    Ha en härlig helg nu och må så gott!

    Kram Åsa.

    SvaraRadera
  42. Jag sitter och väntar på fredagsmys. Hoppas att du har det bra. Och hur bullarna ser ut spelar ingen roll, det är smaken som gör det.
    Kram Viola

    SvaraRadera
  43. Tack för tipsen när det gäller ägg och avokado.

    Otroligt fin amaryllis och bullarna ser väldigt goda ut.

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta