I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 11 december 2013

Grått var det här!

1131211
Är det dom här fåglarna som låter så förfärligt när dom häver upp sin stämma? Nötskrika? Granna är dom i alla fall, vilka färger!

 

3131211
Nu har vi väder så det riktigt spritter i kroppen. Eller?

 

5131211
Både slask och is och skvätt och hur många nyanser av grått och brunt som helst.

 

7131211
Trots allt kan jag inte låta bli att tycka att det är lite vackert ändå. Men inte i hur många dagar som helst…….

7131211

 

9131211
Så i morse blev det liksom så här, det var väldigt segt att komma upp!

 

sunshine-award[1] vita hus m svarta knutar 10 saker om sig själv o till tio bloggar
Och så har jag fått en Award av Regina med bloggen Vitt hus med svarta knutar. Titta in hos Regina, hon har en jätte-, jättefin blogg!

Jag tackar så jättemycket för att Regina tänkte på Snäckskalsdalen. Att få Awarden innebär att man skall berätta 10 saker om sig själv. Inte lätt. Jag tror inte ens jag har 10 egenskaper……men jag gör ett försök.

1.   trögfattad
2.   har lite för bråttom ibland, eller för ofta
3.   påbörjar saker, men avslutar dom mera sällan
4.   ganska orädd, men människor kan jag bli rädd för ibland
5.   tycker inte om att tala i telefon
6.   tycker om att stryka och mangla
7.   för husfridens skull städar jag inte
8.   hade tur som träffade Omgviningen – han är bäst – och så tycker han om att städa!
9.   jag är otålig
10. jag har samtidigt världens tålamod med vissa saker!

Nu tillhör det Awarden att jag skall skicka den vidare till 10 bloggvänner, men min vana trogen så kan jag inte välja ut 10, så den går till alla, och gör det, berätta 10 saker om er själva! Lova!

Agneta!

30 kommentarer:

  1. Samma färgskala som här...och även på nötskrikan, för det är det!! Men åter till naturen...det var trots allt lite behagligare med snö och några minusgrader, inga skitiga hundtassar inomhus, ljusare på morgon- och kvällspromenaden...Men än så länge är ju vädret en av de få saker vi inte rår på, så...men gnälla kan jag!!
    Vilka trevliga egenskaper och egenheter du har!! Men nr 6...där är vi som natt och dag!! Om jag vore lite modigare skulle jag låta mannen gå i helt ostrukna skjortor, och jag själv i "krinklat" för jämnan....
    Ha en bra fortsättning på den gråa dagen!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Hej! Skall strax läsa mailet..!!
    Idag är det också grått..men ingen snö kvar. Vilket jag tycker är synd. Men hellre barmark, än halt och slask!
    Ha nu en fortsatt mysig dag, och DU Grattis till awarden!!
    Kram Annika

    SvaraRadera
  3. Nog spritter det i kroppen allt! Var nyss ut i sandaler och fick snö mellan tårna, var tvungen att ta kort på ett flygplan och en solnedgång... Men på morgonen är det allt en annan sak, mörkt så länge och såå trögt att få upp ögonen och häva benen över sängkanten...
    Snöplaskig hälsning från Dalarna / Åsa

    SvaraRadera
  4. Här är det samma gråa och den snö vi fick är snart ett minne blott! Grattis till awwarden och kul att få veta lite mera om dej! Det där första tror jag inte alls på! Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  5. Här har vi också det grått och trist , snön är helst borta.... men viljen fin fågel kram

    SvaraRadera
  6. Tycker också det är kul att påbörja saker och ting ... dessutom kan det ha sina fördelar att stirra lite oförstående med sina blå ... vadå färdigt ... vilket då ... precisera ...

    Din fråga om jordgubbshallon - Rubus illecebrosus: de smakar nästan ingenting. Det är en taggig buske där stjälk och blad har hemska taggar, som griper tag i en när man går förbi - ungefär som taggiga björnbär. Och så skjuter den rotskott, som man måste jaga. Den fanns på landet när vi köpte det. Både blommorna och bären är otroligt vackra att se på.

    SvaraRadera
  7. Hos mig är all snö borta nu, det är grått, duggregn och klafs utanför dörren så trist. Om jag hinner under morgondagen ska jag gå och "märka" om mina julgranar i skogen. Röd färg kanske passar bättre.
    Nu vet vi 10 saker mer om dig. Tack för det :)
    Idag har vi varit och kastrerat våra kattungar. Stygnen ska dottern plocka bort den 23 dec. och helst ska kattungarna ha sina trattar runt halsen fram till det datumet.
    Julhäslning från Anne-Lie

    SvaraRadera
  8. Vilken fin bild på Nötskrikan! Vi har ingen snö alls kvar!

    SvaraRadera
  9. Fin fågelbild ,grattis till awarden .Tänk att du och jag var till Stockholm samma helg fast du flög i misstag .Säkert härlig upplevelse i Prag . Vi blev vaggade till sömns på Ålandshav av Sven .Fast jag sov dåligt ,kram nette

    SvaraRadera
  10. Grattis till awarden. Kul att få veta mer om dig.
    Bilderna är hur vackra som helst, och man står ut med det i några dagar:) Hoppas på den sol de lovat i morgon:) Idag hade vi +8° så inte mycket snö är kvar, och det är helt okej.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  11. For et muntert innlegg til tross for gråværsdager:):) Grattis med award! Det var 10 egenskaper jeg setter pris på:) Nøtteskriken er min favoritt. Det er kun tålmodighet som kan fange et bilde av den på så nært hold!! Heldige og flinke du. De flyr avgårde uansett hvor stille jeg lister meg:(

    SvaraRadera
  12. Grattis till utmärkelsen, den är du värd! Kul att få veta mer om dig! Trögfattad, nej det tror jag inte =) Humor skrev du inte men det vet vi att du har!
    Angående ljusslingor utan sladdar så stavas det med två T, dvs BATTERI =) Finns alldeles förträffliga små batteriljus att köpa! Så då slipper man dessa sladdar och kontakter serru!
    Nötskrikor är för tjusiga, men sjunga det kan dom inte...det är som en annan när man är uppklädd till fest, nja direkt tjusig blir jag väl aldrig men oavsett hur snygg jag nu än fösöker göra mig så låter det för dj****gt när jag sjunger...
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  13. Jaså sån é Du !!! Skojar bara ....jag vet ju vilken trevlig person du är. Och Omgivningen får gärna komma hit till mig och städa också. Det är nog det minsta jag gör. Mycket roligare att baka och pyssla med diverse. Och pynta nu till jul.
    Gråskalan finns här också , väldigt grått. Och på morgonpromenaden kom ett streck med tranor. Trodde inte mina ögon. T.o.m. Ajax stannade och tittade upp för dom lät. Måste vara försenade.
    Vi har full trafik till fågelrestaurangen. Har inte sett någon nötskrika än, däremot en hackspett.
    Ha det gott ! Kram Eva

    SvaraRadera
  14. Nötskrikor tror jag inte att vi har här - jag har i alla fall inte sett någon - och inte hört heller, vilket tydligen bara är bra...

    Spritter i kroppen av vädret, gör det absolut inte här heller, men idag har vi i alla fall haft relativt vindstilla och jag har varit ute och plockat ihop massor med björkris, som hade blåst ner under stormen. K putsade fönstren på utsidan under tiden, det behövdes också efter stormen! Det såg ut som råglas när solen lyste!
    Jag tycker faktiskt att det är ganska vackert och lite rogivande med dimma och gråväder, men som du säger, inte för länge!

    Det där med att stiga upp tidigt är vi helt överens om! Men att jag skulle få mer gjort, vet jag inte? Jag gör mycket på kvällarna...

    Stort grattis till awarden! Om någon ska ha en sådan, så är det du!
    Trögfattad tror jag inte på att du är! Absolut inte, så som jag känner dig!
    Jag ska fundera på om jag har tio egenskaper, det är tveksamt.

    Dagarna går fort nu, det är mycket med julklappar och kakor och leverpastej och...
    Men det är "bara roligt"!
    En stor och varm adventskram, Monica


    SvaraRadera
  15. Ser ut ungefär som hos oss, dina naturbilder :)
    Grattis till awarden! Kul att läsa lite mer om dig.
    Nja... kanske... jag tar mig an den. Jag lovar inget!
    Kram

    Sv: Samma här! 11 grader har vi haft idag. Skottade helt i onödan alltså :P

    SvaraRadera
  16. Nötskrikor är vackra, men oj vad de låter!
    Grattis till utmärkelsen!
    Nej, 10 saker om mig själv orkar jag inte nu! Kan ju börja med, trött.....;)
    Kram Lena

    SvaraRadera
  17. Kan man skicka upp lite stryktvätt till dig kanske.....jag gillar inte att stryka och som grädde på moset har mitt strykjärn pajat. Vet ännu inte om min kära julduk blir slät och fin till Jul eller om jag skippar den helt.....
    Sen måste jag säga att det är underbart att vara +65 och efter ca 50 år i arbetslivet få sova hur länge jag vill.....har liksom vänt på dygnet och kl är fn ca 00.30 och jag ska börja fundera på om jag ska lägga mig.

    SvaraRadera
  18. Grattis till awarden, den har du gjort dig förtjänt av! Alltid roligt att få lite solsken såhär i det gråa. Det tackar vi Regina för, både du och jag:) Tänk om alla hade en Omgivning som du... suck! Fast jag har insett att jag klarar mig utmärkt utan!! Nu har jag ju Nisse också, han är alldeles lagom, hihi!
    Men hörru Agneta... punkt ett... tror jag inte ett ögonblick på!!!

    Må så gott.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  19. Javisst är det vackert på bild haha!
    Fast jag är ganska ehh! nöjd bara det inte stormar.
    Men idag vindstilla och kanske att solen skulle kika fram lite, det blir bra :)
    Inte helt lätt att berätta hela tio saker om sig själv,
    men det gjorde du bra! ;)

    Ha det så gott!

    SvaraRadera
  20. Åh en sån omgivning skulle man ha, här gillar ingen
    och städa. Telefon håller jag med om väldigt mycket,
    vilken bra lista du kom på. Grattis till awarden.
    Och slask blev väldigt vackert på bild, kommer tydligen
    mer slask till helgen.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  21. Grått här också, men så halt det är. Bara lite snö.. visst är de fina att titta på fåglarna. Fast domherrarna är nog de vackraste som är vid fågelbordet. Grattis till awarden. Post kommer till dej idag.
    många kramar Birgitta

    SvaraRadera
  22. Här är det också grått och trist och snön är försvunnen....tråkigt. Vackra fåglar och domherrarna är en favorit... Jag använde lim fr Panduro till frostade glaslyktorna. en vit flaska med som funkar till det mesta. Glömde den på jobbet så jag kommer inte ihåg vilken sort det var, men det är bara att fråga.
    Ha en skön helg.
    Kram Britt

    SvaraRadera
  23. Jag hör inte att den fina fågeln låter illa.
    Naturen är litet fin, när den ser ut som på dina bilder. Fast idag har vi ännu bättre. Solsken, blå himmel och all snö är borta.

    SvaraRadera
  24. Hej Agneta!

    Härliga DU! Du är verkligen som en solstråle på denna gråa himmel! Så roligt att läsa dessa saker om dej. Finns några likheter oss emellan. Bla det där med telefonen. Det är faktiskt så att det väldigt sällan är jag som ringer. Umgås "öga mot öga" eller om jag får skriva, känns mera jag *ler*

    Tror vi har samma väder i hela landet just nu. Inte direkt det vi är vana med här uppe. Blidvädret har snart tagit all snön. Jag får spunk om vi inte får en vit jul. Det hör ju bara till för julkänslans skull om inte annat.

    Nötskrikor har vi många av. Och precis som du skriver är dom ju så vackra. Men ack vilken sångröst! Inte låter det vackert! (Liknar nog lite min faktiskt!) Hihi

    Hoppas paket landar i din brevlåda idag. Lämnade in det på kvällen för två dagar sedan. Så det borde komma idag.

    Tack för awarden/utmaningen! Självklart ska jag ta med den!

    Kramar
    Monika



    SvaraRadera
  25. Femtio nyanser av grått har fått en ny betydelse. Jag blev så irriterad när det slog om till plusgrader, vi som fått så fin snö och de har gjort fina skidspår här i byn och jag har inte ens hunnit åka än. Det ska ju liksom vara VINTER, och vi bor i Norrland, om än väldigt södra. Nej, mera minusgrader tack!

    Kram,
    Jenny

    SvaraRadera
  26. Snygga är dom, nötskrikorna. Men jag gillar nog domherrarna bättre, när de flockas i syrenen och "knirpar" så där sött som bara dom kan... Hoppas bara snön är borta till den 20e då sista stora flyttlasset går, sen får det snöa bäst det vill.
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  27. Om jag hade fotat dagens väder hade jag vunnit! ;-D Här är brungrått i alla varianter! Ingen snö kvar.

    SvaraRadera
  28. Grått har det varit här, idag en solig fin dag man tackar och tar emot och blir ljusare till mods.
    Nötskrikor finns här gått om även skator kråkor och ibland korpar, alla är välkomna här, mat det får de här både stora och små fåglar.
    All den snön som kom för snart en vecka sedan är borta, barmark igen, suck . . . .

    Grattis till Awarden den är du värd att få !
    Kram, må väl/ Eva

    SvaraRadera
  29. Heej! Vilka härliga vintips du har, jag skulle gärna reducera vinet lite-....till såsen förstås!
    Ja visst har vi ett underbart glatt sprittande väder, jag håller rent ut sagt på att deppa ihop. Trodde inte jag var särskilt väderkänslig, men nu är det jobbigt. Tur i oturen så har det mesta töat bort, jag har ställt undan vinterkängorna med broddar och går åter ut i gympaskorna. Det ska tydligen bli en sån vinter...och en grön jul. Ja om den vore ekologisk så okej, men det är ju tyvärr inte så. Snögarantin lär lösa ut här trots att det sprutats snö i backen, med plusgrader så blir det bara mjukt och omöjligt att åka på..trist
    Uppmuntrande kram från pörtet, det kommer en vår!

    SvaraRadera
  30. Vilken söt fågel. Vet inte om jag sett en sådan nån gång. Håller med om vädret. Dötrist men ändå så har det sin tjusning. (Ett tag). Jag kan tycka att "dåligt" väder är lite spännande.
    Har nån konstig kärlek till när det blåser ordentligt, åskar och ösregnar. Antagligen för att man vet att det går över förr eller senare.
    Kram!

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta