I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

torsdag 14 mars 2013

Lite allmänt pladder bara.

3120314
Det ser inbjudande ut, men det är inte det minsta inbjudande. Vi har haft –17 idag och en snål vind från norr, det är isande kallt, vinden går igenom precis allt.

 

5130314
Igår såg det ut så här och ur molnen, som stod i nordöst, kom det snö, inte mycket, men just nu är minsta korn ett korn för mycket, känns det som. I alla fall här eftersom det varit snöfritt ett bra tag nu.


7130314
Rosorna gosar under dom förskräckliga täckelserna men en koltrast har något slags vinteride därunder också, har jag precis upptäckt och det är ju hur gulligt som helst då!

 

9130314
På den här bilden är jag på väg hem, Snäckskalsdalshuset syns där borta.

Jag har varit hos min kusin (hans hus ligger ungefär lika långt bakom mig som mitt ligger framför mig på bilden) som just för tillfället ägnar sig åt vedhuggning.

Jag har nog nämnt, antingen här på min blogg eller i några kommentarer, att jag en gång i tiden var, antagligen, olidligt pedantisk.

På mitt kontor sa man alltid om mig (jag hörde dom allt när dom sa det), att: “….det är hon som sorterar gemen åt samma håll……”

När jag nu ser på min kusins ved så undrar jag om det kan vara ett släktdrag………

 

11130314
Fast lite vår har vi! Hasseln har slagit ut. Inne.

 

13130314
På flera bloggar har jag sett dom mest underbara foton av helt fantastiska vissnade och torkade tulpaner. Varför är då mina halvtorkade bara fula, det är ju inget snyggt med dom här, inte det minsta!

Agneta!

41 kommentarer:

  1. Ååååh, vad jag längtar efter gröna små löv i naturen!

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Hos mig vräkte det ner snö igår så det har blivit riktig vinter igen. -17 grader hos mig med och bitande vind. Håller med dig om att varje snökorn är ett för mycket. Känner mig nästan som ett litet barn, stampar med foten och säger-Jag vill ha vår nu.

    Ha det gott

    Kram Karin

    SvaraRadera
  3. Lite vardagsnära är väl aldrig fel.
    Har i skydd av altanväggar och tak avnjutit sol och konstaterat att Kung Bore får ge sig lite i taget, men visst -17 grader är inte O.K
    längre. Fast det smäller väl till i april och blir sommar på en gång !!!??
    Vet ej hur men fick in lite bilder på min blogg idag!! Kommer upp det ena spammet(heter det så) efter det andra och bilden fladdrar och försvinner och kommer åter...
    Ja, ja man ska inte klaga vi har det ju i alla fall så bra här i Sverige.
    Kram till dig från Gunilla

    SvaraRadera
  4. Här är snö och det snöar idag :( Jag vill inte mer nu!!!

    SvaraRadera
  5. Även här kom det lite snö igår, men idag har nästan allt töat bort i solen. För vi har sol idag, strålande sol och nästan ingen vind! Har just kommit in efter en lång promenad längs havet med syrran och lille Hampe.

    Jag kan faktiskt tycka att dina tulpaner ser vackra ut med ljuset som lyser igenom!

    Jaså, du har varit en sådan pedant?! Jag har också varit ganska så noga, men det är sånt som går över med tiden, eller hur? Fast jag gillar din kusins vedstaplar...
    Stora vårkramen, Monica

    SvaraRadera
  6. Vet du... mina vissna tulpaner liknar dina... vissnar bara helt utan finess, utan att bli så där fina som då även jag sett hos några bloggvänner :)
    Kallt, kallt kallt - är så trött på vintern. Bra med ved till kommande vintrar - här går den fortfarande åt som smör i solsken :)
    Kram

    SvaraRadera
  7. Jag trodde du bodde väldigt ensligt och inte hade några grannar så nära inpå dig. Men tänk så fel jag har haft. Nu förstår jag att du har ganska nära till din granne (kusin).
    Angående dina tulpaner så är det säkert så att det är din kamera som inte tar så fina bilder, eller hur!!?
    (jag bara skojar, tycker din tulpanbild är vacker)
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Nä, det är så trist ute att jag liksom försöker låtsas som ingenting! -18 i morse, suck!!
    Ja, nu ser ju jag också hur gulliga mattorna blev:)
    Hihi, jag är nog också lite pedant, iaf så mycket att mina arbkompisar säger att de vill göra studiebesök hemma hos mig:)

    Ha det fint, kram Marie-Louise

    SvaraRadera
  9. Ja du, vilket uschligt väder. Kallt som bara den imorse... ca -10 när husse gick ut vid sex...
    men sen blev det helt ok frampå dan, när solen fått gjort lite... och inte blåser det heller...
    Håller med om tulpanerna. Mina ser alltid förskräckliga ut... bleka och trista... nästan aldrig så där krispiga o fina ens...
    pedant? är man pedant om man vill ha raka linjer, symmetri och ordning? i så fall är jag det också (vilket får husse att garva ihjäl sig om han får veta att jag är....) men det där med städning...? Näe, det är inte för mig inte... bättre lite sk-t i hörnen brukar jag köra med, men det går inte hem heller...
    Såg att jackan är i dun. Allergisk... snyft...
    alltid är det nåt.
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  10. Å fy! -17 och blåst, då kan man hålla sig från skratt. Men vi går mot varmare tider, tack och lov. Snart vårdagjämning-det gillas!
    Kram

    SvaraRadera
  11. Jag håller med dej, fy för den lede sicket väder det var igår! Svinkallt med -17 grader!!! Ja, varje snökorn är ett korn för mycket! Du anar inte vad jag svor igår, vi fick säkert 1 dm på tvärs dessutom!
    vilken härlig vårbild du visar utan snö, tur man inte känner kylan på bilden! :)

    Jättesnyggt sorterad ved där...! Ja, kanske kan det vara släktdrag!
    Så du sorterade gemen du!:) Jag kan se dej framför mej! :)))

    Nja, det finns ju tulpander och tulpaner. Alla är nog inte lämpade som uttjänta liksom...och alla når inte fram till det där som jag kallar "sidenstadiet"! Slängde själv en bukett igår och de hade bara torkat ihop, och inte ens slagit ut - jättefula! Man fick dem gratis på ICA - man förstår varför.

    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  12. Då får jag vara tacksam för att det bara varit -8 här och hyfsad vind. Men kallt ändå.

    "Sorterade gemen åt samma håll"... waooo, önskar att jag skulle haft en liten gnutta av den ordningen ;o))

    SvaraRadera
  13. Jag tyckte visst du fick till det med tulpanbilden, den är jättefin! Men förstår hur du menar, för jag gillar inte mina när dom är vissna, men på bild kan det va tjusigt!
    Gulligt med koltrasten där, hoppas han sjunger fint för dig sen med!

    SvaraRadera
  14. Tack för dina alltid så fina kommentarer hos mig:)).
    Här har vi haft sol från en klarblå himmel idag, så härligt att solen värmer. Fick med mig Lykke på en liten promenad, allt utanför tomten är fortfarande lite läskigt:)). Men hon blir modigare och modigare.
    Ha en fin kväll.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  15. Minus sjutton där borta, har jag svårt att fatta. Men visst är det kallt när det blåser. Här oppe i Österbotten är det nu jättemycket snö och kallt med. Så fint med gröna blad, känns ju som om det är vår hos dig i alla fall.
    Ha det gott!
    Kram!

    SvaraRadera
  16. Vind som går genom märg och ben vill vi inte ha. Jag vill inte heller ha de 14 (!) cm snö vi precis fått. Nu har de dessutom skjutit fram varmare väder ända till påsk! Då kanske vi får +5 grader. Ska muntra upp mig och påskpyssla lite! Kram Kristina (som *ähum* har kryddburkarna i bokstavsordning, det har jag förstått på besökares kommentarer tydligen är väldigt ovanligt)

    SvaraRadera
  17. Dina tulpaner är inte tillräckligt gamla . - 17 och ingen snö klarar växterna av det ,här är vi tacksamma att det kom ett täcke nu när det blev så kallt .Kramen Nette

    SvaraRadera
  18. När jag tittar på dina bilder längtar jag efter våren och dina tulpaner är halvfina *ler*. Här har det snöat hela dagen så nu är det vinter igen.

    Kram

    SvaraRadera
  19. Så fina kort och det först eller säger man översta, kanske. En smal väg som kickar igång min fantasi. Älskar sådana foton eller tavlor på vägar eller stigar som försvinner in i motivet.
    Kram från Skogsfen.

    SvaraRadera
  20. Vad söta de nyutslagna hasselbladen är!!! Längtar tills den slår ut ute!
    Annars har vi gnistrande snö, sol och smällkallt.... Hade varit överlycklig om det varit sådana här dagar i januari, men nu är jag trött på vintern!
    Ha det gott!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  21. Och detta lilla allmänna pladder...var det inte det som man förr tog via telefonluren...?? Man ringde upp sin bästa väninna, pratade bort några minuter (eller timmar...) om just ingenting, men ändå fyllde det en viktig del av ens liv!!
    Å nu måste jag undra...denna kusin med pedantiskt uppradad ved...var det inte han som fällde träd så du blev utan civilisation i flera dagar...?? Tur att du inte är långsint...*skrattar*. Och några gem åt samma håll, finns inte i detta hus, kommer aldrig att göra heller. Men på jobbet...jisses...jag är nästan hundra på att de yngre kollegorna ler i smyg åt mej när jag radar upp glas och muggar i raka snygga led i köksskåpen...
    Nu blir det lite blogguppehåll över helgen, dot´ra från Göteborg kommer hem, och var det nu så hennes mor trodde det var för att hon hade längtan till sin lilla mamma, då högg hon i sten...det var vår nye familjemedlem som drog!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  22. Bra gjort att du tog en tur trots kylan, för usch så kallt det är. Och det ska tydligen fortsätta! Och det var mycket fint staplad ved.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  23. Pladdra på du i kylan och snöyran. Mer snö är visst på väg söderöver i landet.
    Så du sorterar gem :)? Ja man kan ju lämna olika spår efter sig på arbetsplatsen :). Hoppas att det har gått över!

    Kram
    annika

    SvaraRadera
  24. Jag tror att du inte kan se skönheten i dina vissna tulpaner bara för att du är en pedant. Du ser det skräpiga i din närhet och tror att kronbladen ska falla ner på bordet. ;) Jag ser en underbart vacker vissnande tulpan på din sista bild.

    Men nu längtar vi efter nya, fräscha tulpaner ute i rabatten. Hur länge ska det dröja? Kan våren ta ikapp när den väl kommer?

    SvaraRadera
  25. Håller med om att det räcker med snö nu...och kyla!
    Känner igen mig i gemsorteringen, jag är själv sån. Jag sorterar alla galgar i storleksordning och färgskala i skåpet när de inte används för att hänga tvätt på =)
    Ha en fin kväll!
    Kram Annica

    SvaraRadera
  26. Hej Agneta! Hrrr -17!!! På morgonen hade vi -13 och jag tänkte, bra städdag och städade hela förmiddagen. Sen eftermiddag vra det i solen +13 så det blev en lång promenad.
    Lite pedantisk man får väl vara:)
    Mina gamla tulpaner blev aldrig fina heller så jag blockade blomster bladen och lät de torka, tänkte att man kan använda de till att dekorera eller nått!
    Har en mysig fredag!
    Kram Sirpa

    SvaraRadera
  27. Oh det var fina bilder du bjuder på även om det inte är så många grader men det känner ju inte jag vid datorn.
    Här är det ny snö och kalla nätter men hyfsat på dagen.
    hade du så mycket tagetisfrön att du kan sälja lite till mig( såg på Isis drömmar)Skulle så gärna vilja ha dom.
    Ha en fin fredag
    Kram Meta

    SvaraRadera
  28. Hej!
    Här är det vitt med snö och i morse var 20 minus grader. Burr!
    Ha en fin helg!
    Kram Anette

    SvaraRadera
  29. Gillar ditt pladder hihihi...
    TREVLIG HELG

    SvaraRadera
  30. Snålblåst och kyla gillas inte...
    Men som sagt, det närmar sig fin fina tider♥

    Ha en fin dag!
    Kramen rara♥

    SvaraRadera
  31. Gillar ditt pladder och bilder...
    Trevlig helg/
    Kram Lussan

    SvaraRadera
  32. Jodå den första bilden var inbjudande, men tur man slipper känna kylan av den, man gissar.

    Ordning och redan ska de vara, men det går fort att få det i oordning.
    Här har det städats o dammats av bara farten, mycket skräp m.m. blir
    det efter renovering. Men nu måste jag ut i solen, ett vackert vinteväder har vi nu, -20gr i natt.
    Det är ju galet i mitten av mars.
    Trevlig helg kram/ Eva

    SvaraRadera
  33. Det såg fint ut där, men om du säger att kylan är obarmhärtig så...
    Nu ska du ha en riktigt skön helg och njuta av utslagna kvistar och vissnande tulpaner m.m. ♥

    SvaraRadera
  34. Ha ha - visst kan man vara pedant - men gem åt samma håll... där går liksom gränsen!

    Minus 17 i dina trakter så här års - då behövs det nog en del ved...

    Kul att koltrasten fått lite skydd hos rosorna. Behövs säkert i den kylan.

    Här har varit varannandagsväder i flera veckor nu. Snöstorm och elände ena dagen och nästa sol och riktigt gott. Tycker att det är nog med det vita nu. Längtar efter värme!

    SvaraRadera
  35. Det är så trevligt när du pladdrar på... ;-) Om vi börjar från slutet så beror det förstås på vilken sorts tulpan det är hur den beter sig när den slår ut och vissnar. En del stannar bara upp och slår knappt ut, medan andra vecklar ut sig i all sin skönhet. Men vilken sort som gör vad, det är minsann inte lätt att veta i förväg... ;-)

    Så ni har fått lite vitt på marken i alla fall...! Det ska väl inte bara vara vi som har snö. Liiite rättvisa är bra tycker jag... Men det behöver ju inte vara så förskräckligt kallt. På dagarna värmer solen en del, även om temperaturen håller sig strax omkring nollstrecket. Men nätterna - ojoj. Flera nätter och morgnar i rad har vi haft 20 minusgrader. Känns inte som att det platsar i mars riktigt... Men det påminner om fjällsemesterväder i mars-april, så man får se det positivt så länge solen skiner...

    Vårvinterhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  36. Jag gillar dina "lite pladder, bara"-bilder. Men det sista du skrev, om att dina torra tulpanbilder inte är fina, det håller jag inte med dig om.
    Kram från Törnrosa

    SvaraRadera
  37. Ja, nu kan vi gott vara utan kylan tycker jag.
    Hi, hi, nog verkar det vara ett släktdrag det där. ;0)
    Här har påskpysslats med en god vän i kväll. Inte för att jag fick gjort det jag tänkt precis. Som vanligt hittar jag inte vissa av mina saker... :0( Men trevligt hade vi!
    Ha en skön helg!
    Kram!

    SvaraRadera
  38. Vackra bilder blir det i varje fall i kylan. Ordning och reda känns bra, men pedaneriet har jag lagt bort, det tog alldeles för mycket tid.
    Vissna tulpaner har en vemodig skönhet, du får bara vänta en dag till :)

    SvaraRadera
  39. Lite allmän pladder tillbaka här bortifrån skogen ;)
    Ja, vad är detta för sätt? Att det blir den bistraste vintern nu? När det är vårmånad...! Bra att skaffa sig lite grönska inomhus då. Jag kan inte heller se något snyggt med vissnande tulpaner, fast jag tycker ju inte att de är snygga någonsin heller..
    Bra att du förklarade ordentligt om Vårteckensutmaningen i ett tidigare inlägg - jag fattade ju inte att det var varje söndag som dessa inlägg skulle postas... jaja, man kan inte fatta allt :-)
    Ha en skön helg!
    Kram Allis

    SvaraRadera
  40. Ja, nu får våren minsann ta och komma!
    Härliga bilder som alltid!
    Stor kram!

    SvaraRadera
  41. Dear Agneta,
    I found your blog through Bridget's site (I'm a weaver). I have just had the most lovely few minutes looking through your posts. You home and surroundings are beautiful, and your blog makes me want to visit your beautiful part of the world. Even if I never get there in person, I will frequently stop by your posts to enjoy your part of the world. I live in a small Midwestern town in the US, and it's lovely, but in a small, quiet kind of way. I look forward to the beauty Spring will bring to your area. Best regards, Laurie

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta