I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

lördag 30 mars 2013

Glad Påsk/Hemma igen/Allt väl!

1130330
Glad Påsk till alla och tusen tack för alla hälsningar jag fick i förra inlägget!

Jag blir rörd när så många bryr sig och dessutom orkar skriva några ord och jag lovar, jag har läst vartenda ett, om och om igen.

Tusen tack till alla er där ute, alla snälla rara, det har hjälpt!

Men nu är vi hemma!

Jag brukar ju inte tycka det är överdrivet roligt att åka hem, men se det tyckte jag den här gången, jag kunde liksom inte komma hem fort nog.

3130330
lånad bild från nätet.
Balanserad, sval och elegant som jag alltid är, så tog jag det lugnt på planet som synes…….not – det är jag i mina drömmar på bilden!

Nej, jag sov mig genom hela resan, djupt och gott på alla piller jag fick av läkarna.

5130330
Det här är mer jag. Det är i själva verket jag, hemma i min säng, och jag har själv tagit bilderna med mobilen, därav kvalitén.

Bulan har som synes dragit sig tillbaka men gör desto ondare kan jag tala om.

Och jag säger bara, det var en evinnerlig tur att det inte var ett barn (det vimlade av dom runt mig där på stranden) som fick nöten på sig, jag undrar, nej, det gör jag inte, jag vill inte veta, vad som skulle ha kunnat hända då.

Och ja, jag blir prickig när jag solar, hela jag blir prickig och till slut blir jag mörkt gråbrunprickig, det har jag ärvt från min mormor!

7130330
Och så har jag ju världens finaste sällskap (förutom Omgivningen då, för han är bäst, men det har väl alla redan förstått att jag tycker….), Leia och Pippi (sur som vanligt och misstänksam – ska dom åka iväg igen, tro…..) och så lille Nisse! Bästa medicinerna.

 

8130330
Och för att sammanfatta semestern så var det en fantastiskt vacker ö vi var på och det var otroligt vackert, varmt och ett fantastiskt vatten och vilka stränder, sanden var perfekt! 

Sen att det gick galet, det är ju sånt som händer, och att det hände väldigt mycket på en gång det hör kanske till ovanligheterna men nu var det så!

 

Vad som hände i stora drag:

* dagen innan avfärd tappade jag kameran så den gick sönder, fick låna alltid lika snälla svägerskans!

* dagen innan vi åkte bytte man software på flygplatsen i Abu Dhabi där vi skulle mellanlanda så att all data var ur funktion vilket innebar otroliga förseningar och inga handlingar kunde tas ut, allt fick skrivas för hand och vi blev så klart gravt försenade

* omgivningens bagage kom inte fram

* vår transport från flygplatsen till ön dit vi skulle hade glömt bort oss så där stod vi…….men man har ju mål i mun, så det ordnade sig

* jag vred till mitt redan skadade knä i sanden och fick uppsöka doktorn, jag hade så ont så det liknar inte, fick 3 olika piller plus dom jag hade innan (och ja, doktorn hade koll på alla pillren)

* omgivningen blev magsjuk

* jag fick en kokosnöt i huvudet

* p g a knäskadan fick jag blodförtunningsspruta (?) innan flygresan hem – på flyget kände jag att jag var våt på hela magen (och den är stor….), det blödde överallt, fick stoppa upp mig med handdukar och vira en fleecetröja runt!

* jag blev också magsjuk

* vi var hos doktorn sammanlagt 5 ggr!!!

* bådas resväskor saknade när vi landade här hemma! Dom kom dock i limousin (!!!) hela vägen hit till landet, ganska omgående (det var tydligen Abu Dhabi och datorerna igen), och hade stämplar på sig från tyska narkotikapolisen (el dyl)


Ja, det var det, det! Här hemma var det lite mer ljus i luften än när vi åkte, men det är lika fruset i marken och svinkallt är det, men nu vänder det nog snart!

Oj, så långt det här blev!

Här hemma väntade förresten vinsten jag vann hos Birgitta, Birgitta Vävare! 
9130330
Jättetack för dom fina dukarna, jag ser att det finns hängare i, men inte kan det väl vara meningen att man ska använda så fina saker till grytlappar. Inte jag i alla fall!

Otroligt vackra i färgerna men det är ju synd att hon inte kan väva så fint, Birgitta! Det var ett skämt! Du milde så fina dom är, så otroligt välgjorda, tänk om man kunde göra så! Jag förstår verkligen att hon har att göra där ute i sin fantastiska vävstuga med Sveriges vackraste utsikt! Tusen tack!

Nu slutar jag för idag!

Agneta!

33 kommentarer:

  1. Vilket äventyr! Jag väljer att säga så, för att se det positiva i eländet ;-) Jag är glad att ni är hemma igen, ska sluta oroa mig nu. Mannen hälsar så gott, nöjd han med att ni är på plats. Ta det lugnt och njut av hemmets vrå. KRAMx1000000

    SvaraRadera
  2. Skönt att ni är hemma välbehållna igen. Jag har tänkt på dig!! Ni hade otur i paradiset, men klarade ändå av det galant. Hoppas du har med dig några fina minnen hem i alla fall. Det såg väldigt skönt ut där:)).
    Ta det lugnt nu och vila upp dig ordentligt. Hoppas knät och bulan läker snabbt.
    Stor kram

    SvaraRadera
  3. Glad you made it home again in one piece. Your story is just unbelievable... I take it you will be seeing a doctor after the weekend? Your head must be concussed right? And what about your knee??? Sorry, just worried. Kram pa dig!

    SvaraRadera
  4. Å vad skönt att du är hemma igen! Vila ut efter semestern nu ;)

    SvaraRadera
  5. Men jösses! Du skulle behöva en veckas semester efter allt det där du varit med om. :)

    SvaraRadera
  6. Vilken resa! Jag säger som de andra, skönt att du här hemma igen. Kraaaaam och Glad Påsk! / Pia

    SvaraRadera
  7. Borta bra men hemma bäst, välkommen tillbaka till gamla Svedala!
    Kram♥ och hoppas du återhämtar dig snabbt!!

    SvaraRadera
  8. Ja det var då ett äventyr! Tur att ni är hemma så pass hela som ni nu är. Många kramar!

    SvaraRadera
  9. Välkomna hem igen. Vilken resa ni gjort. Ni båda som verkligen såg fram emot det här resmålet och så har det bara strulat hela vägen. Jag tycker faktiskt lite eller mycket synd om er.
    Den här gången kanske detta ordspråket stämmer..."borta bra men hemma bäst"
    Kram till er båda!

    SvaraRadera
  10. Du har då fått vara med om allt möjligt. Säkert skönt att vara hemma.
    Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

    SvaraRadera
  11. Välkommen hem! Oj, det var mycket på en gång..... Hoppas du mår bättre nu i hemmets lugna vrå!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  12. Det är ju otroligt vad det kan strula ibland. Men så hemskt att du blödde så på planet!
    Men nu kan ni andas ut, för nu kan ingenting hända er mer i år! Ni har fått er beskärda del - med råge! Då kan vi alltså vara lugna för att nästa resa går utan några problem, vilket känns skönt för oss också....
    Ni kan kanske få skadestånd från hotellet där kokosnöten föll ner?
    Skönt att du har så trogna kompisar som håller dig sällskap i alla fall!
    Vi hörs, kramar, Monica

    SvaraRadera
  13. Det känns skönt att du är hemma igen och ganska välbehållen. Du får vila upp dej och kela lite extra med fyrfotingarna.
    Man kan visst använda dem till grytlappar, för de är tvättbara. Men vill du hellre ha dem som dukar går det också bra.
    Ha det så gott och en fortsatt Glad Påsk.
    Kramar Birgitta

    SvaraRadera
  14. Oj vilken tripp och vilka fadäser som utspelade sig på er resa....blir väl som man säger, borta bra men hemma bäst....man behöver komma bort för att uppskatta vad man har hemma anser jag.
    Önskar dig nu en skön och härlig påsk!

    SvaraRadera
  15. Välkommen hem. Så det kan bli ibland. Det mesta blev ju tokigt på er resa. Skönt att vara hemma igen kan jag tänka mig.
    Krya på er och ha en Glad Påskdag

    Kram Karin

    SvaraRadera
  16. Oj,oj! Jag tror ni ska hållas hemma framdeles!
    Nå nej, jag skojar, man kan väl inte ha lika mycket otur fler gånger... och skulle det nu ända igen, blir det ju väldigt spännande blogginlägg av dem. ;)
    Skönt att ni är hemma någorlunda välbehållna i alla fall!
    Kram
    Ingela

    SvaraRadera
  17. Välkommen hem till Sverige!!!
    Jag blir riktigt illa berörd i själ och hjärta av all olycka du/ni drabbats av......att man kan ha sååå mycket otur på så pass kort tid, ibland blir det bara för mycket.....stackars er......
    Nu önskar jag dig ett snabbt tillfrisknande, du tappra fina tjej :)
    Önskar dig en fin fortsättning på Påsken <3
    Kram Lollo

    SvaraRadera
  18. Men stackare...det ser verkligen ut att göra ont. Vilken semester, skönt att Omgivningarna fanns med.
    Tänk, en dag kan du skratta åt eländet! Vackert var det där i alla fall.

    Glad Påsk!

    Kramar
    Cia

    SvaraRadera
  19. Välkomna hem. Det blev verkligen en händelserik resa. Tur ändå att allt blev bra till slut.
    God Fortsättning på Påsken. Här gläds man åt att sitta lä i solen och fika, det är inte så dumt det heller.
    Kram Marita i Heestrand

    SvaraRadera
  20. Men vilken osannolik otur... ibland vill det sej verkligen inte! Hoppas på snar bättring, och borta bra men hemma bäst... :-) //kram maria

    SvaraRadera
  21. Välkommen hem!!! Hoppas både knä och bula läker som de ska nu så du kan vara ute i trädgården och njuta när våren äntligen kommer. Kram Kristina

    SvaraRadera
  22. Men snälla nån, det var ju ingen hejd på elände som ni råkade ut för, men gott att ni är hemma helskinnade och att allt verkar gå åt rätt håll!Nu väntar vi bara på den goa värmen!!Kramar i massor!Susanne

    SvaraRadera
  23. Vilken läsning, jisses vad du har varit med om och ändå har du modet uppe. Du är verkligen stark.
    JAg visste inte om jag vågade skratta eller gråta när jag läste om din resa, fy vilken otur ni harf men säkert ett äventryr därimellan.
    Hoppas du kryar på dig

    Kram Anna

    SvaraRadera
  24. Välkommen hem!!! För att sammanfatta har ni iaf haft en händelsefylld resa. Hoppas att du snart blir av med smärtan...och att vi snart får vår.

    Ha en fin fortsättning på påskhelgen!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  25. Så fin vinst! Jag förstår det är skönt att vara hemma igen efter en så bedrövlig resa! Hoppas ni kunde njuta av någon stund! Påskkram på dig!

    SvaraRadera
  26. Jag blir nästan matt av att läsa om era strapatser.. Nu förstår du väl ändå att det är bäst att vara hemma:)
    Mysigt har du nu med alla djuren och om ett par veckor skrattar du åt ert äventyr..

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  27. Ja, Glad Påsk och välkommen hem! Jag har varit dålig på att blogga och läsa runt bland mina favoriter, men nu ska det bli bättre har jag bestämt. Vilken resa du varit med om på alla sätt och vis. När man blir sjuk utomlands, då är man billig. Usch! Detta är något jag alltid försöker ha med mig i mitt jobb som tandsköterska. Vi arbetar mycket med flyktingar och har ofta mycket utländska turister på sommaren. Det är viktigt att förstå att de är i en extra utsatt situation. Kram och Krya på dig!

    SvaraRadera
  28. Hemma ÄR bäst! Den som protesterar mot det ska jag skicka in hit:)
    De 4-benta ser ut att vara alldeles väldigt nöjda med att ha matten hemma igen! Låt nu dem ta hand (tass) om dig ett tag så att knä och huvud blir bra!
    Och tanken på om ett barn... Nej! Det tänker vi inte nej...

    SvaraRadera
  29. Nej men herregud! Kan man vara med om så många jobbiga saker på så kort tid och ändå har förståndet i behåll? Nu hoppas jag verkligen du får vila ut i lugn och ro hemma på ditt berg, för det lär du behöva!
    Krya på dig kramar!

    SvaraRadera
  30. Nu får du ta`det riktigt lugnt och kurera dig. Njuta av att vara hemma. Sannolikheten att det händer en sådan resa till är ju inte särskilt stor :)
    Kram! Catarina

    SvaraRadera
  31. Oj - listan är rätt lång.... Det kanske inte var meningen att du skulle lämna Snäckskalsdalen denna gång. Fast du blev ju rik på erfarenheter :-)

    SvaraRadera
  32. Tur att det var en fin resa och inget hände...
    jag säger då det... nästan som när jag var på Dominikanska... olyckshändelser, sjukvård och saknat bagage (som hittades och fördes till Arlanda OCH tillbaks igen till Dominikanska istället för hem till oss... haha,,, den väskan såg vi aldrig igen...)
    skönt att vara hemma igen. Inga kokosnötter här i alla fall...
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  33. Börjar med..att önska er Välkomna hem!!
    Men vilken resa..både före under och efter...!!
    Tja det är ju iaf en resa ni sent kommer att glömma...antar jag!
    Önskar dej en fortsatt underbar dag!!
    Krya på dej..och skickar en stor kram! Annika

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta