I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

lördag 22 december 2012

När man får en liten skräck. Och lite gnäll.

1121222
Vår tvättmaskin.

Igår.

I ögonvinkeln såg jag något som såg bekant ut.

Inne i tvättmaskinen.

På en miljondels sekund (nu vill jag inte påstå att jag är kapabel att tänka så fort, men i alla fall) förstod jag ju att Leia inte skulle få plats inne i vår tvättmaskin.

Men jag fick ju en skräck!

Tänk själva……
2121222
Det var omgivningen som tvättade vår dörrmatta som vi fått av hans syster………

 

3121222
Omgivningen har varit i farten på annat sätt också.

Han har täckt rosorna!

På sitt sätt!

 

4121222
Tack för alla omsorger om min hälsa.

Doktorn och jag kom väl kanske inte riktigt överens igår kväll.

Hon ville inte ta några prover fast både Smittskyddsinstitutet via Sjukvårdsupplysningen förordade det när man varit i Dubai (eller Arabiska halvön som det tydligen kallas i dessa sammanhang) och sedan fått äckelhosta.

Hon, doktorn, sa: “inte är det någon idé eller nytta med att ta några prover på en fredag kväll innan jul………det kommer ändå inga svar förrän om flera dagar”…….

Med största respekt för alla som arbetar inom sjukvården, men var inte det konstigt sagt?!

Hur som helst, hon lyssnade på lungorna, och det lät tydligen inget vidare bra alls ner igenom och det var ju just det som var problemet.

Jag har varit med några år nu och jag vet att mina lungor är stora och har en väldig kapacitet, men dom är känsliga, och det är inget jag tycker är det minsta roligt, jag går inte till doktorn för att det roar mig. Tvärsom, det är oroande, speciellt när jag känner att det är långt ner som det rasslar.

5121221
Jag lägger in en bild glada julkulor så att inlägget inte blir så dystert……

Så nu är omgivningen ute och raggar mediciner, det är ju inte heller det lättaste sedan man avreglerade apoteken och speciellt inte på landet.

Apoteken stänger kl 13 på lördagar och dom olika kedjorna kan tydligen inte se vad dom andra har i lager (ändring på gång med just det har jag läst om, tack och lov), så man får åka på rundtur om man har otur, eftersom vi har 3 – 4 olika kedjor häromkring med några mil emellan varje.

Så, nu känns det bättre, jag har fått gnälla av mig lite!

Agneta!

35 kommentarer:

 1. Vilket pucko, då får du ju ändå åka tillbaka och ta prover en annan dag.

  SvaraRadera
 2. Åh vilken läskig syn, en hund i tvättmaskinen... Tur det var mattan.. Krya på dig och jag tycker också det var konstigt att dom inte tog proverna.. Kram Pia

  SvaraRadera
 3. Jag tror hon menade att det inte var lönt. Jag vet att här kan man inte ta prover fredag eftermiddag, för de måste skickas iväg inom viss tid, för att kunna analyseras. Nu är det ju ännu fler dagar som gäller!

  SvaraRadera
 4. Så klart folk jobbar med att analysera prover även på helger... eller är det så himla illa ställt? Ja man kan aldrig veta nuförtiden. Om det blir illa så får du åka till NÄL och sätta dig på infektionsakuten (om dom har nån...?). För herre je, om du har nåt rejält illa så kanske du smittar dessutom...jag skulle vara rejält stressad över en sån sak.
  Jag fick en liten rolig grej med mig hem efter en resa till ett land vid ekvatorn,,,. En liten trevlig prick, som växte o frodades i min fot. Det blev akutop på infektionsavd av folk i rymddräkter, det...
  håller tummarna för att du piggnar på dig
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 5. Förresten, vilken fasa! Hund i maskin!!!

  SvaraRadera
 6. Oj, oj vilken tur att inte Leia var i tvättmaskinen!!!
  Men din stackare, jobbigt att gå i ovisshet. Hoppas allt ordnar sig! Inte lätt att få tag på mediciner på landet.
  Krya på dig.
  Kramar i massor

  SvaraRadera
 7. Usch, nu blev jag faktiskt riktigt rädd, Jag trodde du hade satt igång tvättmaskinen med Leija i.

  Också ett sätt att täcka rosorna på, jag brukar dra mina smutsiga mattor i nysnö för att få de rena, det var det jag trodde ni gjorde med er trasmatta.

  Håller tummarna för omgivningen att han får tag på medicin åt dig, så du slipper din hosta. Trist med läkare som inte lyssnar.

  En stor Julkram från mig.

  SvaraRadera
 8. Underlig vård nu för tiden ,här är det mannen som ligger med en kroppstemperatur högre än normalt 39 grader ute är det - 19 så där mitt emellan tror jag att jag befinner mig ,längesedan vi varit sjuka på julen men det är ju ett sätt att koppla av ,krya på dig kramar ,nette

  SvaraRadera
 9. Ojoj en sån hemsk syn i tvättmaskinen....
  Omgivningen får informera alla om att ...nu tvättas dörrmattan!!
  Men så ledsamt att du inte mår bra...och då är det ju nästan ännu värre när inte vårdpersonalen/läkare verkar intresserade av en.
  Det är som så ofta.....man behöver vara frisk och stark för att vara sjuk och orka ta vara på sina rättighetern.
  Ta hand om dig och jag hoppas du får njuta av helgerna och ledigheten :)
  God julkram på dig :-)
  /Ann-Louise

  SvaraRadera
 10. Det är märkunderligt! Det mesta ni har i Sverigelandet är öppet dygnet runt i princip, sju dagar i veckan, men när det gäller något viktigt! Inte få. Fy sjutton säger jag bara. Hoppas Omgivningen hittar medicin och att du snart är bättre.
  PS. Jag trodde det var Nisse som hamnat i tvättmaskinen :-/

  SvaraRadera
 11. Men hallå?! Ingen id`e att ta prover? Vad är det för jä..a resonemang? Hoppas att det löser sig! Att omgivni ngen hittade medicin.
  Förstår gulpkänslan m tvättmaskinen! Huu!
  Vad mysigt med flera granar! Det låter som en utmärkt id`e tycker jag. Myyyys.
  Här har vi härliga dagar. Och oops, en och annan väska har inhandlats. :D
  Önskar er en riktigt God och hostfri Jul!
  Julkramar!

  SvaraRadera
 12. Nu blir jag riktigt förb...ad, så kan hon väl inte säga! Det enda viktiga är ju, att du får reda på vad det är du har och det är ju svårt utan provtagning... Menade hon att du skulle komma tillbaka senare, när labbet har öppnat igen, och ta nya prover? Eller ville hon bara gå hem och fira jul? Usch, så arg jag blir!
  Tog dom prover till sist?

  Julbad tog man förr, men är det inte att gå lite väl grundligt tillväga, att tvätta hunden i tvättmaskin???

  Sen undrar jag - trasmattan på rosorna - knäcks inte grenarna, om det kommer snö och lägger sig på mattan?

  Nu har jag "julpyntat här också och strax är det dags för griljering av skinkan och så ska jag göra julsenap. Sen är det klart - tror jag...

  Ha en mysig och varm lördagskväll!
  Kramar, M/N

  SvaraRadera
 13. tja sjukvården är som ett lyckohjul,,ibland träffar man på rätt doktor och det klaffar och fixar till sig,,,och ibland inte,,

  Hoppas du får bli frisk utan för mycket hit och dit..

  Hund i maskin vilken skräck,,men hon är väl precis som mina förstora. När vår tioåring VAR TRE KRÖP HAN OFTA IN I TRUMMAN ,,EN DAG KOM HAN INTE LOSS OCH UT,,TUR PAPpa är brandman ,,det läste sig, men i tvättmaskinen ska det bara va tvätt.
  Krya på dig och ha en riktigit God Jul med de dina Kram Monica
  ps fin matta ds.

  SvaraRadera
 14. Stackare som inte mår bra. Knepigt att få tag på receptbelagd medicin när det är helg. Hoppas omgivningen lyckas och att det är en dunderkur du får så du får fira jul utan att vara sjuk.

  Ha en fin kväll

  Kram Karin

  SvaraRadera
 15. Jag höll på att sätta tungan i halsen när jag såg hund+tvättmaskinbilderna. Jag kan förstå hur skakig du måste ha blivit innan polletten trillade ner =)

  Synd att du inte mår bra, jag håller tummarna för att det ordnar sig och att din jul blir precis så som du vill ha den.

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 16. Hoppas du får medicin som hjälper och du kryar på dig!
  Oj, vad kusligt det såg ut med mattan i bykmaskinen! Har tänkt det förut, men kanske inte sagt det, men Leia är ett perfekt namn på er vackra hund :)
  Kram
  Ann-Mari

  SvaraRadera
 17. Jo du inte låter det trevligt med din hosta. Jag vet vad hur det är när det rosslar långt ner eftersom jag har en släng av astma.
  Men du milde vilken handlingskraftig "gubbe" du har. Ja vem som helst skulle väl bli förskräkt om man ser en hund i tvättmaskinen oberoende om man alls har någon levande sådan eller inte. Bra gjort i alla fall att mattorna blev tvättade.
  Önskar dig en god jul.

  SvaraRadera
 18. Inget roligt att vara sjuk, att jaga medicin är inte roligt heller, pust och stön... Jag förstår er precis, man blir allt lite dyster när allt är så fel. Inte vill man vara sjuk NU, nu ska man ju greja med julen! Själv kör jag på i lite halv-fart, jag vill men gör så gott det går. Jag accepterar helt och fullt att det är som det är men gnälla och må dåligt MÅSTE man göra ibland. Jag har ett svängit inre just flr tillfället, kan må bra ena sekunden för att må dåligt i nästa.... Att sen ha en tonåring i huset gör inte saken bättre, hualigen, ibland får man verkligen bita sig i tungan!
  Hoppas du kryar på dig och att du kan fira jul ändå. Jul blir det ju hur dåligt man än mår men man kan ju ta det lite i piano. STOR KRAM till er allihopa!

  SvaraRadera
 19. Gud...sånt där gör mej så irriterad, att inte bli tagen på allvar!! Man känner sin kropp bäst själv, oavsett om det är lungor eller något annat...ibland är folk på fel ställe...Sen är det inte roligt med de här nya apotekskedjorna, jag lär mej aldrig vart jag kan gå för att köpa det eller det...Hoppas du piggnar till nu, och att du orkar fira julen precis som ni brukar göra.
  Sen fick jag också lite hjärtstopp där vid första bilderna...man har ju läst de mest bisarra historier, men jag tyckte inte riktigt det passade in på er...!!
  Nu önskar jag dej en riktigt God Jul, och du...så farligt tyckte jag inte det var med gnället...lite mer åt fakta hållet skulle jag kalla det...
  Kram kram

  SvaraRadera
 20. Tittar in för att önska dig en riktigt fin julhelg!
  Kram♥

  SvaraRadera
 21. Tittar in för att önska dig en riktigt GOD JUL.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 22. Omgivningen vet o roa sig en lördag...hmpfff!
  Hoppas han fick tag i lite mediciner till dig.

  Tänker att även om det tog så många dagar innan svar kom så var ju iaf proverna tagna o på väg!

  Liten hund i maskinen, fick andningsproblem när jag först såg bilderna...

  Ha en finfin FRISK jul Agneta, Klem Anna

  SvaraRadera
 23. Gokväll..såhär dan före dan..före...!!
  Kan förstå, skräcken du kände! Tänkte när jag såg bilderna, innan jag läst texten..är det ett djur i tvättmaskinen! Hi hi..

  Somliga borde se sig om efter ett annat jobb!!

  Önskar dej en fortsatt mysig kväll, och hoppas att du snart mår bättre och att omgivningen fick tag i medicin!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 24. Hund i tvättmaskin - hemska tanke! Och så du....sjuk...näe.... God bedring vännen, og juleklem til to- og firbente i Snäckskalsdalen!

  SvaraRadera
 25. Ja, det är inte utan att det känns bättre när man får gnälla lite. Men jag skrattar gott åt omgivningens sätt att täcka rosor. Haha!
  Märklig läkare det där, kan jag också tycka.
  Kram och hoppas du får en lugn och fin jul.

  SvaraRadera
 26. Hej Agneta!
  Ojoj, vilken tur att det inte var Leila som var i tvättmaskinen! Själv är jag rädd för att nån av katterna ska ha hoppat in i maskinen så ibland måste jag vispa runt bland tvätten innan jag sätter på så att det inte ligger nån kisse där:)

  Vad jobbigt med din hosta, hoppas Omgivningen fick tag i medicin.

  Ha en riktigt GOD JUL i Snäckskalsdalen o krya på dig!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 27. Leia skulle det ju stå:)

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 28. Hoppas det ordnar sig med medecin å så.För du måste ju kunna få njuta av den stundande helgen
  En RIKTIGT GOD JUL önskar jag dig.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 29. Hoppas du piggnar till!!!
  Läkare går man ju bara till när man är riktigt sjuk o då vill man att det händer nå´t.....
  Kram

  SvaraRadera
 30. Visst får du gnälla - det är ju befogat. Hoppas du blir bra från din konstiga hosta.
  Omgivningen gör så gott han kan ser jag, men det ser faktiskt lite kul ut.
  Krya på dig och ha en riktigt God Jul.
  Kram

  SvaraRadera
 31. Jag hoppas verkligen att du fått hjälp mot din hosta nu. Inget roligt att hosta under julhelgen. Vet hur det är. Satt på apoteket jättelänge idag när jag skulle hämta ur medicin till våra vovvar, som har fått rävskabb. Inte det enklaste att medicinera dem, men vi hjälps åt.
  Jag vill önska dej en riktigt GOD JUL,
  Kramar Birgitta

  SvaraRadera
 32. Oj oj, ja inte vill man köra husdjuren i tvättmaskinen inte :(
  Låter otäckt med dina lungor och den snorkiga läkaren. Krya på dig nu!
  Kram Annica

  SvaraRadera
 33. Hoppas du mår bättre!
  Jag kikar in för att önska dig en God Jul!

  Kramar
  Cia

  SvaraRadera
 34. ja det där med läkare är inget man tycker är så roligt längre. Jag har oxå en doktor som hävt ur sej lustiga kommentarer. Men efter jul ska jag byta vårdcentral så får vi se om dom har bättre ordförråd. Önskar dej ändå lite bättre hälsa så du slipper vara dålig i jul.
  Och du, vad du skrämde mej med tvättmaskinen. Men sen skrattade jag. Både åt vad som var i maskinen o hur din omgivning täcker rosor.
  God jul /Knatten

  SvaraRadera
 35. Men fyyyyyy, så hemskt! Att säja så!!!! Att skylla på julen! Inte särskilt förtroendeingivande när man inte är frisk!!!! Jisses! Vart är vi på väg! Och apoteken sen.....! Helt otroligt!!! Fy, så upprörd jag blir!!!! Morrrar ljudligt här!!!
  Lisa

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta