I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

torsdag 23 augusti 2012

När jag såg ljuset…….

1.12.08.23
Sensommar i min trädgård. Det har ju vuxit något otroligt i sommar och grönskat, och trots avsaknad av värme och sol så blommar det på.

Buddlejan/fjärilsbusken är så fin. Den verkar trivas riktigt ordentligt där den står inbäddad i grönska.
3.12.08.23
Och den gör skäl för sitt namn, fjärilsbuske!

 

7.12.08.23
När man kommer till oss i år möts man av denna krukplantering.

Den var lite färggrannare när hela hortensian var rosa, nu har allt gått över till gröngrönt, men det är väldigt fint det också.

 

5.12.08.23
Det här är ju likande i färgerna, men här ser det bara blekt och lite småtråkigt ut, eller hur? Det får jag nog ta och ändra på i höst så det blir lite roligare till nästa sommar.

 

9.12.08.23
Rosen Awakening blommar i stora skyar, rosa fluffiga bubblor!

 

11.12.08.23
En lustig liten hortensia av något slag, jag har ingen aning om vad det är för en. Blommorna är många och pyttesmå och färgen är vilsamt höstig.

 

13.12.08.23
Och så gardinerna på verandan. Dom är jag sällsynt nöjd med.

Tänkte som så att jag borde kunna gräva ner hela krukan i grönsakslandet över vintern, det borde väl gå, så att det bara är för vildvinet att fortsätta växa nästa år och bli ännu mera gardin?! Ibland får man inte nog.
15.12.08.23
Väldigt bra gardiner, dom silar ljuset så fint!

Och i bakgrunden ser man Linnétagetesen, sommarens succé och totala överraskning!

Anna Vattenkanna erbjöd fröer i vårvintras, vilket jag med glädje tackade ja till, och det har vänt upp och ner på hela min trädgårdsvärld!

En dag såg jag liksom ljuset – vilken färgskala! Plötsligt kändes mina gamla färger, rosa, blått och vitt förlegade liksom, jag såg för mitt inre öga en hel trädgård i varma, mättade färger!

Ja, jag får nog ta och sakta gå över till en “vuxnare” färgsättning i trädgården, det skall bli jätteroligt att ändra lite, och nu har jag hela vintern på mig att läsa in mig på “värme” och sen sakta låta färgerna glida över i varmare toner!
1 Agneta Snäckis 

Nu kommer snart lilla familjen (utan fadern som är på tjänsteresa), den med dom tre små flickorna, och stannar till på söndag.

Det skall bli jätteroligt……..hmmm……jodå!

Agneta!

44 kommentarer:

  1. Fantastisk vakker blomstring i hagen hos deg. Så flotte bilder du har tatt av blomstene også. Virkelig nydelig.

    SvaraRadera
  2. Vilken underbar trädgård du har!
    *tittar ut på min egen lite fattiga täppa*
    Jag måste ta och slänga ut lite fler fröer här och var och chansa på att det tar sig. Blommor är ju underbart.
    Och vildvin! Älskar! Min har dock inte blivit så stor än, men jag antar att det kommer!

    SvaraRadera
  3. Ja, Agneta... här är en till som är totalt förälskad i Linnétagetesen och där den står i min gulorange rabatt riktigt glöder den! Jag har precis samma tankar som du... nu är det dags för varmare färger hos mej också!!!

    Ha det så kul med lilla familjen:)
    Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  4. Det är ju det jag sagt, även varma färger är fint! Funderar på sådana där gröna gardiner till nästa år... Gråväderskram!

    SvaraRadera
  5. Ha ha...du är ju för kul...med lilla familjen!!
    Underbara höstfärger...undra om det kan ngt med åldern att göra...nej klart det inte har..måste ju bero på hösten att man gillar murrigare färger...:)
    Ha en fortsatt mysig dag!!
    Och du...Tack för alla underbara bilder...som du jämt visar här!!
    Kram Annika

    SvaraRadera
  6. Jag har inte släppt taget om sommaren ännu, vill inte tänka höst
    Så sommarfärgerna finns kvar, även
    mina tankar. Jag hade god lust att
    åka till havet och bada,bara 10 mil
    min gube trodde jag fått fnatt ! ?
    Va! är augusti snart slut ! ?
    Men visst höstfärger är sköna.

    Så kul med lite barnbus o mys.
    Kram / Eva

    SvaraRadera
  7. Vad vacker du har det :)
    Tänk om man hade en sådan underbar trädgård :))
    Kramen vännen♥

    SvaraRadera
  8. Oj vilken färgprakt!! Å vuxen färgskala...då undrar jag vad jag har...lite mer irrevirrepanna färger då kanske...det blir liksom inte riktigt som i alla dessa trädgårdstidningar...samstämt och vilsamt för ögonen... inte heller tänker jag på att hela rabatten ska blomma från vår till höst i samstämmigt...det borde nog stå amatör på grindstolpen!! Men...det är jag!!
    Gräv ned vinrankorna, försöka duger!! Brukar inte vildvin vara tåligt?? Är det lika tåligt som mina druvor så...å ja, dom är väl syrliga kan man säga...jag tycker dom är goda, men jag är ganska ensam om att äta dom i mängder, om man säger så...ja det skulle väl vara fåglarna då, efter första frostknäppen. Kanske skulle skörda en korg, komma ned till dej och vi kunde sitta på din underbara veranda och låta höstsolen leta sej in bland vildvinet medans vi mumsar på druvorna...??
    Ha en bra fortsättning på dagen!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  9. Din trädgård är otrolig, Agneta! Fast jag förstår ju hur mycket jobb det ligger bakom allt det vackra. Tur att du hinner fota den så får du njuta av bilderna sen i höst och vinter när vinden den vina, och kölden den pina. :)
    Kram
    Ingela

    SvaraRadera
  10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  11. Åh, blir så inspirerad av alla dina vackra blommor, här går det också i varmare färger, dagliljorna blommar för fullt! Tror jag skall gå till grannen och be att få skott från hennes vildvin.Vad tror du, är det bara att sätta i vatten och hoppas på rötter och sen gräva ner skotten till nästa år och då sätta i amplar som du gjort..det är supersnyggt ju! Underbara bilder du tar Agneta.. Ha en trevlig helg! Kram Från Torprosen

    SvaraRadera
  12. Dina bilder får mig alltid att önska att jag också hade gröna fingrar och en fin trädgård!

    SvaraRadera
  13. Ljuvliga bilder från din sensommarträdgård! Men varför ha bara en färgskala? Går väl att ha olika färgskalor i olika hörn av trädgården, eller i samma rabatt, med blomning vid olika tidpunkter under säsongen? Tror att det är något med mörkret som smyger sig på så här års som gör att de mustiga och varma höstfärgerna passar och syns bättre i trädgården.

    Vildvin brukar ju klättra åt andra hållet, dvs nerifrån och upp, på väggar, så det är klart att du kan gräva ner dem över vintern. Jag brukar övervintra en del växter som är på tillväxt, nergrävda med krukor och allt i jorden i växthuset. Fungerar bra i de allra flesta fall. Dina gardiner är i alla fall väldigt läckra! Kanske skulle satsa på vildvin i stället för klätterros på armeringsbågen...? Eller vildvin på norrsidan och ros på södersidan?

    Sensommarhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  14. Glömde säga att jag bara älskar dina gröna växtgardiner:)

    Kramelikram!
    Eva-Mari

    SvaraRadera
  15. Du är ju helt otrolig när det gäller blommor och grönska! Såna där gröna gardiner tror jag minsann att jag vill ha till nästa sommar.
    Såå vackert!
    Ha en fin dag!

    Kram Åsa.

    SvaraRadera
  16. Vad härligt det är hos dig. Jag gillar verkligen dina gardiner!!!Jag har ju massor av tagetes detta år är härligt färgsprakande måste komma ihåg och ta många fröer=).Jag blir glad av den lite varmare färgskalan hos mig går det ju i pastell och ljusa färger på våren och ju senare på sommaren det blir ju eldigare blir trädgården. Ha en fin fin dag/Gela

    SvaraRadera
  17. Det är kul när barnbarn kommer på besök. Men man känner av åldern, liksom... ens egen alltså...hihi.
    Jag baxnar när jag ser dina växter. Vilken glädje, vilka färger och ja jag vet inte hur jag ska kunna skriva vad jag känner när jag ser dem. Jo glädje är nog ett bra ord. Och så lite avundsjuka på dina gröna fingrar. Men det är väl kanske något bättre växtzon än den 5-6 som vi har här nu... brrrr. Man får välja sånt som heter typ alp nåt...
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  18. Alla andra har så mycket finare trädgård än vad jag har känns det som, men man kanske är hemmablind;)
    Det är alltid kul med nya sorters blommor, det gäller att våga satsa!
    Kram♥

    SvaraRadera
  19. Känner lite som att du har en riktigt fin blomsterpark och blomsterprakt.....

    Kanske borde du ta emot turister för att få lära, uppleva, inspireras och se allt det vackra?
    Jag lovar att jag skulle komma och njuuuta :)direkt!!
    Fantastiskt vilka gröna fingrar du måste ha underbart!!
    Tack för allt vackert du delar med dig av...nu har jag fått en rejäl dos med skönhet att spara :)
    Ann-Louisekram

    SvaraRadera
  20. Herrrrrrrregu' sicken grann trädgård du har!

    SvaraRadera
  21. Ja oj så vackert du har det nu, även om jag ju fortsättningsvis föredrar milda färger hos mig, är det så snyggt med de mer mustiga färgerna, man blir faktiskt lite varm av dem :)!
    Alltså jag bara måste skaffa mig vildvin och testa det där och att jordslå dem tycker jag väl borde fungera,har jag sett andra göra med andra krukor, du får testa :)

    Ojdå, då blir det en intensiv helg :)hoppas ni får det fint, kram Marie-Louise

    SvaraRadera
  22. Åh, vad det är frodigt och härligt i dina rabatter! Så skulle jag vilja ha det, men här blir det inte så...
    Kanske beror det på den dåliga jorden, kanske på torkan eller kanske rent utav på mig? Borde nog gödsla och vattna mer...
    Dina "gardiner" är verkligen helt underbara! Jag kan tänka mig vilket fantastiskt ljus det måste vara bakom dom! Det låter som en jättebra idé, att gräva ner hela krukorna över vintern, tycker jag!
    Varmare färgskala, det har jag i den rabatt, som ligger längst från huset, eftersom det inte är så fint med gula och röda blommor mot ett gult hus...
    Och den rabatten är den som blommar mest nu och jag njuter när jag tittar på den genom fönstret, där jag sitter!
    Ha det så gott i sensommarvärmen - här har varit 28 grader idag. I skuggan.
    Kramar, M/N

    SvaraRadera
  23. Wow vilka fina blommor du har i din trädgård!! Och vilken bild, den med den mörkt lila buddlejan och den nästan limefärgade citronfjärilen!!! Hortensian i rostrosa är hur snygg som helst och dina vildvinsgardiner har jag kommenterat tidigare, sååå snyggt!

    Ha en fin fin kväll!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  24. Vackra bilder och varje årstid har sin tjusning när det gäller trädgårdens alla växter. Ha en trevlig helg med tjejerna *ler*.

    Kram

    SvaraRadera
  25. Åh, så grönt och fint du har det i din trädgård!
    För att inte tala om alla andra underbara färger från det härliga bildcollaget!
    Önskar dig en fin start på helgen som kommer.
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  26. Underbar kavalkad av bilder i härliga färger....Kramen lisbeth

    SvaraRadera
  27. Blommar underbart hos dig. här har vi haft sommar tills igår då kom regnet och idag kom kylan.
    kram
    Hanna

    SvaraRadera
  28. Visst är varma färger vackra, men nog är också Awekeningbedårande i mitt tycke...
    Kram

    SvaraRadera
  29. Vad mycket fina blommor ,gillar hortenzian när den går över i grönt
    Och den lilla hortenzian var väldigt fin
    ha en riktigt skön helg med barn o barnbarn

    SvaraRadera
  30. Jag förstår inte hur du lyckats så med dina blommor. Är det säkert att du inte fotar vid alla grannar också? :)

    SvaraRadera
  31. Oj, vad det blommar hos dig!!!!
    Älskar dina gröna "växtgardiner"!!!!
    Vackert!!!!
    Kram!

    SvaraRadera
  32. Grönskan utomhus verkar tycka att det varit en toppensommar, önskar jag kunde hålla med =(
    Dina vildvinsgardiner är otroligt vackra, hoppas de överlever vintern på ett bra sätt.
    Kram Annica

    SvaraRadera
  33. Dina gardiner är hur läckra som helst, förstår att du är nöjd med dem. Så fina bilder, duktiga du:)). Älskar färgerna i ditt kollage! Jag vill ha en höstrabatt i de färgerna, planeras i vinter:)).
    Ha det gott.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  34. Såååååååååå härliga foton och underbara växtgardiner!!! De gör sååå mycket för intrycket, jättefint!!!

    Kraaaaaaaaam aka

    SvaraRadera
  35. Vilken härlig färgprakt ! Själv älskar jag de varma färgerna.
    Kram ♥

    SvaraRadera
  36. Vilken härlig grönska och sprakande färger, fantastiskt fint.

    Ha en riktigt njutbar helg

    Gunilla

    SvaraRadera
  37. Solen skiner på dina foton och det blommar så det knakar överallt hos dig, den ena färgkombinationen efter den andra. Helt otroligt vacker är det i Snäckskalsdalen.
    Önskar dig fina dagar tillsammans med tjejerna.
    Kram och

    SvaraRadera
  38. Så mycket som blommar i din trädgård! Här känns det bara tråkigt. Men det kan delvis bero på vädret.
    I går fick jag några rankor av vildvin. Hade tänkt att de skulle klättra på armeringsnätet men jag tror att jag börjar med en kruka...

    Kram Agneta

    SvaraRadera
  39. Vilken fantastisk fin trädgård du har! Alla fina blommor i alla möjliga färger! Ha nu en fin helg med de tre små flickorna! Kram Iréne

    SvaraRadera
  40. Jag älskar höstfärger. Egentligen älskar jag alla färger faktiskt. Det får absolut inte vara vitt i mitt hem för det mår jag dåligt av. Helst ska det vara lite indiskt-huller-om-buller på något sätt... Stor kram till er alla och ha en trevlig helg!

    SvaraRadera
  41. Hej Agneta!
    Din trädgård är ju helt underbar o vilka bilder du tar!! Den med fjärilen gillar jag skarpt!

    De rosa fluffiga rosorna ser ut lite som maränger:)

    Ha en trevlig helg med gästerna!

    kraam Jenny

    SvaraRadera
  42. Tänk jag tycker nästan att hortensian är ännu vackrare när den är sådär lite på dekis eller vad man ska säga. Ha en finfin helg.

    SvaraRadera
  43. Vad fint det blommar hos dig fortfarande. Om du tycker att solhatten är lite färglös kan jag meddela dig om att nya färger är på väg. Idag hittade jag solhatt i gul-röd-rosa nyanser vissa nästan orange. Ska fixa hem ett par och fota dem vid tillfälle.
    Ha en fortsatt skön helg!
    Kram Elle

    SvaraRadera
  44. Visst är dom fina fjärilsbuskarna, min har också just börjat blomma...äntligen. Det var ju super fräckt med vildvin i amplar...den får jag nog ta mig en funderare på.....häftigt.

    Kram Anna

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta