I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

lördag 11 augusti 2012

Bröllopsdag, bokhyllor, bak och frön.

1.12.08.11
Häromkvällen när omgivningen och jag satt ute på verandan och åt middag kom vi på att det var vår bröllopsdag (7 augusti)!

Jag kan ju säga som så, att det 30-åriga kriget rasar som värst!!!

Men vad hände? Hur blev man så icke romantisk att man inte ens tänker på det? Det är nog så, att jag aldrig varit det minsta romantisk och aldrig tänkt på det. Och omgivningen, näääeee, inte han heller……!

Och det syns ju på blombuketten att här spirar ingen direkt romantik, en överblommad, brunaktig bukett som sett sina bästa dagar……precis som jag!!!

 

3.12.08.11
Någon undrade, och faktiskt, jag blev klar (mitt storröj som jag startade häromdagen när det regnade) med dom här två bokhyllorna i alla fall (fast två andra är det lite si och så med)…….Alltid något!

 

5.12.08.09
Efter regnet i veckan ploppade kantarellerna upp, så det var jag tvungen att plocka – det är ju så kul.

Sen var omgivningens obligatoriska tigerkaka slut, så det bakade jag, och omgivningens favoritmorgonbröd var också slut så det bakade jag också.

När man gjort sånt känner man sig både huslig och ursprunglig, tycker jag. Nöjd är ordet!

 

7.12.08.09
Nu börjar en del grönsaker att gå upp i frö. Här är det vitlök och den fantastiska salladen jag fick förrförra året, den är jättegod och jag har inte en aning om vad det är för sort, så nu försörjer jag mig själv med frön!

 

9.12.08.09
Även blommande har gått upp i frö, här är det vanlig, liten, röd vallmo.

Frökapslarna är så vackra så jag skulle vilja sticka en tröja i dom färgerna, det är helt otroligt vad naturen kan!

Agneta!

34 kommentarer:

  1. Riktigt nöjd med dig själv ska du vara efter brödbakning och svampplockning, tycker jag. Själv har jag kokat morot/äpplemarmelad idag.

    Grattis till 30-åriga kriget ;) inte ofta man gratulerar nån för ett krig ;) ibland är det i alla fall bättre med humor än romantik.

    Ha det riktigt gott där bland all svamp och nybakt bröd.
    Ann-Louisekram

    SvaraRadera
  2. ja visst har man stora och små krig mellan varven hihi!! att överleva gör en starkare;) Ha det så gott och tack för dina underbara bilder♥ Kram Gabriella

    SvaraRadera
  3. Så fina blomkapslar kan vara .Vårt krig var 29 år den 30 juli men ingen uppmärksammade det .Sitter här i skärgården där den obligatoriska lördagsskuren passerat så nu kan man börja tänka på att göra något annat ,kramen .bette

    SvaraRadera
  4. Grattis i efterskott. Och vi glömde också iår, tiden rasar på så det är lätt och glömma såna dagar. Vilken härlig bild på frökapslarna, och bra ordning i bokhyllan.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  5. Grattis några dagar för sent. Mmm kantareller som är så gott och jag håller med dig angående frökapslarna, underbara färger. Ha en fin helg.

    Kram
    Elna

    SvaraRadera
  6. Så fint det blev i dina bokhyllor, skönt att få damma rent ordentligt bakom/mellan böckerna också.
    Jag gjorde en höstkrans av mina vallmo frökapslar (ja, jag hade fler växter i kransen också)
    Grattis i efterskott till er bröllopsdag. I slutet av denna månaden firar jag och min man silverbröllop.
    Kram!

    SvaraRadera
  7. Grattis till 30 år! Vi firade 20 i juli. Ni är kanske inte så romantiska, men nog låter det gulligt och omtänksamt att baka favoriterna, det är kärlek det ;)
    Ha det gott!!

    SvaraRadera
  8. Ett försenat grattis på bröllopsdagen! Är det jämt 30?
    Vi gifte oss ju (dumt nog) på min födelsedag, visserligen kommer man ihåg bröllopsdagen, men den kommer liksom litet i skymundan...

    Så fint det blev i bokhyllorna och så trevligt du ordnar det med litet liggande och litet stående och litet grejor överst. Visst är det underbart med böcker!
    Och jag ser att ni har uppslagsverk! Det har vi också, men jag måste i ärlighetens namn säga, att det är inte ofta vi tittar i det! Google, du vet...

    Ja, kantareller har jag ju, som sagt, sett att du har plockat och nu är ju frysen fixad, så nu är det fritt fram att plocka mer!
    Gissa om vi njöt av dina kantareller igår?
    Och jag längtar redan efter september, när vi kör upp till Ronneby och plockar svamp i deras fina skogar!

    Dom där bullarna känner jag igen! Dom finns numera alltid i det här huset också, och barnen (=barnbarnen) vill alltid ha "mormors" bullar när dom kommer hit!

    Här är det strålande sol i dag också, men med ett krisp i luften, som det inte varit förut...
    Skönt, tycker jag, som inte är så förtjust i så höga temperaturer.

    Må så gott och njut av allt du åstadkommit!
    Kramar i massor, M/N

    SvaraRadera
  9. Vi har också bröllopsdag den 7/8. 13 år firade vi nu. Fast vi firade inte eftersom vi inte just den dagen befann oss på samma ort. Vi hurrade lite för varandra per sms.

    SvaraRadera
  10. Grattis till er dag!! Vad fint du röjt i hyllorna!! Och vad du bakar och grejar, heja dig.
    Jag har fått en ny kamera nu:)!!!!
    Ha det gott.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  11. Grattis i efterskott! Om man firar eller ej, det gör man ju som man känner själv. Vi är inte heller den romantiska sorten, men eftersom vår bröllopsdag alltid infaller på semestern, så har det blivit att vi äter nåt gott den dagen. Precis som alla andra dagar ;)

    SvaraRadera
  12. Här sprudlar det av energi vill jag lova...!! Bakat, plockat svamp, röjt...blir alldeles matt av bara att läsa om det...
    Sen måste jag tacka dej för att senaste trippen med husbilen blev så bra!! För omedvetet har du bidragit till att jag besökt Westgarden (om det nu heter och stavas så, tror det...) och inhandlat blommor, som nu är beresta över halva er kust..., och jag har även besökt Lysekil (fantastiskt trevligt!), plockat harklöver så mannen fick flera nysattacker (jag var tvungen att hänga dem i husbilen...)och att jag blev helt salig av att sitta på klipporna i Skärhamn och se solen gå ned. Du bor ju fantastiskt vackert!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  13. Grattis!
    Jag tog en riktigt slö dag, men när jag ser dina bilder önskar jag att jag hade bakat...
    Kram

    SvaraRadera
  14. Men hallå...jag kommer jättegärna en gång till till Lysekil!! Tyvärr räcker ju inte tiden till, jag skulle mer än gärna ha stannat veckor...Däremot hade jag lagt på minnet allt vackert du berättat om, Grundsund bl.a. kommer i bloggen när jag hinner...Jag blev nämligen alldeles frälst i alla små fina samhällen och städer. Å ljungen nu, jag nästan grät igår när solen gick ned och ljungen fick den där alldeles speciella färgen. Nu förstår jag vad du menar när du beskriver det...
    Så jag ber om ursäkt...*blink, blink*, men rätt som det är så är jag där igen!!
    Kram vännen!!

    SvaraRadera
  15. Grattis!
    Jag brukar oxå glömma bröllopsdagen..... Det blir 32 nu den 16 augusti!
    Oj, vad du hunnit mycket! Skönt att kunna ta egna fröer!
    Kram!

    SvaraRadera
  16. Ett försenat grattis till de 30 åren! Då gifte ni er samma år som vi... ;-) Vi gifte oss på pingstafton i slutet av maj. Vi brukar heller inte fira bröllopsdagarna så mycket...

    Men oj, vad du har varit husmoderlig och bakat och stått i... ;-) Det är ju ett sätt att visa sin kärlek också...

    Sensommarhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  17. Oj vad snyggt det blev i bokhyllan. Tänk om man kunde ha sådan ordning hela tiden.

    Jag håller med om vallmokapseln, den är fin och lika fin som blomma.

    Kram Linda

    SvaraRadera
  18. Vi tog en tur till vårt blivande hem igår igen. Våra kommande grannar tänker nog: Herregud är dom här och glor igen! när vi smyger upp på byggarbetsplatsen bakvägen.... En tur varje vecka för att kolla framstegen... och så en lunch de andra på Mareld. Sen tog vi bilfärjan över till Lysekil och satt vid hamnen. Vilket väder! Kändes som det sista på sommaren... Å vad jag längtar!
    Våran bröllopsdag var den 4e och det blev inget speciellt heller...
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  19. Grattis på er bröllopsdag! Själv firar vi i morgon (om jag kommer ihåg det då vill säga), men vi är lite dåliga på att fira. Tycker det är alla de små sakerna man gör i vardagen som räknas inte att uppmärksamma vissa dagar varje år. Vi hade tänkt gå ut och äta, men med en begravning som väntar på tisdagen så känns det int4 speciellt roligt =(
    Vad härligt med alla kantareller, vad ska du göra med dem?
    Kram Annica

    SvaraRadera
  20. Grattis lite i efterskott. Här är vi inte heller direkt överromantiska..Det blir som det blir, lite. Och jag skulle också känt mig supernöjd att ha bakat och fixat det du gjort..
    Naturen är helt fantastiskt med färger och dofter i alla dess former =)
    Kram ♥

    SvaraRadera
  21. Grattis!! Har ni "stått ut" så länge hänger ni nog i fortsättningsvis också! ;-). Jag var gift i 12 år...och att gifta om mig känns inte aktuellt, det går bra att bara vara sambo.
    Mmm, inte bara kul att plocka kantareller utan såå goda att äta också!!
    Kram

    SvaraRadera
  22. Jamen grattis till så många år :)! Hihi, nämen man kan såklart inte komma ihåg allt, man får prioritera :)
    Så vackra frökapslar, om de inte fröade så mycket, skulle de vara snygga att limma som en krans!
    Härligt att trädgården ger skörd!

    Ha det fint, kram Marie-Louise

    SvaraRadera
  23. Grattis i efterskott på bröllopsdagen!
    Jag blev faktiskt lite fnissig med tanke på den... vi har haft jämna år också och den gick helt obemärkt förbi, inte ens vissna buketter på bordet...hi hi.
    Duktiga du som bakar och står i, men visst eget bakat bröd är hundra ggr bättre än köpebröd.
    Ha en fin vecka/Bea

    SvaraRadera
  24. Ja se i krig brukar det även vara vapenstillestånd så även i äktenskapet. Allt avtar ju med åren, inte ens glass är lika gott som när man vara barn men den klarar man sig utan men gud nåde om inte gubben finns i huset, vad gör man då? Ha ha.

    SvaraRadera
  25. Tänker du inte så här ibland att >
    hjälp var har åren tagit vägen, för det var väl som igår allt hände
    Jo bröllopsdar är väl nåt att fira
    tycker jag, vi kommer ihåg det varje år. Vi blir ivarje fall påminda av det, för hela sverige
    flaggar för oss då,fniss :))
    den 14 juli,flaggar vi oxå. Jag får
    alltid rosor den dagen och han får en påse godis, med några vackra ord
    Livet är så kort så man måste förgylla vardagen med enkla medel.
    Grattis o Lycka till er båda.
    Kram/ Eva

    SvaraRadera
  26. God morgon!
    Skönt att höra! Trodde att alla andra var duktiga på att komma ihåg bröllopsdagen! Vi lyckas glömma det nästan varje år, någon av oss brukar komma ihåg det ungefär en vecka senare.
    Men när vi hade 25- årig dag för några år sedan, då kom vi faktiskt ihåg det!

    Ha det så bra
    Kram Anncathrine

    PS. Så duktig du är, svampplockning, bakning och städning av bokhyllor! Ojoj!

    SvaraRadera
  27. Vi firar 5 år på söndag och JÄSIKEN om Gubben glömmer bort den!!

    Efter din vackra bild på vallmokapslarna ska jag också skörda sådär! Inte bara kottar...

    Ha en fin alldeles ny vecka!
    Kram Eva-Mari som förutom bröllopsdag också grattar till dina välordnade hyllor:)

    SvaraRadera
  28. så mycket gott du har lagat och bakat.
    Det där med bröllopsdag, jag eller vi är inte heller så duktiga på det, men det tycker jag egentligen inte är så viktigt, även om jag är romantisk. Jag tycker det är viktigare att det syns i vardagen.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  29. När man njuter av frökapslar har man kommit långt!

    Dom är sanslöst vackra.

    SvaraRadera
  30. Grattis till 30 år, både till dig och omgivningen! Romantiken kan ju lysa med sin frånvaro hos var och varannan, men plötsligt brukar den ju infinna sig, det är då man får njuta i fulla drag. En evig romantisk "på rosa moln-lycka" är det väl få som får uppleva, skulle nog bli tröttsamt i längden. Nej vardagslunk och lite bättre stunder nu som då är nog vad de allra flesta vill ha. Jag hoppas att du inte känner dig lika vissen längre, åtminstone här skiner solen just nu, nu ska vi njuta av sommarens sista strålar. Ha det gott, varma kramar och tack för grattisarna.
    Nanne

    SvaraRadera
  31. Så fint det blev i hyllorna! Skönt att bli KLAR!
    Det var mycket husligt du har gjort. Ser trevligt ut!
    Och frön ska jag nog också komma ihåg att samla. Här lyser solen och jag har tagit en veckas semester.

    Kram Agneta

    SvaraRadera
  32. Oj så många år! Grattis- även om ni glömde bort:-). Du hinner så mycket! Bak, frön, svamp och att fixa hyllor. Fint blir det! Kram Sara

    SvaraRadera
  33. Komma ihåg bröllopsdagen är inte större bevis på kärlek än att baka tigerkaka och morgonbröd, det är tyst romantik det. Grattis till era 30 år!

    Vallmokapslarna i fatet är så vackert! Jag hade också ett gäng och undrade i mitt stilla sinne om det klassas som narkotikainnehav...ops! Men det är väl skillnad på vallmo och vallmo, kanske det är därför du skriver "en vanlig liten"!?

    Kram
    Cia

    SvaraRadera
  34. Och vi hade bröllopsdg den 4:e augusti och det glömde vi bort helt och hållet !!! 36 år ja tiden den går...och jag tror att jag har tagit en time out från min blogg också111 Ligger i sängen med min Samsung Galaxi 111 så tider går !Vackra Cosmos bilder......
    Kram från Gunilla

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta