I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

lördag 31 december 2011

Nyårslöften–åh, nej, nej, nej…..men kanske lite i alla fall. Eller?

nyårslöften
Nyårslöften – som gjort för att misslyckas med, i alla fall när jag är med i bilden. Så det struntar jag i.

Dock skulle jag behöva göra något åt min kroppshydda. Jag har nog kanske nästan hela mitt liv trott att det inte skulle behövas, men så, en dag, plötsligt, väldigt plötsligt, så där, blev jag varse, att det skulle verkligen behövas – hur och när hade det blivit så?

Förstod ingenting först och nu har det varit så några år. En radikal förändring hade behövts.

Men alla stränga dieter med träningsprogram och allt sånt gör att jag sätter mig på tvären bums. Såpass känner jag mig själv vid det här laget.

Men så kom jag att läsa hos EvaMarie, med bloggen Vårt röda hus, om Smörblommeprojektet.
smörblomma
Och se, det tilltalade mig direkt. EvaMarie och Regina med bloggen Vitt hus med svarta knutar hade pratat ihop sig lite grand, såg jag.

Och nu saxar jag lite från deras bloggar (man kan även klicka sig till deras inlägg via länkarna i texten ovan):

Citat EvaMari:

“………och gick ut på att jag skulle försöka minska min vikt genom små förändringar... vettigare kost och lite mer motion. Alltså ingen speciell diet... utan sunt förnuft... och viljan till förändring. Det gick bra... men som så många andra gånger så smög de sig tillbaka, kilona! Men nu så...

På 5 månader, alltså till Smörblommorna börjar blomma, ska jag (liksom då) gå ner ungefär 10 kilo. Inte alltför svårt... 2 kilo i månaden... överkomligt, eller hur?

Inspirerad och påknuffad av gulliga Regina, Vitt hus med svarta knutar, så blev jag otroligt stärkt! Regina var en av dem som hoppade på Smörblommeprojektet förra gången. Hoppas hon gör det igen!

Inga resultat redovisas förrän första Smörblomman finns på ängen! När man påbörjar projektet är helt upp till var och en. Du hänger väl med?Smörblommeprojektet Vårt röda hus

Citat Regina:
Ett år har gått och avslöjandet av en väl bevarad hemlighet...

Det är fantastiskt vilken respons jag fick på mitt förra inlägg=) Många bra tips, glada hejarop och många som hänger på...YES!! För det behövs peppning och stöttning kan jag säga. Hjälps vi åt och gör det tillsammans, då ska det väl gå vägen! Nu kära läsare ska ni få veta en väl bevarad hemlighet! Inte min man, inte mina barn, vänner eller bekanta vet min vikt (förrän nu). Jag väger...85,4 kilo...så stod det på vågen. Det är en hel del att ta tag i, men nu bestämmer jag inte hur många kilo jag ska gå ner, utan att jag tar ett i taget. Såg för många år sedan en T-shirt som jag tror Viktväktarna använde i någon kampanj. På ryggen på den stod "Om jag skulle råka tappa något kilo, bry dig inte om att ta upp det" Den devisen tänker jag följa...

Neej nu tjejer får det vara nog!!!

Basta!!! Jag har under lång tid gått och släpat på alldeles för många kilon...som om jag inte har nog med bekymmer att släpa på...

Var ute på lunchen för att kika på mellandagsrean och tog samma storlek som jag hade på jeans sist...det gick inte att få upp gylfen! Läste och konstaterade att jag tagit rätt storlek=(

...det är inte kul att släpa på alldeles för mycket onödig vikt, för det jag har börjat känna av både på orken och i knäna...

...problemet är när jag bestämt mig då försöker jag ändra på ALLT och det ska ske MED DETSAMMA! Jag håller strikt diet, tränar massor, räknar både kalorier jag stoppar i mig och gör av med och det håller...en vecka eller två...sen är jag tillbaka igen. Så vis av skadan ska jag ta lite i taget och börja med att skärpa mig...försöka göra de vanliga måltiderna lite nyttigare och undvika det onödiga...röra på mig mer...om det så bara blir en kvart extra om dagen i början. Ni får gärna komma med tips och glada hejarop, för det här går inte längre! Lite informell social kontroll tror jag på i det här fallet och att göra detta inlägg ser jag som startpunkten!

Ha det gott, vänner!
Kram,
Regina”

Är inte detta bra tänkt, inga större förändringar, bara lite smått, lite mindre av det ena och lite mer av det andra och alltihop på lite längre sikt.

Jag skall i alla fall försöka.

Jag kör Smörblommeprojektet från och med alldeles strax! Ni hänger väl med, ni som känner att det skulle vara bra?!
imagesCA3VAR8I
Dessutom tycker jag det är ett så rart namn på det hela, Smörblommeprojektet, det låter så gulligt och inte så där strängt och disciplinerat som en del andra projekt kan låta.

Agneta!
p.s. alla bilder är lånade. d.s

33 kommentarer:

 1. Det var ett mycket gulligt namn till skillnad från alla andra klatschiga som basuneras ut med jämna mellanrum :)
  En bekant till mig kallar de där extrakilona runt midjan för volanger, ganska fint det med :)

  Hur som vill jag önska dig ett riktigt stort GOTT NYTT ÅR! Ser fram emot ett nytt år av härligt bloggande, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 2. Hihi, jag skulle också behöva vara med i detta projekt. Jag fixar inte heller radikala förändringar, utan lite lagom är bäst. Jag vet att det fungerar utmärkt att minska på matportionerna, men det är svårt att äta mindre...jag blir såå hungrig, är liksom hungrig jämt:)). Men det är bara att bita ihop och fortsätta. Jag har börjat cykla på motionscykel, och det fungerar bra.
  Får nog ta mig en kik på de bloggarna du nämner.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Gott Nytt År kära Bloggvän ♥

  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Ja, här är en till, som skulle må bra av att tappa några kilon då och då... Så pass mycket har jag försökt, att jag går ut en promenad varje dag (om det inte spöregnar...), men att minska på ätandet... jo, jag hänger på smörblommeprojektet!
  Något kilo ska man väl kunna bli av med!
  Men nyårslöfte, ja, tyst för mig själv, kanske...
  Ha nu en skön kväll, vi ska till grannen (systern) om en stund. Det blir en lugn och stillsam nyårsafton, precis som jag vill ha den.
  Tycker alltid att 12-slaget är litet vemodigt!
  Stora nyårskramen igen! Och hälsa omgivningen!
  M/N

  SvaraRadera
 5. You can do it Aggie! A little bit at a time, nothing huge, just small 'fornuftige steg'... :-)
  PS Haven't you received my little present yet???

  SvaraRadera
 6. Jag har gett nyårslöften, har du sett det? ;-)
  Jag hakar på, på mitt sätt, det behövs verkligen!
  Kvällskram!

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Inga nyårslöften för mig heller-men vet vad jag borde...hänga med bland smörblommorna...
  Önskar dig ett riktigt Gott Nytt(igt)År!
  Kram
  Agneta

  SvaraRadera
 9. Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig. Det har varit väldigt trevligt att få följa din blogg under året som gått!
  Stor kram
  Nelya

  SvaraRadera
 10. JA...det här vill jag också hänga på, så roligt när man är många som stöttar varandra och ger varandra hejarop och har samma mål. En mycket bra ide´.
  Jag börjar efter trettonhelgen, tror jag (hihi)
  Tack för ditt mail.
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Låter som en alldeles super bra grej, som jag SÅKLARt blir med på!!

  Klem Anna

  SvaraRadera
 12. MMM det skulle vara nåt. Har ju försökt mig på lite olika saker tidigare. Senaste vinter gjorde jag just så småförändringar och HÄR odlat och vips så var 20 kg borta men det är nog dax att fortsätta vägen ner. Mycket morätter kvar i landet än. Så jag hänger på!!! Heja OSS!!! Kram Gela

  SvaraRadera
 13. Good luck!

  Ses bland smörblommorna..

  Kram Marie

  SvaraRadera
 14. Tack för uppmärksamheten min vän! Så roligt att så många hänger på Smörblommeprojektet och idag börjar jag mitt nya liv! Alltså precis som vanligt men med mindre portioner, mer råkost, kaka bara till helgen och lite längre hundpromenader. Inga maskiner, löpning eller extra mycket vattendrickning... utan sunt förnuft och med målbilden för ögonen!

  Tillsammans blir ALLT lättare:)

  God fortsättning på ditt nya liv och bamsekram till dej!
  Eva-Mari

  SvaraRadera
 15. Ja, nyårslöften i alla ära, men "smörblommeprojektet" tilltalar mej också och jag ska gärna hänga på här!
  Jag känner verkligen igen mej i det du säjer och i det DE beskriver!
  Så ......nu lyckar vi till!
  God fortsättning!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 16. Tack för ett härligt och tänkvärt inlägg!
  Instämmer till fullo, blir så tvär när jag läser om alla dieter...............vet så väl att jag inte fixar det.

  Men det här, låter definitivt som JAG.
  Men vågar jag?
  Gå ut och skriva om det här bland så många vittnen?

  Men så attans svårt kan det ju inte vara ändå, 5-10 kilo borde man ju fixa!
  Jag hänger på!!!!!!!!!!!!!!

  God fortättning till dig och tack för din mycket fina blogg.
  Kram Anneli.

  SvaraRadera
 17. Samma här, när smörblommorna blommar vill jag vara smalare. Har varit med i Viktväktarna online, det var bra. Jag lärde mig mycket bra där, men det är ju tyvärr så lätt och fuska.
  God fortsättning på nya året och så tar vi ett djupt andetag och påbörjar smalresan...
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 18. Jag blir en smörblomma! Absolut! Min tanke, inte löfte, är att åtminstone gå en runda varje dag och äta lite mindre... Önskar dig ett fint 2012!

  SvaraRadera
 19. God fortsättning!
  Jag hänger på och blir en smörblomma! Skall bli spännande att se om det kan funka.
  Kraaam!

  SvaraRadera
 20. Hmm... tål att tänkas på! Järpjakten går ju inte så bra... Fast all viktnedgång hos mig huserar under järpjakt. :)
  God fortsättning och kram!

  SvaraRadera
 21. Själv gör jag på mitt sätt: jag slutar med godis igen och fortsätter att undvika vitt mjöl, och så ska jag försöka komma ut och gå lite grann varje dag så att jag kommer upp i 10000 steg om dagen.

  God fortsättning! Och lycka till med din viktminskning. Det kommer säkert gå jättebra!

  SvaraRadera
 22. Jag hänger absolut med. Har redan startat sedan 6 veckor tillbaka och hade som mål till påsk att gå ner resten men detta gav mig en ännu mer kick... Det handlar bara om 5 kg men absolut dom svåraste....
  Kul om vi hejjar på varandra.... Blir en extra sporre!
  Kram till dig på nya året,
  Linda

  SvaraRadera
 23. Ska ta fram den gamla pålitliga vågen, och sedan försöka att få mod att titta ner !!! I somras då jag testade mig har jag för mig att den envisades med att JAG skulle väga 85 kg, men det tror jag inte på !! Fast ett par månader utan ändring av vare sig kost eller motion så visade vågen 80 kg.. Whaoo så enkelt kan det vara !! Gott Nytt År i friskhetens tecken /Gunilla

  SvaraRadera
 24. Smörblommeprojekt är det bästa projekt jag har hört pratas om! Det är klart att man inte vill missa detta! ;o)
  Gott Smörblommeår! ♥

  SvaraRadera
 25. Vill bara önska dig ett Gott Nytt 2012. Vad löften anbelangar så brukar jag INTE avge några sådana. Men i år har jag lovat mig själv att se på livet i ett mera possitivt sätt. Glädje födar glädje.
  Kram

  SvaraRadera
 26. Det låter som något för mig, men jag äger inte diciplin. Men, jag ska försöka. Lycka till, och gott nytt år :)

  SvaraRadera
 27. Det låter som något av det vettigaste jag hört. Min mamma körde den linjen för några år sedan. Hon ville inte avstå från det goda, så den halv kanelbulle och en halv tårtbit och så vidare blev det iallfall och hon gick ner stadigt i vikt utan att försaka dig själv. Och vem fasiken vill leva på bara grapefrukt eller bara potatis??? Fy för den?

  Och jo tack - här gick det bra med vovven. Han är inte skotträdd (vet vi nu). Tack och lov för det.

  SvaraRadera
 28. Hej Agneta och tack för nyårshälsningen. Vill önska även dig ett riktigt bra, trevligt och givande 2012.
  Hälsningar
  Kristina

  SvaraRadera
 29. Låter som en riktigt sund tanke på det nya året. Även jag har tänkt ta några kilo till i år. Gulligt namn på det hela. Jag hejar på och önskar lycka till!
  Kram

  SvaraRadera
 30. Att lova sig själv att må bättre - för det gör man när man inte släpar överflödiga kilon - är ett bra löfte.
  Jag har lovat att fortsätta röra mig själv mer. Vore kul om kilona minskade något - men huvudsaken är att de inte ökar!

  Gott nytt år!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 31. Hej där lilla smörblomma...
  Lycka till och det jag tror är viktigast om man kan är ju att röra på kroppen lite varje dag. Sluta med smör om man tar ost osv.....Men det är ju små problem i vår värld!
  God F ortsättning på Dig!
  Carin

  SvaraRadera
 32. Ja men jag köper det direkt!! Samma sak här, allt jag går in för, det gör jag med 110% vilket ger platt fall ganska snart...sen är jag ju en riktig gottegris, så det är helt självförvållat att jag drar på en massa extra kilon.
  Annars är nog nyårslöften inget för mej...
  Önskar dej en god fortsättning på det nya året!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 33. här ska det också försökas. igen en gång. min släkting i usa gick ner 11 kg på ett halvt år genom att minska på matportionerna. hon åt fortfarande av allt, men inte lika mycket som förr. det låter jag som en sund idé, och det ska jag försöka klara av.
  kram och god fortsättning på det nya året!
  ingela

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta