I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 23 mars 2011

En dag i mitt liv.

1 skalbagge
Idag fick jag ett stort kuvert med posten. Och i det låg mitt tröstpris från Lisa med bloggen Lisas torp. Lisa hade en tävling för ett tag sedan med två sådana här tröstpriser. Eva Mari med bloggen Vårt lilla röda hus vann det andra tröstpriset.

Vilken tävling, eller hur, när tröstpriserna är så fina! Synd bara att posten har gjort en reva i kuvertet och bilden, men det får jag fixa till med en passepartout, det kommer att bli bra.

Inte nog med själva vinsten jag fick ett väldigt vackert korrespondenskort med vinsten också:
2 pion


Jag har kokat sylt. Massor av sylt. Många olika sorter.

Vi gjorde för ett tag sedan ett mycket snillrikt arrangemang med alla sladdar från modem/router/telefoner osv vid vår lilla extra reserv frys som står i tvättstugan.


10 frys

Och så skulle vi åka iväg och kom på att det är nog förnuftigt att dra ut just dom sladdarna. För säkerhets skull. Vad vi så klart inte tänkte på var ju att även lilla frysens sladd satt där.

Behöver jag säga mer. Det luktade väldigt tydligt bär när vi öppnade dörren när vi kom tillbaka.

En älgstek låg där också så den fick vi förpassa. Men jag tänkte att bären måste väl gå att ta tillvara. Så jag har kokt sylt. Som jag nu har frusit in. Det har jag aldrig prövat förut, undrar om det fungerar…..
12 sylt
Det är inte allt, det som syns ovan, det finns mer. Det blev jordgubbssylt, hallonsylt, björnbärssylt, drottningsylt, lingonsylt och blåbärssylt! Och en rentvättad och sanerad liten frys.


Och så har jag fått en ny dator. Den lite större laptoppen har krånglat sen dag ett när jag fick den förra våren eller sommaren. Och det var sagt att jag skulle få hem den med allt det gamla tankat över i den nya och att det bara skulle vara att sätta igång. Oh, jojo…..
20 dator
Den silverglänsande saken överst och den svarta ner till vänster är den nya och vi har inte alls blivit vänner ännu.

Är det bara jag som blir matt när inte datorn fungerar? Eller rättare sagt när jag inte får det att fungera.

Tack och lov har jag min lilla vita pålitliga plastdator, den förstår jag mig liksom på. Tror jag.


Sedan har jag bakat bullar. Två degar satte jag. Varför jag inte gjorde en dubbel vet jag inte. Jag gjorde dom nästan samtidigt.

Ena degen blev platt och bullarna smakar därefter. Den andra blev superfluffig. Hur kan det bli så olika?
bullar
Dom översta bullarna går inte att äta, man kan lika gärna blanda mjöl med vatten och försöka äta. Dom nedre är jättegoda!

Det var det, det!

Agneta!

34 kommentarer:

 1. Jag har bara hämtat bilen idag...

  SvaraRadera
 2. Bullarna kanske blev så som bagaren kände sig! Skämtosido, du kör ju så det ryker och jag hoppas sylten blev bra!/Kramen

  SvaraRadera
 3. Tänk att det har jag också alltid undrat hur sjutton det kan bli så olika med degar som sätts samtidigt.
  Vad du har jobbat med all denna sylt och dess utom bakat. Kan du kanske dela med dig lite av energin?
  Ha det bäst:O)

  SvaraRadera
 4. Det där med sladdar har nog sin egen historia i alla hem som gör att det blir mycket extra jobb,hoppas sylten blev bra, Nette

  SvaraRadera
 5. Vad mycket gott!!!! Bullarna ser helt fantastiska ut!! Det går utmärkt att frysa sylt, vi gört hela tiden.

  SvaraRadera
 6. Käre värld vad du har stått i!

  Härligt tröstpris, då gör det inget att få tröstpriset;)

  Ha en bra kväll, försök vila lite kanske!

  Kram Marie

  SvaraRadera
 7. Hurtbulle. Värst vad du varit aktiv idag. En massa god sylt i frysen och en massa nybakade bullar. Det som var mindre kul är ju allt datastrul, suck.
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Tur att den kom fram någorlunda i alla fall, men den jädrans posten kan man aldrig lita på...tydligen!
  Jo, det är ju snyggare med passepartout, så det kommer nog att bli bra i slutändan! Kul att du blev nöjd och glad!

  Men jisses vad du står i med både syltkokning och bullbak! Vilket elände att mötas av en avstängd frys efter resan!!! Tur ändå att det gick att åtgärda bären!
  Alla bullarna ser ju goda UT, men smaken kan ju vara olika, fråga mej inte varför!:)
  Hoppas att du blir sams med din dator! Ett otyg när de inte fungerar som man vill!
  TACK för jättego och rar kommentar hos mej - jag pyser nästan över av stolthet...:-)!
  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 9. Jisses, du har hållit igång! :)

  SvaraRadera
 10. Det går jättebra att frysa in saften outspädd. Själv brukar jag försöka spara små plastflaskor, typ Mer, Cola och ta fram allt eftersom saften behövs...Lycka till med din "aktiva" dag.
  Kram
  Helena

  SvaraRadera
 11. Oj, oj, vad du jobbat idag :)
  Aj, aj, att missa sladden till frysen, det var mindre kul, det har hänt mig en gång och är livrädd varje gång jag fönar vovven efter badet att det händer igen, eftersom jag använder samma uttag.
  Ha en trevlig kväll! /Bea

  SvaraRadera
 12. oj oj va du är flitig, ja det är konstigt att två degar kan bli så olika , jag har också varit ute för det /Kram

  SvaraRadera
 13. Det är när två degar blir så olika, som man inser att jäsdegar har ett eget liv. :)

  SvaraRadera
 14. Herregu´va energisk du är. Nåja, sylten blev ju mer eller mindre ett tvång. Den går att frysa, inga problem. Har själv aldrig missat sladen till frysen men däremot glömt en stor ICA-påse med rensade lingon utanför frysen när jag frostat av den. Minns fortfarande hur trist det var att hitta den många dagar senare. Då var dom förstörda. Min far har inte plockat fler lingon åt oss. Illa!

  SvaraRadera
 15. Ja det var ett fint tröstpris :)
  Men vad du har hunnit med idag :) /Kram

  SvaraRadera
 16. Se det positivt och var glad att du gjorde två degar, trist om det bara varit den "dåliga" du gjort ;) De ser jättegoda ut. Och så mycket sylt!! Kram Marie

  SvaraRadera
 17. Dom övre ser godare ut!? Jag skulle nog äta dom också... Det blir syltkalas så småningom ser jag ;-)) förargligt, men hemkokt sylt är god! Nattikram

  SvaraRadera
 18. Ja det där med skarvsladdar kan vara lurigt värre.
  Mycket god sylt blev det i alla fall tur Du kunde ta reda på nått ändå.
  Bullarna går väl att "doppa" annars är skorpor goa.

  Och det med dator alltså. Det bara SKA fungera!

  Ha det Gott!
  Kram!

  SvaraRadera
 19. My God vad du slitit denna dag. Jag har suttit i en taxi 3,5 timma från Stockholm och hem hit till Anneberg. Snacka om en stel kropp. Sedan har jag vägt mig hos viktväktarna. Kolla på min sida vad jag åt igår så förstår du resultatet.Konstigt det där med degen. Kan den som inte blev bra stått lite dragigt kanske? Då kan dom bli på det viset.Kram.

  SvaraRadera
 20. Hej! Andra bloggen jag varit inne på som bakat bullar idag. De ser goda allesammans, men vilken tur att du fick hälften av dem som blev bra. Vad mycket god sylt du kokt idag. Det ska inte vara några problem att frysa igen när du anrättat bären.
  Hoppas du blir vän med nya datorn.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 21. Ja, det låter ju som en helt normal dag - kanske liiitet motigare bara!
  Att slänga en älgstek är ju inte kul, men jag känner en som var borta fyra veckor och kom hem till ett hus, där den ruttnande köttsaften från den tinade frysen trängt ner i trossbotten...
  (Det var inte hos oss!)
  Och du fick ju en massa god sylt och dessutom plats i frysen! Som du kanske behövt om alla bullarna blivit lyckade! Men nu blev dom inte det, så nu har du plats i frysen! Det är väl bra?
  Fast alla bullarna SER goda ut...
  Blev det litet rörigt?
  Så är det - en dag i livet.
  Storkramen, Monica

  SvaraRadera
 22. Oj, du verkar ha haft en bra dag idag! Otroligt mycket du hunnit med. Man får ju sina snilleblixtar ibland, men tur i oturen att du hade mest bär i frysen och att det gick att använda dem ännu.
  Jäst är ju levande bakterier eller mikrober eller vad det nu heter, så man vet aldrig riktigt hur de reagerar. Ibland blir det bra, ibland inte, fast man tycker man gör precis lika. Men du kan ju laga brödpudding av den satsen som inte blev bra. Det är ju också jättegott.
  Kramar, Mona

  SvaraRadera
 23. Oj vad mycket sylt det blev! Hoppas det går att frysa sådär. :)
  Ja krånglande datorer.. det är ett riktigt .. hat!! Vi har en på jobbet som driver en till vansinne! Tyvärr jobbar ingen dataexpert där och chefen är riktigt seg när det gäller att skicka in den på service.. ;(
  Tur att den hemma funkar finfint. :)
  Hade gott
  Mari

  SvaraRadera
 24. Först blir jag förundrad, hur många timmar har du på dygnet...??Kokat sylt, bakat bullar...blir alldeles matt bara jag läser!! Lika matt blir jag när jag läser om dator´n, jag är som du, det SKA bara fungera, punkt slut. Att en liten plåt/plastlåda tar överhand över mitt förstånd det retar mej fruktansvärt...Sonen är ju familjen dataexpert, men nu bor han tio mil bort, och det är för långt när det gäller akututryckningar.
  Ha´en bra dag och hoppas det ordnar sig med laptopen!!
  Kram

  SvaraRadera
 25. Oj vad flitig du är. Sylten mår säkert bra i frysen, så gör min man (hihi) det är han här hemma som står för sötsakerna.
  Vi har också kopplat allting elektriskt till en "knapp" för att inte ha "standby" på våra apparater......men jag lyckades dra ut frys sladden i stället för tvättmaskinens sladd vid oskvädret en natt i fjol...och så klart glömde jag titta efter dagen därpå också....det blev en dålig överraskning det med.
  Ack vad skulle vilja ha några av dina bullar nu till kaffet ;O)
  Ha en fortsatt skön vecka, Petra B.

  SvaraRadera
 26. Å vad flitig du varit :)
  Att ha bullar i frysen är aldrig fel! Då har man någonting att bjuda på om någon kommer på besök :)
  Kramen på dig♥

  SvaraRadera
 27. Grattis, Lisas tavlor är jättefina. Det är en fin skalbagge, hoppas du kan dölja revan. Och det var inte lite sylt, det går utmärkt och göra så. Min mamma är syltexpert i släkten och hon gör så ibland.
  Ha en fin vårdag
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 28. Att frysa in kokt sylt går hur bra som helst, det gör alltid jag! Nu fick jag faktikst lite baklust när jag ser dina bullar! Kram Iréne

  SvaraRadera
 29. har suttit och läst...utstött ljud som..åååhhh vad rart...nämen....oj,oj,oj....gott...smaskens...gggrrr...känner igen....

  ja...det var mycket...blev trött av att bara läsa om allt ;-)

  kram på dig/caja

  SvaraRadera
 30. Tokfia! Klart jag inte är gravid igen! :0) Näe, ur den här kroppen kommer det inga fler barn. ;0) Det är en annan liten hemlis jag går och håller på. Jag fryser jämt in min sylt så det borde gå hur bra som helst!

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 31. Vad märkligt att det blev så olika :) Men gott ser det ut!!

  Kram Emilia

  SvaraRadera
 32. OK, jag läste ditt inlägg igår, emn blev så trött av allt jobb du gjort, så jag var tvungen att vila upp mig. Så jag säger idag istället: hej, hej, hemkt mycket hej!
  Hulda

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta