I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 8 juli 2015

Summertime

3150707
Det blev jordgubbsplockning i helgen. Massor av jordgubbar. Så nu får Omgivningen sin jordgubbssylt till sin yoghurt. Ovanligt fina jordgubbar i år, stora, lättplockade så det gick på ett kick att plocka dom! Och jag var nästan ensam i självplocken, jätteskönt!

 

4150707 5150707 6150707
Förra året planterade vi en pipranka som skall få klänga på altanräcket och nu har den satt fart. Men man odlar den kanske inte för sina blommor skull, eller hur?

 

7150707
Här är vägen till en av svampskogarna, det är så fint när fibblorna blommar och solen skiner mellan träden.

 

2150707
Och när det har regnat och är riktigt lerigt och dant, då trivs dom, kompisarna……..Jättekul!

 

Och glöm inte:
1150707
Ursäkta språkbruket, det är inte mitt, bilden är lånad och det är den på vovvarna också (tack och lov).

Agneta

27 kommentarer:

  1. mmm, röda gubbar - härligt!
    hm, piprankans blommor var ju lite..hm...ekivoka...?
    *haha* jag skrattar gott åt de sista två bilderna! Golden och leriga diken hör liksom ihop...minns vår golden Bella, man fick vara på hugget när man var ute med henne i skogen, hon visste precis vart de lerigaste ställena var den rackarn! Sån glädje när hon fick rulla sig där ;) hm, inte lika kul med lerig hund...

    Och den sista, det kunde varit jag som säger så, jag vill va hemma och gubben min pratar om en mass resor...;)

    Ha det gott!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  2. Jag trodde det var Leia och hennes kompisar som badade, blev lite svettig där;) Så gott med jordgubbar, det är jag lite sugen på. Fast vi har ju annan god solmogen frukt här nere:)
    Ha det gott
    Kram Maria

    SvaraRadera
  3. Du är så duktig, som plockar jordgubbar! När våra barn var små, så var vi ute och plockade både bär och grönsaker, men det känns liksom inte lönt nu. Och dessutom har det blivit mycket längre ner till marken på sistone... Dock, jag gjorde lite jordgubbssylt igår, men på köpta jordgubbar!

    Pipranka satte jag härom året mot garageväggen på ett riktigt skuggigt ställe, men den för en tynande tillvaro, tyvärr. Jag tror att det är för torrt och för mörkt för den. Men - den lever!

    Vi har haft en labrador, så jag vet precis hur förtjusta de är i vatten av alla slag, ju skitigare desto bättre!
    Man skulle inte gärna vilja få in de där tre goldens i huset...

    Och resa - det gör vi aldrig under sommarmånaderna, men på hösten!
    Sol här idag igen, men blåsigt.
    Kramar från din trogna vapendragare Monica!

    SvaraRadera
  4. Härligt med alla jordgubbarna, de ser otroligt goda och fina ut! Så duktigt av dej att ta dej för men en sån sak! Omgivningen borde jubla - gör han det? :)
    Så vackert med alla vilda blommor också, men svampen? Har du sett någon ännu? Jag har vänner i närheten här som skyfflar hem korgvis med kantareller och det gör mej lite misstänksam - har de möjligtvis hittat mitt ställe också?!

    Rolig skämtbild där! Jag är en riktig hemmagris så jag gillar inte att resa, vill helst vara på mitt torp så mycket som möjligt, men vissa vill ju resa hela tiden...
    Hundar som gillar vatten kan ju ha sina sidor, jag minns alltför väl mina flattar som älskade att bada året runt - inte lika kul att duscha sen...! :)
    Ha en fortsatt skön sommar!
    Här är det regn och mörkt idag och bara +15! Skönt! :)
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  5. Jordgubbssylt till frukostyoghurten , en vinterlyx jag skrev om igår.
    Ja, varför åka bort när man kan fira semester på hemmaplan Så tycker även jag numera, men i vänligare ordalag.

    SvaraRadera
  6. Nej men gud, hann jag utbrista när jag såg bilden på hundarna och såg jobbet framför mig, innan jag läste din text. Fast ngn har ju faktiskt fått ta hand om tre skitiga och blöta hundar. Vilken tur att du slapp. Nu kan du istället ägna dig åt att slappa, äta jordgubbar och dricka champagne! Kram Merja

    SvaraRadera
  7. Nej men gud, hann jag utbrista när jag såg bilden på hundarna och såg jobbet framför mig, innan jag läste din text. Fast ngn har ju faktiskt fått ta hand om tre skitiga och blöta hundar. Vilken tur att du slapp. Nu kan du istället ägna dig åt att slappa, äta jordgubbar och dricka champagne! Kram Merja

    SvaraRadera
  8. Nej men gud, hann jag utbrista när jag såg bilden på hundarna och såg jobbet framför mig, innan jag läste din text. Fast ngn har ju faktiskt fått ta hand om tre skitiga och blöta hundar. Vilken tur att du slapp. Nu kan du istället ägna dig åt att slappa, äta jordgubbar och dricka champagne! Kram Merja

    SvaraRadera
  9. Vad duktig du är som självplockar bären. Jag gjorde det förr , men när de kostar bara 15 kr så köper jag. Det blir mer sylt hos mig ikväll.
    Roliga bilder du hittat. Semester ja. Här är det vardag ett par veckor till. Sen blir det en liten rolig sommartripp. Du ska få höra.
    Ha det gott bland bären. Kram Eva

    SvaraRadera
  10. Dearest Aggie, your photos are lovely, and those strawberries look delicious! :)

    SvaraRadera
  11. Fotot på jordgubbarna är som ett riktigt sommarvykort. Så du fick åka ensam och plocka jordgubbar.
    Och så har du också en pipranka. Jag ska titta till min när jag kommer hem. Hoppas den trivs och att den börjat växa lite, lite. Jag tycker både blommor och blad är fina på piprankan. Ha det bra, här är det varannadagsväder. 10 min sol och 10 min regn som Said säger. Kram!

    SvaraRadera
  12. Jisses så snäll du är. Plockat jordgubbar trots allergi! Medalj till dig.
    Ha en fin dag i ditt paradis!

    SvaraRadera
  13. Tänkte när jag såg bilden på "vovvarna" ..men gud nu har dom verkligen roat sig, med gyttjebad! Men sen när jag läste vidare...så var det ju skönt att det inte var Leia med kompisar!!
    Härligt att han fått sin sylt!! För mej är det faktiskt förata året på länge, som jag kunnat äta några utan att få en reaktion!
    Ha en fortsatt härlig dag..hmmm i regnet el ösregnet just nu! Kram och hälsa!

    SvaraRadera
  14. Har missat att skaffa jordgubbar, men hinner säkert göra det ännu.
    Det är ju rätt dumt att åka bort på semestern, då ska man vila, men, men...
    Du ska ha det så bra! ♥︎

    SvaraRadera
  15. Så fina gubbar ja jag menar inte dom i diket ,dom röda så såg dom svenska gubbarna ut jag köpte senaste fredag också.Min semester börjar på måndag eller kanske ska jag säga på fredagkväll oj då är det ju bara 2 jobbdagar kvar .Oooch vi ska tömma mina föräldrars hus så ingen vila tyvärr ,kramen Nette

    SvaraRadera
  16. Kul bild på badande hundar. Synd att de inte var dina. Det ligger faktiskt något i det där med att för fan ha semester.

    SvaraRadera
  17. Jag trodde du fått jobba jobba jobba! Först bär och sen hundbad. Väl att det inte var så illa!
    Lycklig man du får nu, när du fixat hans vintersylt!! Hoppas att du också får någon vinterlyx av honom!! ;-)

    SvaraRadera
  18. Hu jag trodde först det var din hund, men men , ,, att koka sylt skulle jag med men när jag kom hem hade några ätit upp alla jordgubbarna, tonåringar konsumerar! ha deyt gott kram!

    SvaraRadera
  19. Men åh, jag var så sugen på jordgubbar idag, men när vi väl kom till affären fanns ingen som sålde. Trökigt! Nä piprankans blommor är verkligen mysko och luktar mysko oxå! Men bladen är hur fina som helst, älskar min.

    SvaraRadera
  20. Åhh jag måste se om jag hittar någon självplock någonstans också...
    Hi hi, sista bilden gillar jag, varför åka någonstans när man har semester????!
    Kram till dig,
    Titti

    SvaraRadera
  21. Härliga jordgubbar! Kan inte få nog, och nu börjar våra mogna, men var är solen..... Vill inte ha ruttna gubbar!
    Ha det så skönt!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  22. Gott med jordgubbar 😄 Men vi har nog ett tag kvar till självplock här i norr . Tur det finns på affären, vill gärna ha några skivade i morgon filen.
    Kramen 💕

    SvaraRadera
  23. Åh vad det var längesedan jag var på självplock. En väninna till mig, hade torkat jordgubbsskivor i ugnen. Riktigt mycket jordgubbsmak i de små flarnen.
    Piprankan lär kunna befrukta kiwin, så säg till humlorna att när de är klara med piprankan, så kan de väl komma hit och göra nytta.
    Kul bild på hundarna - simmar de Vansbrosimningen?
    Jag kan faktiskt hålla med seriebilden, även om man inte behöver ta i så. / Britt

    SvaraRadera
  24. Heej, jag fick jordgubbar av en vanlig liten gubbe som hade ett stort jordgubbsland hemma. Slapp plocka, han bara öppnade bakluckan o där stod dom så fint i hinken. Gissa om jag ätit mig mätt ett par dagar. Syltar inte, fryser inte, jag bara äter som dom är, i enstaka fall en klick vaniljglass till. Det är nog det somrigaste denna vecka har bjudit på, förutom dom små gula kantarellerna som börjar kika fram.
    Kram från pörtet

    SvaraRadera
  25. Här blir det också "obbedobbeplockning" idag. Lite sylt och några flaskor saft. Sen är det så gott och göra jordgubbs- och rabarbersaft...Får se vad det blir. När barnen var små var jag en syltare o saftare av stooora mått. Älskade det! Nu har efterfrågan från den skaran dock sinat och den lilla pluttsatsen flädersaft som står i kylen räcker gott och väl hela vintern. Är som mina gamla föräldrar på landet...allt måste tas om hand;-) Vinbär, körsbär, hallon, äpple, päron....synd om det förgås:-)

    Hoppas din sylt blev god!
    Kram kram Milla

    SvaraRadera
  26. Jordgubbar det är sommar det! Jag funderar om det inte är tid här uppe också att kolla om de är mogna för självplock. Skönt också om man får vara någorlunda själv.
    Men stackars dig tänkte jag när jag trodde det var Leia! Men bilden är talande liksom den med semesterparet. Jag skrattar gott åt båda!

    Kramar /Cia

    SvaraRadera
  27. Hm - trodde det var din egen vackra vovve som fått fnatt där i lerdiket....
    Jordgubbar har vi också frossat i ett tag. Fast inte egna ännu. Här blommar det för fullt
    i jordgubbslandet. Sena gubbar i år.

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta