I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

torsdag 22 augusti 2013

En sensommardag i Snäckskalsdalen.

1130822
Vilken morgon! Vilken dag!

Vi bor precis, ja, nästan i alla fall, under där “Osloplanet går”!

Det är så här, att jag förmodligen är en av de få vuxna människor, som varenda gång jag ser ett flygplan, pekar och utbrister: Titta ett flygplan!

Jag är väldigt fascinerad, det är ett tecken på att världen finns därute, däruppe, någonstans och den ligger öppen…….

Och nu har jag en App i min mobil som heter Flightradar24 där jag kan se precis vilket plan det är! Helt fenomenalt, varifrån det kommer, vart det är på väg, tiderna och det rör sig hela tiden…….och man kan se vilket slags plan det är! 

Fast min mormor, på sin tid, visste lika bra som Appen, hon kunde säga, där kommer 22 planet till Oslo!

Men det var ju en mormor det, och dom vet bäst!

 

3130822
Fåren har snart betat av hela ängen! Men nu är det varmt igen, så det växer nog mer mat åt dom.

 

5130822
Till brevlådan, ner och upp!

 

6130822
Blåklockorna blommat så fint, en favorit.

 

8130822
Upp på berget och där blommar ljungen.

Den har haft det tufft, först tog den elaka senvintern många plantor, och dom nya som kom, dom torkade bort i somras.

 

9130822
Vid en liten damm på berget, sländor. Sensommar. Men vilken färg dom har! Helt grekfönsterdörrblåturkos!

 

11130822
Uppe på själva toppen, sensommarblommor, ljung igen, och gula stånds.
17130822
Och där ligger den, början till hela världen…….den frihetskänslan är obetalbar!

Åååå, vad jag njuter!

Agneta!

34 kommentarer:

  1. Det är kanske mormor som är Appen?
    Du bor så himla fint!!!!

    SvaraRadera
  2. Men gud vilken tur att det finns fler än jag som har en fäbless för flygplan och vart dom ska! Jag älskar flygplatser också fast jag inte varit på så många. :))
    Kram i värmen

    SvaraRadera
  3. Tänk vad mycket man kan ladda ner :) själv har jag laddat ner appen Hitta Toa Lätt, mycket bra att ha när man kommer till okända platser och snabbt behöver veta var närmste toa finns :)
    Du bor så vackert Agneta, jag är säker på att du inte är hemmablind utan njuter av din underbara snäckskaldal och allt som hör till.
    Tiden går fort, det blir mörkare och mörkare för var dag som går men jag njuter av kvällarna på min altan med mina katter och hunden Åskar. Sitter och lyssnar på syrsorna, fikar och har det bra.
    Kram
    Annika

    SvaraRadera
  4. Det är mycket sländor nu, sländperiod,,,
    tack för tipset om appen, den ska vi ha! Har en likadan för båtar...
    Vi (Lillis och jag) rusar alltid ut på altanen när vi hör ett flygplan av mindre sort eller ännu hellre en helikopter! Då står vi där o glor uppåt! Helikoptrarna går väldigt lågt här över, och brukar landa alldeles en bit bort. Vi är så fascinerade, båda två... Tänk att man aldrig kan växa upp (och jag som är flygrädd o allt...)
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  5. Vilket härligt inlägg!
    Jag sitter här och ler och minns...
    Minns farfar (f1889) som varit lokreparatör vid SJ o bodde så man kunde se bangården i Stockholm. Han kunde vartenda tåg som kom och gick!
    Och så mostern, som när hon var 4-5 fick flyga till Gotland med mormor. När de kom hem så pratade de betydligt äldre syskonen med henne om det där med flygplan. Och lilla sladdsystern förklarar glatt att Jo, visst hade hon "flygit", MEN: "Inte med ett så'nt där litet i luften, utan ett STORT!"
    Hon dog tyvärr bara 62 år gammal, men gissa om hon hela livet fick frågan om vilken sorts plan hon flugit med...:)

    SvaraRadera
  6. Ja vilken dag!!! Bara så fantastisk! Yohanna och jag var på Snäckan på fm...men vet du vad...vi fick flytta oss från solen till skuggan!! Gick inte att sitta...blev för varmt!!
    Måste säga det IGEN...tjatigt javisst! Men vilka bilder du tar! Hur har du lyckats fånga dessa sländor??! Fantastiskt!!
    Önskar dej en fortsatt ljuvlig kväll!
    Kram Annika

    SvaraRadera
  7. Du har alltid så enormt vackra bilder på din enormt vackra omgivning! Ja, alltså inte DEN omgivningen för den lär vi väl aldrig få se några bilder av? Hur som helst så njuter jag! Och att en mormor vet allt, det vet vi!

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  8. Åh, vilka ljuvliga bilder du visar! De uttrycker exakt denna ljuvliga dag vi har haft idag! Skön, lagom värme, sol och blommande blommor och dessutom ett par sländor har du lyckats få på bild! De påminner om den jag målade - "Sjöflickslända" heter den- vilket namn va?! :)

    Själv har jag varit i skogen idag, flera timmar! Gula kantareller hittade jag dessutom! Vilket ljuvlig väder detta är!
    Jodå, mina australispelargoner frodas, mest den ena, som har blommat i år också - den andra verkar lite tjurigare - inte en blomma, men massor av vackra blad!

    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  9. Ha, över oss kommer plan både från Sturup och Kastrup, så jag vet vad du menar! Och K har också en sådan app, vi brukar titta på den, när vi väntar hem någon från en flygresa! Det är otroligt vad man kan nu för tiden...men vi mormödrar har ju alltid kunnat....hrmmmpf...

    Och så er underbara väg; tack för den bilden! Den kan jag titta på länge! Och gör det också!

    Dom små blåklockorna, mina absoluta favoriter bland vilda blommar!

    Alla säger det, men jag kan inte låta bli i alla fall: Det är SÅ vackert där ni bor! Och jag förstår känslan när ni har kämpat er upp på berget och ser den utsikten - VÄRLDEN! Man kan bli gråtfärdig för mindre!
    Det är inte alls så dramatiskt här; det är mera: Där på andra sidan ligger Tyskland...

    Igår beställde vi en liten höstresa - hur går det för er?
    Kramar en masse, Monica

    SvaraRadera
  10. Håller med de som kommenterat ovan. Så härliga bilder! Men det där med flygplan är nog inte min grej...gillar inte att flyga det är kanske därför....tittar kanske upp mot skyn och ser på "mönstret" som bildas men det är nog allt./M

    SvaraRadera
  11. Så härlig din värld är , Flicksländorna är ju dom vackraste med sin blåa färg .Det där med flygplan kan vi också för dom har vägen över vårt hus liksom tranorna ,tiden på tranorna kan man ju inte säga men nog på flygplanen ,Selma väckte mig idag morgon klockan 6 hon tyckte att vi skulle ta en tidig morgon ,jag låg kvar i sängen 15 minuter över hörde jag pyjamasflyget fara över ,kram Nette

    SvaraRadera
  12. Fina bilder. Jag tycker om att vända blicken uppåt när det kommer ett flygplan och funderar gärna på vart de är på väg, semester osv...
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  13. Mormödrar är kloka människor, de vet det mesta. Roligt med appen så du ser exakt vilket plan det är, så kan du drömma dig bort till planets destination =)
    Kram Annica

    SvaraRadera
  14. Hejsan Agneta !

    Himla vackert där Du bor. Det där med flyget är ju kul.
    Du är en naturlig och spontan tjej tror jag.
    Och vilka bilder som Du visar, helt unika.

    Och så rart av Dig att mig några rader i Prinsens blogg.
    Ja, han är verkligen en annorlunda katt.Och det är sant vi trivs
    verkligen ihop. Och vi respekterar varandra. Han stör inte mig när
    jag sover o.s.v.

    Tack gulle Dig.Klapp till Leia och kli till Nisse o.Pippi

    Kram Mi

    SvaraRadera
  15. Jag bor också under en flygled, men jag är inte lika positiv som du. De senaste åren flygs det alltmer "strax över trädtopparna" med buller som inte hör landsbygden till (enligt min åsikt) och för att inte tala om oljudet när helikoptrarna passerar. (Men eftersom det i princip alltid är ambulanshelikopter så bör man kanske inte ogilla det ljudet? Men ändå, varför kan man inte ha ljuddämpning på helikoptrar?)
    Tur att det finns annat på marken som balanserar irritationsmomentet, t ex brummande humlor och fjärilar. :D Jag ser ju på dina vackra bilder att du inte fixerat dig vid flygplan och himlen. Du ser det vackra runt omkring dig och på marken.

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  16. Ja visst var det helt underbar väder idag. Jag satt ute en lång stund och bara njöt. Ha en mysig kväll! Kram Nina

    SvaraRadera
  17. Men så fint ni har det. Fantastiska bilder på fantastisk natur. Jag känner också en som alltid, jag menar alltid, lyfter huvudet och tittar på flygplanen och då säger jag "Flygplan". Vem som tittar? Masai såklart. Han har alltid gjort det och det bara hör till att jag ska kommentera. Här är många flygplan, vi bor ju nära Kastrup.

    Kram

    SvaraRadera
  18. Vilket underbart ord. . . .grekfönsterdörrblådörrturkos !! Jag som älskar Grekland ser ju de där husen direkt. Undrar om du kunde få med detta ordet i Sv . akademins ordlista ??? Där finns ju konstigare ord än detta. Jaaaa det är verkligen ljuvliga dagar nu. Shortsen har åkt på igen , havren är alldeles gul bakom vårt staket och korna mumsar på illgröna ängar längre bort. På Ajaxpromenaden står vi varje dag och beundrar grannens enorma dahlior. Idag berättade han att de är 30 år gamla . 30 ÅR GAMLA !!! Han förvarar dem i sin matkällare. Ha det fortsatt härligt. Kram Eva

    SvaraRadera
  19. Nej, Du är inte ensam om att säja titta där kommer ett flygplan! Jag har nog alltid varit intresserad av flygetyget och inte blev det sämre när maken jobbade åt flygvapnet!!!
    Hösten är fin med alla vackra färger och höga, klara, vackra dagar.
    Grekfönsterdörrblåturkos...mm...smaka på den...
    Kram och ha det gott och glänta på frihetskänsledörren!
    Inger

    SvaraRadera
  20. Vilka underbara bilder du bjuder på! Underbart med knallblå himmel!!!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  21. Tänk, jag är lika fascinerad av flygplan. Flera rutter syns på vår himmel över oss och jag brukar tänka...undra vilka slags människor som sitter på planet, vart är de på väg, vad väntar dem när de kommer fram osv...Varje kväll runt 23 går ett plan över oss som har ett annorlunda motorljud...när jag hör det behöver jag inte titta på klockan. Vilka underbara bilder du bjuder på!!! Önskar jag hade sådan utsikt...men det har jag sagt flera gånger förut. Ha en finfin fredag och en trevlig helg!
    Kram,
    Regina

    Ps. jag har en flygradar som favorit på datorn;-)

    SvaraRadera
  22. Hej härliga Agneta!

    Underbara bilder, underbar text....blir glad av det här!

    Tack rara för fina ord hos mig

    Kram och trevlig helg!

    Lotta

    SvaraRadera
  23. Visst är det en fiffig app, vi har inflygningen till sturup här så det blir ett och annat plan. Maken säger att man kan göra något tillägg på appen och då ska man kunna rikta mobilen mot det och få upp all info om flighten och planet....

    Kram anna

    SvaraRadera
  24. Hur vackert kan man bo???!!! Vilka helt otroliga bilder du bjuder på. Jag blir andäcktig (stavas det så??).
    Kram

    SvaraRadera
  25. Vilken fantastisk utsikt, du bor ju verkeligen så vackert.
    Vackra bilder du bjuder på idag.
    Blåklockor är ju så himla fina.
    Ha en fin dag!
    Kram Bodil.

    SvaraRadera
  26. Min pappa kollar fartyg på nätet, har en bekant som jobbar på ett, följer med var de befinner sig. Nog är det otroligt vilka möjligheter vi har idag, men mormor hon visste ju i alla fall...
    Här skiner solen och dagens första promenad med vännen är avklarad. I kväll börjar förberedelserna inför festen i morgon kväll, än är inte menyn spikad....får väl improvisera lite. ;)
    Ha en skön fredag!
    Nanne

    SvaraRadera
  27. Fint ändå att det finns appar om mormödrarna inte längre är med oss, fast mormödrarna visst nog en hel del nyttiga saker appar inte vet :-)
    Gillar dina färgnamn! Hoppas du haft en fin sommar
    kram
    Ann-Mari

    SvaraRadera
  28. Uuuunderbart, vännen!!
    Ja det är ju såå fantastiskt med människor som du som ser och uppskattar allt det vackra också...det är en gåva ...inte alla förunnat..
    Tack för allt fint du bjuder på
    Önskar dig en finfin sensommarhelg i vackra "Snäckis" ...hiih
    Kram Lollo♥

    SvaraRadera
  29. Hellre en sådan mormor än en app. Skönt att läsa att jag inte är ensam om att inte blivit immun mot sådana spännande saker. Vända blicken mot skyn och peka mot planet. Se hur planet målar det blå vitt bakom sig. Här bor vi relativt nära Sturup. Ha en bra helg. Kram

    SvaraRadera
  30. Sensommar - vilket härligt ord och vilken härlig tid. Det känns lugnare nu - på våren är har man så många förväntningar och det är ju inte alltid det blir som man tänkt.
    Ditt inlägg andas verkligen - lev i nuet.
    Angående dessa appar - jag har fortfarande en gammal mobil. Jag behöver bara ringa och skicka sms. Men det sägs att man inte ska dö nyfiken - och lite nyfiken är jag allt på allt det "nya".
    Herrn i huset har varit pilot och han kan ibland säga till mig "titta hålen i molnen, det är härligt att flyga genom dem". Jag ska berätta för honom om din flygapp.
    Ha det bra.
    Kram Viola

    SvaraRadera
  31. Nydelig innlegg!! Takk for at du deler bilder, glede og ord; godt og vakkert for sjel og øye!
    Ønsker deg ei fin-fin helg! :-)

    SvaraRadera
  32. Hej! Jag trodde i min enfald att internet var så stort att ingen kunde göra större uppfinningar. men nu vete tusan! Alla dessa appar! Det är ju inte klokt, det finns appar för allt! Själv vill jag ha en städapp! En som bara säger svisch när jag pekar med mobilen mot ett rum och som ett trollspö så ser den till att allt är rent och snyggt! Vill inte du också ha en sådan app?
    Men den appen du nämner med flygplanen, den var bara för mycket, vem har kommit på att man behöver en sån, skitkul helt enkelt. Synd att vi inga plan har just här i vårt luftrum...
    Appar vidare i cyberrymden, ha en finfin helg!

    SvaraRadera
  33. Ja du, ett tag kunde jag planen som lyfte från Säve men inte nu...
    Här har kommit lite tråkiga besked så jag är lite nedstämd. Hör av mig
    snart. Det är tanken iaf...
    Ha det gott! Nu skall jag ut i solen och glömma allt en stund.
    Kram!

    SvaraRadera
  34. Jag kollar också flyg, men vet ju att de går antingen till Helsinki eller Stockholm ;-) Visst är sensommaren underbar!

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta