I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 29 februari 2012

Vilken dag!

1 fjorden
Igår, då såg vår fjord ut så här! Se, så högt solen står! Detta är söderut, åt det stora havet till.

2 fjorden
Detta är åt andra hållet och för dom som känner till Norden Ark, så ligger den lite åt höger om mitten av bilden (alltså, på andra sidan fjorden). Det är därifrån vi hör vargarna yla, berguven hoa och ibland amurtigern spinna! Sant.

5 pläd
Omgivningens pläd börjar ta form. Nu tror man kanske att bilden nere till vänster är rätsidan, men jag är inte helt säker på det ännu.

8 bokrea
Bokrean. Den har jag besökt. På nätet. Men när böckerna kom såg jag att det var nog bara en bok som var på själva bokrean – hur kan det bli så?
9 bokrea
Och det var denna. Jag tycker ju så väldigt mycket om rotsaker, men är inte så duktig på att laga till dom, men nu kanske jag kan lära mig lite.

11 hjärtat
Hjärtat jag vann av Karin med bloggen Hjärtrudsstuga, hänger ovanför gullrankan precis intill där jag sitter nu.

Och jag hade en liten bit av min första knypplade spets som jag hängde upp den i. Det var bra, så blev det lite nytta av spetsen och det passade ju fint ihop!

12 stephanotis
Jag har även en doftranka här intill och den doftar underbart gott – jag drömmer mig bort till främmande länder med hav, sand, sol, koraller, turkost vatten…….

Men.

Nu ska jag till lilla storstan, sen ska jag på knyppelkurs och sedan på födelsedagskalas till en stackare som bara har födelsedag vart 4:e år, hon fyller 13 år idag, fast hon är mycket äldre!

Det blir dagens räkneuppgift – hur gammal är födelsedagsbarnet egentligen?

Agneta!

tisdag 28 februari 2012

Är den på väg på riktigt nu, tro? Våren?

IMG_0522
Fast det stämmer ju inte, det är över 10 grader ju!

IMG_0523
För titta, 12 grader, och det var bara morgon när jag tog bilden!

IMG_0499
Och Nisse är vårslö.

Nej, ut, det är det som gäller, ut, ut, ut!

Agneta!

måndag 27 februari 2012

Brödreceptet.

25 bak
Det var några stycken som var intresserade av receptet på brödet jag bakade häromdagen. Så här kommer det.

Det kommer från Anna Bergenströms oslagbart fantastiska kokbok Annas mat och är kopierat rakt av därifrån.

Det är så lätt att baka det och man slipper momentet med knådning. Dessutom går det alldeles utmärkt med en vanligt elvisp med degkrokar vilket innebär att man inte behöver storstäda köket efteråt (i alla fall om man är som jag som stökar ner nåt förfärligt).

IMG - Kopia - Kopia
IMG - Kopia
IMG_0001 - Kopia

Agneta!

lördag 25 februari 2012

Ett litet energiryck, men bara ett litet ett.

1 pioner
I min skrubb, hängde jag i höstas mina pioner och hortensior till torkning, och häromdagen blev det äntligen av att  jag satte dom i en skål. Tänk att dom kan hålla sig så fina i färgen!

4 istappar
En kväll i veckan går jag på knyppelkursen. Fortfarande. Och nu håller jag på med en spets som heter Istappar, fast jag tycker den borde hetat Hjärtat, jag kan inte se en enda istapp nånstans. Någon som kan?

5 täcke
När jag hör på tv virkar jag på den av omgivningen beställda pläden och alla rutor är klara. Jag gjorde t o m 10 för många! Nu håller jag på att virka ihop dom och sen ska det bli en kant runt.

8 garn
Och eftersom ovan nämnda pläd håller på att bli klar har jag köpt nytt garn. Detta är till ena gästrummet som går i beige, brunt och rött.

10 maohair
Och till det andra gästrummet – gissa vilka färger det går i!

15 pom pom maker
I garnaffären hade dom en pompon maker, något jag länge velat ha. Att göra garnbollar med två skivor papp är ju så träligt, nu får vi se om det här blir bättre!

20 smycketillverkn
Och så hittade jag lite pärlor i en låda och nu ska jag försöka mig på att göra ett armband!

25 bak
Jag har även hunnit med att baka, frukostbröden, dom allra godaste, jag har haft receptet med i bloggen för ett bra tag sedan, men är det någon som vill ha det, hör av er!

Och så blev det tigerkaka, det vill omgivningen ha en (bara en) skiva av efter middagen på kvällen. Receptet är ett gammalt från Allt om Mat och det blir tre kakor av en smet, praktiskt, fort och lätt.

50
Sen tycker jag att man inte får glömma bort Vårteckensutmaningen (klicka bara på ordet här!)som Viveka med bloggen Humlebacken organiserar.

Det innebär ju inga förpliktelser, man bara visar lite bilder på hur långt våren kommit. Och det gör man bara varje måndag fram tills sommaren börjar komma.

Eftersom vi bor i ett så avlångt land är det extra kul att se hur det är längst ner samtidigt som längst upp. Och i Norge och i Finland och kanske t o m i Danmark och Tyskland and maybe in the US…..

Och det behöver ju inte alls vara växtligheten, det kan vara vårbäckar, fåglar, ja, vad som helst, bara ben, mössan av, is som smälter, precis vad som helst.

Det enda är att Viveka gör en lista så man kan klicka sig runt och det tycker jag är extra roligt och väldigt generöst av henne att ordna.

Så häng på nu!
Klicka på ordet Vårteckensutmaningen ovan och kom direkt till Vivekas blogg och lista!


Agneta!

torsdag 23 februari 2012

Kronprinsessans och prinsens prinsessa, vinst och bokköp.

victoria o daniel
Gratulerar vårt kronprinsesspar som ju fått en liten prinsessa! Stackars lilla flicka (jag menar inget illa, jag tänker bara på all publicitet genom ett helt liv), vilket liv som väntar henne, men hon har nog väldigt jordnära föräldrar så det blir nog bra!

hjärta
Själv har jag haft tur igen!

Jag vann ett väldigt vackert hjärta hos Karin med den fina bloggen Hjärtrudsstuga.

Det var hjärtat jag vann, men snälla Karin hade lagt i ett underbart hänge, med en riktig blåbärspärla.

Vad kan väl passa mig bättre än en blåbärspärla, jag som bor i skogen när den tiden kommer! Tusen tack, Karin!

boken
Eva Marie med bloggen Vårt röda hus har skrivit en bok och hade ett lager hemma som man kunde få ett exemplar av.

Enda prestationen var att man skulle bifoga frimärke. Jag läste “6 kr” och tänkte flyktigt att, det var väl ändå för lite porto för att skicka en bok, så jag saftade till med 2 stycken 6 kronors frimärken.

När boken kom satt det 6 stycken 6 kronors frimärken på paketet. Då ringde väldigt små och ynkliga klockor någonstans inne i huvudet, så jag gick tillbaka till Eva Maries blogg för att läsa vad det egentligen stod.

Med största möda tragglade jag mig igenom texten. Där stod “6 stycken frimärken”. Alltså 6 stycken gånger 6 kronor………..självklart!

Och hur snopet tror ni det kändes då? Nu arbetar jag hårt på att försöka upprätta mitt otadliga rykte.

 

images
Vi här nästan sol idag så nu bär det av ut!

Agneta!

onsdag 22 februari 2012

På bergets topp igen.

1 igår
Igår var första gången det gick att gå upp till toppen av vårt berg. Och vilken känsla det var…….man ser ju hela världen härifrån, det är frihet!

5 nisse
Nisse är så utled på att vara inne så han smet med. Det är ganska långt att gå och uppåt, uppåt, men han stegade tappert med.

7 nisse
Vår lilla sällskapskatt!

8 nisse
Toppen är nådd! Och västerhavet svallar där borta.

10 leia
Och Leia hon springer och springer och springer och då blir man ju så varm och då är det jättebra att det finns is kvar att svalka sig på.

12 idag
Och idag har vi återgått till det gamla vanliga vädret, dvs dimma, regn på korsan och tvärsan, storm och svinkallt. Det här är utsikten från köksfönstret. Här kan man göra en studie i gråtoner.

13 problem
Nisse (och även Pippi, men hon fastnar ju inte så lätt på bild) har ett problem. Kattluckan ockuperas nämligen dagligen av Leia.

Hon älskar att ligga där, hon hör allt, hon ser allt (då kan hon skälla och skrämma fienden på flykten) och det är svalt och skönt, men hur gör man om man är katt och vill gå ut?

14 färg
Den enda färgen idag är den här clivian som blommar i köksfönstret. Jag köpte två samtidigt och den ena blommade ut på några dagar medan denna blommar vidare och har så gjort i flera veckor nu!

Agneta!

måndag 20 februari 2012

Senaste nytt.

1 present
Idag, med posten, kom en present till mig!

Det är Anne-Lie, Skaparglädje, som tyckte jag behövde muntras upp efter ett inlägg för några dagar sen när det var lågvatten i Snäckskalsdalen!

Hur rart är då inte detta! Mitt favoritte. Att jag vet det beror på att jag vann en utlottning hos Anne Lie innan jul och där fanns det här teet med och det blev genast ett favoritte!

Tusen, åter tusen tack, Anne Lie!

2 present
Och häromveckan kom ett brev från Anna, Vita rosor och förgätmigej.

Anna kom ihåg att jag tyckte hennes röda jättevallmo var så fina förra sommaren så hon skickade mig fröer. Jag fick också frö till rödorange nejlikrot!

Lika gulligt och rart detta! Fullt upp har hon med barn, hus, hem, trädgård, arbete (roligt visserligen) och en man (!)….

Jätte, jättetack Anna!

3 vinst
Och så vann jag en utlottning. Igen!

Jag vann ägghattar som Elna, Elna-Sudden, virkar. Jag fick välja färg och då valde jag vita. Visst är dom jättefina. Om jag inte minns fel kan man beställa också. Dvs om man inte har vunnit som jag, hahha!!

Stort, stort tack, Elna!

T-shirt
Min omgivning har läst damtidning. Jag tror möjligen att bilden är från Femina.

Han fick syn på T-shirten på bilden och såg att det betingar ett pris på 800 kr.

Då fick jag, för ovanlighetens skull, en ganska bestämd order, från honom, att överhuvudtaget inte ens snudda vid tanken att på något som helst sätt förpassa hans T-shirts bort från vår boning.

Så nu hänger dom nytvättade och skall manglas och läggas i lådan för finTshirts!!!
T-shirt1

För övrigt blåser det, spöregnar och är dimmigt här i Snäckskalsdalen! Men ljusare ändå!

Agneta!

söndag 19 februari 2012

Helggästen.

1 lille w
Den här lille krabaten har varit och hälsat på oss i helgen. Han är son till vår guddotter och hennes man och är en väldigt glad och nöjd liten kille på 11 månader.

Här har han trasslat in sig i kamerastativet, men det gick bra det också, hela ekipaget åkte runt, runt, runt………

2 lille w1
Jag har försökt hela helgen att ta ett skarpt kort på honom, men se det gick inte……

3 lille w2
Föräldrarna försökte lägga en liten vall av mattor så att han skulle hålla sig i bara ena halvan av huset, men det var väl inget hinder inte, bara att springa rakt över ju!

6 trött
Nu har den lilla familjen åkt hem och kvar har vi mig, en omgivning som ligger och sover på en soffa och Leia som ligger på snön och pustar ut!

8 vår
Så här är vädret hos oss, det är varken eller just nu.

10 altan
Men det är inte kallare än att ogräset växer och att fjällen plötsligt fallit från ögonen och jag ser all bråte på altanen.

Vi brukar inte ha så mycket saker där, utan det beror på att vi gjort i ordning boden i vinter.

Men nu ska grejerna bort härifrån och jag ska sitta här inlindad i filtar och njuta av vårsolen! Hoppas jag.

Agneta!

lördag 18 februari 2012

Kommatering och lite klipp från min “klippmapp”.

1 kommatering
Som anhängare av kommatering tycker jag den här visar varför jag tycker som jag gör!

2 tillkännagivande
Ett tillkännagivande.

3 housewife
Det var kanske så en gång i tiden, eller……

4 städning
Det här stödjer jag till fullo! Bra inställning på damen där!

5 gulligt och rart
Jag tycker den här är så gullig och rar, tänk, det kanske är ett sätt att få slut på alla krig i världen…...

Nu har vi gäster i helgen, så om jag inte hör av mig, så vet ni, och det är små bäbisar här….gullig och rart, det också, men ovant!

Agneta!
p.s. alla bilder är lånade från nätet. d.s.