I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

tisdag 30 november 2010

Ostadigt.

00  vintersol
I går hade vi en fantastisk dag, fast rysligt kall, med isande vind och det drev lite snö med i vinden.
1  snöoväder
Men för bara ett par dagar sedan hade vi ett riktigt ruskigt vinterväder.
2  färjan 1
Och för att ta sig över Gullmarsfjorden åkte vi färjan….
5  färjan 3
7  färjan 4
Det blåste så sjön (havet) piskades upp i vattenkaskader och det rök över vattenytan, som i en film nästan, sådär så att det ser ut som om det inte är riktigt på riktigt…..
8  färjan 2
Vi var på väg till Uddevalla för en sportaffär hade ett väldigt bra pris på vandrarkängor och mina gamla börjar ta slut. Så vi for iväg för att skaffa mig nya kängor.

När vi kom till affären fanns inte min storlek, men den omgivningen har, fanns. Men omgivningen behövde egentligen inte nya dojor, men gissa vem som kom hem med nya och vem som kom hem utan…….För första gången på många, många år blev jag sur som en liten unge……jag ville ju fynda!
10  snörök
E6:an norrut och hemåt, igensnöad. Sen ser det ju värre ut än det var, för det både mörknade och jag kunde inte hålla kameran stilla!
12  granit
Så idag, underbart väder. Jag gick över tomten….hmmm…..det är inte alltid så lätt att gå över tomten. Ingen som behöver lite sten? Bästa kvalitet. Bohuslänsk granit. Det är bara att komma och hämta! Fast jag hjälper inte så gärna till att bära sten till bilen…..
14  utsikt 3
Utsikt över fjorden.
16  utsikt
Solen försvinner ner rätt fort nu. Men snart vänder det, alldeles snart, och så kommer våren och sen sommaren. Jag lovar det går fort, alldeles för fort.
26  klematis
Frusen klematis i solnedgång.
28  ros 1
Och det finns rosor kvar!
29  ros 2
Frusna, tunna, sköra, som gammalt papper, men alldeles fantastiskt vackra!
34  motljus
Och så färgades himlen grårosaguldgrå och solen försvann och jag gick in och tände ljus, visst är det mysigt!

Agneta!

måndag 29 november 2010

Dörrkransarna.

DSCN1721
Häromkvällen kom inspirationen och jag gjorde i ordning dörrkransarna. I år blev dom helt utan grönt eller annat direkt från naturen. Det blev traskransar!
DSCN1723
DSCN1727
DSCN1728
Nu ska dom bara hängas upp också!

Agneta!

lördag 27 november 2010

Lördag, slutet av november.

00 stjärna
Jag köpte en LED ljusslinga……men jag vet inte om jag tycker om den, ljuset är för kallt och hårt, den får jag nog byta till en vanlig, gammaldags, med lite gulaktigt ljus i.

Gjorde en liten adventsplantering i en oputsad (attans också, jag liksom glömde bort att putsa.….) koppargryta.
2 julros
3   helleborus
Julrosor är så fantastiskt vackra!
6  nisse 2
Jag har sällskap av Nisse när jag grejar. Han är lite trött, dock….ganska OK att man kan sitta och sova!
8  nisse 1
Men mest ligger han och sover högst upp i garderoben och när man säger hans namn kikar han upp och purrar så fint!
10  pippi 1
Och den lilla damen, Pippi, hon sover gärna i en fåtölj och när man går förbi henne hälsar hon alltid artigt och säger…..eeeeiiyyyuummm…..eller nåt liknande!
11  stjärna
Ute snöar det, stora, vackra flingor och solen lyser igenom lite grand, det verkar kunna bli en riktigt vacker dag!

Agneta!

fredag 26 november 2010

Fredag igen och Awardsar.

103804ou8wpihvx5
Det är fredag! Igen! Jämt så är det fredag eller måndag……
Och jag har denna vecka fått 3 Awards!

birgitta vävare     birgitta vävare
Först från Birgitta med den fina bloggen Utsikt från vävstugan. Den bloggen måste ni titta in på, Brigitta väver så det knakar och jättefina saker, mattor och dukar och gardiner, allt, och så har hon den mest vidunderliga utsikt från sin vävstuga.

Awarden innebär att man skall berätta 7 saker om sig själv och det tänkte jag slå ihop med samma Award som jag fått av Jenny med bloggen Årstider. Där måste ni också kika in, Jenny bor på en gård i Bohuslän och det är mycket intressant man kan läsa om livet där!

OK, här kommer 7 saker om mig själv:

* glad
* bekymmerslös
* bekväm (eller som man brukar kalla det, lat)
* energisk (jag vet, det stämmer inte, se förra punkten)
* rationell
* berg- och skogsmänniska men vill ha havet alldeles nära
* ordningsmänniska (i alla fall egentligen, men……)

Och så har jag fått en Award fån fru Venus med blogen fru Venus. Har ni inte varit inne på fru Venus’ blogg så gå in där nu och få er ett gott skratt eller bara ett igenkännande leende. Det här är en dam som kan formulera sig.

fru Venus till mig

Med den här Awarden kommer att jag skall nämna 3 favoritförfattare och 1 verk av var och en av dom. Det är lite svårt att kategoriskt nämna 3 favoritförfattare, men jag försöker, det blir lite si och så iofs.

books-pilebooks-pile

På första plats kommer utan tvekan Sigrid Undsets bok Kristin Lavransdotter. Tänker på den boken ofta, ofta, ofta, så bra.

Kristin Lavransdotter – Brudkronan

På andra plats kommer Thomas Manns bok Buddenbrooks. En familjesaga. Fängslande.
buddenbrooks

På tredje plats måste jag nog nämna bara flera författare och då blir det Bodil Malmsten, Selma Lagerlöf, W Somerset Maugham. Och så tycker jag om att läsa Stefan Andhés böcker.

Med böcker och författare tycker jag det kan vara som så att man läser en bok och faller i trans men så kommer bok nummer två ut och då kan det ibland bli bara platt fall…..det är svårt det där. Men det är nog ännu svårare att författa!

Till sist vill jag rekommendera en blogg där bloggerskan även har en affär och nu har öppnat en webshop. Det är Merja med bloggen Lilla huset och webshopen Det Lilla Huset. Där finns massor av vackra saker, väldigt lämpliga som julklappar eller presenter eller bara något för att pigga upp tillvaron med.

003_(2)   Logga_original_kopia_mindre
Om man går in på bloggen nu så har Merja en utlottning där man kan vinna halsband och armband, se bilden ovan, från Våga. Gör ett besök vet jag!

Agneta!

onsdag 24 november 2010

Lite, lite juligt och grått.

1  hjärtan
Nu har jag börjat plocka fram dom juliga sakerna. Detta är mina gamla filthjärtan som jag använder som servettringar och som dekoration på bordet.
2 hjärtan 2
Jag knyter dom runt servetterna och så slänger jag ut de andra hjärtana lite nonchalant, så där, på bordet……och så känner jag mig riktigt piffig!
3  lyktor
Ljuslyktorna har fått matchande band. Ljusen har redan brunnit ner och stearinet har ställt till oreda på botten……det hände nog när det var bloggträff här.
4  kransar
Dom här kransarna har hängt uppe hela året. Först var dom guldiga slingorna att betrakta som juldekoration…..sen fick dom vara påskägg och sen fick dom vara höstlövsfärgade…..men nu är kransarna nere och skall få en uppfräschning, hur vet jag inte ännu. Inspirationen har inte riktigt runnit till än.
6   granar
Det är så många bloggerskor som plockat in smågranar så det var jag också tvungen att testa och det är ju för gulligt. Jag tycker så mycket om skogen och att ha en liten skog inne är perfekt!
8 gran
Den här står vid matbordet och då ser man även mina gamla pressglasassietter.
10  faten
Jag har plockat ut några som jag tycker extra mycket om och så har jag satt ett guldpapper bakom så att mönstret skall framträda ordentligt.
12   fat
När jag gjorde det hade jag inte några hängare hemma så jag tog blomtråd och gjorde egna och det funkar bra.
14  vintrigt
Annars är det allt grått, det är det, men lite puder har vi fått på marken. Här ovan ser man ett väldigt bra exempel på hur en rot till gran ser ut, ytliga rötter och i ögonhöjd på ett gammalt avsågat träd har en fågel byggt sitt bo av mossa. Och i den döda trädstammen har hackspettarna hackat sig bon. Häftigt!
16  fruset
Grått, grått, grått och väääldigt kallt och blåsigt är det.
leia växer
Och lilla Leia hon växer och växer, hon är nästan en “riktig” hund nu, fastän hon bara är lite drygt 3 månader.

Agneta!

tisdag 23 november 2010

Hur det kan se ut i november……

DSCN1201
Alltså, nu är det väldigt grått väder här hos oss. Väldigt grått. Men det kan se ut så här också. Detta var för bara några dagar sedan……
DSCN1200
DSCN1209
Det här är Fjällbacka i höstsol.
DSCN1198
Och när höstsolen lyser är t.o.m. husen vackrare och vitare………
DSCN1297
……och Nisse hänger med på promenaden och ligger inte bara inne och sover som han gör nu!

Agneta!