I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 30 juni 2010

Magsjuk.

Ohhhh, så jag mår.....magsjuk. Jag är magsjuk. På alla sätt och vis. Det var länge sedan sist......! Det enda positiva jag har att säga att det måste rensa upp hela systemet. Vi hörs!

tisdag 29 juni 2010

Fullmåne.


Inte har jag kunnat somna. Till slut kapitulerade jag och gick ut med kameran. Då fick jag se att det är fullmåne i natt. Inte konstigt att jag inte kunde somna. Är jag mångalen då, eller vad kallas det, det surrar nånting om galna varulvar (?) i huvudet.....det låter inte bra det här.....!

En promenad blev det och bilder tog jag, ingen blixt behövdes......














Jag hittade en rölleka i ett dike och den var alldeles rosa (den ser lila ut här), det var väl lite ovanligt?

Nu gör jag ett nytt försök att törna in....godnatt, godnatt!

måndag 28 juni 2010

Sommaren är kort, 28 juni, 2010!


Den tacksamma fina bukettrosen Bonica bara satte igång att blomma under helgen. Söt som en marsipanros!



Kordes Aloha har hittills blommat med en blomma, men jag väntar tålmodigt på fler.


Detta är en klätterros, som är ganska ny tror jag, Grand Award. Den verkar lovande, fantastisk färg och form!


Veronika, lavendel, sallad, potatis och solrosor och blåhimmel, mer kan man väl knappast begära!


Det blommar för fullt i krukor och byttor vilket inte hindrar mig från att köpa fler sommarblommor......hur skulle man kunna motstå "gammaldagsrosblommande" petunior, lite blåsalvia och tobak och ännu lite fler lobelia......


Jag hade föresatt mig att inte ha med fler bilder på mina pioner.......men se det gick inte.....dessa bilder tog jag innan jag friserade dom häromdagen!


Tomaterna har redan satt frukt, förra året gjorde dom det mycket, mycket senare, men ingen är gladare än jag!



Jordgubbar, vi har jordgubbar! Lycka! Omgivningen är överlycklig, han älskar jordgubbar och jag får hösnuva (sant, jag får vanlig hösnuva av dom och nyser och nyser och det kliar inne i halsen) av dom, så omgivningen får dom flesta! Blåbären dom amerikanska formar till sig, men dom vanliga, dom undrar jag vart dom har tagit vägen, det är så glest ute i skogen....någon som vet?


Grekiska vädden har börjat blomma, den blir så fin i buketter ihop med rosor, ihop med allting, förresten.


Tänk att man kan bli så glad över att man har en sommarviva, jag tittar på den flera gånger om dagen och bara njuter!


Blåregnet frodas verkligen, men blommat har det inte gjort, kanske nästa år.......


Fingerborgsblommorna är underliga.....dom flyttar på sig, ju......förra året var det massor på ett ställe ovanför huset, i år finns dom nedanför huset! Och ett par har letat sig in under verandan men sträcker sig mot ljuset och kommer ut, lite krokiga, men dom kämpar på!


Hampflockeln (Eupatorium cannabinum) är snart klar för skörd, så då får vi ta och rulla oss ett rökverk - nä, jag bara skojar! Vi väntar på att blommorna ska slå ut och alla fjärilar komma!


Växterna i mina amplar växer och växer, det blir så fint! Och så hade jag ju planterat "något" i en hink i vintras och kom inte ihåg vad, men det ser ju ut som en trädpion, eller hur? Ingen skulle bli gladare än jag om det är så!


Och överallt vakar vår sällskapskatt Pippi, hon travar runt med oss vart vi än går. Men bara till tomtgränsen!

Det är en verkligt ljuvlig tid nu, och jag måste säga, att sedan jag började blogga, har jag lagt märke till så mycket mer, än jag någonsin gjort tidigare, det är nästan som en gåva, att ha fått dessa bloggögon!

söndag 27 juni 2010

Over the mountains, cotton fields och stup.


Det var inte så fint väder idag som igår så det blev en liten strapatsvandring i stället. Den börjar med att man får ta sig förbi en liten sjö. Där är det branta stenväggar, så man får faktiskt klättra lite, nedanför ser man vattnet och skulle man trilla ner så är det ju ganska mjukt man faller.


Efter det blir det klivning å stenravin. Kul och spännande, det ekar mellan bergväggarna och en massa mystiska ljud uppstår, ingen väg att gå en mörk och stormig natt, direkt!




Väl uppe efter första "stigningen" (det låter så häftigt med stigning, jag inbillar mig att jag är på liten hajk upp på Mount Everest, eller nå't sån't.....) blir det klättring i stenblock.


Väl uppe kommer belöningen, en formidabel utsikt. Man ser ända till Uddevalla bron (det är en bra bit faktiskt), den syns som två små vita prickar på översta bilden till vänster.


Tillbaka över bergen får man gå i små myrar. Den översta är en myr full av pors och det luktar så underbart när man sveper igenom dom. Under ser vi vad jag hela min barndom trodde var riktiga cotton fields, jag var helt övertygad om att det var därifrån materialet till bomull kom.


den där runda stenen har jag funderat lite över, den ser inte ut att vara huggen, men kan det vara naturen som gjort den så rund och fin?


Och nu har vi travat en bra bit över bergen och vi ser att det har lagts nya koägg på åkern och så ser vi hemma!


När vi kommer hem rundar Nisse hörnan på huset och skriker i falsett över att han varit övergiven ett par timmar, men så lägger Tingeling sig i hundbädden och då kan Nisse gosa med henne och ordningen är återställd.

Nu skall jag steka makrill, för det har blivit fångst igen! Gomiddag!

Sommar, sommar, sommar!



Vilken sommardag det har varit idag. Och det bästa av allt är att det kanske blir så imorgon också. I så fall blir det utflykt på böljan den blå då också.





Tingeling tycker att det är väldigt mysigt på sjön (havet). Många fåglar (måsar) att titta på, men ännu har hon inte vågat hoppa i som tur är.






Och så ytterligare en bild på pionerna!

Idag klippte jag av dom. Jag kom på att själva plantan blir nog starkare och kraftigare då......allt bara för att jag ville ha dom i en bukett på middagsbordet.

lördag 26 juni 2010

Fortsatt Glad Midsommar!


Flaggan är hissad, himlen är blå och solen skiner! Sverige när det är som vackrast.



Och Pippi hon njuter (hon glömde för ett par ögonblick fienden, dvs min kamera) i solen.


Hon är så avkopplad att hon glömmer hålla sin förnäma pose.....


En riktigt skön fortsättning på denna midsommarhelg ber Pippi och jag att få önska!