I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

lördag 27 februari 2010

12½ års kalas & krukväxter innan Vårteckensutmaningen.



Min pågående amaryllis.


Igår var jag på 12½ års kalas till en av dem som är födda den 29 februari, stackarna, de får ju bara liksom riktiga födelsedagskalas vart fjärde år. Och det var nog förfärligt när man var barn, men samtidigt blev man ju lite speciell också.

Den osedvanligt räknebegåvade inser nog att jag alltså var på 50 års kalas igår. Med överraskningsmoment i maskopi med mannen till födelsedagsbarnet. Allt hängde på att han skulle vara vaken och initiera vissa moment i rätt tid osv. Där blev det viss fördröjning. Han sov.

Det löste sig dock. Vi fick vänta lite längre bara. Vi satt i mörkret med mat och dricka så med oss var det ingen fara. Det blev full rulle från början. Och födelsedagsbarnet blev totalt överraskat.
Och jätteglad och väldigt smickrad, så det var en riktigt kul afton.
Eftersom Humlebackens Vårteckensutmaning börjar i morgon så blir det ju bara vårbilder (ähum....) sen, så nu vill jag gärna visa ett par av mina krukväxter som skött sig väl genom åren.



Detta är min Masdevallia. Den tillhör en undergrupp inom orkidé familjen och jag är oerhört stolt att jag en gång fick den att blomma om. Den tyckte definitivt inte om två flyttar så nu är den kompost. Tyvärr. Men visst är den tjusigt delikat?




Och här kommer Nattens Drottning, på latin Selenicereus grandiflorus, tillhör kaktusfamiljen.

Knoppstadium.

Den måste vara tålig som få för den mådde som allra bäst när den fick stå på yttervinden när vi bodde i sommarhuset. Där blev det mycket svalt på vintern och den blommade om och om igen.
Grejen med Nattens Drottning är ju att varje knopp blommar bara en gång och det under natten. Passar en nattsuddare som jag. Blomman är absolut magnifik. Den är stor, se handen intill blomman, och den doftar absolut underbart. Hela huset fylldes av den ljuva doften.






Ja, så efter detta väntar bara jakten på den försvunna våren........och med väderutsikter som säger -10 på dagarna och -20 på nätterna de närmsta dagarna lär det inte bli något större problem.......men vi ger väl inte upp, inte?

torsdag 25 februari 2010

Tulpaner & snö.




Jag ville bara visa mina fina tulpaner. Visst är de fina?
För övrigt snöar det. Igen. Och till just det har jag överhuvudtaget inga kommentarer.



Opp Amaryllis!



En outslagen tulpan? Nix.....


.......nix. Det är mina egenhändigt importerade julamaryllisar som tror att det skall bli jul nu! I och för sig inte så konstigt med tanke på all snö, men lite galet har det allt blivit. Men vad gör det, när de är så vackra och pryder mitt köksfönster.

Nu ser jag vad kameran ser, smutsiga fönster. Hur är det möjligt? Jag är helt säker på att de har putsats en gång.........när det nu var......

onsdag 24 februari 2010

När Nisse försvann.







När vi hade flyttat från storstan bodde vi ett par år i ett väldigt gammalt och väldigt vackert hus som varit mina föräldrars sommarhus och senare vårt sommarhus. Från sommarhus blev det ett året runt hus och vi drog in där med, på den tiden, två hundar, Kalle och Tingeling, och så katterna Pippi och Nisse.
En dag var Nisse absolut försvunnen. Stor fasa, huset ligger intill en väg där många faror lurar och i skogarna lär det finnas lodjur och andra hemska rovdjur.
Efter ett desperat letande och lockande var vi tvungna att få oss något till livs. Vid det här laget hade Nisse varit borta längre än någonsin tidigare.....och det kändes allmänt olustigt allting.
Men så när jag skulle laga mat förnam jag att det var någon som stirrade mig i ryggen och när jag vände mig om såg jag två förskräckta men ända ganska nöjda ögon uppe, inne i den bamsestora murstocken........och där satt han, vår Nisse, riktigt nersmutsad och sotig, inte minst.

måndag 22 februari 2010

Iskallt.


Här kommer ett tillrättaläggande. När man läser 7 saker om mig i mitt förra inlägg kan lätt man få uppfattningen att jag är en förtjusande person. Detta dementeras härmed å det starkaste. Jag utelämnade med avsikt alla mina dåliga sidor. De är minst lika många som de positiva. Jag är mer eller mindre en vandrande katastrof, faktiskt! Så är det!!!


Här är det fortfarande iskallt.

Nerför här åker jag om jag vill till civilisationen.

Award.


Fia med den fina bloggen http://ensaligrora-fia.blogspot.com/ har gett mig en award och det blev jag ju jätteglad och tacksam för. Väldans rart, stort, stort tack Fia! Fia hjälpte mig också att få ordning på avstånden i mina inlägg, vilket jag också är oerhört tacksam för.

Problemet är att jag ska nämna 7 saker om mig själv.......det finns just inte mycket att säga om mig......men jag skall försöka! Jag frågade min omedelbara omgivning. Den skrattade. Endast. Sen sa den: intelligent, klok, vacker och rik......och så skrattades det ännu mer.......men det var ju bara 4 saker, det.

Lite mer seriöst kanske det blir nå't i den här stilen:

1. Glad och positiv. Jag är nästan alltid glad och jag tror alltid att allting löser sig.
2. Engagerad. Jag har väldigt lätt att ryckas med.
3. Händig. Jag tycker nog det. Vet jag inte om jag kan något, så prövar jag, och på nå't vis går det mesta.
4. Energisk. På både gott och ont.
5. Nattmänniska. Utpräglad sådan. Påverkad av arv och miljö.
6. Gott omdöme. Det är inte jag som säger det, utan min omgivning. Är det så, så är det så klart bra!
7. Skogsmulle. Jag trivs allra bäst utomhus och gärna i skogen eller på sjön. Min bästa årstid är när svampar och bär kommer för då drar jag till skogs varenda dag, från morgon till kväll om jag har möjlighet.

Nu skickar jag denna Award vidare till Viveka på Humlebacken med den dynamiska bloggen http://humlebacken.blogg.se/. Det är en blogg man bara inte får missa.

Och så vill jag att Awarden skall gå även till Chatrine i Tromsö med sin fantastiskt inspirerande blogg http://www.chatrinesliving.com/.

söndag 21 februari 2010

Solen tittar fram, fåglarna sjunger!



Idag sjunger fåglarna och solen har tittat fram. Måste rusa ut innan nästa snöoväder kommer. Man har nämligen lovat ytterligare ett.....


lördag 20 februari 2010

Lägesrapport från altanen.


En fulbild på vår fina altan. Altandörren syns till vänster.

Lägesrapport från vår altan.......hade allting varit lite mer normalt så hade man nog kunnat tänka sig möjligheten att kunna sitta på en fäll här ute snart. Dock tror jag att jag måste skjuta de planerna på framtiden.............

Från vägen ser det ut så här:

Och så här kan det möjligen kunna komma att se ut: